Ce trebuie să știți despre câinii de învățare

O ceașcă de Chihuahua

Datorită celebrității părinților de suferiți și a mass-mediei sociale (ne uităm la dvs., Instagram!), Câini ceva, altfel cunoscut sub numele de micro-câini, au devenit din ce în ce mai populare în ultimul deceniu. Din portbagajele diferitelor celebrități la unele dintre cele mai adorabile videoclipuri de pe Internet, se pare că câinii deead sunt peste tot.

Nu există nici o negare a faptului că aceste câini mici sunt absolut adorabili, dar câinii de învățare rămân de fapt acel mic? Fac animale de companie bune? Și, poate cel mai important, sunt sănătoși?

Din păcate, există multe mituri și concepții greșite care înconjoară câinii de învățare - în special în jurul sănătății - așa că dacă intenționați să adăugați unul la familie, este absolut vital pentru a vă face cercetarea. Efectuarea unei decizii în cunoștință de cauză poate fi diferența dintre a aduce un câine sănătos și un câine nesănătos în familie.

Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre câinii de învățare și de ce ar putea să nu fie cel mai bun animal de companie pentru familia dvs.

Când este un câine considerat "Ceamp" dimensiune?

Înainte de a ne arunca în detaliu, este important să înțelegem caracteristicile care de fapt definesc un câine "Ceamp".

Deși nu există nici o rasă unică de câini de ceașcă, mai degrabă, un număr de rase ca Pomeranians, Chihuahuas și Malteză pot fi crescute ca Micros-Există un interval de greutate care poate califica o pooch ca ceață. Potrivit Clubului American Kennel, câinii pot fi considerați "învață" dacă cântăresc între două și cinci kilograme și măsoară mai puțin de 17 centimetri când sunt cultivate pe deplin. Ce mai multe, "jucăria" se numără câini care cântăresc mai puțin de 15 kilograme, astfel încât câinii care sunt supuși să fie considerați o parte a clasificării "jucăriei".

Cum sunt crescuți câinii "Ceamp"?

Există o mulțime de controverse în jurul tehnicilor de reproducere a crescătorilor pentru a produce astfel de câini mici. Este greu de auzit, dar multe dintre aceste tehnici pot fi extrem de dăunătoare pentru sănătatea și fericirea câinilor. Crediții fără scrupule sau neetici pot utiliza tehnici cum ar fi:

  • Încrucișarea de runturi cu alte runturi în speranțele de a produce un gunoi întreg de câini mai mici decât media. Încrucișarea poate crește riscul de a moșteni o tulburare genetică, cum ar fi orbirea sau epilepsia.
  • Stuntând creșterea puiilor lor prin malnorizarea acestora, ceea ce poate duce la faptul că nu se dezvoltă, precum și probleme serioase cu sistemele scheletice, digestive și nervoase.

Ceea ce este mai mult, un crescător neetic poate pur și simplu să piară rasele de dimensiuni normale, mai mici ca "Ceamp."

Este incredibil de important să vă faceți cercetările înainte de a aduce un câine în casa dvs. Asigurați-vă că găsiți un crescător etic, reputat sau să luați în considerare adoptarea de la adăpostul local de animale. Nu numai câinii care sunt supuși sunt extrem de scumpe între 750 de dolari și 3.500 de dolari - dar adăugarea unui animal nesănătoasă familiei poate avea consecințe grave atât pentru membrii familiei, cât și pentru câine.

Este chiar posibil să găsiți un crescător de ceaiuri etice?

Răspunsul scurt? Da, este posibil să găsiți un ameliorator etic Are Câini care sunt supuși - cuvântul cheie "are."Uneori, un ameliorator etic va avea un așternut cu pui mai mici decât media, încât el sau ea poate da încă o garanție de sănătate. Aceasta poate fi o apariție rară, dar este cea mai etică modalitate de a găsi o ceașcă.

Când căutați un câine deeaș, asigurați-vă că evitați magazinele de animale de companie. Acestea sunt adesea furnizate de Puppy Mills, care sunt mașini producătoare de cățeluș de masă care au puțină atenție pentru sănătatea sau fericirea câinilor lor.

Dacă aveți un timp greu de localizat un câine deeap etic, ați putea dori să luați în considerare rasele de câini de jucărie, care sunt câini mai mici, dar o dimensiune și o greutate mai sănătoasă pentru standardul lor.

Probleme comune de sănătate

Diferitele rase de câine experimentează diferite probleme de sănătate, dar boli de inimă, diabet și probleme cu viziune, cum ar fi cataracta, sunt comune printre toate rasele. Deoarece învățăturile sunt atât de mici, cu toate acestea, ele prezintă adesea probleme de sănătate legate de dimensiunea lor. Unele preocupări comune printre cele din care includ:

  • Hipoglicemia: Această scădere extremă a zahărului din sânge poate duce la simptome precum tremurând, slăbiciunea și convulsii.
  • Greutatea nesănătoasă: Câinii mai mici au metabolisme mai rapide, care la rândul lor necesită mai multe hrăniri frecvente. Frepele frecvente asociate cu exerciții mici sau deloc pot duce la o greutate nesănătoasă.
  • Gastroenterita hemoragică (HGE): Potrivit unor studii, câinii mai mici sunt mai susceptibili de a dezvolta gastroenterită hemoragică. Cauza exactă a HGE este necunoscută, dar este adesea caracterizată de diaree sau vărsături sângeroase, letargie și scăderea apetitului.
  • Fragilitatea osoasă: Bonele câinilor deeac sunt mai mici și mai frarioase decât oasele unui câine mai mare, făcându-le susceptibili la ruperea sau fracturile.

Câinii de cereapuri sunt, de asemenea, mai predispuși la pasul, s-au așezat sau au scăzut pur și simplu pentru că sunt atât de mici. Dacă aveți copii mici, un câine de învățare ar putea să nu fie alegerea potrivită pentru dvs.

Este important de observat că nu fiecare câine de învățare va experimenta aceste probleme de sănătate, dar părinții potențiali ai puștiului ar trebui să fie conștienți de riscuri.

Linia de jos

Așa cum am spus - când vine vorba de câini de învățare, cercetarea (și poate chiar un pic de răbdare) este esențială. Este posibil să aveți un câine fericit și sănătos, cu cantitatea potrivită de cercetare!

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Idowu, olutunbi și titlul Kathryn. Hipoglicemia la câini: cauze, management și diagnosticareJurnalul Veterinar Canadian = La revue Veterinaire Canadienne vol. 59,6 (2018): 642-649.

  2. Sindromul diareei hemoragice acute la câini. Merck Manual veterinar

  3. Farrell, Lindsay L și colab. Provocările sănătății câinilor pedigree: abordări ale combaterii bolii moștenite. Canina genetică și epidemiologie vol. 2 3. 11 februarie. 2015, DOI: 10.1186 / s40575-015-0014-9

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce trebuie să știți despre câinii de învățare