Pot câinii să primească otrăvire ivy & # 8211; și pot să-mi dea?

pot câinii să obțină otrăvire de otrăvire
Vet-fapte-check-box

Dacă petreceți o mulțime de timp în aer liber, șansele sunt familiarizați cu teroarea cu trei frunze, care este Ivy otrăvitoare.

Chiar dacă sunteți unul dintre cei norocoși care nu dezvoltă erupția caracteristică după atingerea plantei, ați văzut fără îndoială munca sa la îndemână. Planta este o hombă serioasă, și este înțelept să-i dai o daneză largă.

Dar cum rămâne cu câinele tău? Poate această soartă teribilă să se întâmple și el?

Din păcate, în timp ce întrebarea pare relativ simplă, multe autorități nu sunt de acord cu privire la răspunsul corect. niste Explicați-vă că Ivy otrăvit nu provoca dermatită la câini, în timp ce alții argumentează că acest lucru face - adesea citând exemple tangibile ca dovezi.

Vom săpăm în problema de mai jos și să explic tot ce trebuie să știți despre iedera otrăvitoare și câini!

Răspunsul cu adevărat scurt: câinii pot primi iedera otrăvitoare?

În cazul în care sunteți în prezent la parcul local, derulați prin acest articol pe telefonul dvs. În timp ce încercați să decideți dacă doriți sau nu ca câinele să meargă să se răsucească printr-un patch de iederă otrăvitoare, o să taie la urmărire:

Da, este posibil că câinele dvs. va dezvolta o erupție dureroasă sau mâncărime după contactarea plantelor de iedera. Dar nu este prea probabil.

Ievicul otrăvitor la câini pare a fi un fenomen destul de rar. Din mai multe motive, câinii nu sunt la fel de susceptibili la planta puternică, deoarece oamenii lor sunt. Dar pentru a înțelege aceste motive, trebuie să înțelegeți cum și de ce Ivy otrăvit face ceea ce face.

Unshiol: Un heck de ingredient activ

Ievy otrăvit conține o chimică groasă, gălbuie în SAP numită Unshiol.

Această chimică se găsește în toate țesuturile plantelor (rădăcină, tulpină, frunze, flori și fructe) și începe să se stingă din orice răni pe care o suferă planta. Acest lucru este important deoarece Ievy otrăvitor nu este o plantă robustă - doar pășunatul împotriva că poate permite scurgerea sapei.

Cum să tratați Iviza otrăvitoare pe câine

Dar aici este lucrul ciudat: Unshiolul nu este otrăvitor.

Există foarte puține cazuri documentate de animale care reacționează la ea, iar o felie norocoasă a populației umane nu reacționează și de a reacționa.

Multe animale - inclusiv căprioare, bovine, capre și iepuri - consumă frunzele de urshiol, în timp ce lemnul și alte păsări consumă fructele.

Ce dă?

După cum se dovedește, Uushiolul provoacă un răspuns imun ridicol puternic al multor oameni (aproximativ 85% din populație, conform American Skin Association). Cât de puțin 1 nanogramă de Unshiol poate provoca sistemul imunitar să meargă nuclear, iar expunerea medie este de ordinul a 100 nanograme.

Pentru a vă oferi un fel de context, considerați că a Cereale de zahăr cântărește aproximativ 600.000 de nanograme.

Ca răspuns, sistemul imunitar începe anihilarea întregii zone cu tot ceea ce are. Acest lucru provoacă câteva probleme prietenoase pentru celulele corpului dvs., iar rezultatul este unul dintre cele mai multe raze ale lumii.

Deci, cum rămâne cu câinele meu? Poate obține o iederă otrăvitoare?

Îmi pare rău pentru digresiune, dar singura modalitate de a concilia opiniile disparate oferite de diferite autorități este de a înțelege modul în care planta și erupția cutanată sunt legate.

Cum câinii primesc Ivy otrăvit

După cum sa menționat la început, Câinele dvs. poate fi foarte susceptibil la iedera otrăvitoare, dar nu pare a fi un eveniment comun deloc. Acest lucru se datorează în primul rând:

  • Majoritatea câinilor sunt acoperiți într-un strat gros de blană. Unshiolul nu are niciun efect asupra părului; Trebuie să intre în contact cu pielea sau cu o membrană de mucus pentru a provoca un răspuns imun. Cu toate acestea, zonele fără prea multă blană (burta, fața și urechile) nu sunt bine protejate. În mod surprinzător, cele mai documentate cazuri canine apar în aceste locuri.
  • La fel ca oamenii, câinii sunt indivizi - în timp ce sistemele imune ale niste Câinii pot reacționa la răspunsul la Unshiol, este puțin probabil să reacționeze în același mod. Oamenii de știință nu sunt de acord cu cât de mulți oameni sunt susceptibili, așa că nu au încă o idee despre cât de comun este la câini.

Un alt factor care duce la confuzie este că alte câteva plante pot provoca erupții cutanate la câini, iar aceste erupții pot fi confundate cu erupții induse de iedera. De exemplu, Geraniums și daffodiluri sunt cunoscute pentru a provoca erupții la câini.

Ce arata o erupție de ivalue otrăvitoare pe un câine?

Poate fi puțin probabil ca câinele dvs. să fie rănit de Ivy otrăvit, dar trebuie să-i inspectați întotdeauna pielea dacă începe să zgârie mai mult decât de obicei.

Deci, cum arată Ivy otrăvitoare pe un câine?

O erupție de otrăvire de la câinele dvs. va arăta oarecum similară cu modul în care se uită la un om. Pielea va apărea roșu și inflamată, iar pustulele pot fi prezente în cazuri deosebit de rele. Poison Ivy Rashes sunt cel mai probabil să apară pe burta câinelui tău, față sau urechi - locurile în care blana lui este subțire și pielea expusă.

Ivy otrăvit pe un câine

Cum tratezi Ivy otrăvit pe un câine?

Cea mai bună modalitate de a trata iedera otrăvită a câinelui este de a evita problema cu totul.

Învață să identifice Ivy otrăvit și țineți câinele departe de el.

tratați iedera otrăvitoare la câine

Dacă observați că puiul dvs. a fost călcat printr-un plasture, o baie călduță, o baie cu săpun cu unii Șampon de siguranță pentru câini este în ordine. De fapt, probabil că vrei să-l scoți de 2-3 ori înainte să-l consideri curat.

Dacă aveți o cale de a face acest lucru, dați-i lui Fido cadă în aer liber să-l împiedice pe pereți și la mobilier în Unshiol pe drumul spre cadă.

Este, de asemenea, o idee bună să don mănuși de latex și o cămașă veche pe care nu o deranjați să aruncați să vă păstrați uleiul de pe corpul vostru.

Dacă prietenul dvs. cu patru picioare a dezvoltat deja erupția cutanată, ridicați telefonul și dați-vă VET un apel. Reacțiile minore nu pot necesita ajutor veterinar, dar reacțiile serioase vor.

Veterinarul dvs. poate prescrie o cremă de actualitate pentru a atenua mâncările sau chiar steroizii în cazuri grave.

Dacă câinele dvs. a zgâriat zona în mod repetat, el poate necesita un curs de antibiotice pentru a preveni infecția. Acest lucru este valabil mai ales dacă el a rupt pielea cu ghearele sale. În astfel de cazuri, este posibil să aveți nevoie și să vă potriviți câinelui cu un guler electronic pentru a împiedica lingerea zonei dureroase în timp ce acesta se vindecă.

Pot obține iedera otrăvitoare de la câinele meu?

Oamenii pot obține absolut Ivy otrăvit de la câinii lor. PET îmbrăcămintea acoperită cu urshiol și ați putea fi bine pe drumul spre o erupție cutanată!

Acesta este motivul pentru care este o idee bună să vă dați câinelui dvs. o baie (cu mănuși) Dacă bănuiți că poate să fi alergat printr-o iederă otrăvitoare în timp ce romping în pădure.

Possa Ivy otrăvit: Sunt mai mulți băieți răi în acele păduri

Poison Ivy pe câini

Ievy otrăvit nu este singura plantă care să conțină urushiol. De fapt, substanța chimică este mai răspândită decât majoritatea oamenilor realizează.

Unele dintre acele plante care transportă Unshiol chiar împodobesc mesele de cină din întreaga lume! Fiecare este capabilă să provoace o erupție cutanată, deși prezintă o tendință variată de a face acest lucru.

Unele dintre cele mai notabile plante care conțin Uushiol includ:

Asigurați-vă că ați aflat care dintre aceste plante trăiesc în zona dvs. și să ia măsurile necesare pentru a vă menține câinele departe de ele.

Cosit miturile despre iedera otrăvitoare

Acum, că știți metoda de bază prin care Ivy otravă provoacă o erupție cutanată, putem renunța la un număr de mituri și neînțelegeri.

  • Imeianță imediată (cum ar fi atunci când terminați o excursie prin pădure) nu este probabil să fie cauzată de Ivy otrăvire - răspunsul imun ia ceva timp pentru a lovi cu piciorul. Mâncărime imediată este probabil datorită iritației, mușcăturilor de bug-uri sau unei alte plante care inducă mâncărime. Majoritatea oamenilor încep să prezinte simptome de expunere la iedera otravă între 3 și 10 zile de expunere. Același lucru este probabil ca câinele dvs.
  • Un alt lucru important de înțeles este acela zgârierea erupției cutanate nu-l face să se răspândească. Reacția corpului dvs. la Unshiol provoacă erupția cutanată și, până când a apărut erupția cutanată, urushiolul este de mult timp plecat. În consecință, nu puteți obține o erupție cutanată prin atingerea erupției cutanate a câinelui. Cu toate acestea, puteți dezvolta o erupție cutanată prin atingerea stratului de urshiol al câinelui înainte de a avea o baie bună.
  • Doar pentru că sunteți "imun" nu înseamnă că nu puteți obține erupția cutanată. Sistemul imunitar se schimbă în timp, și doar pentru că nu a exagerat ultima dată când nu înseamnă că nu va face acest lucru de data asta. Același principiu este probabil adevărat pentru câini.

***

După cum puteți vedea, Ievy otrăvit poate da probabil câinii dvs. o erupție cutanată, dar nu este o apariție teribil de comună. Concentrați-vă doar pe păstrarea câinelui departe de plantă și ar trebui să fiți bine.

Ați fost vreodată forțat să vă tratați câinele pentru iedera otrăvitoare? Distribuiți experiențele dvs. în comentariile de mai jos. Niciodată nu știți, povestea dvs. poate ajuta alți oameni să evite problema în viitor.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pot câinii să primească otrăvire ivy & # 8211; și pot să-mi dea?