Pot câinii să mănânce quinoa?

câine care se uită la castronul quinoa

Quinoa este o sămânță fără gluten care oferă o alternativă ideală la boabe - și se întâmplă, de asemenea, să fie o putere de nutrienți pentru oameni. De la proteine ​​la calciu, semințele comestibile sunt încărcate cu vitamine, aminoacizi esențiali și minerale care susțin totul de la o digestie îmbunătățită la o haină mai sănătoasă.

Dar doar pentru că o mâncare este sănătoasă pentru oameni nu înseamnă întotdeauna că este prietenos de câine. Vestea bună este că, atunci când vine vorba de quinoa, este de fapt în siguranță să-ți lingușezi ceva de fapt, este un ingredient comun în unele alimente de câine de înaltă calitate, deoarece este o alternativă mai sănătoasă la porumb, grâu , sau alte amidonuri care sunt adesea incluse în Kibble.

Evitați hrănirea acestor oameni alimente la câinele dvs

Beneficiile quinoa pentru câini

Quinoa este de departe una dintre cele mai sănătoase semințe disponibile pentru consumul uman - a provenit din America de Sud și a fost consumată de mai mult de 4.000 de ani. Astăzi este una dintre cele mai populare superfood-uri, iar beneficiile nutriționale se extind dincolo de Humans-quinoa oferă o serie de beneficii pentru sănătate pentru câinii noștri.

Lista substanțelor nutritive ambalate în quinoa este aparent nesfârșită, dar includ carbohidrați complexi și aminoacizi esențiali, fibre, vitamina E, fier, calciu, fosfor, zinc, cooper, mangan, tiamină, magneziu și potasiu, printre altele. Acești nutrienți au fost asociați cu totul, de la stimularea energiei câinelui dvs. și ascuțirea funcției creierului lor la îmbunătățirea metabolismului și reglementarea zahărului din sânge și când vine vorba de aspectul lor, vitaminele din quinoa pot ajuta să păstreze haina câinelui tău, dinți și unghii strălucitoare și sănătoase. Quinoa face an Chiar mai bine trata Pentru rasele active, deoarece substanțele nutritive pot ajuta la construirea și repararea musculară, promovând oase puternice și sănătoase.

Potențiale preocupări de sănătate

Există un tip de chimie numită saponină care se găsește în mod natural pe quinoa, care ar putea fi dăunătoare câinilor. Planta quinoa produce saponină în încercarea de a se proteja de insecte și este considerată a fi potențial iritantă pentru intestine atât pentru oameni, cât și pentru omologii lor canine. Deși nu este o preocupare uriașă, deoarece cantitatea de saponină care ar fi găsită în mod obișnuit pe quinoa este mai mult decât probabil suficientă pentru a duce la orice preocupări de sănătate, este posibil ca un sistem digestiv al unui câine să fie mai sensibil la acesta Cu toate acestea, spălarea cu atenție a quinoa înainte de gătit ar trebui să elimine orice cantități de urme de saponină.

O altă considerație este că animalele nu au de obicei sisteme digestive care să proceseze cu ușurință alimente asemănătoare plantelor. Unii câini nu pot tolera oxalați, un compus organic găsit în multe plante, deoarece acestea sunt adesea insolubile și pot provoca inflamație. Asta înseamnă că doriți să fiți deosebit de atenți la oferirea de quinoa la un animal de companie care suferă deja de artrită. Deși este din punct de vedere tehnic semințele unei plante, reacțiile de la plantele de mâncare ar putea include somnul, durerea orală și umflarea, apetitul slab sau pawing la gură, deci asigurați-vă că vă informați imediat medicul veterinar dacă câinele dvs. prezintă oricare dintre aceste simptome după consumând quinoa (și, bineînțeles, opriți-l la câinele dvs.).

În ceea ce privește partajarea quinoaică cu prietenul tău cu patru picioare, asigurați-vă că faceți câinele dvs. propriul lot fără mirodenii sau alți aditivi - poate să nu guste atât de mare pentru tine, dar există o șansă bună că câinele tău îl va debi. Cele mai multe preparate de quinoa solicită ingrediente cum ar fi sare, ceapă și usturoi (cel mai probabil să-și masucă gustul oarecum amar), și toate sunt potențial toxice pentru câini. De asemenea, asigurați-vă că oferiți numai quinoa fierte, deoarece este mai ușoară ca câinii să digerați.

Cum să serviți quinoa la câinele dvs

Ca și în cazul unei alimente "umane", veți dori să vă conectați cu medicul veterinar înainte de a oferi quinoa la câinele dvs. Dacă câinele dvs. nu a mâncat niciodată sămânța înainte, veți dori să începeți doar prin oferirea unei sume mici - poate fi sănătoasă atât pentru oameni, cât și pentru câini, dar asta nu înseamnă că fiecare câine va fi capabil să-l digeră. O linguriță (sau puțin mai mult pentru rasele mai mari) este un loc bun pentru a începe. Poate fi amestecat în mâncarea lor, servită direct pe o lingură sau chiar coaptă într-un tratat de câine de casă.

Avertizare

După hrănirea chinoa în animalul dvs. de companie, fiți în căutarea semnelor de stres de stomac cum ar fi vărsături, constipație sau diaree. Dacă apar oricare dintre aceste simptome, alertați medicul veterinar.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. El Hazzam, Khadija și colab. O perspectivă asupra saponinelor din quinoa (Chenopodium quinoa Willd): O revizuireMolecule (Basel, Elveția) vol. 25,5 1059. 27 februarie. 2020, DOI: 10.3390 / molecule25051059

  2. Oxalați (insolubili). Linia de asistență pentru otravă PET

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pot câinii să mănânce quinoa?