De ce câinii își mănâncă dinții?

Dacă cineva mănâncă dinții în mânie, probabil că sunt cel mai bine lăsați singuri! Măcinarea dinților este un obicei uman de bază, dar a văzut vreodată un câine care își mănâncă dinții? Câinii prea mănâncă dinții! Cu toate acestea, de obicei nu este în afara furiei. Depinde de rasa câinelui tău și de mărimea maxilarului lor, care îi determină să scape dinții. În mod obișnuit, veterinarii se referă la asta ca bruxism, care poate fi un semn al altor condiții de sănătate și probleme de bunăstare. Acesta este un lucru care nu trebuie niciodată să nu se descopere!

Potrivit Asociației Naționale de Ander Dental, câinii care își mănâncă dinții deseori postul de a alerga în jos smalțul pe dinți. Acest lucru, la rândul său, ar putea provoca probleme dentare grave care includ fractură, infecții dinte, pulpă expusă și nu să uite de durere constantă în dinți și gingii. Prin urmare, este mai bine să o examinați de medicul dentist veterinar ASAP, care poate sugera un plan de tratament.

Iată câteva dintre motivele pentru care micuțul dvs. poate să-și șlefuia dinții.

Rottweiler măcându-și dinții

Dinte dinte

Pentru puii, dinți liberi nu sunt într-adevăr o problemă. Ca un copil uman sănătos, primii dinți ai cățelușului (cunoscuți și ca dinți de foioase sau dinți de lapte) se vor desface și vor cădea pentru a face spațiu pentru dinții mai mari și mai permanenți. Acest lucru apare de obicei atunci când sunt de aproximativ 4 - 6 luni de vârstă și se termină până la vârsta de 8 luni. Atunci când toți sunt 42 dinți adulți crește.

Pe de altă parte, dinții liberi la câinii adulți sunt o indicație a unei boli parodontale avansate sau a traumei în gura lor. Dinții liberi au nevoie de o examinare amănunțită a veterinarului și nu vor fi corecte de la sine.

Dinții nealiniați

O problemă pe care câinii se confruntă este nealiniat sau dinții strâmbi ai fălcilor lor superioare și inferioare. Dacă aranjamentul dinților este extrem, canina dvs. se poate confrunta cu probleme serioase pentru a mesteca și a bea în mod regulat. În plus, dinții strâmbi se împrăștie de țesuturile delicate ale gurii lor, făcând răni și dureri deschise. În acest caz, veterinurile ar recomanda să capteze dintele strâmbă sau să-l extragă în întregime, astfel încât să nu mai creeze probleme.

Dinte rupt

Fracturate sau dinți spartă nu este o excepție atât în ​​pisici, cât și la câini. Datorită traumei (a fost lovită de o mașină) sau animalul dvs. de companie mestecând obiecte grele, dintele rupte lasă pulpa și rădăcina se afla la germenii din gură, ceea ce duce la infecție. Această infecție determină abcese și distrugerea oaselor. Chiar mai rău, dacă este lăsată netratată, infecția va călători prin sângele lor față de diferitele părți ale corpului lor, ceea ce duce la deteriorarea funcțională a organelor vitale.

Veterinarii sugerează de obicei 3 opțiuni pentru un dinte rupt sau fracturat:

  • Terapia cu canal rădăcină, care este cea mai comună terapie și este și cea mai bună. Dinții rămân sănătoși cu rădăcini intacte
  • O pulpotomie vitală - o tehnică prin care pulpa este îndepărtată, iar zona este sterilizată, etanșând camera pulpei. Acest lucru este mai aplicabil pentru câinii cu un dinte rănit sub vârsta de 18 luni sau mai mici.
  • Nu în ultimul rând, procedura pe care veterinurile au tendința de a evita este extracția dinților. Acest lucru este evident mai dureros pentru canin și este, de asemenea, un proces complicat. Cel mai rău scenariu, pacientul câine pierde funcția de mestecat a acelui dinte.

Bruxismul

Dogul de măcinare a câinelui (Bruxism) are nevoie de atenție imediată pentru a opri risipa smalțului dinților lor. Obiceiul de măcinare din dinți poate fi legat de anomalii și stres al lui Jawbone, ceea ce indică o problemă și mai mare. Bruxismul este un semn că canina dvs. poate fi în durere extremă, mai des decât nu, gură sau dureri abdominale.

Tratamentul începe când găsiți problema reală a problemei. Este câinele dvs. de șlefuit dinții doar din cauza dezalificării maxilarului sau este altceva care îi îngrijorează? VET dvs. va recomanda o terapie comportamentală care va rezolva șlefuirea dinților. Sau ar putea chiar să sugereze un tratament medical pentru a le scuti de orice fel de suferință.

Doberman mănâncă dinții

Ce pot să fac când câinele meu își mănâncă dinții?

Primul lucru pe care va trebui să-l faceți este să vă consultați veterinarul holistic. Câinele dvs. de companie, măcându-și dinții nu este o glumă! Mergeți la un examen fizic complet și determinați dacă câinele dvs. are o falcă nealiniată sau suferă de orice traumă care cauzează șlefuirea unor dinți teribili. Un ortodontist veterinar este probabil să rezolve această problemă, deci consultați unul dacă este necesar.

În astfel de cazuri, vom spune întotdeauna că este mai bine să vizitați un specialist pentru că numai atunci veți fi capabili să determinați ceea ce face de fapt. De exemplu, durerea ar putea fi un lucru din gura lor, care necesită extracție sau alte tratamente. Dacă problemele nu sunt legate de nealinierea maxilarului, șansele sunt caninul dvs. poate experimentează stresul sau anxietatea. În acest caz, VET dvs. va recomanda unele medicamente pentru a-și ușura stresul împreună cu alte terapii comportamentale pentru a opri măcinarea dinților.

Cum pot împiedica comportamentul de măcinare din dinți?

O dietă echilibrată-nutrițională este o cheie pentru a evita orice probleme legate de sănătate împreună cu asigurându-vă că canina dvs. este obținerea unui exercițiu suficient și stimularea mentală. În afară de aceasta, vom acorda foarte prioritate instruirii! Instruirea este ceva ce nu puteți înlocui nimic pentru a Câine sănătoasă de animale de companie. A avea suficientă stimulare mentală, îi va împiedica să dezvolte comportamente distructive - dintre care unul este șlefuirea dinților.

Acesta este unul dintre motivele pentru care subliniem întotdeauna check-up anual cu VET-ul dvs. holistic. Se asigură că canina dvs. nu suferă de niciun risc potențial și, dacă da, problema este abordată înainte de a deveni o cauză gravă care stă la baza.

Există o serie de lucruri pe care le puteți face de fapt pentru a vă ajuta să vă promovați sănătatea mintală a Caninei și să reduceți anxietatea:

  • Câinii sunt ființe sociale. Ei trebuie să-și întâlnească prietenii (câinele vecinului), oamenii, locurile, alte animale și experiențe care le vor ajuta să-și reîmprospătați mintea o dată.
  • Instruire sau mai precis Instruirea cu ascultare poate ajuta la ameliorarea anxietății. Sesiunile de instruire cu câinele dvs. pot face minuni în ceea ce privește legătura cu dvs. și de a ajuta la stabilirea încrederii.
  • Știți ce declanșează dvs Anxietatea câinelui. Este anumiți oameni? Sau în anumite situații? În consecință, pregătiți-l și, eventual, țineți-l departe de ei. Creați un spațiu pentru el unde se simte în siguranță.

Linia de jos

Sincer, obiceiul de măcinare din dinți la câini sună puțin înfricoșător. Ar putea fi un semn de deteriorarea condițiilor de sănătate fizică sau psihică. Prietenul tău blând ar putea fi încântat de o jucărie nouă sau ar putea fi ceva atât de grav ca o durere orală. Să nu uităm de probleme neurologice avansate!

catelul de măcinat dinți

Din cele mai multe ori, dinții măcinarea la câini sunt cauzați de durerea orală, este important să aveți grijă de dvs Sănătatea orală a lui Canine și igiena. Urmați o rutină dentară așa cum este sugerat de VET dvs. Acest lucru vă va ajuta să remediați orice probleme înainte de a deveni ceva sever și dureros ca și măcinarea dinților la câini.

Postări asemănatoare: Cea mai bună pastă de dinți de câine și Câini periuțe de dinți

Cu asta, este o învelitoare în ghidul nostru pe șlefuirea dinților câinilor! Sperăm că a fost util și informativ. Nu ezitați să lăsați comentariile de mai jos sau dacă aveți întrebări, ne-ar plăcea să răspundem!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce câinii își mănâncă dinții?