Ce fel de muzică îi place câinii?

Ce fel de muzică îi place câinii?

Probabil că ați întâlnit o publicitate pe Spotify, care a arătat o listă de redare muzicală concepută pentru câini. Te-a făcut vreodată să te întrebi, ți-ar plăcea ca câinele să-i asculte, de asemenea? Mai important, ar înțelege chiar suficient să se bucure de ea? Ei bine, iată un articol care conturează tot ce trebuie să știți despre câini și gustul lor în muzică.

Înainte de aceasta, ați știut despre concertul lui Laurie Anderson în 2010 în Sydney, Australia, care a fost doar pentru câini? Mai este. Mai târziu, în Times Square New York City, ea a revizuit aceeași tactică, prin care ea a făcut un alt concert numai pentru câini, în timp ce proprietarii lor ar putea purta o pereche de căști să eticheteze de-a lungul. În mod surprinzător, câinii păreau să reacționeze pozitiv la el! Uimitor, dreapta?

Interesant este suficient, rezultatele cercetării efectuate de Universitatea din Regele din Belfast a atras concluzii mintale. Bătălia inimii câinilor, nivelele de cortizol și activitățile comportamentale (lătrat sau minciuni) au fost mai puțin stresate când au auzit anumite genuri de muzică. Este o idee bună să lăsați muzică când sunteți lăsând doar prietenul tău blană acasă. Nu toate tipurile de muzică sunt potrivite pentru câinele dvs. Unii pot provoca shakiness în ei, în timp ce alții ar fi lăsat în pace să doarmă. Pe o notă diferită, Audiobook-urile par să funcționeze minunat și! Ele sunt destul de liniștitoare, în special printre adăpost câini.

Puppy bucurându-se de sunetul unei muzică

La fel ca oamenii, câinii au, de asemenea, propria lor preferință personală a muzicii

Muzică care calmează câinii

Ajutând câinele dvs. să se deschidă să înceapă cu ceva ce ascultați la radio. Dacă câinele dvs. se agită din cauza unei furtuni, ați putea lua în considerare transformarea unei muzici. Dar nu este doar nici o muzică ... Un nou studiu dezvăluit în Jurnalul de Fiziologie și Comportament că preferă canina să asculte sunetul reggae și rock moale mai mult decât orice alte tipuri de muzică.

În conformitate cu studiul realizat de Societatea scoțiană pentru prevenirea cruzimii animalelor (SPCA), cercetătorii de la Universitatea din Glasgow au jucat diferite genuri de muzică pentru câinii care locuiesc într-un adăpost acasă din Dumbarton, Scoția. Constatările au arătat că câinii au petrecut mai mult timp odihnindu-se pe podea, în timp ce muzica a fost jucată, indiferent de gen. În mare parte, câinii au reacționat pozitiv la rock și reggae moi. Cu toate acestea, cercetătorii au sugerat, de asemenea, că fiecare câine a avut și propriul gust în muzică! Acest lucru se datorează faptului că reacțiile câinilor la diferite genuri au fost amestecate, subliniind faptul că câinii ar putea avea diferite alegeri pentru muzică.

Modificările psihologice și comportamentale observate la câini au fost foarte clare când au fost expuse la o varietate de muzică. Cu toate acestea, am enumerat modul în care câinii se comportă diferit în diferite genuri de muzică:

  1. Metal greu: Asigurați-vă că câinele dvs. urăște tipul de muzică greu de metal. Studiile au arătat că muzica metalică grea induce Shakiness și lătrat în rândul câinilor, împiedicându-i să obțină un somn. În esență, reacția câinelui dvs. la metale grele ar fi la fel ca și părinții dvs. Dacă vă place metalul greu și dețineți un câine, asigurați-vă că vă înfloriți melodiile metallice în căștile dvs. și nu în fața câinelui dvs.
  2. Rock: Când vine vorba de muzica rock, câinele tău se bucură cu siguranță de grooving la muzica de rock moale. Dar nu este o rocă tare. Hard rock și metal greu induce aproape același tip de Anxietate și stres la câini. O mică rocă moale nu ți-ar face rău câinelui tău, dar va aduce mai degrabă schimbări comportamentale pozitive în ele. Le ușurează, scăzând ritmul cardiac cu 40 - 60 bătăi pe minut și punerea lor într-o dispoziție pozitivă și fericită.
  3. Reggae: o da! Câinele tău nu-i place reggae, ei o iubesc! Dacă combinați o listă de redare pentru animalul dvs. de companie, reggae ar trebui să fie pe partea de sus. În ceea ce privește acest lucru la studiul SPCA, când a fost jucat muzica Reggae, câinii au arătat o schimbare semnificativ pozitivă a comportamentului lor. Ei au fost văzuți să se relaxeze, culcând și închid ochii, ceea ce ar putea arăta în mod clar rezultatele cât de mult câini iubesc să-l asculte. Acum, voi și câinele dvs. vă puteți bucura de ascultarea lui Bob Marley împreună!
  4. Pop: Câinii nu sunt într-adevăr un fan al muzicii pop. Cum a fost măsurată acest lucru este de către reacțiile câinilor la adăpostul acasă. Muzica pop nu este foarte liniștitoare, nici nu este foarte hardcore, dar câinii nu reacționează cu adevărat la muzica pop. Se poate spune că nu se bucură nici de ea și nici nu sunt stresați. Experții au ghicit motivul pentru care acest lucru este că muzica pop este mai frecvent jucată decât orice alt gen, iar sunetul muzicii pop sună mai mult ca și vocile umane pentru câini.
  5. Muzica clasica: Clasic este un favorit al tuturor timpurilor pentru câini. Ascultarea clasică poate reduce nivelul de anxietate, își poate îmbunătăți starea de spirit, reduce tensiunea arterială și a fi un regulator ca răspuns la stres. Ritmul și melodia muzicii clasice sunt ceea ce poate găsi Canina liniștitoare.
  6. Motown: Deoarece câinii sunt minunați și iubesc ce se joacă. Motown nu este atât de rău pentru câinele tău. Are o reacție similară la câini la fel ca reggae. Câinele tău se îndreaptă cu siguranță la Motown la Motown!

Muzica ajută la adăpost acasă câini

Când ne hotărâm să adoptăm un câine, de obicei mergem adăpost case și întrebați despre cele mai bine comportate și câine prietenos. Având în vedere mediul casele de adăpost, ele nu sunt întotdeauna un loc prietenos în care câinii pot rămâne. Evident, este mai bine decât strada, dar încă nu la fel de sigur ca și cum ți-ai păstra câinele în casa ta. De ce? Motivul din spatele acestui lucru este că există multe rase diferite de câini și multe dintre ele se latră sau mârâind, ceea ce face altele Câinii speriat. În acest caz, redarea muzicii la adăposturi pot ajuta la crearea unui mediu mai silențios. După cum am menționat deja, redarea muzicii ajută la menținerea lor mai calmă și petrec mai mult timp pașnic. Acest lucru ajută, de asemenea, la controlul câinilor în timp ce îi face să învețe un comportament bun.

De ce câinele dvs. este urât când au auzit muzică?

În timp ce vă bucurați de o mică muzică, prietenul tău prețios de blană ar putea fi urlă de-a lungul spatelui. Este frustrant știm, dar nu este nimic neobișnuit în legătură cu asta. Ei sunt doar înșiși. Este doar o altă parte a câinelui dvs. care reacționează la muzică în timp ce ascultați zgomote mari. Nu înțelegeți greșit prietenul tău blană! El nu încearcă să vă deranjeze urechile, nici nu încearcă să-și arate abilitățile remarcabile de soprane. De fapt, urlă poate fi datată înapoi la Câștigătorul de lupi a câinelui. Lupii adesea conversează cu membrii pachetului lor prin urling. Veți observa că câinele dvs. nu numai că se întoarce la anumite tipuri de muzică, ci la zgomote mari, sunete de televiziune, sirene de ambulanță și chiar și tonurilor de apel telefonice. Urlă nu înseamnă doar adunarea tuturor membrilor într-un singur loc, dar este, de asemenea, un mod simplu de a le sărbători unitatea lor. Deși câinele tău a rămas cu tine, în casa ta sau apartament toată viața lor, nu poți să scuturați cu adevărat instinctele sălbatice printre strămoșii lor!

Un alt fapt interesant despre Câinii urlă În timp ce ascultați muzica este că câinele crede că auziți alți câini oriunde în depărtare, chemându-l afară. Ca răspuns la acest lucru, câinele dvs. încearcă să recunoască comunicarea prin răspuns înapoi cu voce tare.

câine cu proprietarul ascultând muzică

Deci, câinii sunt într-adevăr ca muzica?

Pe scurt, da, au absolvit! Dar pot fi pretențioase despre muzica lor. Trebuie să fie liniștitoare și ritmică care vă va pune câinele în pace. Deci, puteți înceta să jucați Black Sabat pentru o vreme și încercați un pic de Beethoven. Câinele dvs. vă va mulțumi pentru asta.

Linia de jos

Muzica este un instrument minunat care poate fi folosit pentru a regla starea de spirit a câinelui. În timp ce muzica excesivă poate fi dăunătoare decât benefică, deoarece mediul zgomotos ar putea aduce stres pentru caninul tău. Este mai bine dacă ați putea alege o muzică relaxantă care să sporească mediul în jurul câinelui dvs. de companie. În plus, ați putea, de asemenea, să vă învățați câinele pentru a porni și opri sistemul de muzică, ceea ce îi va ajuta să se decidă când vor să audă muzică și când nu o fac.

Muzica a îmbunătățit nivelul de stres al câinelui? Spuneți-ne în comentariile de mai jos!

Surse:

  1. Cathy Madson, Cum să utilizați muzica pentru a vă calma câinele anxios, VET preventiv
  2. Natalie Wolchover, Ce tip de muzică fac animalele de companie?, Știința live
  3. Stanley Coren Phd., Câinii au un sens muzical?, Psihologie astăzi
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce fel de muzică îi place câinii?