Este acetaminofen sigură pentru câini?

Portretul asistentei veterinare cu câine pe masă în chirurgie veterinară

Acetaminofen sau Tylenol, este un medicament obișnuit de peste-counter folosit de oameni pentru ameliorarea durerii și a febrei. S-ar putea să fiți tentați să vă dați câinele acetaminofen pentru durere, deoarece este disponibil peste-te-contra. Cu toate acestea, acest medicament poate fi toxic pentru câini. Nu trebuie să dați niciodată câinelui acetaminofen. Dacă bănuiți că câinele dvs. are nevoie de durere sau are febră, căutați îngrijirea veterinară pentru câinele dvs.

Ce face acetaminofenul?

Acetaminofenul este un medicament care ameliorează dureri ușoare până la moderate și reduce febra. Mecanismul exact al acțiunii nu este cunoscut, dar medicamentul a fost un reductor popular, eficient și reductor pentru febră pentru uz uman încă din anii 1950.

Acetaminofenul nu este disponibil în preparatele veterinare și nu este o formă preferată de ameliorare a durerii la câini.

Cainii pot avea acetaminofen?

Acetaminofenul poate fi foarte toxic pentru câini.

Pot exista cazuri în care medicul veterinar vă recomandă să dați acetaminofen la câinele dvs. Dacă da, este important să urmați recomandarea veterinarului pentru dozare și administrare.

Dacă câinele dvs. este în durere ușoară până la moderată, VET dvs. va prescrie probabil un medicament mai eficient, mai sigur decât acetaminofenul. Dacă trebuie să găsiți un medicament supra-contra, veterinarul dvs. poate recomanda o doză specifică de aspirină pentru copii în loc de acetaminofen. Nu dați niciodată ibuprofen (Advil) sau Naproxen (Aleve) la câini. Consultați întotdeauna cu veterinarul dvs. înainte de a vă oferi câinelui orice medicamente, suplimente sau remediu pe bază de plante. Notă: Acetaminofenul este nu Sigur pentru pisici.

Efectele secundare ale consumului de acetaminofen la câini

Câinii care primesc doze sigure de acetaminofen pot avea în continuare anumite efecte adverse, cum ar fi problemele gastro-intestinale, hepatice și / sau renale, precum și probleme legate de sânge. Există puține informații despre efectele secundare ale consumului de acetaminofen terapeutic la câini, deoarece nu este o formă preferată de gestionare a durerii.

Acetaminofen toxicitate la câini

Acetaminofenul este în general luat în considerare toxic pentru câini la doze de aproximativ 100-150 mg pe kilogram (45-68 mg pe kilogram). Cu toate acestea, câțiva câini sunt mai sensibili și vor avea efecte toxice la doze mai mici. În plus, ingestia frecventă a acetaminofen poate face ca câinii să fie mai susceptibili la toxicitate.

Acetaminofen toxicitate cauze Deteriorarea ficatului. Poate deteriora rinichi de asemenea. Acest prejudiciu creează multe complicații grave în organism și pot duce la moarte.

Semnele de toxicitate acetaminofen apar în mod obișnuit în jurul a una la patru ore după ingestie și tind să se înrăutățească treptat dacă nu sunt tratate.

  • Letargie
  • Depresie
  • Pierderea poftei de mâncare
  • Greaţă
  • Salivarea excesivă
  • Vărsături
  • Diaree
  • Maronii membrane mucoase colorate
  • Membrane mucoase de culoare gri albastru (cianoză)
  • Respirație rapidă sau muncită
  • Urina de culoare închisă (poate apărea maro sau roșie-maro)
  • Umflarea feței și / sau a extremităților
  • Tremor
  • Colaps
  • Moarte subita

Ce trebuie să faceți dacă câinele dvs. devine prea mult acetaminofen

Dacă știți că câinele dvs. a ingerat o cantitate toxică de acetaminofen, atunci trebuie să contactați imediat medicul veterinar. VET-ul dvs. vă poate recomanda Inducerea vărsăturilor acasă sau aducerea câinelui pentru ei pentru a induce vărsături sub supravegherea veterinară. Nu încercați să provocați vărsături la domiciliu, cu excepția cazului în care medicul veterinar nu îl recomandă și oferă instrucțiuni.

Dacă a fost de 30 de minute sau mai mult, deoarece câinele dvs. a mâncat acetaminofen, atunci va fi suficient de probabil vorba de a fi suficientă. Câinele dvs. va avea nevoie de tratament veterinar pentru toxicitatea acetaminofenului. VET poate avea nevoie să dea cărbunelor dvs. activat de câine pentru a absorbi toxinele în tractul GI. Un medicament numit N-acetilcisteină este considerat un tip de antidot și poate fi administrat dacă este disponibil. Fluidele intravenoase și diferitele medicamente pot fi necesare pentru îngrijirea de susținere. În cazuri grave, VET dvs. poate recomanda o trimitere la un specialist veterinar în medicina internă.

Prognoza toxicității acetaminofen la câini variază de la caz la caz. Așa cum este cazul cu majoritatea toxinelor, cu atât mai devreme este tratat câinele, cu atât mai bine șansa de recuperare.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Este acetaminofen sigură pentru câini?