Câini reactivi: 5 lucruri pe care trebuie să le cunoașteți

Aducând un nou câine în casa dvs nu este un proces fără probleme. Canini nu sunt o singură dimensiune - toate creaturile. Fiecare este unică în felul lor, de la personalitățile lor, la jucăriile lor preferate și, mai important, fundalul lor. Dacă adoptați un câine dintr-un adăpost sau salvare, există o șansă bună ca el sau ea să aibă un "trecut verificat", rezultând potențial la câini reactivi.

Câinii reactivi pot să se ciocnească la anumite lucruri și situații actuale nu v-ați aștepta de la ei. Acest lucru înseamnă pooch-ul tău este "rău, & # 8221; Și poate ar trebui să-i dai în sus? Cu siguranta nu. La fel ca oamenii, câinii dezvoltă răspunsuri psihologice la traume care se lipesc de ei pentru o lungă perioadă de timp, dacă cineva este dispus să-i ajute să o repare.

Dacă ați adoptat unul dintre acei câini reactivi, nu renunțați la ele. Tot ce aveți nevoie este informațiile corecte și puteți face viața mai bună atât pentru dvs și prietenul tau cel mai bun. Deci, aici ar trebui să știți despre câinii reactivi și cum să le manevrați.

Câini reactivi: 5 lucruri pe care trebuie să le cunoașteți

Aflați ce le provoacă

1. Aflați ce le provoacă

Cei mai reactivi au anumite lucruri care declanșează comportamentul nedorit. Nu este că sunt doar inerent sensi sau agresiv; Abnormal mârâie, lătrat și mușcătură sunt adesea create de un incident traumatic pe care animalul le-a experimentat.

Să presupunem că luați animalul dvs. în parcul câinilor în mod regulat. Ei joacă și socializează ca normal cu un grup de alți câini, până când entuziamentul devine prea mult. Dintr-o dată, aveți o scufundare pe mâini și un grup de canini care se luptă peste o jucărie sau orice alt motiv plauzibil.

O experiență proastă poate pune tonul pentru fiecare întâlnire care merge mai departe. Câinele tău este mușcat în toate haosul și acum de fiecare dată când un câine se apropie, conduce la mârâie și mușcătură. Ei pot începe să protejeze resursele cum ar fi jucăriile, alimentele și apa și par a fi agitate dacă ajungeți la ei.

Trebuie să recunoașteți ce cauzează reacția inainte de Puteți rezolva problema. Acest lucru poate include limbajul corpului, tonul vocii sau comportamente rele care au fost acceptate anterior (lătrat ca catelus pentru că era drăguț) care au fost acum spirale.

2. Anumite rase au reacții încorporate

Anumite rase au reacții încorporateEste o concepție greșită comună că un câine care este reactiv va fi automat agresiv și acest lucru nu este adevărat deloc. Labradorii sunt o reprezentare excelentă a acestui lucru deoarece au tendința de a lătra și urlă ca răspuns la anumite tipuri de stimuli. Ei au tendința de a "gura" oameni și obiecte fără a aplica presiune, dar dinții încă răniți.

Unii oameni greșesc acest lucru ca un câine care vrea o mușcătură din braț, dar este doar modul lor de a spune, "Hei, văd pe cineva și vreau să fiu sigur că o vedeți și ei!" Basset Hounds și alte rase de cauciuc sunt, de asemenea, mari pe urling și lătrat ca răspuns la anumite tipuri de stimuli. Acești câini au fost crescuți pentru a face un loc de muncă, de obicei unul care implică vânătoarea unui joc mic sau de a-l recupera pentru proprietarii lor. Nu contează dacă nu sunteți un vânător sau dacă locuiți în oraș, câinele dvs. are nevoie de muncă.

Ajutați-vă animalul de companie să găsească o priză care vine în mod natural.

Puteți lua câinele din sălbăticie, dar nu puteți lua sălbatic din câine. Tot ce puteți face este să încercați să minimalizați comportamentul lor moștenit, oferindu-le un înlocuitor pentru locul de muncă pe care în mod normal le-ar fi responsabil; redirecționarea comportamentului lor.

Încercați munca nasului. Încercați să ascundeți unele jucării pentru câini sau tratează în casa ta sau în afara în curte și lasă-ți câinele, Jack Russel Terrier sau Labrador Retriever le caută. Odată ce și-au găsit țintă, ei pot să vă informeze. În acest fel, li se permite să-și exprime instinctul natural în setarea corespunzătoare și nu vor simți nevoia de a sublinia în mod constant tot ceea ce văd pe plimbări și cu compania.

3. Expuneți animalul dvs. de companie la declanșatoarele lor

Expuneți animalul dvs. de companie la declanșatoarele lorUn alt exemplu sunt câinii care devin neregulate și încep să sară, să se scurgă și să plângă când văd alți canini sau oameni. Ei pot dori doar să se întâlnească și să salute, dar reacția poate apărea ca agresiune de către oameni si altul câini. În cazurile în care reactivitatea se bazează efectiv pe frică sau agresiune, ar putea fi doar că animalul dvs. de companie a fost într-o situație pe care nu o cunoașteți, chiar dacă ați fost prezenți.

Să folosim câini care sunt reactivi cu garduri ca exemplu. Dacă o canină experimentează un eveniment traumatic printr-un gard, cum ar fi tauntarea de la copii, sau un alt câine care se comportă agresiv față de ei, ei probabil să se dezvolte "agresiunea gardului."Aceasta înseamnă că animalul dvs. de companie se poate înțelege bine atunci când stați lângă altul; Doar că dacă puneți un gard între ele, declanșează un răspuns negativ, cum ar fi o flashback.

Practicați exercițiile

Dacă aveți un prieten sau un antrenor profesionist care vă poate ajuta, puneți câinele pe o leșie și stați pe o parte a unui gard. Apoi, cealaltă persoană să meargă câinele lor calm, supus, non-reactiv în sus și în jos lungimea curții. Când câinele dvs. reacționează, le scoateți din ea, tragând pe lesa și lăsați-i cu piciorul.

Reacția se va îmbunătăți în timp atâta timp cât practici de câteva ori pe zi, de zi cu zi. Nu trebuie să fiți dur, să fiți suficient de fermi că vă distrage atenția și scoate din starea de spirit negativă.

4. Exercitarea este esențială

Exercitarea este esențialăDeoarece comportamentul reactiv este adesea exacerbat de energia pentală, potrivit formatorilor profesioniști (sursă; Pdf), trebuie să găsiți o modalitate de ao cheltui înainte de a încerca să abordăm problema. Luați câinele care rulează, înotați, mergeți sau jucați ceva, atunci încearcă să reabilitate. Un animal care este și epuizat mental este mai dispus să urmeze conducerea dvs.

Odată obosiți, puteți începe să practicați exercițiile ca cele de mai sus sau altele care sunt specifice situației dvs. Exercitarea este, de asemenea, o modalitate excelentă de a vă menține câinele fericit în general; Probabil că vei fi și tu groaznic dacă nu ai reușit să ieși din fiecare dată când o dată!

5. Va dura ceva timp

Ei ar putea avea problemele lor, dar câinii reactivi nu sunt "rupte."Având un animal special de animale de companie se poate simți ca mult mai mult decât ați negociat, dar nu le lăsați la lire încă. Câinele dvs. are nevoie de răbdarea și înțelegerea dvs., așa că încercați să nu fiți prea frustrați cu ei.

Oamenii de știință au demonstrat deja că misiunea de canini este să-i placă proprietarii; asta sunt doar cum sunt cablate. Astfel, câinii doresc să se îmbunătățească la fel de mult pe care îl faceți și poate dura destul de mult timp și efort, dar puteți să vă întoarceți câinele pe drumul cel bun urmând pașii de mai sus și să rămâneți consecvenți!

Citiți următorul: 15 fapte despre teamă de agresiune la câinii trebuie să știi

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câini reactivi: 5 lucruri pe care trebuie să le cunoașteți