Câinii pot mânca grapefruit? Este grapefruit rău pentru câini?

Câinii pot mânca grapefruit?

Știm că grapefruitul este sănătos pentru oameni ca fiind una dintre cele cinci pe zi, dar este sănătoasă pentru câini? Sau este chiar dăunător prietenilor noștri canini?

Câinii ca gustul de grapefruit?

Câinii, în general, nu se bucură de gustul amar și acid de grapefruit și, de obicei, o bună indicație că un aliment nu este bun pentru câini - mugurii de gust a câinelui îi direcționează în mod natural de alimente care pot fi dăunătoare. Desigur, acest lucru nu este întotdeauna cazul ca oricine al cărui câine a fost furat ciocolată de la pomul de Crăciun știe!

câine cu un grapefruit

Este grapefruit bun pentru câini?

Deci, dacă câinii nu-i place, în general, gustul de grapefruit, ar trebui să încercăm încă să le dăm ei? Are beneficii pentru sănătate? Răspunsul scurt nu este. Grapefruit conține Vitamina C, care este mare pentru oameni, deoarece nu putem produce propriul nostru. Cu toate acestea, câinii, cum ar fi majoritatea animalelor pot produce propria lor vitamină C. Deci, unul dintre principalele beneficii ale consumului de grapefruit pentru oameni poate provoca daune câinelui dvs., deoarece poate duce la prea multă vitamină C în corpul câinelui vostru. Nu există alte beneficii cunoscute de a mânca grapefruit pentru câini.

Este grapefruit rău pentru câini?

Carnea de grapefruit este foarte acidă, ceea ce poate provoca probleme digestive pentru câini, iar coaja conține uleiuri esențiale care sunt toxice pentru câini. Principalul risc pentru câini de la consumul de grapefruit provine dintr-un ingredient numit psoralen, care este foarte toxic pentru câini. Peelul, semințele și pisici sunt părțile cele mai toxice, deoarece conțin cele mai multe psoralen. Dacă coaja și semințele sunt îndepărtate din grapefruit, aceasta reduce într-o oarecare măsură nivelul de toxicitate, dar nu merită riscul.

Ce probleme pot cauza grapefruit câini?

Dacă câinele dvs. mănâncă grapefruit, acestea sunt inițial susceptibile de a arăta simptome gastro-intestinale comune, cum ar fi vărsăturile, diaree și greață. Pe măsură ce toxicitatea progresează, ele pot deveni sensibile la lumină, încep să drool excesiv și în cele din urmă ar putea fi în măsură să meargă sau să stea. Grapefruit, sau mai specific, psoralen, poate fi fatal, așa că dacă bănuiți că câinele dvs. a mâncat grapefruit, ar trebui să le duceți imediat la veterinar.

Ce ar trebui să faceți dacă câinele dvs. mănâncă grapefruit?

Dacă descoperiți că câinele dvs. a mâncat grapefruit, ar trebui să vă numiți VET pentru a aranja o întâlnire urgentă. Diferitele părți ale grapefruitului sunt dăunătoare câinilor în moduri diferite. De exemplu, carnea este foarte acidă, dar nu este toxică ca crusta. Este important să oferiți veterinarului dvs. cât mai multe informații posibil pentru a le ajuta să știe cum să vă sfătuiască.

Cum este diagnosticată toxicitatea grapefruit?

VET va efectua o examinare fizică a câinelui dvs. și va lua o privire apropiată la orice vărsături pe care le aduce câinele dvs. Orice diaree va fi colectată, iar testele vor fi executate pentru a exclude orice alte cauze. Câinii cu otrăvire cu grapefruit pot deveni mai sensibili la lumină care pot provoca reacții cutanate. Dacă câinele dvs. prezintă simptome legate de piele, VET va răsturna un strat subțire al pielii câinelui dvs. pentru examinare sub microscop pentru a exclude orice alte cauze.

VET dvs. va conduce, de asemenea, o serie de teste de sânge pentru a determina modul în care organele câinelui dvs. manipulează toxina și, eventual, un test de urină pentru a evalua funcția renală a câinelui.

Cum este tratată toxicitatea grapefruit?

Tratamentul pe care îl primește câinele dvs. va depinde de simptomele pe care le prezintă în prezent. VET-ul dvs. poate provoca vărsături. Aceasta implică dând câinelui dvs. un medicament care îl face să vadă, goliți stomacul câinelui dvs. de orice bucăți rămase de grapefruit înainte ca corpul să o absoarbe. Acest lucru se poate face numai dacă descoperiți că câinele dvs. a mâncat grapefruit și a obținut o asistență veterinară prompt.

Dacă a trecut prea mult timp de la ingestie, iar veterinarul dvs. nu este în măsură să provoace vărsături, pot da cărbunele dvs. activ de câine. Acest lucru acționează pentru a lega și a neutraliza toxinele grapefruitului înainte ca corpul să o absoarbe.

Dacă câinele dvs. este deja vărsat din cauza fructelor, VET poate da un antiemetic pentru a opri vărsături pentru a vă ajuta câinele să se simtă mai bine. Deși este important ca câinele dvs. să scape de toxina din corpul său, este, de asemenea, foarte important ca câinele dvs. să se simtă confortabil pentru a le oferi cea mai bună șansă de recuperare completă. Este un echilibru delicat pe care Vet-ul dvs. îl va lua cu atenție.

Dacă câinele dvs. are vărsături și diaree care a dus la devenind deshidratate, VET poate da terapii de fluid intravenos. Acest lucru va ajuta, de asemenea, la spălarea toxinelor din corpul câinelui vostru.

Dacă câinele dvs. prezintă simptome ale pielii, cauzate de fotosensibilitate (sensibilitate la lumină), VET poate prescrie o cremă pentru a se aplica oricăror zone afectate care vor ajuta la calmarea oricărei iritații sau mâncărime și accelerarea procesului de vindecare. Dacă câinele dvs. prezintă semne de fotosensibilitate, vor trebui să rămână la soare cât mai mult posibil până când toxina și-a părăsit sistemul.

Grapefruit - este pentru câini

Există alternative la grapefruit?

Vestea bună este că există o mulțime de alternative sigure la grapefruit! Portocala sau tangerina sunt fructe mai bune acide pentru a da câinelui dvs., deși acestea ar trebui să fie încă date cu prudență și dacă câinele dvs. arată orice semne de supărare digestivă, ar trebui să vă opriți imediat. Căpșune, afine, pepene verde și mere cu semințele îndepărtate pot fi date câinelui dvs. în siguranță în cantități mici.

Concluzie

În rezumat, nu este o idee bună să dați grapefruit câinele dvs. Nu are beneficii pentru câini și părți din ele sunt foarte toxice. Dacă câinele dvs. mănâncă grapefruit, prognoza pentru o recuperare completă este de obicei bună dacă tratamentul este primit cu promptitudine. Dacă câinele dvs. ingeră o cantitate mare de grapefruit sau nu primește îngrijire veterinară promptă, prognoza scade.

Surse

  1. Otrăvire grapefruit la câini, Wagwalking
  2. Idei de gustare sănătoase pentru câini și pisici, Petmd
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii pot mânca grapefruit? Este grapefruit rău pentru câini?