Dog law leziuni - diferite tipuri, infecții, tratamente și prevenire

Dog Law Leziuni - Diferite tipuri, infecții, tratamente și prevenire

Chiar și cu cea mai înaltă îngrijire, câinii noștri pot fi implicați în continuare accidente de ciuperci. De aceea trebuie să cunoaștem cauzele diferitelor răniri de labe și cum să le tratăm.

Nu există doar un singur tip de rănire la labele de câine. De la tăieturi la alergii și paraziți, ce cauzează rănile labe la câini nu pot fi rezumate la un element. Aici vom descompune diferite cauze pentru rănirea și durerea pe labele câinelui tău. De asemenea, vom explica cum să le tratăm și să ajutăm la minimizarea durerii. Primul pas este de a identifica tipul de leziuni labe câinele dvs.

Ce sunt rănile la labele câinelui?

Identificarea dacă câinele dvs. are un prejudiciu labe nu este întotdeauna la fel de evident cum credeți. Este adesea portretizată că un câine va plânge foarte mult și va limita pe piciorul rănit. Acesta este doar un singur mod posibil că un câine poate face față unui rănire labe. Este important să știți că acest lucru nu este singurul identificator. Excesul de lins, reticența de a muta sau de a arăta laba sunt alte simptome comportamentale.

Severitate

Un prejudiciu labe poate părea minor de comportament, dar poate fi în continuare severă. O vătămări de labe este rezumată ca ceva anormal în jurul valorii de, în sau pe laba care afectează negativ câinele. Acest lucru poate include probleme de unghii, arsuri și chiar și creșteri pe pad-ul câinelui. Este important să rețineți că Câinele poate avea un rănire labe fără a simți durerea. Ele pot simți disconfort fără a afișa simptome notabile. Un exemplu bun este creșterea minoră a labei. Aceste tipuri de leziuni pot deveni rapid severe, motiv pentru care este important să le rețineți.

Tipuri de leziuni la labele de câine

Pentru a îngriji în mod corespunzător câinii noștri ca crescători și proprietari, trebuie să ne educăm. Prin urmare, putem înțelege diferite tipuri de leziuni labe de câini. Suntem apoi capabili să identificăm problema și să lucrăm la tratament adecvat și măsuri preventive.

Alergii

Un alergie pot fi identificate prin creșterea îngrijirii labelor câinelui împreună cu strănutul și tusea. Adesea labe pot fi ros de către câine și lins până la punctul de iritare. Acest lucru se datorează unei inflamații sub piele adesea simțind mâncărime câinelui. Alergia poate derivă adesea din Hayfever, produse de curățare în casă sau ceva mai neobișnuit. Chiar dacă nu vedeți câinele dvs. care interacționează cu labele lor, ei pot simți încă disconfort. Prin urmare, este important să se monitorizeze alte simptome de alergie.

Infecții fungice și bacteriene

Fungice și bacteriene Infecții pot fi observate prin simptome similare cu cea a alergiilor Dar cu extra. Pielea labei poate schimba colorarea, adesea la galben sau maro. De asemenea, pot fi descărcate de la sau între degetele de la picioare. Decolorarea unghiilor este, de asemenea, un indicator, de obicei, ei vor dezvolta o nuanță maro sau galbenă. Bacteriile și ciupercile trăiesc în mod natural pe pielea celor mai multe animale. Deși infecțiile fungice și bacteriene se pot răspândi din tăieturi minore sau se pot rambursa excesiv din cauza unui dezechilibru al microbilor. Aceasta este atunci când iritarea și umflarea încep să se formeze.

Diferitele tipuri de leziuni la labe și la câini
Infografică a diferitelor tipuri de Întârziere la labe și la câini.

Probleme de unghii

Leziunile la labele câinilor includ probleme cu unghiile lor, ca lung, ingovuit și sfâșiat toenails. Toanalele lungi pot afecta capacitatea câinelui de a merge. De asemenea, pot începe să provoace disconfort și durere atunci când sunt prinși. În plus, cu atât mai mult cuiul, cu atât este mai mare șansa că acestea pot fi rupte sau prinse. Dacă un câine nu este exercitat în mod regulat, toenailul poate deveni ingrown. Acest lucru poate fi recunoscut din laturile sau vârful unghiilor care cresc în tampon. Sau notă de comportament, cum ar fi excesul de lins, limpede sau sângerare.

Torhiile rupte pot fi ușor de văzut. Cel mai probabil cainele va da yelp atunci cand toenailul este rupt si va exista durere si sângerare. Problemele de unghii au șansa de a deveni severe cu posibilitatea infecției. De obicei, acest lucru se datorează impacției cuiului în carnea câinelui. Atât toenailurile îngroșate, cât și sfâșiate prezintă această posibilitate. În plus, toate aceste condiții pot duce la dureri severe și la probleme de mobilitate.

Suporturi de labele uscate și crăpate

Acestea pot fi observate prin disconfort și probleme de mers pe jos. Verificați labele câinelui dvs. și veți putea să vedeți și să simțiți ei Pad și fisuri spot. Cauzele sunt de obicei de la Excesul de mers pe jos sau schimbarea dramatică a temperaturii. Un câine păstrat într-o gospodărie caldă și apoi a mers afară la temperaturi scăzute, este în pericol de labele crăpate. Dacă un câine este deshidratat, acest lucru crește prea mult ca labele câinelui să fie susceptibile la fisuri și tampoane uscate.

Monitorizați labele câinelui, dacă încep să se usuce, acest lucru ar putea duce la crăpare. Adesea, oamenii cred că labele crăpate provin de la niveluri ridicate de căldură afară. Acest lucru nu este adevărat, căldura poate duce la arsuri și răni, dar labele crăpate nu sunt un rezultat al temperaturilor ridicate. Acest lucru este, de asemenea, mai frecvent observat la câinii cu hiperkeratoză, o îngroșare a stratului exterior de piele, inclusiv labele lor.

Cuturi și abraziuni

Leziunile ca acestea se pot întâmpla cu orice câine, ele sunt de obicei circumstanțiale. O pășie poate să apară de la o suprafață sau o suprafață aspră și să ia suprafața superioară a pielii de pe pad-ul de labei, acest lucru este cunoscut și sub numele de abraziune. Tăieturile apar de la o margine ascuțită pătrundând pad-ul de labei, se pot vindeca singuri, dar adesea au nevoie de cusături să se vindece. În cazuri severe, tamponul de labele câinelui dvs. poate începe să se desprindă și să coboare sau chiar este rupt într-o singură mișcare. Aceasta este o vătămare gravă la labe și necesită îngrijire imediată.

Dacă vezi abraziuni sau tăieturi Pe labele câinelui tău, ei vor avea adesea nevoie de îngrijire veterinară deoarece ei se vor răni în continuare prin mers pe jos. Tăieturile au o posibilitate ridicată de o cantitate mare de sângerare, infecție și redeschidere. Când o reducere redusă, se poate despărți adesea mai adânc și mai mult și poate deveni o vătămare mai gravă decât a fost inițial. Infecția, fără tratament, va duce la creșterea durerii, umflarea, descărcarea și eventuala moarte celulară.

Paraziți

Paraziții nu sunt de obicei îndreptate spre labe, de exemplu, Heartworm va afecta în primul rând inima. Cu toate acestea, simptomele se vor manifesta adesea pe labele câinilor. De exemplu, căpușe și purici duc adesea la pierderea blană din cauza iritației pielii, acest lucru poate fi găsit în jurul labe. În plus, datorită iritației, pielea dintre degetele de la un deget poate fi roșie și au semne de saliva pe ele. Comportamental, un câine va, de asemenea, să-și pună labele și le va linge excesiv din cauza iritației.

in orice caz, Unii paraziți pot afecta în mod direct labele câinelui tău. Hookworms sunt A formă de paraziți care adesea spărgerea drumului prin labele câinelui tău. Acest lucru poate duce la iritație, inflamație și mâncărime generală, în special între degetele de la picioare. Monitorul pentru mestecare și linge între degetele de la picioare.

Chisturi și creștereri

Creșterile, bucățile și chisturile sunt frecvent găsite între labele de câine, în special Interdigital noduli, un tip de creștere. Deși chisturile pot fi găsite pe baza labei de câini, acestea sunt de obicei găsite între degetele de la picioare. Verificarea câinelui dvs. dacă sunt în mod repetat lins între degetele de la picioare, poate identifica un chist care să fie cauza. Chisturile trebuie monitorizate pe faptul că câinele nu face să izbucnească. Creșterile trebuie, de asemenea, verificate în mod regulat, deoarece creșteri precum lipomii vor continua să crească și să împiedice mișcarea câinelui. De asemenea, dacă sunt mestecate în mod regulat, ele pot deveni infectate și afectează alte zone ale sănătății câinelui.

Severitatea vs îngrijorării proprietarilor

Chisturile și creșterea nu sunt, de obicei, grave. Mulți proprietari vor deveni încurcați la vederea lor, dar destul de des ei sunt inofensivi. Dacă sunt sub pielea labei câinelui tău și le poți mișca, sunt de obicei lipomi, o zonă de creștere a grăsimilor și inofensivi. Nodulii interdigital dintre degetele de la picioare sunt, de asemenea, ușor de tratat. Blisterele pot fi văzute oriunde pe laba, dar de obicei baza de tampon. Semnele îngrijorătoare pot include sângerări, descărcarea de colorat galben, maro sau verde și dificultăți în mișcarea bucăți. Dar chiar și în acest caz, există încă o șansă relativ mare încât este o bucată inofensivă și doar infectat sau iritat.

Proprietarii se vor învinoși în mod regulat atunci când un câine câștigă o leziune labe, dar uneori poate fi inevitabilă și doar circumstanțială. Înțelegerea metodelor de tratament, prim ajutor și când să contactați un veterinar poate minimiza durerea și poate ajuta la drumul de recuperare. Putem preveni rănile cât de mult putem, dar aceste lucruri se vor întâmpla din când în când și, ocazional, un individ poate fi doar ghinion. Cum ar fi un câine care merge la o plimbare în zona lor normală și tăind laba pe o bucată de sticlă. Nu atribuiți vina, în schimb, ajutați-vă pooch-ul să se întoarcă la ei înșiși.

Opriți o laba de câine din sângerare

Dacă există sângerări, primul pas este de a aplica presiune. Acest lucru se poate face folosind un țesut sau un prosop, asigurați-vă că sunt curate. Apăsând ferm rana cu țesutul timp de treizeci de secunde până la un minut, permite sângelui să se coaguleze și poate opri sângerarea, deși acest lucru nu este întotdeauna cazul. Este posibil să trebuiască să aplicați o presiune timp de până la cinci minute pentru a permite coagularea, în funcție de dimensiunea plăgii. Dacă există o mulțime de sângerare sau tăierea este deosebit de profundă, poate fi nevoie de un turnichet, dar acest lucru ar trebui făcut numai atunci când este spus să facă acest lucru de către un expert. Ajutorul VET este recomandat atunci când un prejudiciu este sângerarea în cazul în care sunt necesare cusături.

Curățarea corectă

Veți trebui mai întâi să eliminați orice păr în exces în răni pentru a vă asigura că puteți Curățați zona în mod corespunzător. Acest lucru nu poate fi cazul pe tamponul de label al câinelui, dar cu siguranță poate afecta suprafața și degetele de labe. Înmuiați laba Într-un castron de apă caldă, cu o cantitate mică de sare pentru a spăla rana, faceți acest lucru timp de cinci până la zece minute. Se așteaptă la dificultate cu acest pas datorită câinelui dvs. care se rătăcește sau tragând laba înapoi. Luați în considerare în timpul acestui lucru sau luați-le la veterinar, dacă au tendințe agresive. O soluție de iod procentual scăzut într-un castron de apă poate fi utilizată în loc de sau după aceea pentru a steriliza rana. Înmuiați laba în acest lucru timp de încă cinci până la zece minute. Uscați rana pentru a termina procesul de curățare.

Utilizați bandaje

Fie că este vorba de excursia la veterinari sau pentru o rănire ușoară, puteți sorta acasă, este întotdeauna înțelept să știți Cum de bandaj labele câinelui tău corect. Urmați instrucțiunile pas cu pas, astfel încât să știți cum să!

  1. Plasați un tampon absorbant non-stick peste rană, asigurați-vă că acest lucru acoperă întregul rană și înfășurați-o doar odată ce sângerarea sa oprit.
  2. Înfășurați tifonul peste tampon. Asigurați-vă că acest lucru nu este făcut atât de strâns încât provoacă disconfort, dar nu prea slab, așa că poate cădea. Ia sfârșitul cu bandă medicală.
  3. Următoarea înfășurată tifon întinde peste asta. Urmați instrucțiunile pentru 2.
Primul ajutor PET - Cum să bandaj pe laba de animale de companie în caz de urgență (video YouTube)

Aplicați antibiotice și unguente

Deși puteți obține antibiotice și unguente peste tejghea pentru câini, când este de a trata rănile labe, ar trebui utilizați numai ceea ce este prescris. Acest lucru se datorează faptului că unguentul sau antibioticul pe care îl treceți peste tejghea poate ajuta cu anumite leziuni la labe, dar faceți alții mai rău. De exemplu, neosporina poate fi grozavă pentru a trata și preveni bacteriile, dar poate provoca boală dacă este ingerată, ceea ce este probabil atunci când vătămarea este pe laba. În plus, acest tratament nu va ajuta la răni profunde și poate provoca sângerări suplimentare, inflamație și iritare. Profesioniștii vor ști ce să recomande dacă sunt necesare tratamente de acest tip.

Cum de a preveni leziunile câinilor labe?

Alte tipuri de leziuni de câine sunt prevenite cu asistență medicală și verificări regulate. Igiena corectă și verificarea în mod regulat a sănătății labe pot preveni rănile înainte de a începe. Verificând, de asemenea, condițiile externe atât în ​​vreme cât și în cazul în care vă plimbați, de exemplu, terenul de suprafață și dacă există obiecte care vă pot răni câinele pe pământ. Dacă știți că câinele dvs. posedând deja o leziune veche labe, identificând lucrurile care ar putea face rănirea mai rău este importantă. Aceste verificări vor preveni, de asemenea, leziunile la labele câinilor.

Dă-ți pedichiurile câinilor

O pedichiură implică Îngrijirea și întreținerea unghiilor unui câine. Aceasta include curățarea, marginile de înmuiere, controlul lungimii unghiilor și corectarea problemelor, cum ar fi colțurile de strângere înainte de a începe. Ei vor folosi și chiar vor da un hidratant regulat pentru a ajuta cu plăcuțe crăpate sau uscate. Dacă unghiile câinelui sunt predispuse la probleme sau rasa lor este, investiția în manichiură este o metodă bună de prevenire a unei probleme înainte de a putea apărea. Asigurați-vă că verificați dacă afacerea care dau manichiura are recenzii bune în ceea ce privește bunăstarea. Dacă aveți vreo preocupare, veterinarul dvs. va fi capabil să ofere îngrijirea unghiilor pentru câinele dvs.

Igiena adecvată

Spălați câinele cât de des poate fi obligat să încurajeze standardele ridicate de igienă. Acest lucru poate ajuta la prevenirea infecției Dacă un pas de pășunat nu a trecut neobservat pe padure, deoarece murdăria va fi spălată din rană și permite vindecarea curată. În mod similar, abcesele și tipurile de creștere pot fi infectate atunci când excesul de murdărie este lăsat pe suprafața lor. Porii între degetele de la picioare pot deveni, de asemenea, blocați și duc la creșteri mai mici. Asigurați-vă că labele sunt spălate peste tot și între degetele de la picioare.

Luați în considerare condițiile meteorologice

După cum sa menționat anterior, schimbarea de la o cameră încălzită la o plimbare la rece poate provoca labe uscate și fisuri. Prevenirea acestui lucru poate veni în trei forme. Mersul câinelui dvs. în anumite momente ale zilei pentru a evita timpul deosebit de rece. Puteți avea un timp mic de ajustare pentru câinele dvs., de exemplu, opriți încălzirea cu o jumătate de oră înainte de a vă plimba poochia, astfel încât tranziția în temperatură este mai graduală. Furnizarea câinelui cu pantofi pentru a menține o temperatură ridicată pe tampoane este a treia soluție, deși mulți câini nu vor merge confortabil în cizme.

Verifică labe

Timpul fără tratament poate face probleme existente mult mai rău. Reducerile mici pot deveni mai profunde și mai mari, sporind șansele de infectare și provocând mai multă durere. Labele uscate pot deveni crăpate, iar abcesele și creșterea pot deveni mai mari sau pop.

Examinarea sănătății labei câinelui vă poate ajuta să tratați o mică problemă, să vă schimbați comportamentul sau ale lor pentru a preveni problemele și pentru a vă ajuta să identificați rănile labe. Verificări de sănătate De asemenea, vă spuneți cum să preveniți complet problemele, cum ar fi obținerea unghiilor câinelui înainte de a deveni ingrown sau sfâșiat.

Aplicați primul ajutor

În mod similar cu punctul anterior, primul ajutor poate împiedica o problemă să se înrăutățească. Aplicați un tratament topic deschis la gresdes mici după spălarea lor pentru a îndepărta murdăria, aceasta va preveni infecția. Bandajul tăieturi pentru a preveni mestecarea câinelui sau agravând tăierea lor, de asemenea, pentru a preveni tăierea tăiată. De asemenea, puteți utiliza o bandă medicală pe unghii, asigurați-vă că nici o blană nu este prinsă în ele, pentru a menține degetele de la picioare împreună și pentru a le împiedica să iritanze leziuni între ele. Asigurați-vă că contactați un profesionist înainte de a acționa asupra oricărui tratament, cum ar fi acestea și mergeți la un Vet pentru îngrijirea profesională de prim ajutor.

Utilizați șosete de câine sau cizme

Șosete de câine și cizme de iarnă va acoperi întregiul câinelui dvs. și va preveni murdăria, obiectele ascuțite sau orice altceva pătrunderea labei câinelui și provocând răniri.

Cu toate acestea, mulți câini vor refuza să meargă în mod corespunzător în acestea și să se rătăcească prin mușcături, gnawing și mergând ciudat. Alții îi pot purta bine, dar asigură că vor considera că pot să se supraîncălzească de la purtarea lor, și, de asemenea, cizmele nu vor împiedica problemele cum ar fi toenailurile înguste sau lipomi. Acestea sunt utilizate mai adecvat pentru prevenirea unui prejudiciu de a se înrăutăți.

Vindecarea și durata tratamentului a unei labe de câine rănite
Timpul de vindecare pentru leziunile labe variază de la câteva zile până la câteva luni. Este foarte dependent de severitatea rănirii.

Întrebări frecvente despre leziunile câinilor labe

Pentru a răspunde în mod extensiv la întrebările dvs. de vătămare a labe de câine, am adunat câteva dintre cele mai frecvent întrebate chiar aici.

Poate un picior de câine să fie amputat din cauza unei răniri labe?

O rănire a labei de câine poate provoca amputați un picior de câine. Acest rezultat apare numai prin vătămări grave, pierderea de sânge sau infecția. În acest caz, întregul picior nu poate fi amputat, ci laba însăși, în funcție de rasa, vârsta și capacitatea de mișcare. Un veterinar va decide adesea ce fel de amputare este adecvată pentru individul dvs. și discutați despre opțiunile lor cu dvs.

Infecția este cea mai frecventă cauză, alături de vătămări severe pentru îndepărtarea labei. Asta pentru ca o infecție determină celulele într-o zonă să moară, Prin urmare, dacă un prejudiciu este lăsat pe o perioadă lungă de timp, labele pot începe să putrezească și să fie nerecunoscute, deoarece circulația sângelui nu se desfășoară prin ele. Șansa unui prejudiciu labe care duce la amputarea câinilor este puțin probabil, totuși,. De cele mai multe ori, aceste leziuni sunt minore și pot fi rezolvate cu ajutorul unui veterinar, cu excepția cazului în care vătămarea este foarte adâncă sau foarte severă.

Cât durează pentru ca un câine să se vindece?

Aceasta este foarte în funcție de rănire. Grazes se pot vindeca cu câteva zile, în timp ce tăieturile profunde pot dura o lună sau mai mult pentru a se vindeca. Arsurile și fisurile din lapte, cu toate acestea, pot fi un proces mult mai gradual și durează câteva luni.

O regulă generală pentru rănile în labele de câine care au avut sânge desenate este că, cu atât mai adânc și mai răspândită rana, cu atât vindecarea mai lungă. În mod similar, diferențele individuale influențează timpul de vindecare, indivizii mai sănătoși mai sănătoși vor putea vindeca rănile labe mult mai repede decât un câine mai vechi mai slab.

Accidentele cu infecții vor avea nevoie mai întâi de infecția tratată cu antibiotice, care de obicei durează un curs de două săptămâni. Apoi vătămarea se poate vindeca alături de infecție. Severitatea infecției, răspândirea pe câine și dimensiunea individului va influența tot timpul de vindecare și lungimea cursurilor de antibiotice prescrise.

Sunt unguente pentru rănile umane în siguranță pentru câini?

Unele mărci sunt considerate sigure pentru a utiliza pe câini, cum ar fi Polymyxin B, Bacitracină și neosorină. Dar, deoarece fiecare unguent topic conține ingrediente diferite, ei nu pot fi toți marca ca câini prietenosi.

Unguentele create pentru oameni pot avea o gamă largă de efecte adverse: Neomicinul a fost legat de pierderea unei auzuri bune, toate unguentele au un efect secundar al vărsăturii și în funcție de dimensiunea câinelui, unguentele pot duce, de asemenea, la vărsături și diaree.

Contactați-vă medicul veterinar pentru a vedea dacă au recomandat unguentul uman pe care îl posedați pentru câinele dvs. Dacă medicul veterinar spune că este bine să utilizați unguentul, ascultați întotdeauna cantitatea și doza pe care au recomandat, de exemplu, o sumă de dimensiune de mazăre de două ori pe zi. Mai mult poate provoca inflamație. De asemenea, este sugerat să faceți un test al unguentului pentru a verifica dacă câinele dvs. nu este alergic. Punând o cantitate mică de unguent pe pielea câinelui tău și lăsând-o de douăzeci și patru de ore pentru a vedea dacă se dezvoltă o erupție cutanată sau o umflare.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Dog law leziuni - diferite tipuri, infecții, tratamente și prevenire