Poate câinele dvs. Donați sânge?

Câine donând sânge

La fel ca oamenii, câini pot fi donatori de sânge pentru câini în nevoie. Există, de obicei, anumite cerințe pe care un câine donator trebuie să le îndeplinească pentru a da sânge, dar este de obicei un proces de colectare foarte simplu. O mai bună înțelegere a donațiilor de sânge pentru câini vă poate ajuta să decideți dacă câinele dvs. poate fi un donator și ajutați alți câini.

Tipuri de sânge de câine

Există mai multe tipuri diferite de sânge pentru câini sau grupuri, care pot fi testate și sunt comandate numeric în sistemul de antigen de câine eritrocyte (DEA). Aceste tipuri de sânge includ DEA 1.1, 1.2, 1.3, 3, 4, 5 și 7. Există, de asemenea, alte tipuri, dar nu există teste pentru ei. Câinii pot avea mai multe tipuri diferite de sânge la un moment dat, deoarece tipurile de sânge se referă la diferitele antigene pe care le conține sângele.

Tastarea sângelui de câine

Pentru a determina ce tip de sânge are câinele dvs., trebuie să fie testat pentru a vedea ce antigeni conține. Veterinarul dvs. va lua o probă de sânge de la câinele dvs. și va conduce un test pentru a obține rezultate. Nu orice veterinar este capabil să efectueze aceste teste in-house, deși probele ar putea fi necesare pentru a fi trimise la un laborator extern. Testele vor verifica pentru a vedea ce antigeni sunt prezenți pe celulele roșii din sânge care vor determina tipul de sânge al câinelui.

Motivele unui câine ar avea nevoie de sânge donat

La fel ca oamenii, unii câini pierd cantități mari de sânge din cauza bolii, a chirurgiei sau a trauma și, prin urmare, necesită o transfuzie de sânge. Transfuziile de sânge nu sunt efectuate de fiecare medic veterinar, astfel încât spitalele de specialitate sau de urgență pot fi utilizate pentru această procedură.

Prima transfuzie pe care o primește un câine poate fi cu orice tip de sânge, dar dacă sunt necesare transfuzii ulterioare, sângele va trebui să fie tastat și transferat. Sângele Crossmatching asigură faptul că tipurile de sânge sunt compatibile între donator și destinatar.

Când poate un câine donați sânge?

Majoritatea medicilor veterinari au cerințe specifice pentru a asigura că donatorii de sânge sunt de o anumită dimensiune și suficient de sănătoși pentru a se ocupa de sânge. Cincizeci de kilograme este, de obicei, greutatea minimă necesară pentru ca un câine să fie un donator de sânge. Ei trebuie, de asemenea, să fie prietenoși fără boli infecțioase, provocate de sânge și paraziți, cum ar fi Heartworms și boala Lyme- să fie actualizată cu privire la vaccinări - să nu fie pe alte medicamente decât preventivii tipici de paraziți - și să fie între vârsta de 1 și șapte ani. Câinii pot dona doar sânge o dată la trei săptămâni, astfel încât dacă câinele dvs. este rugat să dea sânge mai frecvent, nu ar trebui să facă acest lucru, pentru propria sa siguranță.

Cum face un câine donați sânge?

Oferind sânge este un proces foarte simplu. Dacă câinele dvs. îndeplinește cerințele fizice, de vârstă și temperament pentru a fi un donator de sânge, va trebui să fie testat pentru boli provocate de sânge și să primească orice vaccinările necesare Pentru a fi curent. Odată ce testele de boală provocată de sânge au fost determinate ca fiind negative, câinele dvs. poate da sânge. Sângele este extras din vena mare din gâtul câinelui, numit jugular și colectat într-o pungă specială sau un vas care va fi folosit pentru a transfuza un alt câine. Întreaga procedură de donație durează de obicei mai puțin de o oră.

Bănci de sânge pentru câini și programe de donatori de sânge

De obicei, un câine dă sânge, așa cum este necesar, deci donatorul dvs. de sânge pot fi on-apel pentru donații de urgență la spitalul local de animale care efectuează transfuzii de sânge. Fiecare spital care utilizează sângele câinelui va avea propriile cerințe de program și poate chiar să recompenseze donatorii cu credite în contul de spital veterinar.

Cealaltă opțiune este de a dona sânge la o bancă de sânge de câine. Câteva bănci de sânge non-profit există în țara care vinde sânge veterinarilor. Aceste bănci de sânge sunt deosebit de importante pentru câinii care au nevoie de mai mult de o transfuzie. Deoarece prima transfuzie de sânge poate utiliza orice tip de sânge, dar transfuzii ulterioare necesită un crossmatching sau un donator universal, este important să știm ce tip de sânge are un câine donator și să aibă diferite tipuri disponibile pentru acești câini. Băncile de sânge vor introduce sângele pe care le primesc pentru a ști dacă sângele are sau nu tipul universal al donatorului, DEA 4 sau alți antigeni specifici pe care câțiva câini pot sau nu să poată primi.

Alte tipuri de produse din sânge folosite la câini

În plus față de sângele integral, pot fi colectate celulele roșii roșii ambalate, diferite forme de plasmă și crio-precipitat. Spre deosebire de sângele întreg, aceste produse pot fi stocate, de obicei, pentru perioade mai lungi de timp pentru a fi utilizate la o dată ulterioară. Dacă un câine nu are nevoie de un sânge întreg, sunt disponibile un donator, sau sunt necesare factori de coagulare specifici, veterinari pot fi capabili să utilizeze plasmă, ambalate celule roșii din sânge sau crio-precipitat.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Poate câinele dvs. Donați sânge?