Mulți părinți subestimează riscul de câine de familie la copii

Părinții investesc adesea prea multă încredere și prea puțină supraveghere în interacțiunile câinelui de familie cu copiii lor și acest lucru poate duce la mușcături de câini și alte probleme de interacțiune între copii și câini.

Adoptarea unui câine atunci când aveți un copil este, în general, o idee minunată Din multe motive diferite. Dar experții sfătuiesc că învață copilul și formarea câinelui dvs. astfel încât cele două interacționate să fie esențiale pentru o relație sănătoasă și sigură, iar acest lucru a fost confirmat de un nou studiu.

A Studiul Universității Vetmed Examinând interacțiunile copiilor cu câinele de familie a găsit o dinamică interesantă la joc, care sunt importante pentru ca părinții să știe.

Rezultatele arată că mai des decât nu, mușcăturile de câine la copii sunt cauzate de câinele de familie, mai degrabă decât un câine pe stradă. Aceste incidente apar de fapt chiar și cu prezența unui adult. Iată o privire la motivele pentru care.

De asemenea, citiți: Copiii nu știu să nu se apropie de câini înspăimântați și este o problemă

Copiii pot fi hărțuiți pentru câini

Câinele furios se uită la un copil neînfricatCopiii iubesc de obicei câinii. Îi iubesc pe mângâierea lor, jucând cu ei și crawling după ei. Din păcate, copiii sunt creaturi foarte curioase și, de asemenea, iubesc tragând la urechile câinilor și tragând cozile lor. În plus, ei le place să se hrănească cu câinii.

Copiii trebuie să dezvolte noțiunea de empatie (senzația de ceea ce simte altcineva) - nu este ceva cu care ne-am născut. Copiii, de obicei, nu înțeleg când provoacă durere pe un animal de companie.

Dacă câinele de familie începe să se simtă hărțuit de contactul nedorit cu copilul, ei pot începe să-și înființeze propriile lor granițe prin zgârieturi, mârâind, lovindu-se sau mușcând copilul. În multe cazuri de mușcături de câini care implică copii mici, evenimentul se întâmplă ca urmare a interacțiunilor aparent prietenoase asupra părții copilului.

Când eram copil, m-am tras la urechile câinelui meu. Mama mea mi-a tras imediat urechea și când am strigat, a spus ea, cum se simte asta? Câinele nostru simte aceeași durere când faci asta și dacă te muște, e vina ta.& # 8221; Aceasta a fost partea 1 a lecției mele.

Partea 2 a venit un an sau mai târziu, când m-am dus la noul câine de familie și am încercat să-i sărut fața. Câinele mi-a bătut ușor fața pentru a mă avertiza, și apoi am învățat niciodată să o fac niciodată.

Că câinele a continuat să devină însoțitor constantă și cel mai bun prieten pentru tot restul vieții ei.

Supraveghere necorespunzătoare

În mod surprinzător, multe mușcături de câine apar în ciuda supravegherii părinților. Părinții care nu înțeleg că câinele este hărțuit nu intervine în timp util și apoi mușcătura apare chiar în fața ochilor lor.

Cercetătorii de la Vetmundi Viena au fost curioși de ce mușcăturile de câine implică de obicei câinele de familie și de multe ori apar sub supravegherea adulților. Deci, au studiat un sondaj efectuat care analizează atitudinile părinților cu privire la supravegherea copiilor lor cu câinele lor de familie.

Această cercetare a arătat că, în timp ce respondenții au fost conștienți de riscul general al mușcăturilor de câine, majoritatea participanților au subestimat riscul care implică câini mai mici.

În plus, respondenții au fost mult mai preocupați de interacțiunea copiilor lor cu câinii necunoscuți decât cu câinele de familie.

LEGATE DE: Știința din spatele agresiunii la câini

Trust Trumps Intervention

Părinții au evaluat interacțiunile cu câinii necunoscuți ca fiind potențial periculoși, chiar și atunci când interacțiunile au implicat risc scăzut. Cu toate acestea, când a venit la interacțiuni cu câinele de familie, aproape toate situațiile au fost presupuse a fi inofensive, fără a avea nevoie de intervenție.

Oamenii trebuie să respecte nevoia câinelui lor de odihnă și un loc propriu.& # 8221; - Christine Arhant

Singura situație părinții evaluați ca riscuri a fost scenariul copilului care se încadrează cu câinele în patul câinelui.

Aproximativ jumătate dintre respondenți au spus că vor permite copilului lor să se hrănească cu câinele la fel de mult ca și ei, și ar lăsa copilul și câinele lor nesupravegheat.

Aceasta este o sursă imensă a problemei. Părinții loc mult prea multă încredere în interacțiunile copilului și a câinelui. Ei își asumă că copilul lor respectă câinele și presupun că câinele se simte confortabil în orice moment.

Aceasta este ceea ce duce la câinele de familie care mușcă copilul.

Câinele trebuie să aibă spațiu personal

În timp ce sondajul a arătat că proprietarii de câini au oferit nevoilor de bază ale câinelui (plimbări, locuri de hrănire separate etc.), majoritatea respondenților nu au știut că câinii necesită perioade de relaxare neperturbate de copii.

Doar câțiva participanți au spus că au lăsat câinii lor să mănânce și să se odihnească la îndemâna copiilor lor.

Oferindu-vă spațiul personal de câine este absolut crucial. Aceasta înseamnă că nu trebuie să fii constant atent la interacțiunile copilului-câine și că câinele poate obține ceva timp să se relaxeze. Vă puteți relaxa, de asemenea, știind că câinele dvs. este neperturbat și copilul dvs. este sigur.

Copiii nu pot recunoaște semne de stres la câini

La fel ca oamenii, câinii nu vor să fie atinși constant și urmați oriunde merg. Copiii nu înțeleg acest lucru și trebuie să fie instruiți.

Câinii nu pot vorbi, dar ei do Comunicați-ne prin limbajul corpului. Este responsabilitatea adultului de a recunoaște limba corpului și de a învăța copilul.

Semnele de stres sau de frică într-un câine sunt în creștere, tensiune corporală, drooling, căscat, postură corporală, și lins frecvente a botului (printre altele).

În mod deranjant, Copiii greșesc adesea un câine în creștere sau un câine în creștere pentru un câine zâmbitor.

Lasa-departe: Întotdeauna supravegheați copiii cu câinele dvs., permiteți câinelui și spațiului personal copilului și educați copilul pe semnele de stres la câini cu un avertisment hefty că ignorarea acestui lucru va duce la o mușcătură dureroasă.

Citiți următorul: Ghidul final pentru creșterea copiilor cu câini

Referinţă:

  1. Christine Arhant, Ricarda Landenberger, Andrea Beetz, Josef Troxler. Atitudinile îngrijitorilor la supravegherea interacțiunilor pentru câini de familie la copii la copiii de până la 6 ani - un studiu exploratoriu. Jurnalul de comportament veterinar: aplicații clinice și cercetare, 2016; 14: 10 DOI: 10.1016 / J.Jveb.2016.06.007
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Mulți părinți subestimează riscul de câine de familie la copii