Când un câine te-a adoptat

O mulțime de gândire și planificare continuă să adopte un câine. Dar uneori un câine vă va adopta. Se întâmplă adesea - un câine apare într-o curte și refuză să plece. Deci, ce faceți în acele situații? Mai multe lucruri trebuie luate în considerare înainte de a vă decide cu privire la cursul acțiunilor.

Un câine pierdut sau vag

Aceste situații apar de obicei cu rătăcire sau Câini pierdute. Când un câine apare la ușa din față, trebuie să-l apropiați mai întâi cu atenție sau îl puteți speri în agresiune. Să-i ofere un tratament sau ceva de mâncare pentru a-și câștiga încrederea.

Un câine pierdut sau vagCheck out dacă are vreun id pe el, ca un guler sau o etichetă. Dacă nu, limitează câinele, așa că nu scapă și apoi merge în jurul unui bloc sau două pentru a întreba dacă cineva și-a pierdut câinele. Dacă acest lucru nu ajută, luați câinele la adăpostul local pentru a verifica dacă cineva a raportat un câine pierdut.

Obțineți o scanare acolo pentru un microcip încorporat. Dacă câinele are unul, contactați proprietarul și informați-l că aveți câinele lui. Dacă nu are un microcip, poți să-l las pe câine în adăpost, fie să-l duci acasă din nou să-l pasă până când găsești proprietarul. Lăsați o fotografie a câinelui în adăpost, împreună cu informațiile dvs. de contact, astfel încât să puteți fi anunțat dacă proprietarul câinelui va căuta câinele său.

Înainte de a lua câinele acasă, du-te la veterinar mai întâi pentru a-l verifica. Întrebați-vă dacă există vreun veterinar în zona dvs. care oferă verificări gratuite sau reduse pentru câini despărțiți, altfel va trebui să plătiți pentru verificarea dvs. Cel puțin trebuie să faci este să te asiguri că câinele nu are paraziți sau boli care să se poată răspândi la celelalte animale de companie sau chiar pe tine.

Podcast: Top # 42 - este un câine de salvare potrivit pentru dvs?

Căutați proprietarul

Pune sus Câine găsită Postere din zona dvs. Includeți descrierea generală a câinelui sau o fotografie și numărul dvs. de telefon. Faceți-vă posterele mari și includeți un fundal colorat care va atrage atenția oamenilor. Verificați dacă posterele dvs. stau încă după câteva zile, deoarece pot cădea din cauza condițiilor meteorologice.

Căutați proprietarul câineluiUtilizați social media pentru a anunța că ați găsit un câine. Includeți zona în care a fost găsit câinele, data, ora și o descriere generală a câinelui. Adresați-vă prietenilor să vă împărtășească postarea pe conturile lor pentru a ajunge la mai mulți oameni. Uită-te la grupurile Facebook dedicate câinilor pierdute și găsite și post acolo.

Creați un anunț Craigslist cu informații de bază. Dacă cineva răspunde anunțului sau posturilor, cereți-i să producă o dovadă pentru a vă asigura că sunt adevăratul proprietar. Escrocii vor renunța, de obicei, repede.

Dacă proprietarul nu apare de mult timp, trebuie să luați o decizie. Puteți să vă adoptați câinele, încercați să îl retrosiți sau să îl duceți într-un adăpost. Verificați cu autoritățile pentru a afla ce cantitate de timp ar trebui să treacă înainte de a putea solicita câinele. În majoritatea statelor, puteți pretinde câinele după 30 de zile de căutare a proprietarului.

Câinele unui vecin

Situația devine mai dificilă dacă știți cine este proprietarul câinelui, care este de obicei unul dintre vecinii dvs. Dacă câinele vecinului începe să petreacă timpul în casa dvs., primul lucru de făcut este să verificați motivele. Poate fi ceva benign și amuzant, cum ar fi această poveste a unui câine foarte obosit care avea nevoie doar de o pauză de la copiii proprietarului său.

Un câine vecinCâinele se poate întoarce și la dvs. pentru că este prietenos și vă place sau el știe că va primi un tratament de la dvs. Dacă câinele se întoarce în casa lui în mod voluntar și pare bine hrănit și îngrijit, nu există nici un motiv să vă faceți griji.

Cu toate acestea, dorința unui câine de a rămâne cu dvs. și reticența de a se întoarce la casa lui poate semnala o neglijență sau chiar abuz animal. În cazul unuia Reddit Utilizator, Câinele a făcut parte dintr-o familie mare, iar utilizatorul a observat că el a fost deosebit de subțire decât alți câini. Când a devenit evident că câinii mai mari mi-au mâncat mâncarea tot timpul, utilizatorul a început să hrănească câinele. Câinele nu avea atenție și a refuzat să se întoarcă acasă pe cont propriu.

Într-un caz ca acesta sau într-un caz similar în care bănuiți neglijarea sau abuzul, cum ar fi acest alt reddit unul, Luați următorii pași:

  • Discutați cu vecinul dvs. - discutați despre situația cu vecinul dvs. și încercați să-i explicați de ce simțiți că câinele său este neglijat. El ar putea lua sfatul tău în inimă dacă și-a neglijat câinele accidental. El ar putea fi, de asemenea, incapabil să aibă grijă de câine în mod corespunzător sau a primit câinele fără să știe cât de multă dedicare necesită îngrijirea unui câine. Puteți oferi să-l ajutați cu câinele său sau să sugereze că el renunță la adopție și îl va ajuta să-l reamănească.
  • Oferta de a-și adopta câinele - dacă vecinul dvs. este dispus să-i dea câinele departe și doriți să-l aveți, oferiți-l să-l adoptați. Dacă nu este dispus și pur și simplu nu-i pasă de neglijarea câinelui său, puteți oferi să cumpărați câinele.
  • Notificați autoritățile - dacă vecinul dvs. refuză să aibă grijă de câinele său și nu îl va da, notificați societatea umană locală sau departamentul de control al animalelor. Spuneți-le tuturor despre situație și lăsați-i să acționeze sau să vă dea sfaturi privind acțiunile ulterioare.

Rețineți că fiecare situație este unică. Dacă nu sunteți sigur că câinele este abuzat, întotdeauna discutați cu proprietarul. Care este adesea suficient pentru a găsi cea mai bună soluție pentru câine.

Citiți următorul: Faceți aceste 10 lucruri înainte de a aduce acasă un câine de salvare

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Când un câine te-a adoptat