La fel ca lassie! Câinii empatici se grăbesc să-i ajute pe oamenii lor încurcați

Câinii care sunt mai calme și care au legături mai puternice cu oamenii lor sunt mai predispuși să salveze cu succes proprietarilor dacă sunt în dificultate, un nou studiu constată.

Acum este o dovadă științifică concretă că câinii de companie pot fi eroi empatici din viața reală pentru oamenii lor. La fel ca Lassie, faimosul câine TV care ia salvat întotdeauna familia în vremuri de necazuri, câinii știu aparent când proprietarii lor se luptă și se vor grăbi să ajute dacă oamenii lor sunt încurcați.

Acest studiu oferă dovezi că câinii nu numai că se simt empatie față de oameni, dar, în unele cazuri, acționează și asupra acestei empatie.& # 8221;

Nu este neobișnuit să auziți că proprietarii de câini susțin că animalele lor de companie par să știe că au nevoie de mângâiere sau de ajutor. De câte ori ați auzit părinții de blănuri spun dacă câinii lor au auzit proprietarii plâng sau simț că sunt trist, poocele stau lângă ei sau își lingușesc fața? La proprietarii non-câine, acest lucru ar putea părea nerealist, dar experții de la Universitatea Johns Hopkins au găsit o dovadă a adevărului în această afirmație. Acest Studiu nou a fost publicată în Învățarea și comportamentul jurnal.

Câini la salvare

Pentru acest experiment, cercetătorii au studiat 34 de câini, care au inclus rase ca și labradorii și retrieverii de aur, cu proprietarii lor. Oamenii au fost rugați să stea într-o parte din camera care a rămas vizibilă câinilor printr-o ușă clară. Magneții au ținut această ușă împreună, astfel încât să se deschidă cu ușurință dacă câinii au încercat să-l împingă.

Testele au fost întreprinse în două faze. O fază a avut proprietarii care pretinde că plâng sau vor fi încurcați, în timp ce o altă fază a avut proprietarii doar în cameră, în timp ce au umezit o rimă de grădiniță. Proprietarii au fost instruiți, de asemenea, să apeleze ușor câinii lor pentru ajutor.

Indiferent de teste, 16 dintre cei 34 de câini au ajuns cu succes la proprietarii lor și au deschis ușa clară când au auzit ceva. Dar a fost nevoie de cei 16 câini cel puțin o treime din timp mai repede pentru a ajunge la proprietarii care au strigat în comparație cu proprietarii care au umilit o melodie.

Păstrarea calmului și continuării

Păstrarea calmului și continuăriiRezultatele studiului au arătat că câinii pot simți ceea ce spun proprietarii lor. Dacă oamenii lor au nevoie de ajutor, câinii vor trece prin orice obstacol care să vină la salvarea lor și să o facă într-un ritm mai rapid.

Cercetătorii au privit, de asemenea, starea emoțională a câinilor printr-un monitor de ritm cardiac și au învățat ceva mai surprinzător. Câinii care au efectuat sarcina au arătat cu succes rate calde calme; au fost răcoroase sub presiune. Între timp, câinii care nu au reușit să împingă ușa magnetică clară sau să se grăbească pentru a verifica proprietarii lor au înregistrat o anxietate mai mare și nivelele de stres.

Cu toate acestea, experții au explicat că câinii calmani au fost capabili să facă sarcinile nu pentru că erau conștienți de faptul că au nevoie pentru a deschide ușa pentru a-și salva proprietarii în dificultate. În schimb, comportamentul și comportamentul lor au ridicat conștiința despre proprietarii lor. De asemenea, și-a intensificat curiozitatea și dorința de contact social pentru a cunoaște starea proprietarilor lor.

Obligațiuni speciale cu omul lor

O parte din acest experiment a avut, de asemenea, proprietari și câini care lucrează împreună pentru a deschide un borcan sigilat cu tratamente. Scopul acestui test a fost de a vedea dacă câinii ar căuta ajutorul proprietarului lor dacă nu au reușit să deschidă borcanul. A arătat puterea legăturii dintre proprietari și animale de companie.

Aparent, empatia nu este singurul factor care ar putea explica de ce câinii vin la ajutorul maeștrilor lor în vremuri de necazuri. Animalele care sunt cele mai eficiente pentru a ajuta proprietarii lor luptați sunt cei cu legături mai puternice cu oamenii lor, care fac un punct de a petrece timpul de calitate cu câinii lor.

Citiți următorul: Cum câinii ajută la lupta împotriva cancerului (în animale și oameni)

PIN-ul și împărtășiți cu alți proprietari de câini:

Noul studiu - câinii empatici se grăbesc să-i ajute pe oamenii lor încurcați

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » La fel ca lassie! Câinii empatici se grăbesc să-i ajute pe oamenii lor încurcați