5 Probleme comune de comportament pentru câini de adăpost

5 Probleme comune de comportament pentru câini de adăpost

Animalele abandonante este unul dintre cele mai grave lucruri pe care cineva le poate face. Cu toate acestea, există nenumărate animale, în special câini, care se separă de proprietarii lor fie accidental, fie datorită unei acțiuni deliberate de către proprietar. Există chiar și cazuri de proprietari care le abuzează de câinii lor și, mai târziu, lăsându-i în urmă să se ferească pentru ei înșiși.

Acești câini sunt salvați de organizațiile de salvare din întreaga lume și ei fac tot posibilul pentru a oferi adăpost, mâncare și îngrijire pentru acești câini abuzați și abandonați. Odată ce câinii s-au recuperat mental și fizic, li se dau la adopție.

Comportamentul câinilor adăpost

Dacă ați adoptat un câine dintr-un adăpost sau intenționați să adoptați unul, este important să înțelegeți fundalul lor. Ei nu vin din familii fericite și au trecut prin abuz și neglijență. Deși s-ar fi putut recupera fizic, multe dintre aceste răni mentale continuă să rămână și ar putea chiar să modeleze modul în care ei cred că inclusiv personalitatea lor.

În acest sens, luați un pic de risc atunci când tu adoptați din adăposturi. Cel mai bine înțelegeți fundalul câinelui, posibilele probleme de comportament și cel mai bun mod de a le gestiona, astfel încât să puteți oferi cea mai bună îngrijire posibilă.

Iată cele cinci cele mai frecvente probleme comportamentale pe care le puteți găsi la câinii din casele adăpostite.

Anxietate

Unele animale de companie au trecut printr-o mare stres și anxietate în locul proprietarului lor anterior. Au existat cazuri de animale de companie neglijate sau chiar abuzate atât de mult încât vă face să vă întrebați de ce acești proprietari au decis să aibă un animal de companie în primul rând.

Din păcate, aceste experiențe negative rămân cu câinele pentru totdeauna. Ei pot obține nerăbdători când aud voci noi, vezi oameni noi sau un nou mediu sau obiect. Ele sunt speriate pentru că au fost reglate pentru a lupta pentru supraviețuirea lor, deci acest lucru îi face suspicios de ceva nou. Ele sunt întotdeauna în alertă ridicată și într-un mod suspect și stresat.

În momentul în care văd ceva nou, ei reacționează fie prin fugări, fie prin a fi feroce. De fapt, toate animalele de companie vor prezenta un anumit grad de anxietate atunci când le aduceți acasă de la adăpost. La urma urmei, totul este nou și nu știu că sunt în mâini sigure, având în vedere experiențele lor trecute. Deci, aceasta este o reacție naturală.

Ce poti face?

  • Înțelegeți ce trec prin

Primul pas este să înțelegeți ce trec și empatizează cu ei. Nu reacționați niciodată puternic. Doar să rămână calm, și în cele din urmă vor trece peste temerile lor și vor începe să aibă încredere în tine.

  • Dați-le spațiu și timp

De îndată ce le aduceți acasă, dați-le un spațiu mic, cu un pat confortabil și mâncarea de mâncare. Lăsați-i să petreacă ceva timp acolo și să se simtă confortabil cu sunetele și vocile din casa dvs. Odată ce sunt siguri de siguranța lor, vor începe să exploreze restul casei tale. Până când sunt gata, nu le forțați.

  • Fii bun

Unul dintre lucrurile pe care acești câini nu sunt obișnuiți să fie bunătate. Deci, fii bun și dă-i un cuvânt de laudă. Ei vă pot înțelege tonul și emoțiile și vor începe în cele din urmă să aibă încredere în tine.

Cu răbdare și bunătate, puteți transforma acești câini și le puteți face din nou fericiți.

Agresiune față de alte animale de companie

O altă problemă comportamentală comună pe care o veți vedea este agresiunea, mai ales cu alte animale de companie care locuiesc deja în casa dvs.

Din nou, acesta este un comportament comun și provine din frica și nesiguranța pe care acești câini au, având în vedere viața lor cu proprietarul anterior.

Uneori, animalul tău care a trăit cu dvs. toată viața poate să arate, de asemenea, agresiune noului participant, din nou din frică și nesiguranță. Într-un fel, protejează teritoriul său de la noul venit, iar aceasta este o trăsătură naturală la toate animalele.

Ce poti face?

  • Introduceți animalele de companie într-o zonă neutră

Cea mai bună modalitate este de a vă introduce câinele de companie către noul venit într-o zonă neutră. În acest fel, animalul dvs. de companie nu găsește necesitatea de a-și proteja teritoriul. În mod ideal, atât câinii să fie introduși într-un loc pe care nu l-au mai fost niciodată înainte, deci face ca prima interacțiune fără stres.

Dacă aveți pisici, păstrați-le într-o barieră pentru câteva zile până când noul dvs. animal de companie sa stabilit și este gata să vă accepte, alți membri ai familiei și animale de companie. Menținerea acestei bariere vă va proteja pisicile, mai ales dacă noul participant este agresiv.

  • Alegeți animalele de companie care au trăit cu alte animale

Un alt lucru pe care îl puteți face este să discutați cu voluntarii organizației de salvare și căutați un animal de companie care a trăit cu alte animale în locul proprietarului anterior. Acest lucru poate ajuta foarte mult la reducerea luptelor între animalele de companie, deoarece câinele este deja folosit pentru a trăi cu alte animale și cunoaște ecuația.

câine adăpost atacând un alt câine

Pe de altă parte, dacă alegeți să aduceți un câine care a trăit singur, dă-i puțin timp și fii răbdător. Prietenia dintre animalele dvs. de companie va înflori.

Eliminarea problemelor

Când animalele de companie vin în casa dvs. pentru prima dată, ei nu sunt familiarizați cu geografia fizică a locului dvs. Ca rezultat, ei pot să se potrivească oriunde în casă.

În legătură cu o postare: Cel mai bun câine de interior

Alte motive pentru acest comportament includ:

  • Câinele pe care l-ai adus acasă nu a fost instruit pentru ruperea casei
  • Unii câini tind să urină când sunt complet stresați sau se simt copleșiți. Ele sunt speriate din cauza abuzurilor care le-au îndeplinit în trecut sau pot fi prea încântați de noua lor viață. Oricum, ei pot elimina dreptul unde sunt.
  • Unii câini adulți de sex masculin ar dori să-și marcheze teritoriul mai ales dacă se simt amenințați de animalele de companie care trăiesc în casa dvs. Din nou, se face pur și simplu din instinct și de a se proteja.
  • Câțiva Câinii trec prin anxietate de separare, mai ales dacă au fost aproape de un voluntar sau un alt câine la adăpost. Va dura ceva timp pentru a depăși această anxietate de separare și a elimina în interiorul casei dvs. poate fi o expresie a acestei anxietate.
  • Mai presus de toate acestea, câinele dvs. ar putea elimina din cauza unor probleme de sănătate. Asigurați-vă că ați verificat cu atenție câinele cu un veterinar pentru a exclude orice afecțiuni fizice.

În legătură cu o postare: Cel mai bun Curățător de covoare pentru animale de companie

Ce poti face?

Cea mai bună modalitate de a gestiona această problemă de eliminare este să fii răbdător și un fel la câinele tău. Amintiți-vă, este deja zdrobită emoțional și tot ceea ce caută este o îngrijire și bunătate. Deci, fiți blând și pregătiți-o la pauză de casă.

Dacă este un câine adult care este familiarizat cu ruperea casei, nu puteți face nimic cu excepția faptului că aveți răbdare și permiteți-i să se familiarizeze cu noile sale împrejurimi. Pe de altă parte, dacă este un mic cățeluș sau un câine tânăr care nu este încă pregătit, va trebui să faceți antrenamentul fără a fi frustrat.

Păstrarea resurselor sale

Noul dvs. câine probabil a trebuit să lupte pentru hrană și spațiu în adăpostul său acasă, așa că poate continua acest comportament chiar și după ce îl aduceți acasă. Va fi posesiv de mâncarea și lucrurile sale, mai ales dacă există alți câini în jur.

Ce poti face?

  • Hrană singură

Dați noul hrană pentru câini într-un Crăciun de câine sau castron și nu-l deranjează până nu se termină să mănânce. De-a lungul timpului, câinele va înțelege că nu mai trebuie să lupte pentru alimentele sale și chiar va începe să se bucure de mese familiale.

Ați putea dori, de asemenea: Grați de mâncare fără cereale

  • Evitați lucrurile comune

Până când câinele dvs. se simte în siguranță, evitați partajarea paturilor de câine sau Câine de câine cu alți câini. Păstrați totul separat pentru noul dvs. câine timp de câteva luni și, odată ce este familiar, împărtășirea va veni în mod natural.

hrănirea câinelui adăpost

În legătură cu o postare: Cele mai bune paturi de câine

Comportament distructiv

De multe ori, câinii sunt lăsați singuri. Deci, ei tind să mănânce canapeaua sau Alte articole de uz casnic pentru a reduce plictiseala. În timp, acest lucru duce la un comportament distructiv.

În unele cazuri, creierul nu este complet dezvoltat la câțiva câini și acest lucru îi determină să muște la orice. Acest simptom se numește sindromul furtului și poate fi deosebit de periculos dacă aveți alte animale de companie sau copii mici acasă.

Ce poti face?

Din păcate, nimic mult. Puteți aduce câinele acasă și sperăm că poate depăși problemele sale. De asemenea, puteți încerca unele medicamente de la veterinar.

Pe scurt, aducând un câine dintr-un adăpost acasă este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face, pe măsură ce vă dați câinelui o nouă lecție de viață. Din păcate, acești câini au trecut prin multe și cicatricile emoționale rămân cu ei. Deci, ei tind să fie speriați, anxioși și agresivi - dar toți ca o modalitate de a se proteja și nu cu intenția de a vă face rău sau oricare dintre celelalte animale de companie. Să înțeleagă acest aspect și să fie răbdători până se obișnuiesc cu noul loc.

Prin toate acestea, dați-le o mulțime de dragoste, deoarece aceasta este ceea ce au lipsit. Totul va cădea în loc și veți avea în curând un animal de companie fericit și iubitor.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 5 Probleme comune de comportament pentru câini de adăpost