Cum să preveniți labele crăpate pe tot parcursul anului

Câine de ridicare laba

S-ar putea să nu ne gândim la sănătatea labe a prietenului nostru blând, dar dacă ați avut vreodată un câine care a suferit de labele de crăpătură constantă, știi cât de dăunătoare poate fi pentru ei.

În timp ce multe probleme de labele crăpate sunt suficient de simple pentru a rezolva, alții pot indica o problemă mai profundă a sănătății care trebuie abordată imediat.

Așa că să aruncăm o privire la ceea ce cauzează labele crăpate la câini și ceea ce puteți face pentru a le împiedica să se întâmple pe tot parcursul anului.

Labele crăpate sunt mai frecvente decât credeți

Știți că fisurile mici labe la câini se vor dezvolta adesea și vor dispărea rapid înainte de a le detecta? Și toate acestea fără tratament? Din fericire, tampoanele de labele unui câine sunt proiectate să se vindece repede. Dacă le-ați simțit vreodată, știți cât de greu și durabili sunt.

Cu toate acestea, atunci când nu reușesc să se vindece singure, sunt extrem de dureroase și trebuie să fie tratate imediat înainte de a influența sănătatea pe termen lung a câinelui. Din acest motiv, este imperativ să-i dai tampoane toată atenția și dragostea de care au nevoie.

Climatele reci pot face un număr pe tampoane labe

În climatul mai rece, crăparea și chafingul se întâmplă destul de regulat. Când se întâmplă acest lucru, evitați utilizarea de loțiuni sau hidratante care sunt proiectate pentru oameni. Acestea vor face mai multe daune prin înmuierea plăcuțelor câinelui, făcându-le și mai sensibile și mai predispuse la crăpare.

În schimb, căutați creme topice care sunt fabricate special pentru câini. Waxele, balsamurile și hidratatoarele groase sunt opțiuni excelente pentru a menține umiditatea naturală în labele animalului dvs. și a se asigura că nu pot pătrunde iritanți din exterior în fisuri.

Dacă doriți să luați un pas mai departe, iar câinele dvs. este capabil să meargă în ele, să investească într-o pereche de papuci de iarnă. Sunt Numeroase opțiuni de pe piață pentru toate tipurile de condiții meteorologice. Avertizare corectă, punerea lor pentru prima dată poate fi un moment video amuzant, deoarece mulți câini necesită câteva practici rulează înainte de a obține o atârnă de mers pe jos în aceste cizme.

Vremea rece creează și alte probleme pentru tampoanele prețioase ale câinelui tău. Când vă îndreptați spre plimbările lungi în timpul iernii, apa poate îngheța între degetele de la picioare și plăcuțele câinelui, creând bile mici de gheață și zăpadă care fac durerea intensă de la crăpăturile existente, mult mai severe.

Sare rutieră și alți agenți chimici utilizați pe trotuarele înghețate, de asemenea, agravează labele crăpate, asigurându-vă că ștergeți labele câinelui cu o cârpă caldă imediat după întoarcerea acasă de la o plimbare de la o plimbare. Acest lucru va elimina aceste substanțe chimice. Și ca un bonus suplimentar, labele Doggie curate merg mult spre păstrarea covoarelor și a podelelor curate și.

O altă soluție utilă este aplicarea jeleului de petrol între degetele de la picioare pentru a ajuta la legarea gheții și zăpezii la blana.

Când vine vorba de climatul rece sau umed, este important să păstrați ochiul pe piele care înconjoară laba în sine ca pielea iritată și rănile deschise se pot dezvolta dacă nu sunt tratate corespunzător.

Dacă observați Deschideți răni și Puss în jurul pielii, consultând veterinarul dvs. este esențial pentru a vă asigura că această rană nu se dezvoltă într-o infecție sau nu este rezultatul unei afecțiuni ale pielii.

Ce trebuie să faceți dacă tampoanele de labe încep sângerarea

Uneori puteți face totul pentru a evita labele crăpate și încă nu este suficient. Câinii intră într-o mulțime de pericole pe care nu le putem vedea nici măcar. Spini, obiecte ascuțite în aer liber și căile de gheață sunt doar câteva dintre ele.

Dacă observați sângele pe tampoanele câinelui dvs., începeți imediat să le îmbibați într-o soluție caldă de apă și săruri Epsom. Asigurați-vă că sarea este diluată corect în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj și opriți înmuierea după aproximativ 10 minute,

Apoi, uscați cu atenție labele cu un prosop curat și uscat. Ca o alternativă, ați putea utiliza în schimb un uscător de păr setat la cea mai mică setare posibilă.

Dacă acest lucru oprește sângerarea, iar fisura este superficială, puneți o mică șosetă peste laba afectată și păstrați-vă un ochi pe animalul de companie pentru a vă asigura că el sau ea nu o trage sau nu-l mestecă prin ea.

Dacă acest lucru nu oprește sângerarea sau observați că crack-ul este de fapt destul de adânc, obțineți câinele la veterinar cât mai curând posibil. Animalul dvs. de companie poate fi într-o mulțime de durere și necesită antibiotice.

Nu uitați să evitați să puneți bandajele dvs. dacă vă puteți ajuta. Când este fezabil, este întotdeauna mai bine să-l lași la veterinarul tău. Este prea ușor să strângeți accidental un bandaj și să tăiați circulația.

Ce se întâmplă dacă labele câinelui meu păstrează crăparea?

Dacă întotdeauna observați că câinele dvs. a crăpat labele, el sau ea ar putea avea a problemă de sănătate care necesită atenția unui veterinar.

Labele crăpate cronic pot fi cauzate de:

• Probleme hepatice
• Alergii
• Probleme endocrine
• Deficiențe autoimune
• Diabet
• Alții

Discutați cu medicul veterinar și le-ați efectuat câteva teste pentru a vedea dacă câinele dvs. suferă de oricare dintre ele.

Concluzie

Cu ceva la fel de important ca și sănătatea câinelui tău, este întotdeauna mai inteligent să greșești pe partea prudenței. Nu ezitați să vă apelați medicul veterinar dacă aveți nevoie de ajutor îngrijirea labelor crăpate sau vă îngrijorați că animalul dvs. poate suferi de probleme mai profunde legate de sănătate.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să preveniți labele crăpate pe tot parcursul anului