Bordetella la câini - simptome, prevenire, tratamente & # 038; faq

Bordetella la câini - simptome, prevenire, tratamente și # 038; FAQ

Canin bordetella, De asemenea, cunoscut sub numele de Bordetella Bronchiseptica, este un agent bacterian bine cunoscut pentru provocarea infecțiilor respiratorii la câini. Cel mai specific, tusea canisei. Într-adevăr, boala în sine nu este deosebit de periculoasă. Cu toate acestea, dacă este lăsată netratată, Bordetella slăbește puternic un sistem imunitar și lasă câinele dvs. vulnerabil la agenți patogeni mult mai grave.

Principalele simptome ale Bordetella includ o tuse agresivă, cu o castă și simptome tipice reci, cum ar fi un nas curbat. De obicei, această bacterii pot fi găsite în canioane sau zone dens populate. Este foarte contagioasă atât la câini, cât și la oameni și poate fi transmisă de la o specie la alta.

Ce este canin bordetella?

Canina Bordetella este un agent patogen bacterian cunoscut pentru a ataca sistemele respiratorii de câini. Oamenii, iepurii, pisicile și alte specii pot fi, de asemenea, infectați cu Bordetella. Deci, nu presupuneți că câinele dvs. este sigur dacă nu participă la o canisa.

Această boală poate fi transmisă atât prin aer, contact direct și fluide ingerate corporale. Prin urmare, tratarea câinelui vă poate împiedica, de asemenea, că familia dvs. de a fi infectați. Simptomul principal este a tuse grea care poate provoca durerea gâtului, ochi de alergare și nas, și dureri în piept. Câinii pot tusea flegma. Deci, este important să recunoașteți culoarea flegmei și să vedeți dacă a progresat ceva mai sinistru.

Cei de la cel mai mare risc pentru această bacterii sunt câini tineri, bătrâni și bolnavi. Acest lucru se datorează faptului că sistemele lor imunitare sunt fie subdezvoltate, fie slăbite. Făcându-le mai susceptibile de a prinde boala și de a nu fi capabili să o lupte. Tusea canisei este un termen larg care descrie Bolile respiratorii și nu este un nume direct pentru Bordetella. Tusea de la Kennel este cunoscută științific ca Canină Boala respiratorie infecțioasă (CIDR), De asemenea, cunoscut ca versiunea mai avansată a Bordetella.

Care sunt simptomele Bordetella la câini?

Identificarea simptomelor Bordetella la câini ne permite să identificăm mai repede un câine sau un catelus suferind. Astfel, putem căuta tratament înainte de a putea progresa la ceva mai grav. Cu cât este mai vulnerabil un câine, cu atât trebuie să fie identificată această bacterii mai vulnerabilă. Prin urmare, de ce recunoașterea simptomelor pot fi salvarea vieții.

Un tuse uscată, hacking

Tusea pe care câinele dvs. îl va produce de la Bordetella este agresiv și poate suna tensionat și dureros. Această tuse este adesea constantă, și chiar și atunci când câinele dvs. nu este direct tuse, ei fac zgomote. Zgomotele pot include sunete de sufocare sau gagging, uneori urmate de sniffles sau whines. Puteți vedea aceste simptome alături de tusea. Astfel încât să fiți conștienți de toate aceste simptome care rezumă severitatea infecției.

Letargie

Bordetella se va sprijini adesea la semne de letargie În câinele dvs. Ei pot dormi foarte mult sau lipsă de energie pentru activități cum ar fi mersul pe jos sau de a juca. Acest lucru se datorează faptului că cantitatea de tuse câine este făcută va fi obositoare. În plus, tusea poate duce adesea la un mușchi intercostal tras, care poate fi destul de dureros și, prin urmare, reduce mobilitatea. Tusea va continua chiar și cu letargia, dar va fi tensionată.

Febră

În medie, câinele dvs. ar trebui să aibă o temperatură între 101 și 102.5 Fahrenheit. Acest lucru este mai mare decât oamenii care vor avea o temperatură medie de 97.6 până la 99.6 Fahrenheit. Dacă temperatura câinelui dvs. este mai mare de 102.5, acest lucru este clasificat ca febră și poate fi un simptom al Canine Bordetella. Termometrele rectale de câine pot fi cumpărate online. Acestea trebuie introduse aproximativ un centimetru în anus cu un lubrifiant, iar temperatura ar trebui să fie citită după șaizeci de secunde.

Descărcarea nazală

Descărcarea din nas poate fi un semn al Hayfever, după un strănut sau ceva mai serios ca Bordetella. Diferența este Grosimea, culoarea și frecvența descărcării. Cea mai groasă mucus, cu atât mai multe bacterii corpul lucrează pentru a îndepărta. În mod similar, dacă descărcarea este verde sau galbenă, acesta poate fi un semn al infecției. Mucusul galben arată că corpul tău se luptă cu agenții patogeni, verde poate arăta o infecție puternică și reflectă numărul de celule albe moarte din descărcare.

Pierderea poftei de mâncare

Indiferent dacă acest simptom este un rezultat al sentimentului, în general, rău, oboseală, excesul de mucus etc. Bordetella va fi adesea identificabilă de la câinele dvs lipsa poftei de mâncare.

Este important să vă amintiți că câinele dvs. poate avea mai puțin interes pentru alimente sau poate să nu mănânce deloc. Acest lucru nu poate indica severitatea Bordetella, ci poate fi reflectă asupra individului dumneavoastră. Indiferent, o lipsă de apetit este adesea un semn că ceva este în neregulă cu câinele dvs. Deci, întotdeauna asigurați-vă că monitorizați apetitul.

Wiretching și vărsături

Poate fi tulburător ca proprietar Vedeți câinele dvs Wiretching până la punctul de vărsare. Acesta poate fi un semn că ceva este grav greșit, dar acest lucru nu este întotdeauna cazul. Cantitatea de tuse de câine este să-și irită gâtul, diafragma și stomacul. Acest lucru, la rândul său, poate duce la vărsături. Dacă vedeți voma dvs. de câine, consultați întotdeauna un veterinar ca și cum ar fi o cauză de îngrijorare.

Cu toate acestea, este la fel de probabil ca acesta să fie un efect secundar al ceva mai puțin îngrijorător, cum ar fi Bordetella.

Tusea de la Kennel VS Bordetella la câini
Tusea canisei este mai mult de un termen general pentru condițiile respiratorii la câini. Canina Bordetella este o infecție bacteriologică.

Diagnosticarea lui Canine Bordetella

Diagnosticul Bordetella La câini este ușor de identificat pentru profesioniști. Dacă sunteți îngrijorat de faptul că câinele dvs. ar putea fi infectat, luați-le direct la veterinari. Ei vor observa un animal de companie pentru puțin timp, Ascultați tusea lor și, eventual, pieptul lor pentru a le ajuta să identifice dacă câinele dvs. are Bordetella.

Tusea unui câine este inductibilă prin veterinar aplicarea ușoară a presiunii în trahee. Dacă tusea produsă este ridicată, acesta este un semn evident al bolii. Identificarea Bordetella este relativ dreaptă. Adesea, veterinarii dvs. pot efectua teste suplimentare pentru a înțelege severitatea infecției bacteriene.

X-raze, teste de sânge și analize de scaun pot fi efectuate pentru a ajuta la identificarea severității Bordetella. Testul de sânge, cunoscut și ca a Numărul total de sânge (CBC), pot fi utilizate pentru a identifica anticorpi din sistemul câinelui dvs. X-Rays pot vedea dacă câinele dvs. are lichidul să se acumuleze în plămâni din excesul de mucus. De asemenea, se poate identifica dacă Bordetella sa dezvoltat Tusea canisei. Analizele de urină și fecale pot fi de asemenea efectuate pentru a verifica anticorpii și agenții patogeni în câinele dvs. Deși aceste teste pot lua adesea mai mult pentru a procesa, astfel încât nu sunt utilizate la fel de frecvent utilizate.

Cum de a preveni Bordetella la câini

Veterinarii identifică Trei modalități de prevenire a câinilor dvs. de la contractarea bacteriei Bordetella:

  1. Curăţenie
  2. Evitarea parcurilor neîngobate
  3. Vaccinul bordetella

Vă recomandăm ca vaccinul în primul rând, dar cele două soluții anterioare au dovezi de beneficii. Să înțeleagă că prevenirea nu este aceeași cu tratarea bolii. Prevenirea este dezactivată, permițând infecției să vă afecteze câinele în primul rând, ceea ce înseamnă că tratamentul nu este necesar.

Curăţenie

Păstrarea zonei câinele dvs. trăiește în curat, Acest lucru va împiedica bacteriile din înfloritoare și, prin urmare, le împiedică să vă infecteze câinele. Dezinfectați podelele și supraîncărcarea că câinele dvs. locuiește pentru a preveni ca Bordetella să trăiască pe suprafețele casei dvs. și să fie contractibilă de câinele dvs. Purificatoarele de aer pot fi, de asemenea, benefice pentru a vă curăța casa și a opri aerul învechit de acumularea cu bacterii negative.

În cele din urmă, ștergeți labele câinelui cu șervețele prietenoase câinelui. Acest lucru poate elimina agenții patogeni să fie aduși în casa dvs. și chiar să intre în sistemul câinelui dvs. prin contaminarea aerului sau prin lingerea labei.

Evitarea parcurilor nerecunoscute

Curățenia este un factor cheie care influențează contracția Bordatella la câini. Deoarece este extrem de contagioasă, luarea câinelui dvs. într-o zonă foarte populată, cum ar fi un parc, este un factor de risc în sine. Astfel, având ca câinele dvs. să viziteze un parc neclintit este un risc de înțeles și recunoscut.

Luați câinele la Parcuri curate și zonele de a le face pentru a evita contracția, evitând, de asemenea, zonele mai puțin populate vor ajuta la acest obiectiv. Dezinfectați curtea și acasă în mod corespunzător, prea, mai ales dacă ați primit câini sau animale necunoscute.

Vaccinul bordetella

Cea mai bună modalitate de a împiedica câinele dvs. de la contractarea Bordetella este de a le oferi vaccinului. Injecția nu este încă obligatorie, dar este foarte recomandată, în special pentru cei care au câini vulnerabili sau la risc. Vaccinul din Bordetella oferă Trei metode de administrare:

  1. injectabilă,
  2. intranazal, și
  3. oral.

Vaccinul oferă o formă slăbită a agentului patogen, permițând corpului să dezvolte anticorpi, este o formă de protecție proprie, astfel încât să poată lupta împotriva Real Bordetella. O injecție poate fi administrată doar sub piele ca un vaccin. Boosters sunt obligați la fiecare șase luni până la un an, în funcție de factorii de risc al persoanei dvs.

Un veterinar vă poate spune când să aplicați pentru un rapel al vaccinului Bordetella. Câinele dvs. ar trebui să primească un an anual, Vaccinul oral Bordetella. Este cea mai ieftină dintre cele trei metode, deși toate cele trei metode costă 30 $ sau mai puțin. Aceasta este metoda cea mai puțin invazivă, rezultând nici o leziune înregistrată și are cel mai lung timp de urmărire. Prin urmare, de ce recomandăm administrația orală. vaccinul intranazal poate fi o formă de administrare stresantă, alături de injectare. Ambele forme pot provoca vătămări minore sau dureri. În plus, acestea necesită o medie a unui rapel pe șase luni la un an, creșterea costurilor și a vizitelor către veterinarii.

Catelul tău poate fi vaccinat cât mai devreme trei săptămâni cu o a doua doză necesită două până la patru săptămâni după. Urmând jabul inițial, sunt necesare boostere pentru a vă menține rezistența la antibiotic a câinelui. Acest lucru este accesibil numai prin vaccinurile intranazale. Catelul dvs. va trebui să aibă vârsta de șase până la opt săptămâni pentru a primi vaccinul de injecție. Apoi un rapel necesar la vârsta de zece până la douăsprezece săptămâni.

Canina Bordetella Vaccine
Există trei modalități de prevenire a câinilor de la contractarea Bordetella: vaccinarea, curățenia și evitarea parcurilor murdare.

Tratamentul pentru Bordetella la câini

Există o serie de tratamente diferite pentru Bordetella la câini. Ambele utilizate la Tratați principala infecție bacteriană și ajutor cu simptome. Veterinarul dvs. va oferi planuri de tratament diferite în funcție de severitatea câinelui dvs. Bordetella. Bacteriile din Bordetella va provoca o formă mai ușoară de Tusea canisei, prin urmare, tratarea bolii în această etapă ar trebui să împiedice progresul condiției.

Planurile de tratament vor fi, de asemenea, diferite în funcție de individ și de ele factori de risc. Vârsta câinelui dvs. poate însemna că trebuie să aibă diferite doze de tratamente, indiferent dacă sunt mai mari sau mai mici. Rasele lor, dimensiunea și nivelurile de activitate pot afecta, de asemenea, Șanse de efecte secundare și probabilitatea unor medicamente care au succes. Veterinările vor putea recomanda planul cel mai bine personalizat pentru animalul dvs. de companie, astfel încât să nu încercați să ghiciți deoarece acest lucru poate duce la tratament necorespunzător sau la efecte secundare.

Un alt motiv pentru care nu ar trebui să încercați să tratați Bordetella câinele dvs. fără o intrare a vetei este că un veterinar va fi capabil să confirme dacă suspiciunile dvs. de Bordetella sunt corecte. Câinele tău ar putea avea a Cazul sever de tuse de canisa sau chiar an reactie alergica la ceva în casa ta, în funcție de simptomele prezentate și de severitatea lor. Sistemul imunitar al câinelui poate fi afectat negativ dacă încercați să tratați Bordetella când nu este prezent.

Antibiotice

Antibiotice sunt de obicei recomandate câinilor cu febră mare, letargie, probleme de mâncare sau o cantitate mare de descărcare nazală. Deoarece efectele secundare pot determina câinele dvs. să se simtă rău în timp ce tratează infecția bacteriană. Antibioticele vor distruge agentul patogen și vor permite câinelui dvs. să creeze anticorpi corecți pentru a se apăra de cei care rămân.

Obișnuit, Veterinarii vor prescrie Doxiciclină timp de șapte până la zece zile sau acid amoxicillin-clavulanic ca alternativă. Ambele tipuri de antibiotice au fost găsite pentru a funcționa cel mai bine cu infecțiile respiratorii.

Ambele antibiotice vin cu posibile efecte secundare. Doxiciclina prezintă un risc de vărsături, greață, pierderea apetitului și a diareei. Vestea bună cu aceste reacții adverse este că după perioada de timp antibiotic prescrisă, ar trebui să puteți vedea dacă câinele dvs. a oprit tusea și are descărcare minimă. Prin urmare, puteți ști că dacă antibioticele tratează problema și odată ce acestea sunt îndepărtate, efectele secundare vor înceta. Dificultăți cu aceste efecte secundare, deși includ obținerea câinelui pentru a înghiți pastilele. Acest lucru este mai dificil datorită posibilei lipsă de apetit.

Supresoare tuse

Medicul veterinar poate prescrie supresoare tuse pentru a vă ajuta câinele să-și controleze tusea în timp ce Bordetella este tratată. Severitatea tusei câinelui tău poate cauza gag și chiar voma. Acest lucru este incredibil de neplăcut pentru tine și pentru câinele tău.

Un supresor de tuse uzat în mod obișnuit este Dextrometorfan. Fiți conștienți de faptul că suprimarea tusei ar trebui să fie folosite numai dacă sunt prescrise de un veterinar, deoarece efectele secundare pot fi severe. Mai ales dacă câinele dvs. nu necesită medicamente.

Vitamina C

Vitamina C SIDA cu vindecare și reproducerea celulelor sănătoase și este un tratament mult mai natural. Prin urmare, creșterea sumei în sistemul câinelui dvs. în timp ce se recuperează de la Bordetella poate fi extrem de benefică și accelerează procesul de recuperare.

Cercetați diferite mărci de produse alimentare pentru a vedea care are un nivel natural mai ridicat de vitamina C și vă adresați medicului veterinar dacă vă recomandăm să vă prescrieți comprimatele de câine vitamina C. Totuși atenția, Excesul de vitamina C poate duce la diaree.

Miere și ulei de cocos

Deși miere și ulei de cocos nu poate trata Bordetella, poate ajuta Reduceți durerea, inflamația și ajută la unele dintre celelalte simptome. Adăugați o linguriță de ulei de cocos și miere la mesele câinelui dvs. atâta timp cât își posedă tusea și acest lucru ar trebui să ajute calmează gâtul lor și permiteți-i puii să înceapă să se simtă mai bine.

Remedii pe bază de plante

Remediile naturale vă pot ajuta câinele să se vindece pe cont propriu, deși face acest lucru numai cu recomandarea veterinarului dvs. Vă recomandăm să adăugați un pic usturoi și frunze de măsline la mesele lor așa cum sunt acestea Agenți antibacterieni naturali și va ajuta cu creșterea reproducerii antibiotice și a atacului asupra agenților patogeni Bordetella.

Umidificatori

Veterinările vă pot sfătui să vă oferiți câinelui un umidificator pentru locul în care dorm. Aceasta va ajuta deblocați nasul lor, Ajutorul în mișcarea mucusului prin strănut și tuse și ajutor general cu respirația câinelui dvs. Acest lucru poate reduce cantitatea de disconfort în care se află și îi vor ajuta să aibă niveluri mai scăzute de stres și să doarmă mai bine.

Canine Bordetella Recuperare
Cu canin bordetella, simptomele iau cel mai mult timp să se vindece.

Timp de recuperare de la canin bordetella

Câinii vindecătoare de la Canina Bordetella au în general un a timp de recuperare variind de la o săptămână până la două săptămâni cu o medie de zece zile.

Timpul de recuperare măsoară cât va dura ca câinele să nu mai sufere de Bordetella, dar acest lucru nu înseamnă că toate simptomele Bordetella vor fi eradicate. De exemplu, tusea câinelui dvs. poate persista până la trei săptămâni chiar și cu boala tratată. Datorită inflamației, De obicei, simptomele care iau cel mai mult timp să se vindece. Apetitul câinelui dvs. ar trebui să crească treptat cu letargia lor încet. Rețineți că tusea lor va fi obositoare și până când acest simptom a dispărut, câinele dvs. poate, în general, să pară sub vreme.

Bordetella la câini - Întrebări frecvente

Am explicat ce este Bordetella, cum este contractată, metode de prevenire și tratamente. Dar pentru a vă asigura că ne-am răspuns la toate întrebările despre Canine Bordetella, am găsit patru dintre cele mai căutate întrebări Bordetella și ne propunem să le răspundem aici.

Înțelegerea riscurilor, efectele secundare și contractarea Bordetella ne pot permite să ne protejăm mai bine câinii, să minimalizăm șansele lor de a prinde infecția bacteriană și de a le menține bine și fericiți. Citiți mai multe pentru a afla mai multe!

Este Bordetella Fatal la câini?

Boala Bordetella în sine nu este fatal, dar Poate duce la simptome sau la alte boli care pot fi, Prin urmare, de ce tratamentul și prevenirea sunt atât de importante. Dacă un câine are un număr de un singur factor de risc foarte ridicat, cum ar fi un câine foarte vechi, Bordetella poate duce la unele dintre sistemele câinelui dvs. închiderea și o eventuală fatalitate. Câinii mai în vârstă se vor lupta să tuse și să-și păstreze nivelurile de hidratare și pot fi spitalizate în cazuri severe. Mai mult, Bordetella poate duce la pneumonie, care este o boală mai gravă, cu o perioadă de recuperare mult mai lungă.

Există efecte secundare la vaccinul din Bordetella?

Există câteva efecte secundare asupra vaccinului Bordetella, indiferent de admitere (i.E. orală, intranazală sau injecție). Acestea includ:

  • Descărcare nazală (mai ales dacă a fost vaccinul nazal)
  • Site-ul injectării va fi dureros și delicat
  • Febră
  • Oboseală
  • Pierderea poftei de mâncare

Aceste simptome sunt complet normale la câinele dvs., deoarece corpul lor va lupta împotriva unei forme slăbite sau moarte a agentului patogen, prin urmare simptomele sunt așteptate în mod regulat. Aceste simptome pot dura, de obicei, până la o săptămână, deci nu fiți preocupați dacă câinele dvs. nu pare pentru această perioadă de timp.

Dacă simptomele durează până la două săptămâni sau încep să se agraveze, cum ar fi febra câinelui dvs. crește puternic sau câinele dvs. refuză să mănânce complet pentru mai multe zile, luați-le direct la veterinari. Acestea pot avea o versiune ușoară a Bordetella pe care VET-ul dvs. le poate identifica și apoi recomandă tratamentul adecvat.

Cât costă vaccinul din Bordetella?

Vaccinul costă de obicei în jur zece până la cincisprezece dolari cu un tratament mediu, care costă treizeci de dolari datorită, de obicei, trebuie să fie administrată de două ori. Uneori acest preț poate modifica în funcție de dacă ați cumpărat o metodă de administrare la domiciliu, cum ar fi tratamentul oral. Sau dacă câinele dvs. necesită mai mulți membri ai personalului pentru admitere datorită dimensiunii sau nivelului de anxietate, acest lucru poate crește prețul. În plus, vă rugăm să rețineți că sunt necesare boostere, indiferent de metoda pe care o dați câinelui dvs. vaccinul, unii pot necesita boosteri mai frecvente și, prin urmare, prețul poate crește. Contactați-vă medicul veterinar pentru sfaturi.

Poate oamenii să prindă Bordetella de la câini?

Este foarte puțin probabil, deși este posibil pentru un om de a contracta Bordetella de la câini. Fiind o persoană cu factori cu risc ridicat, cum ar fi un sistem imunitar slăbit, foarte vechi sau foarte tânăr vă poate face mai probabil să prindeți boala. În mod similar, dacă nu vă spălați bine mâinile după interacțiunea cu câinii care au boala sau au avut-o, este posibil să fiți în pericol. Mențineți un obicei de igienă ridicat, Păstrați animalele de companie de la persoanele infectate și dacă câinele dvs. se îmbolnăvită, spălați-vă mâinile în mod regulat și aveți grijă de amândoi, cât și de voi sunteți în siguranță.

Câinii noștri sunt expuși riscului de contractare Canin bordetella cu interacțiuni de zi cu zi. Cu cunoașterea infecției bacteriene, prevenirea, contracția și tratamentul, suntem capabili să împiedicăm câinii noștri să obțină boala sau să o tratăm cât mai curând posibil. Acest lucru ajută la asigurarea ca câinii noștri să petreacă mai mult timp cât mai fericiți și sănătoși posibil.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Bordetella la câini - simptome, prevenire, tratamente & # 038; faq