De ce câinii se sapră la paturile lor?

câine săpat la pat

În cel mai bun caz, comportamentul câinilor poate părea doar puțin ciudat pentru restul oamenilor; Dintre aceste comportamente ciudate, ați fi văzut-o pe tovarășul tău iubit, făcând ritualul lor de zgâriere înainte de a alege un loc potrivit pentru somn.

Uneori se vor trezi, cerc în jurul valorii de puțin înainte de a se culca din nou; alteori - din păcate - se zgârie la canapeaua ta și se face din...Gasp...Piele!

Iată eforturile noastre de investigație în de ce câinii o fac...

Bed Sapare Motivul # 1: Temperatura și confortul

Câinii zgârieturi și sapa la păturile, pernele, paturile și petele generale de răcire pentru a-și regla temperatura.

În climatul fierbinte, o gaură frumos săpată vă poate proteja de căldura blisterului (da, chiar și niște scorpioni și șerpi vor folosi această strategie în nisip) și în climatul rece, vă va ține departe de furtună.

Câinii știu acest lucru, iar o teorie este că acest comportament este o reducere a celor mai vechi timpuri înainte de domesticirea lor, când temperatura a fost mult mai crucială pentru supraviețuirea lor.

Un alt motiv, poate cel mai evident, este confort; Ei o fac din același motiv proprietarii lor vor răsturna peste o pernă de douăsprezece ori în aceeași noapte!

Motivul # 2: Miros

Câinii (și multe alte animale) au o dorință naturală de a-și răspândi mirosul în jurul lor.

Acesta este modul lor de a lăsa alte animale să știe că acesta este teritoriul lor, iar același lucru este adevărat atunci când își dau paturile câteva zgârieturi ocazionale.

Glandele de miros pot fi găsite, printre alte locuri, la fundul labei lor. (Câinii zgâriați la copaci și sol sunt adesea din același motiv.)

Motivul # 3: "sensul giratoriu

Un comportament comun care însoțește apaparea populației comune este sensul giratoriu.

Ați văzut-o înainte: câinele dvs. dă lenjeria o zgârietură sau două înainte de a se întoarce de câteva ori. Apoi, numai când sunt complet mulțumiți de locul lor, vor alege să se culce.

Din nou, motivul evident este confort - dar De asemenea, fac acest lucru pentru siguranță. Ei verifică teritoriul și asigurați-vă că este sigur să se întindă înainte de a face ei.

Săpat, de asemenea, însoțește acest comportament, deoarece sapa în jos un pic mai adânc în pământ ar face ca câinele dvs. să fie mai puțin vizibilă față de prădători.

Motivul # 4: camuflaj

În natură, câinii vor aplaca iarba în jurul locului lor și vor săpați o mică gaură înainte de a se culca; Da, grădina ta în acest caz voi numărați ca natură la câinele dvs. și probabil că veți observa acest comportament atunci când câinele dvs. este afară. I

Este o teorie comună că fac acest lucru pentru camuflaj - o altă aruncare propusă față de comportamentele antice ale câinelui tău.

câine sapat la sol

Motivul # 5: face loc pentru cățeluși

Câinii de sex feminin se vor sapă la paturile lor Pregătiți un cuib confortabil pentru ca puii lor să-și petreacă primele două zile în; Veți vedea acest comportament în orice câine care se simte un pic de broduce, iar chiar câinii care au fost neterați ar putea expune și acest comportament.

Merită să remarcăm că un câine însărcinat care face acest lucru ar putea fi aproape de naștere, așa că păstrați un ochi apropiat când vedeți acest lucru. (În unele cazuri rare, câinii vor adopta alte animale - verificați acest lucru Video YouTube a unui câine "inseparabil" și cel mai bun prieten cel mai puțin probabil.)

Motivul # 6: Comoara ascunsă

Ca și pirații vechi, câini adesea le place să îngropați și ascundeți comorile lor - Cu un X marcând locul opțional, desigur.

Dacă câinele dvs. este săpat la pat, el poate încerca să ascundă o pradă deosebit de dulce (nu este probabil să devină foarte profundă, dar să-și binecuvânteze inima pentru că încerci)! Aceasta ar putea fi o jucărie preferată sau un tratament pe care le salvează doar pentru mai târziu. Urmăriți câinele dvs. pentru a vedea unde sunt locurile lor preferate de ascundere.

În timp ce este perfect normal, este un comportament cel mai bine descurajat dacă încep să îngropă lucrurile peste grădina vecinului vostru - sau să ia la purtarea în jurul noilor dvs. pantofi.

Motivul # 7: Comportamentul nervos

Dacă observați zgârierea și saparea câinelui dvs. devenind excesiv, ar putea să indice un semn al comportamentului nervos în câinele dvs: Au avut loc schimbări majore în viața câinelui sau în rutină - sau, eventual, a ta?

Dacă nu găsiți sursa problemei, o vizită la VET ar putea fi pentru a urmări cauza rădăcinii.

Schimbarea comportamentului: Ce se întâmplă dacă vreau să-mi opresc apariția câinelui meu?

Trebuie să vă opriți câinele de la zgârierea la noi canapele din piele sau săpând o gaură în podeaua din lemn?

Cele mai bune opțiuni ar fi

(A) Dați câinele dvs. propriul lor spațiu cu așternut adecvat pe care ei îl fac poate sa săpeți, dacă nu au deja propriul pat. Poate doriți să luați în considerare obținerea poochei a cuibărit, pat de câine în stil care îți lasă câinele tău să se ascundă și să se ascundă la conținutul inimii!

(b) Dacă zgârierea câinelui dvs. devine excesiv de distructivă, un sfat pe care l-am găsit este întotdeauna țineți unghiile lor. Unghiile scurte nu pot face atât de multe daune cât mai lungi!

(c) Dacă sapa devine obsesivă, este recomandat să vă distrageți câinele cu o nouă jucărie preferată sau mesteca. De asemenea, este posibil să aveți nevoie să luați în considerare luarea pooch-ului către VET pentru o verificare.

Ai văzut câinele tău săpat la patul lui? Distribuiți povestirile dvs. în comentarii!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce câinii se sapră la paturile lor?