Ceamp chihuahua: fapte de rasă și temperament

Ceamp Chihuahua: Fapte de rasă și temperament

Puteți vedea Ceampul Chihuahua menționată ca un nou rasă de câine de companie dar nu este de fapt o nouă rasă deloc. Termenul "Ceamp Chihuahua" descrie de fapt a Chihuahua care este mai mică decât câinii obișnuiți ai rasei. Nu există niciun standard pentru cât de mică trebuie să fie un Chihuahua pentru a fi clasificat ca "ceașcă".

În mod inevitabil, vor fi variații în mărime în orice rasă și în mod tradițional, cel mai mic membru al așternutului a fost numit runt. Referindu-le la acestea folosind un nume mai atractiv, cum ar fi "Mini", "Micro" sau "Ceamp", crescătorii au găsit o modalitate de a le face Câini mai mici apar speciale și de dorit și, prin urmare, scumpe!

Este ușor să vă îndrăgostiți de acei câini puțin incontestabili, dar ar trebui să alegeți unul ca pe animalele de companie? Iată un ghid concis pentru ceea ce ar trebui să știți despre Chihuahuas dacă vă gândiți să obțineți unul pentru dvs.

Ceamp Chihuahua

Istoria Ceampului Chihuahua

Există o dezbatere despre originile exacte ale Chihuahua, dar nu există nici o îndoială că este o rasă antică. Ele sunt numite după o zonă din Mexic; Cu toate acestea, acest lucru nu este neapărat în cazul în care au provenit.

Există dovezi că vechea civilizație Toltec care domina Mexicul cu o mie de ani în urmă a creat o versiune mai mare și mai mare a Chihuahua, numită Techichi. Aztecii au radiat Techichi să o facă mai mică și mai ușoară. Ei au supraviețuit invaziei de către conchistadorii spanioli și au fost descoperite de exploratorii americani în anii 1800, care i-au numit după regiunea în care au fost găsiți pentru prima dată.

Primul Chihuahua a fost înregistrat de Clubul American Kennel în 1908, dar popularitatea lor a crescut în anii 1940 și 1950. Ei au devenit și populari în ultimul deceniu sau astfel mulțumirile în filme, cum ar fi Beverly Hills Chihuahua și blondă legală.

Ceampul Chihuahua este o sosire mai recentă. În ultimul deceniu sau așa, unii crescători au selectat intenționat câini mai mici pentru a se reproduce. Nu este un tip recunoscut oficial de rasă Chihuahua, iar dimensiunile pot fi imprevizibile. Un pui care este mic pentru vârsta sa poate fi doar să nu se dezvolte în acel moment și ar putea crește pentru a fi un chihuahua foarte mare! Există, de asemenea, preocupări cu privire la etica reproducerii de la cel mai mic și, prin urmare, eventual cei mai puțin sănătoși, membri ai unei gunoi.

Cine sunt părinții?

Deoarece nu este o rasă hibridă, ambii părinți vor fi Chihuahuas, care este o rasă mică. Se mișcă repede și sunt foarte ca teritorii în temperament. Există două soiuri - stratul lung și stratul neted. Pohes cu părul lung va avea nevoie Îngrijirea regulată. Ei au nevoie de un exercițiu mic și pot trăi confortabil în case mici sau apartamente.

Ele sunt alerte și foarte inteligente. Cu toate acestea, ele pot fi agresive. Unii profită de cutia lor și de obiceiurile proaste pot să se strecoare în.

În ansamblu, rasa suferă de mai multe probleme de sănătate, astfel încât este întotdeauna important să se facă o investigație aprofundată a stării de sănătate a ambelor părinți. Un crescător de reputație nu vă va deranja să cereți să vedeți părinții sau să cereți certificate de sănătate. Datorită dimensiunii lor, orice probleme potențiale de sănătate pot fi exacerbate în câinii deeac. Este, de asemenea, o idee bună să întâlniți atât mama, cât și tată, deoarece ar putea exista unele probleme de agresiune cu oricare dintre ele.

Este înțelept să întrebați dacă amelioratorul a efectuat proiecții de sănătate genetică pentru ductul de brevet arteriosus și boala supapei mitrale care sunt defecte cardiace. De asemenea, ar fi trebuit să se efectueze testele pentru o susceptibilitate la boala ochilor corneeni și la luxarea patellar.

Idei sumare

Pentru a vă familiariza cu această rasă ferăstrău, aici sunt cinci fapte rapide despre Chihuahua pe care trebuie să știți:

  1. Mai mare Chihuahuas trăiește între 15 și 20 de ani, totuși, problemele comune de sănătate care pot fi suferite de versiunea învață înseamnă că speranța medie de viață este considerabil mai scurtă.
  2. Nu există o dimensiune recunoscută pentru ca un Chihuahua să fie desemnat ca ceașcă. Chiar și atunci când este complet crescut, o micro ceașcă Chihuahua poate cântări doar 3 lbs și va crește la 6 inci înălțime.
  3. Ceampul Chihuahuas poate fi cu părul de lungă durată sau cu părul neted. Soiurile cu părul lung au un strat cu o textura moale și uneori un val.
  4. Atât câinii cu părul cu păr lungă, cât și cu părul neted sunt predispuși să se răcească repede, deoarece corpurile lor mici nu pot reține căldura.
  5. Chihuahuas poate fi o mare varietate de culori, inclusiv negru, fawn, ciocolată sau alb. Acestea pot fi, de asemenea, o serie de combinații de culori care apar într-o model de brind, mască sau sambulare.

Ceară speriată Chihuahua

Lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți

Când vine vorba de cumpărarea unui Chihuahua din Chihuahua, este important să se distingă de la ficțiune. Din păcate, există crescători lipsiți de scrupule care caută să facă bani pe acești câini foarte mici și proprietarii care nu se întreabă. Există etica discutabilă implicată în selectarea câinilor foarte mici și în reproducerea lor pentru a produce un câine și mai mic. Înainte de a vă angaja să obțineți unul dintre acești doggi drăguți, aici sunt câteva lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți.

  • Instruire

Chihuahuas poate fi destul de independent, dar majoritatea sunt dedicate proprietarilor lor și se vor bucura de atenția că o sesiune de formare aduce.

Acestea sunt ambele alerte și inteligente și răspund bine la tehnicile pozitive de formare. Este important să clarificați de la bun început că sunteți responsabili deoarece unii pot fi bossy și aproape agresivi. Spinarea unui Chihuahua Chihuahua este o mare greșeală pentru că vor crește pentru a fi un adult cu obiceiuri proaste. Ele au elemente terrier la temperamentul lor, astfel încât o abordare fermă, dar ușoară funcționează cel mai bine.

Este posibil ca ei să-i antrenezi, dar pentru că sunt atât de mici, pot avea mari dificultăți de a ține pe poo și de orice perioadă de timp atât de mici "accidente" vor deveni o parte din viața ta, indiferent dacă îți place sau nu. Fi pregătit pentru multe pauze de toaletă!

  • Hrănire

Trebuie să fii extrem de atent ceea ce hrănești o Chihuahua. Chiar și o cantitate foarte mică de ciocolată, gumă de mestecat sau altă substanță toxică ar putea fi fatală. Ele sunt extrem de vulnerabile la otrăvirea.

Ei trebuie să fie hrăniți cu o hrană de înaltă calitate, potrivită pentru vârsta lor. Chiar și câinii deeac sunt predispuși la obezitate, astfel încât este mai bine să Limită tratează la instruire și pentru a evita eliberarea de la masă.

Sănătatea dentară poate fi o preocupare cu această rasă pe măsură ce suferă de aglomerarea dinților lor care încurajează degradarea. Vă puteți ajuta, oferindu-le o dietă sănătoasă și evitarea dulceațelor dulci și alimentele cu un conținut ridicat de zahăr sau carbohidrat.

Ați putea dori, de asemenea: Mâncare pentru câini pentru Chihuahuas

  • Exercițiu

Câinii mici au nevoie foarte puțin de exerciții și au nevoie de un spațiu foarte mic pentru a vă deplasa. Cu toate acestea, ei au nevoie încă de o anumită formă de stimulare și are nevoie de jocuri pentru a le ține amuzat.

Dar fiți avertizat. Bonele din Chihuahuas sunt fragile și foarte ușor de rupt. Dacă sunt loviți sau călcați, puteți provoca o vătămare gravă. Ceva la fel de simplu ca sărituri de pe canapea poate provoca o fractură. Acestea nu sunt câini robust, iar exercițiul trebuie să fie adaptat nevoilor lor.

  • Socializare

Cercetările recente au arătat că Chihuahuele mai mici sunt mai susceptibile de a se teme de sau agresiv față de alți câini. Prin urmare, socializarea este și mai importantă.

Poate doriți să participați la cursurile de formare a catelului, unde se pot obișnui cu ceilalți câini și cu alți oameni. Odată ce au primit vaccinările primare, puteți începe acest lucru. Cu toate acestea, țineți cont de cât de ușor este pentru ei să fie răniți și să selectați o clasă de formare a catelului care este în mod specific pentru câinii mai mici.

  • Îngrijirea

Regimul de îngrijire va depinde de soiul de acoperire. Haina netedă are nevoie doar de o perie delicată ocazională și o baie săptămânală. Pouchele cu părul lung vor avea nevoie de două ori pe săptămână pentru a vă asigura că nu există încurcări. Regulator de unghii este o necesitate ca este ingrijire dentara.

Ați putea dori, de asemenea: Perii pentru câini de păr scurt

  • Sănătate

Sănătatea Ceampului Chihuahuas este de mare preocupare, deoarece dimensiunea lor mică îi face și mai susceptibile la problemele de sănătate Chihuahua. Acest lucru se datorează faptului că părinții sunt deja mici, probabil pentru că au o stare de sănătate sau slăbiciune. Prin reproducerea a doi câini slabi împreună, rezultatul este în mod inevitabil un pui chiar mai slab!

Acesta este un lucru pe care trebuie să-l aveți în minte înainte de a cumpăra unul. Iată câteva dintre cele mai comune probleme de sănătate asociate cu rasa Chihuahua, care poate fi deosebit de răspândită și severă în câinii care sunt supuși.

  • Fragilitatea osoasă și problemele de creștere a oaselor. Deoarece oasele lor sunt atât de mici și fragile, sunt foarte predispuse la fracturi. Durerile osoase și problemele cu creșterea osoasă sunt, de asemenea, comune.
  • Luxarea patellară. Knecapul câinelui (patella) se îndepărtează din poziția normală. Este o stare comună în multe dintre rasele mai mici.
  • Probleme ale vezicii urinare. Dimensiunea lor mică poate duce la probleme cu reținerea urinei și rezultă în multe accidente în timpul zilei.
  • Spoturi moi craniene. Acest lucru poate apărea atunci când dezvoltarea craniului se oprește înainte de închiderea fontanelor. Este o problemă comună în această rasă și lasă creierul foarte expus la rănire.
  • Cleft palat. Aceasta este o malformație a acoperișului gurii. Este obișnuită în rasele scurte și poate provoca tuse, o creștere lentă și chiar pneumonie.
  • Legg-Calvé-Perthes Boala. Această tulburare degenerativă a capului osului coapsei (femur) cauzează inflamație articulară (osteoartrită). Este obișnuit în multe dintre jucăriile câinilor Bred și cauzează durerea și lamele.
  • Hipoglicemia (scăderea zahărului din sânge). O altă condiție care este comună în multe rase de jucărie, dar o problemă deosebită în ceașcă de Chihuahuas, deoarece sunt atât de mici. Rata lor metabolică foarte mare înseamnă că își folosesc foarte repede rezervele de glucoză și nu o pot înlocui destul de repede atunci când mănâncă. Majoritatea puii cresc din ea, dar acest lucru nu poate fi cazul cu un astfel de câine mic.
  • Probleme dentare - Chihuahua are o maxilar delicat, mic care poate fi deteriorat de mestecat. Gurile lor sunt atât de mici încât dinții tind să devină supraaglomerate, ceea ce le face mai probabil să devină degradați. Vă puteți ajuta prin alegerea unei diete atente și luând o mare grijă de igiena dentară.
  • Probleme cutanate. Această varietate de Chihuahua suferă adesea de infecții fungice cauzate de Malsezia și de la mange demodectic care este cauzată de acarieni.
  • Probleme neurologice. Există mai multe condiții neurologice care afectează Ceampul Chihuahuas, inclusiv Syringomyelia (boala progresivă a măduvei spinării) și Spina Bifida.

În legătură cu o postare: Chihuahua Harnesses

Tiny Ceamp Chihuahua

Temperament

Chihuahuas are o reputație pentru că a fost un pic cam rapid! Ele pot fi destul de ca un terrier în temperament, ceea ce înseamnă că nu își dau seama cât de mici sunt și pot obține destul de agresiv față de oameni și câini mai mari.

Ele sunt în primul rând câini de companie și devin devotați proprietarilor lor, dar acest lucru se poate dezvolta în comportamentul "păzitor", ceea ce îi face să moară și chiar să se întoarcă la oricine sau la ceva ce simt prezintă o amenințare. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că sunteți complet sigur! Unele studii recente au descoperit că Chihuahuas sunt una dintre rasele cel mai probabil să arate agresiune la om în propria lor gospodărie, precum și străini!

Ei sunt cunoscuți că au o scoarță puternică pentru dimensiunea lor, astfel încât să vă poată alerta cu siguranță faptul că un intrus este în casa voastră, chiar dacă nu vor fi capabili să-i sperie! Dezavantajul este că, dacă ar lătrat excesiv, ar putea să vă deranjeze vecinii.

Puteți depăși multe dintre problemele de temperament dintr-un Chihuahua, asigurându-vă că le socializați bine când sunt mici. Acest lucru va fi folosit pentru a se întâlni cu alți câini și oameni. De asemenea, puteți să vă asigurați că întâlniți atât mama, cât și tata de pui, astfel încât să puteți evalua caracterul lor.

Sursă:

  1. Cindy sferturi, Ceampul Chihuahua Faptes, Cuibul

Mai multe recenzii pentru produse de companie

Umbrele pentru câini
Câine ochelari de soare și ochelari de protecție
Rucsacuri pentru câini
Bile de câine
Puppy Harness
Frisbee pentru câini
Mașini automate de preluare
Costuri de câine în interior
Jacket de viață pentru câini
Jucării interactive pentru câini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ceamp chihuahua: fapte de rasă și temperament