Alimentele otrăvitoare pentru pisici

Alimente otrăvitoare la caracteristicile pisicilor

Când vine vorba de alimente care sunt cu adevărat otrăvitoare pentru pisici, lista este din fericire destul de scurtă. Cu toate acestea, unele alimente care sunt asociate în mod tradițional cu pisicile pot provoca mai mult rău decât bine: gândiți-vă la farfuria proverbială a laptelui. În acest articol, vom descoperi cele mai frecvente alimente otrăvitoare pentru pisici, precum și produse care pot părea sănătoase, dar care ar putea să vă irită pisica.

Să arătăm mai întâi la alimentele de zi cu zi "umane", care pot fi serios toxice pentru prietenii noștri felini.

Pisica cu ciocolata otrăvitoare pentru pisici

În timp ce foarte puține alimente sunt toxice pentru pisici, unele alimente, cum ar fi ciocolata, sunt cu adevărat otrăvitoare. Dacă pisica dvs. a ingerat una dintre aceste alimente, efectuați un apel de urgență la clinica dvs. VET.

Următoarele șapte produse alimentare pot fi serios toxice pentru pisici, dacă sunt ingerate și toate necesită un apel de urgență la clinica dvs. veterinată.

1. Ceapa, usturoiul si impreuna

Toate aceste alimente fac parte din familia plantelor de aliu și conțin sulfoxids, componenta care le dă mirosul și gustul lor unic puternic.

Ce se întâmplă dacă pisica ta mănâncă ceapa, usturoiul sau umflarea?

La pisici, atunci când acești compuși care conțin sulf sunt defalcate pe corp și absorbite în sânge, ele provoacă deteriorarea celulelor roșii din sânge. În cazurile severe, celulele roșii din sânge vor rupe și elibera proteinele de hemoglobină deteriorate numite corpuri Heinz, care, la rândul lor, pot duce la anemie și chiar la leziuni renale.

Pisicile sunt mai sensibile la toxica de ceapă decât câinii și semnele clinice inițiale pot fi foarte vagi și nespecifice. Inițial, o pisică afectată poate dezvolta vărsături și / sau diaree însoțită de pierderea apetitului.

Anemia poate începe să se dezvolte de îndată ce 12 ore după ce a mâncat ceapă de ceapă / usturoi / substrat de pui, dar în mod normal există o întârziere de 2-5 zile. În acest timp, puteți observa că pisica dvs. devine destul de letargică, deprimată și dezinteresată în activitățile normale. De asemenea, amintiți-vă că orice membru al acestei familii de plante poate provoca toxicitate pisicii dvs., indiferent dacă este în formă sub formă de pulbere, gătită, brută sau deshidratată.

2. Xylitol

Acesta este un îndulcitor artificial folosit în multe alimente umane și alte produse, inclusiv gumă de mestecat, dulciuri, butoaie de nuci, produse de panificație, alimente diabetice și pastă de dinți.

Ce se întâmplă dacă pisica ta mănâncă xilitol?

Când este consumată de pisici, xilitolul poate provoca o creștere anormală a eliberarii de insulină din pancreas, ceea ce duce la o scădere a nivelului global de zahăr din sânge. Semnele timpurii ale unei probleme de xilitol sunt letargie, vărsături și pierderea coordonării musculare, dar fără tratament rapid, acest lucru poate progresa pentru a provoca insuficiența hepatică și convulsii.

3. Ciocolată

Ciocolata conține un compus numit Theobromine, care face parte din familia de compuși metilxanthi.

Ce se întâmplă dacă pisica ta mănâncă ciocolată?

Dacă este mâncat de pisica ta, poate provoca rapid tulburări de stomac; hiperactivitate; Impact negativ asupra rinichilor și a sistemului nervos, precum și declanșează un ritm cardiac anormal. În scenariul cel mai rău caz, acesta poate fi fatal.

Ciocolata neagra, pulberea de cacao, untul de cacao si boabele de cacao sunt cele mai periculoase tipuri de ciocolata, deoarece acestea conțin cele mai inalte niveluri de teobromina in comparatie cu laptele sau chiar ciocolata alba.

Din păcate, ciocolata neagră este, de asemenea, cel mai probabil tip de ciocolată pentru a face apel la pisica ta, deoarece are un gust amar.

4. Cafene de cafea, fasole, terenuri și băuturi energiei cofeină

Cofeina este un alt membru al familiei de compuși metilxanthine.

Ce se întâmplă dacă pisica dvs. mănâncă cafea sau o altă băutură cofeină?

La pisici, ingestia de cofeină afectează intestinele, rinichii, sistemele nervoase și cardiovasculare și pot fi fatale dacă sunt lăsate netratate.

Un alt risc pentru pisici este că cofeina are un gust amar, ceea ce face foarte atrăgătoare pentru pisici. Fiți conștienți de faptul că cofeina este prezentă în multe băuturi energetice și colas. În plus, efectul potențial letal poate fi înrăutățit exponențial dacă este conținut în cacao și ciocolată.

5. Alcool

Alcoolul nu ar trebui să fie niciodată oferit niciun animal de companie. Ei metabolizează în mod similar cu oamenii americani, dar, deoarece doza dependentă de mărimea animalului, poate fi rapid fatală pentru pisici.

Ce se întâmplă dacă pisica dvs. consumă alcool?

Alcoolul poate provoca vărsături, diaree, o coordonare scăzută și un sistem nervos central deprimat. Dacă este lăsată netratată, aceasta poate duce la dificultăți de respirație, tremore, schimbarea pH-ului de sânge și induce comă sau convulsii, rezultând în cele din urmă la moarte.

Alcoolul nu este întotdeauna prezentat în mod evident ca o băutură, deoarece poate fi conținut în multe elemente de uz casnic "normale", inclusiv drojdie crudă pentru coacerea pâinii și fructelor de rotire / fermentare.

În timpul acestor perioade de covid fără precedent, vă rugăm să fie mai ales conștienți de faptul că nu lăsați gelurile de mâini alcool și freacă din apropierea cazului în care pisicile curioase ar putea încerca să investigheze.

6. Struguri, stafide și coacăze

Similar cu familia plantelor de aliu, strugurii conțin un compus încă neidentificat, care afectează rinichii și poate duce la insuficiență bruscă renală.

Ce se întâmplă dacă pisica ta mănâncă struguri, stafide sau coacăze?

Vărsăturile repetate și hiperactivitatea pot fi semne timpurii de otrăvire și o excursie de urgență la VET este esențială. Amintiți-vă, de asemenea, că stafidele și coacăzurile pot fi prezente în pâinea de la stafide și amestec de traseu.

7. Mucegaiul mucegai

Dacă alimentele merg mucegai, acesta poate duce la producerea de otrăviri specifice numite micotoxine și aflatoxine.

Ce se întâmplă dacă pisica ta mănâncă mâncare mucegăită?

Aflatoxinele și micotoxinele provoacă simptome diferite în pisici, dar dacă sunt lăsate netratate pot fi fatale. Îngrijirea specifică trebuie luată cu brânză albastră, fructe căzute, pâine învechită și alte materii organice decăzute.

Pisica în frigider înconjurată de alimente potențial otrăvitoare pentru pisici

Deși nu neapărat toxic, unele alimente vă pot irita pisica dacă sunt ingerate. Evitați să lăsați pisica să consume oricare dintre aceste elemente.

Pisicile sunt într-adevăr unice atunci când vine vorba de alegerea hranei de a mânca. Considerăm că sunt foarte agitat și adesea pretențioși, dar realitatea poate fi pur și simplu datorită modului în care percep substanțe diferite.

Pisicile nu au de fapt multe muguri de gust în comparație cu oricare dintre oameni, fie câini și așa cum am menționat mai devreme, ei nu au o capacitate mare de a gusta arome dulci. Deci, mai degrabă decât în ​​jos la gust, atunci când vine vorba de alegeri alimentare pisicile sunt foarte conduse de miros, simt gura, textura, forma și temperatura.

1. Lapte și lactate

Gândindu-se înapoi la farfuria noastră de lapte și pisică cu nerăbdare, poate părea foarte ciudat că acest lucru ar putea fi potențial dăunător prietenilor noștri felini. Cu toate acestea, majoritatea pisicilor nu au, sau au doar cantități mici de, enzime lactază.

Această enzimă este necesară pentru a descompune componenta lactoză a laptelui și a altor produse lactate și fără ea, multe pisici pot experimenta tulburări de stomac cu diaree după ce a lovit cu nerăbdare un anumit lapte

2. Carne crudă, pește și ouă

Carnea brută, peștele și ouăle pot conține toate bacterii potențial dăunătoare, cum ar fi E. coli și Salmonella. În plus, ouăle brute conțin o enzimă specifică (avidină) care poate reduce absorbția biotinei, una dintre vitaminele B.

Pe termen lung, acest lucru poate duce la probleme de piele și de acoperire. Peștele crud conține, de asemenea, o enzimă diferită care distruge o altă vitamină B, tiamină. Aceasta este o vitamina esențială pentru că pisicile și deficiența poate duce la tulburări neurologice grave, ceea ce duce la convulsii și comă.

3. Ficat

Ficatul este, în general, o mare sursă de nutrienți și foarte bogată în vitamina A. Cu toate acestea, aceasta este o vitamină solubilă în grăsimi, ceea ce înseamnă că este stocată în organism. În timp, excesul de vitamina A poate duce la o toxicitate gravă numită hipervitaminoză A, ceea ce duce la deformarea osoasă și chiar fuziunea elementelor coloanei vertebrale.

4. Ton

Pisicile iubesc ton! Pe termen scurt, tonul conservat ambalat în apă este un mare tratament pentru a da, dar nu este o mâncare pe termen lung ca provoacă malnutriție. Nu are substanțele nutritive specifice că pisicile necesită pentru sănătatea generală și, în timp, poate duce, de asemenea, la otrăvirea cu mercur.

5. Nuci

Nuci, pecan, migdale și, de fapt, toate piulițele, conțin niveluri ridicate de grăsimi și uleiuri. Acest lucru poate duce la tulburarea burtă, cum ar fi vărsăturile și diareea. Dacă este ingerat pe termen lung, conținutul ridicat de grăsimi din piulițe poate provoca pancreatită.

6. Oase

Pisicile sunt folosite pentru a vâna pentru mâncarea lor. În sălbăticie, aceasta înseamnă răsturnarea șoarecilor și a păsărilor mici, inclusiv oasele lor. Cu toate acestea, oferind oase gătite sau chiar oase brute mici la pisici nu este o idee bună pe măsură ce se spargă foarte ușor. Acest lucru, la rândul său, poate provoca sufocări, blocaje și chiar lacrimi în tractul digestiv.

Există multe alimente delicioase și nutritive disponibile astăzi pentru a alege pentru diete, precum și elemente tentante pentru a lua în considerare hrănirea pisicilor noastre.

Din păcate, multe dintre alimentele pe care le credem că pisicile noastre le bucură în mod activ, nu sunt de fapt atât de sănătoase pentru ei. În afară de lapte și produse lactate, gândiți-vă la garniturile de grăsime din friptura de duminică.

Chiar dacă pisicile noastre îi vor mânca probabil la viteză mare, excesul de grăsime poate duce cu ușurință la vărsături și diaree, deoarece sistemele lor mici pur și simplu nu se pot descurca. Pisicile sunt, de asemenea, extrem de curioase. Este această trăsătură minunată de caracter, mai presus de toate pe care trebuie să le cunoaștem când vine vorba de otrăvire accidentală.

Dacă sunteți vreodată în orice îndoială cu privire la ceea ce ar fi putut mânca pisica dvs., nu ezitați să ridicați telefonul și să vă sunați VET local.

întrebări frecvente

Ce alimente umane pot mânca pisicile?

Pisicile pot mânca tăieturi slabe de carne gătită, somon, ficat și ton, dar după cum se subliniază în articolul de mai sus, trebuie luate în special cu somonul, ficatul și tonul. În plus, nu este, în general, o idee bună de a hrăni mâncarea umană pisicii dvs., deoarece nu conține cantitatea potrivită sau tipul de substanțe nutritive pe care le aveți nevoie atât de mult pentru a supraviețui și dezvolta. Hrănirea oamenilor alimente la pisica dvs. în mod regulat va duce doar la malnutriție și probleme de sănătate.

Ce plante pot ucide pisicile?

Există o serie de plante care pot fi destul de toxice pentru pisici. Cea mai frecvent cunoscută dintre acestea sunt crini, Amaryllis, Azalee / Rhododendron, Pasărea Paradisului, Iris, Daffodils, Holly, Ivy, Lalele și Palm Sago. Dacă părțile acestor plante sunt nibbled de Kitty, este mai bine să sunați imediat la veterinar. Semnele clinice de boală pot varia de la sistemul digestiv supărat la insuficiența renală, insuficiența cardiacă, insuficiența hepatică și chiar moartea.

Ce legume pot mânca pisicile?

În ceea ce privește carnivorele, pisicile nu au nevoie de fructe sau legume pentru a menține o dietă sănătoasă și echilibrată. Cu toate acestea, ca o alternativă proaspătă la tratatele comerciale cu calorii ridicate, hrănirea unor legume gătite poate fi o opțiune excelentă. Gândiți-vă la broccoli aburiți, fasole verde sau sparanghel toate fiind împachetate pline de substanțe nutritive sănătoase. Squashul de iarnă gătit și morcovii sunt o altă alegere potențială. Amintiți-vă, totuși, pentru a evita usturoiul, ceapa, puii, anumite ciuperci, roșii și avocado. În afară de unele dintre acestea fiind toxice, ele pot fi, de asemenea, extrem de dificil pentru pisici să digeră.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Alimentele otrăvitoare pentru pisici