Câinii ca muzica? Ce melodii se rostogolesc?

Mulți proprietari se pot întreba - câinii ca muzica? Ar trebui să părăsesc radioul când plec de la părăsirea casei?

În timp ce nu există a tonă de cercetare pe această temă, unele studii par să dezvăluie că câinii pot fi relaxați de acele melodii clasice pe care le părăsiți acasă.

Muzica clasică calmează fiara blană

Un studiu de către Deborah Wells la Universitatea din Queens a fost efectuată în care au fost jucate trei tipuri diferite de muzică la câini într-un adăpost pentru animale:

  • Heavy Rock
  • Muzica pop
  • Muzica clasica

Rockul metalic greu rezultat la câinii devin agitați și lătrat. Muzica pop (cum ar fi Britney Spears) a rezultat nici o reacție discernătoare. Înregistrările audio ale vocii umane au provocat o lipsă similară a răspunsului (ceea ce înseamnă lăsarea NPR pe probabil că nu va face prea mult pentru puii dvs.).

Cu toate acestea, muzica clasică a fost câștigătoare! Câinii care ascultă muzica clasică păreau să fie calmeți de tonurile dulcete - câinii au lătrat mai puțin și se vor așeza sau se vor stabili în poziție.

Muzica clasică ca cea a lui Beethoven a fost legată de câinii de-stres în și alte studii. Acest lucru se pare că se datorează frecvențelor joase și tempo-ului mai lent al muzicii clasice.

câinii ca muzica

MSPCA, unde m-am oferit voluntar în trecut, joacă în mod regulat muzică clasică pentru a calma caninele și pentru a le împiedica să latră atât de mult (făcând podeaua adopției un loc mult mai plăcut pentru a vizita pentru părinți pup-to-be). Unii formatori depun mărturisesc cu puterea lui Terapia muzicală pentru a calma câinii stresați.

Așa că du-te înainte, a manevrat Mozart când părăsiți casa - câinele tău pare să-l placă! Există chiar și noi Întregul canale YouTube dedicate jocului de muzică clasică relaxantă doar pentru canina ta.

Cu toate acestea, dacă doriți cu adevărat să vă jucați muzica dvs. de pooch, el va iubi, probabil că nu va fi pe nici o listă de redare de 40 de bilboard.

Câinele tău poate ca muzica - dar va avea gusturi diferite decât tine

Știm că câinii pot fi calmeți de muzică clasică - așa că înseamnă că putem crea o coloană sonoră de pompare a puilor? Nu chiar.

Aflați ce fel de muzică specifică este dificilă - mai ales pentru că, ca oameni, avem tendința de a ne proiecta propriile preferințe pe animalele noastre de companie (dar haideți, cum poate câinele meu nu Love Fleetwood Mac la fel de mult ca mine?)

Cercetarea a arătat de fapt că câinii poate sa au capacitatea de muzică cum fac oamenii. Cu toate acestea, modul în care câinii aud muzica este foarte diferită de modul în care oamenii auzi muzică.

Mai degrabă decât să acorde atenție anumitor melodii sau melodii, Animalele sunt deosebit de interesate de bătăi și ritmul muzicii.

Un studiu de cercetare realizat de un psiholog animal la Universitatea din Wisconsin-Madison a constatat că animalele se bucură de muzică diferită în funcție de specia lor. Animalele tind să-i placă muzica cu pitch-uri, tonuri și temporate care sunt familiare la specia lor.

La fel cum muzica cu un pas extrem de ridicat ar afecta o ureche umana (sau sa mearga complet nedetectat), cainii nu se vor bucura de anumite frecvente.

Evident, toți vrem ca muzica pe care o putem a intelege, ceea ce înseamnă că căutăm muzică care este în gama noastră acustică și vocală, precum și muzică care progresează la un tempo similar cu inima noastră!

Ce fel de muzică îi place câinii

Pentru câini, majoritatea muzicii umane tinde să cadă în acea frecvență greu de înțeles, deoarece intervalele de câine pot fi destul de diferite de la propria noastră. Muzica clasică este una dintre acele genuri rare pe care atât oamenii, cât și câinii pot reuși să se bucure.

În 2009, cercetătorii au putut să compună cu succes câteva melodii în mod specific pentru maimuțe. Cântecele au folosit vocalizări care au fost 3 octave mai mari decât oamenii ", precum și zgomotele, care nu sună atrăgătoare la o ureche umană - cu toate acestea, maimuțele au iubit-o!

Deci, cum rămâne cu muzica pentru câini - de ce nu putem crea o bandă de amestec doar pentru ei?

Jamurile preferate ale câinelui depind de dimensiunea caninului

Problema cu compunerea muzicii perfecte pentru canini este aceea Gama vocală a câinelui și ritmul cardiac variază în funcție de rasa și dimensiunea câinelui. Aceasta înseamnă că diferiții câini pot avea diferite domenii de frecvență muzicală.

Câinii mari, cum ar fi laboratoarele se crede că au intervale vocale care sunt foarte asemănătoare cu oamenii de sex masculin adulți. Aceasta înseamnă că este posibil ca Retrieverul dvs. labrador să fie mai interesat să audă hiturile virale din această săptămână decât o schnauzer miniaturală.

Poate că acest lucru este acest lucru pe care-l iubește pe YouTube-faimos de Aur Retriever de Aur iubește ascultarea proprietarului său!

Sau de ce acest puști nu se poate conține atunci când vine Whitney Houston!

Câinele dvs. a cântat vreodată la un cântec preferat sau a fost vizibil calmat de o ton de radio? Împărtășiți gusturile muzicale ale câinelui dvs. în comentariile de mai jos!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii ca muzica? Ce melodii se rostogolesc?