Ce câine este cel mai bun pentru mine? Sfaturi despre cum să alegeți următorul animal de companie

A existat o creștere drastică a proprietății animalelor de companie în ultimul deceniu. În timp ce unii dintre noi sunt doar fericiți, adoptând orice mutt care are nevoie de o casă bună, altele sunt particulare despre rasa de câine pe care o aleg să adauge pentru familia lor. Firește, prima întrebare care traversează orice potențial părinților de companie minte este, ceea ce câinele este cel mai bun pentru mine?& # 8221;

Potrivit Clubului American Kennel, există peste 340 de rase de câini cunoscute în întreaga lume. Tipurile de câini variază extraordinar în aparență, temperament, nevoi de îngrijire și nenumărate alte trăsături. Acesta este motivul pentru care majoritatea oamenilor nu știu de unde să înceapă atunci când aleg rasa de câine dreapta.

Învățând despre o rasă de câine vă va spune multe despre ele. Desigur, există excepții de la orice regulă. Cercetarea unei rase potențiale de animale de companie vă poate spune despre:

  • mărimea
  • nivelul de activitate
  • temperament
  • Trainitate
  • Nevoi de îngrijire

& # 8230; și atât de mult mai mult! Este imperativ ca noii proprietari să studieze tipul de câine pe care îl gândesc la adoptarea. Puteți găsi o mulțime de informații utile pe Internet, în cărți specifice de rasă și de la experți din industria câinilor. Veterinarul dvs., grăierele locale și formatorii de câini pot fi toate resursele excelente atunci când încercați să găsiți cea mai bună rasă pentru dvs.

Ce câine este cel mai bun pentru mine?
Sfaturi despre cum să alegeți următorul animal de companie

Ce câine este cel mai bun pentru mine?

Purebred vs. Crossbred vs. Corcitură

Câini pură se referă la un câine al unei rase moderne cu pedigree documentate. Atâta timp cât adoptați de la Crescător de reputație, Un câine de rasă pură va avea trăsături destul de previzibile. Ține minte că previzibilitate și compatibilitate sunt două lucruri diferite.

Citirea despre o anumită rasă vă va oferi o idee foarte bună despre ce să vă așteptați de la un catelus pur. Educați-vă pe alegerile dvs. de vârf, pentru că trebuie să alegeți o rasă care este de fapt compatibilă cu stilul dvs. de viață.

Câini crossbreds au doi părinți de rasă pură, dar fiecare părinte este o rasă diferită. De exemplu, o doodle de aur are un tratament de retriever de aur și un părinte Poodle. Câinii crossbred vor avea în mod obișnuit trăsături previzibile pentru crucea de rase, ceea ce înseamnă că toate doodlele de aur vor avea trăsături similare.

Datorită minunei geneticii, descendenții câinilor cu crossbred nu sunt câini transversați. Dacă o mamă de la Doodle de Aur și Tatăl Doodle de Aur au o gunoi de pui, puii nu sunt doodle de aur. Deoarece ambii părinți nu sunt câini de rasă, puii sunt câini de rasă mixtă.

Câini de rasă mixtă, De asemenea, numit "mutts", sunt pur și simplu câini al căror părinți nu erau frați. Acești câini sunt frecvent trecute cu vederea de către potențialii proprietari de animale de companie. Muttts au o variație mult mai genetică decât prafuri sau crossbreds, ceea ce înseamnă că nu știți cu adevărat înainte de timp ce fel de trăsături va avea când va crește când crește.

Cu toate acestea, rasele mixte tind să fie mult mai echilibrate decât rasele pure. Trăsăturile intense care au fost crescute cu grijă în rasele pure de câine, se usucă ", care pot fi un lucru bun. Mutts nu vor fi la fel de sensibili ca Chihuahua, ca fiind exigenți ca și retriverii labrador sau au cât mai multe condiții genetice ca câini de rasă pură.

LEGATE DE: Cele mai scumpe rase de câine

PuppiesCe câine este cel mai bun pentru mine? Pentru a răspunde la această întrebare, trebuie să vă gândiți la trăsăturile pe care le doriți în viitorul dvs. animal de companie. După cum am menționat, există excepții de la fiecare regulă, dar ar trebui să vă faceți cu siguranță cercetarea și să planificați un animal de companie care să se potrivească stilului dvs. de viață, dorește și nevoile dvs.

Trăsături de luat în considerare

Pentru cei care doresc să știe cum să aleagă o rasă de câini și care iau în considerare rase pure sau mixte, Există câteva trăsături pe care ar trebui să le căutați. Gândiți-vă la stilul dvs. de viață și despre dorințele / nevoile dvs. și ale membrilor familiei dvs. De asemenea, trebuie să luați în considerare nevoile oricăror alte animale de companie din casa dvs.

mărimea

Unii oameni găsesc câini mici drăguți, dar sunt, de asemenea, fragili și pot fi foarte dificil de antrenat. Țineți minte că cu cât câinele este mai mic, cu atât vezica lui este mai mică. Câinii mici pot fi foarte dificili pentru a-i fity. Cu excepția cazului în care aveți o mulțime de timp și răbdare să ridicați și să aveți grijă de un câine mic, luați în considerare obținerea unui câine mic în schimb.

Destul de opus, câinii giganți vor face cu siguranță o declarație când intră în orice cameră. Dezavantajul este că ei cresc încet și pot acționa ca niște pui răi de 2-3 ani! Credeți că casa dvs. oferă suficient spațiu pentru o rasă uriașă la Romp și să se joace? De asemenea, sunteți mai bine sigur că puteți manipula fizic un câine de 100 de kilograme.

Nu este doar dimensiunea fizică a câinelui pe care trebuie să o luați în considerare. Câinii mai mari mănâncă mai multe alimente și fac mese mai mari. Produsele pentru câinii mai mari (cum ar fi paturile, îmbrăcămintea și hamurile) sunt de obicei mai scumpe decât opțiunile mai mici. Când vine vorba de dimensiune, există multe de luat în considerare.

Nevoi de îngrijire

Unele rase necesită Îngrijirea minimă. Alți câini au haine lungi, luxoase și au nevoie de periaj și îngrijire regulată. Obținerea unui câine care aruncă o mulțime va însemna, de asemenea, aspirarea foarte frecvent și spălarea așternuirii în mod regulat.

Va trebui să vă gândiți dacă aveți sau nu timpul să țineți pasul cu nevoile de îngrijire ridicată a întreținerii. Dacă nu, vă puteți permite să plătiți pentru servicii profesionale Groomer`s.

Exercițiul de necesități / nivel de activitate

Nu reușesc să dea un câine exercițiul pe care are nevoie este una dintre cele mai frecvente cauze ale problemelor de comportament canine. Unul dintre cele mai importante lucruri de luat în considerare atunci când decideți la cea mai bună rasă de câine pentru dvs. este cât de mult timp și energie trebuie să mergeți, să jucați și să vă exercitați cu noul animal de companie.

Desigur, puii au niveluri mai mari de energie decât câinii mai în vârstă, dar unele rase au, de asemenea, niveluri mai mari de energie decât altele. Unele rase de câine de lucru, de exemplu, au cerințe de exerciții cu adevărat uluitoare. Nu subestimați angajamentul Acest lucru va necesita sau veți ajunge cu un animal de companie incontrolabil care nu se va potrivi în stilul dvs. de viață.

Luați în considerare stilul dvs. de viață atunci când selectați orice animal de companie nou. Dacă sunteți o persoană activă care ar dori să-ți ia drumeții, înot sau alergare, va trebui să alegi o poșetă care poate ține pasul. Dacă sunteți o casă care dorește ca un amic de snuggle să se încadreze la televizor, va trebui să alegeți un câine care va fi fericit curling pe canapea timp de ore la sfârșit.

Temperament și trainabilitate

Personalitățile câinilor pură sunt de obicei destul de previzibile. Laboratoarele sunt distractive, care iubesc să joace și să meargă pe aventuri. Aproape toți câinii iubesc să cumpere și poate fi dificil de a păstra în curte. Weimaraners tind să fie nervoși și skittish.

Fiecare rasă de canin are propriile sale trăsături specifice. Întrebarea și # 8220; ce câine este cel mai bun pentru mine?& # 8221; nu este ușor de răspuns. Va dura o mulțime de cercetări și timp, dar va fi bine meritat. Fii sincer cu tine despre ce responsabilități vrei să iei.

Similar: Cel mai bun test de rasă pentru câini pentru a vă ajuta să alegeți următorul pui

adăpost câine

Vârsta contează

Majoritatea potențialilor proprietari de animale de companie se gândesc imediat la adoptarea unui catelus. Puii sunt adorabili și o mulțime de distracție, dar sunt, de asemenea, o mulțime de muncă. Puppies necesită mai mult timp, atenție și structură decât majoritatea câinilor mai în vârstă.

Există o mulțime de beneficii pentru adoptarea unui câine pentru adulți și nu uitați de toate Câini de rang înalt acolo. Veți cunoaște deja o dimensiune a câinelui, cerințe de îngrijire și temperament prin adoptarea unui adult - niciuna dintre munca de ghicire care vine cu un catelus!

Câinii adulți pot fi, de asemenea, pregătiți deja și capabili să rămână acasă singuri fără a fi kennaled. Ele au, de obicei, niveluri mai scăzute de energie. Să nu mai vorbim, adulții și câinii de rang înalt nu sunt adoptați cât mai repede ca puii. Te va face să te simți bine să dai unul dintre acești câini o casă iubitoare.

Nu am nimic împotriva puiilor, dar sunt o mulțime de muncă. Dacă sunteți în căutarea unui alt spate plăcut, calm, alegerea unui adult sau un câine senior poate fi o opțiune mai bună pentru dvs.

Citiți următorul: 5 lucruri proprietarii doresc să știe înainte de adoptarea unui câine

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce câine este cel mai bun pentru mine? Sfaturi despre cum să alegeți următorul animal de companie