Pot câinii să obțină otrăvire de otrăvire?

Poison Ivy este o plantă care crește în zonele însorite sau parțial umbrite, în special în jurul copacilor sau formațiunilor de rocă. Are ulei, altfel cunoscut sub numele de urushiol. Pot câinii să obțină otrăvire de otrăvire? Răspunsul scurt este da. Acest ulei poate fi preluat de câinele dvs. doar periajul trecut.

Este iedera otrăvitoare pentru câini?Pot câinii să obțină otrăvire de otrăvire

Rezultatul uleiului de iederă otrăvitoare care se află pe pielea câinelui dvs. este aproape întotdeauna dermatită de contact imediată. Severitatea acestui lucru depinde de faptul dacă o zonă mare sau mică a pielii câinelui tău a fost expusă și nivelul animalului dvs. de rezistență naturală la uzină (care nu poate fi măsurată).

Când este ingerat, această otravă este mai severă, și poate chiar să fie mortal. După ce a fost consumată, în cel mai bun scenariu, poate duce la blistere a stomacului câinelui și arderea gâtului și a gurii.

Simptomele de iedera otrăvitoare pe câini includ:

  • Extreme mâncărime
  • Răsucit cu erupție roșie cu blistere de ooz
  • durere în zona de stomac
  • Vărsături (în cazul ingestiei)

Ce trebuie să faceți dacă câinele dvs. intră în contact cu Ivy otrăvit?

Vom intra mai multe detalii despre asta de mai jos, dar știu că atunci când câinele tău a atins planta, trebuie să-l scoți imediat cu un șampon sensibil. Folosiți mănuși și spălați orice spectacol, inclusiv prosoapele și hainele dvs., imediat, pentru a evita răspândirea uleiului în întreaga casă.

Dacă câinele dvs. a ingerat planta, trebuie să contactați și să-l duceți imediat la medicul veterinar. Rezultatul Ivy otrăvitor de câine poate fi mort dacă nu este tratat imediat, dar dacă este prins rapid (și dacă câinele nu a mâncat mult), aveți o șansă bună de recuperare completă. Iată ce trebuie să știți despre iedera otrăvitoare și câini.

Ivy otravă și câini
Pot câinii să obțină otrăvire de otrăvire?

Pot câinii să obțină otrăvire de otrăvire

Ce este Ivy otrăvitor?

Ivy otravă (Toxicodendron Radicans) plantele și variantele sunt, de asemenea, cunoscute ca trei iedevi frunze, Bois de Chien, și stejar otrăvitor - membri ai familiei anacardiaceae.

Buruienile sunt sinonime cu un mâncărime neplăcut și reacții alergice ale pielii datorită uleiului clar ca substanța sau urshiolul pe care îl produce. Pentru a vedea Iviza otrăvitoare, țineți un ochi pentru trei frunze pe o tulpină lemnoasă. Culoarea frunzelor depinde de maturitatea plantei, cu plante tinere care arată verde deschis și mai vechi.

Iată ce arată Ivy otrăvit:

Pot câinii să obțină otrăvire de otrăvire

Nu vă prindeți în toamnă. Cu frunzele care se schimbă într-o culoare roșie închisă, atunci când oamenii nu le observă și lăsați câinii lor de pe lesa fără grijă în lume. Creșterea pe parcursul celui mai mare parte a Americii de Nord, veți găsi acest lucru la baza copacilor, în picioare singur ca un tufiș sau în viță de vie.

Pot câinii să obțină otrăvire de otrăvire?

Din nou, dacă ați fi întrebat că câinii primesc Ivy otrăvit, răspunsul este un da definit. Câinii pot, și de multe ori suferă efectele rele ale iederii otrăvitoare. Cel mai frecvent atunci când se află drumeții, jucând preluarea sau când este permis să se plimbe în zonele împădurite.

Simptome de iedera otrăvitoare la câini

Ievy otrăvit este de obicei identificată printr-o mâncărime intensă pe piele. Bumpurile ridicate vor apărea în curând pe pielea câinelui dvs., asemănătoare cu blisterele mai mult decât o erupție cutanată. Pe măsură ce starea se înrăutățește și uleiul poate deveni mai adânc în piele, aceste blistere pot începe să pop sau să oțească.

Alte simptome ale infecției cu iedera otrăvitoare includ:

  • mâncărimea intensă și lins
  • înroșirea pielii
  • mestecând sau mușcă la sine
  • vărsături
  • durere abdominală
  • scabs și blistere pe piele
  • diaree

LEGATE DE: 6 condiții de piele de câine și ce să facă cu ei

Cât de gravă este?

Fiind lovit cu iedera otrăvitoare este o experiență semnificativ inconfortabilă, fie pentru o persoană sau un câine. Nivelul mâncării intense depinde de expunerea la uleiurile din plante. Indiferent de expunerea, trebuie să vă spălați și să vă tratați imediat animalul.

Când este expus numai pielii, există rareori cauza de îngrijorare, dar în cazurile de ingestie de la câini mai sensibili, poate duce la moarte dacă nu este tratată. Chiar și în cazuri ușoare de expunere externă, o cauză mare de îngrijorare este atunci când câinii nu se află în zonele afectate și provoacă răni pentru ei înșiși, care pot deveni apoi infectați.

Rase care sunt mai expuse riscului

Nu pare să existe nici o dovadă a unei anumite rase care este mai predispusă genetic la o reacție severă. Cu toate acestea, multe rase cu straturi incredibil de scurte suferă cel mai mult de la expunerea la zone mai mari ale pielii.

Aceste rase includ:

  • Dachshund
  • Chineză crescută
  • Mexican fără păr
  • Pitbull
  • Ogar
  • Buldog
  • Boxer
  • Jack Russell
  • Chihuahua cu părul scurt
  • Maghiară Vizsla
  • Whippet

Întrucât rasele foarte pufoase, cum ar fi Kuvaszul maghiar, st. Câinele de munte Bernard și Bernese au un nivel rezonabil de protecție față de majoritatea contaminării. După ce au spus că, rasele acoperite mai groase pot ridica cu ușurință uleiul din aceste plante.

Acest lucru este periculos din mai multe motive.

În primul rând, câinele dvs. poate urmări uleiul în casa dvs., ceea ce ar putea face ca tu să ai un focar. Uleiul poate, de asemenea, să-și facă drumul în jos pe piele prin păr, și de scăldat un câine bine este o muncă destul de grea. În cele din urmă, de la uleiul pe haina câinelui, animalul dvs. de companie poate ingera cu ușurință. Acest lucru este mult mai periculos decât expunerea la nivelul pielii.

Este otrăvit Ivy contagioasă?

Uleiurile de iederare otrăvitoare se pot răspândi de la un câine la proprietar sau invers. Ratele cu părul mai lung pot peria iedera de otrăvire din trecut și pot ridica uleiurile și îl duceți în casă.

S-ar putea să nu observați înainte de a fi prea târziu.

Deoarece stratul de animale de companie vă protejează mingea mică a pufului, iar uleiul nu poate ajunge la piele și, prin urmare, pooch-ul dvs. va fi fără simptome. Dar, dacă câinele dvs. este permis pe canapea sau pe pat, de îndată ce vii în contact cu suprafața respectivă, este posibil să fiți afectați.

LEGATE DE: Etichete de piele pe câini - 8 moduri de a preveni și trata

Pot câinii să obțină otrăvire de otrăvire

Acasă Tratamente pentru Ivy otrăvit pe câini

Este dificil să faci mai mult decât să păstreze o privire pentru plante și să-ți păstrezi câinele departe de aceste zone. Unii proprietari cu pui deosebit de rambunpțioși au fost cunoscuți că au un costum complet de corp și o papucie pe pooch-ul lor pentru a apăra din această plantă oribilă.

1. Spălat

De îndată ce bănuiți că câinele dvs. ar fi putut intra în contact cu Ivy otrăvit - dați-i o baie caldă cu un șampon ușor, fie cățeluș sau șampon pentru copii ar funcționa cel mai bine. Motivul pentru care trebuie să utilizați un șampon ușor se datorează iritației și inflamației care vor apărea deja de la contactul cu instalația.

Întotdeauna purtați mănuși atunci când spălați un câine cu Ivy otrăvit pentru a minimiza riscul de a obține ulei pe pielea proprie.

Asigurați-vă că vă spălați bine câinele. Uleiul se va ascunde în apropierea bazei părului de la piele, care nu este numai acolo unde poate provoca cea mai mare iritare, dar este și cea mai grea pentru a obține curat.

Prosop uscat Pooch de îndată ce ați terminat să-l îmbăiați, apoi spălați-vă hainele pe care le purtați în timp ce vă aflați în contact cu el, precum și prosoapele, imediat.

2. Oțet de mere

Pot câinii să obțină otrăvire de otrăvireSoluția minunată la tot ceea ce pare! Toată lumea vorbește despre beneficiile oțetului de cidru de mere și poate fi folosit și pentru o multitudine de condiții de sănătate de doggy, atât prin ingerarea, cât și topic, inclusiv iedera otrăvitoare la câini.

Pentru scutirea de iederă otrăvitoare, după ce inițial vă îmbăiați câinele pentru a îndepărta cât mai mult ulei, puteți lua o sticlă de pulverizare și o umpleți cu o oțet de cidru de mere și o parte rece. Agitați pentru a vă asigura că totul este amestecat cu atenție. Acum spray pe setarea de ceață peste haina câinelui tău, fiind foarte atent în jurul ochilor, nas și gură.

Oțetul se poate stinge imediat, dar acest lucru va dura doar un minut sau cam asa ceva. Acesta va oferi apoi aproximativ o oră de mâncărime relief la fel ca multe altele Produse de salvare de mâncărime, precum și de lucru pentru a trage și a neutraliza toxinele pe pielea câinelui.

3. Loțiune calamină

Dacă primiți Ivy otrăvit, ce tratați cu el? Probabil loțiunea calamine este undeva în partea de sus a listei, iar acest tratament este în general sigur pentru PET dvs., prea (local).

Acest lucru este adesea o ușurare a mâncării pentru multe condiții, dar ca ingredientul activ este oxidul de zinc, nu este întotdeauna cea mai bună soluție pentru câini. Pentru orice medicament aplicat topic, este important ca acesta să nu provoace probleme medicale dacă este ingerat sau că câinele nu poate ajunge la ea pentru a linge zona.

Această loțiune poate, bineînțeles, să ofere ameliorarea mâncării intense, dar este important să folosiți a conul guler pe pooch după aplicare, deoarece poate provoca un stomac deranjat și vărsături dacă îl linge.

4. Ulei de cocos

Pot câinii să obțină otrăvire de otrăvireDacă câinele dvs. are o piele grav iritată sau dacă el a mestecat la ea pentru a ușura mâncarea, este posibil să fie nevoie să găsiți o soluție mai ușoară pentru a se aplica pielea lui. Ulei de cocos sa dovedit a fi eficientă în ameliorarea mâncării când este aplicată la baia poștală a pielii.

Nu provoacă senzația de stingere pe care alte produse, cum ar fi oțetul de cidru de mere. Plus, uleiul de nucă de cocos are multe alte beneficii pentru a ajuta la pielea câinelui și sănătatea hainei.

5. Sampon de ovăz și aloe

Dacă există un risc continuu de iedera și câinii care se apropie împreună, luați în considerare achiziționarea unui șampon de câine cu ovăzul. Acest lucru oferă o ușurare suplimentară și ajută la vindecarea pielii afectate.

Există companii naturale de produse pentru animale de companie care oferă șampoane de ovăz, inclusiv bătrânul cel mai bun șampon în jur, și produc un șampon de ovăz și aloe pentru câini. Este nu numai pentru iedera otrăvitoare la câini; Acest șampon poate fi folosit și ca șampon principal, mai ales dacă câinele dvs. suferă de piele sensibilă.

Ghidul video recomandat: Cum de a scălda un câine 101

Tratamente veterinare pentru iedera otrăvitoare la câini

Știm răspunsul la întrebare, câinii pot primi iedera otrăvită și că este o plantă periculoasă pentru câini, așa cum este pentru noi. În funcție de severitatea reacției cu care suferă câinele dvs., poate fi necesar să săriți tratamentele la domiciliu și să vă luați FIDO la medicul veterinar. Mai ales când câinele suferă de o condiție autoimună - apărarea corpului său poate fi mai lentă, ceea ce poate crește riscul de stabilire a infecțiilor.

1. Medicamente antihistaminice topice

Dacă pooch-ul dvs. are o izbucnire deosebit de agresivă a mâncării, VET dvs. poate aplica un unguent topic în zona afectată. Ingredientul activ al majorității creme antihistaminice este hidrocortizonul - acest lucru ajută la calmarea pielii fără a provoca efecte secundare adverse asociate cu injectabilele.

2. Benadr

Da, Benadryl este poate fi sigur pentru câini, dar dozajul adecvat este crucial. Este de remarcat cu VET dvs. înainte de a administra mai întâi acest lucru, deoarece câinii cu probleme de sănătate subiacente pot avea efecte adverse. Benadryl funcționează ca un antihistaminic și poate ajuta la minimizarea reacției câinelui dvs. la urushiol din interiorul plantei.

3. Cărbune

Primul semn de iedera otrăvitoare pe câini va fi probabil vărsăt, cu corpul animalului tău face tot posibilul să se scape de otravă. Luați câinele la un veterinar imediat unde VET poate administra cărbune pentru a ajuta la apărarea corpului sau, în unele cazuri, pompează stomacul câinelui.

4. Antibiotice

Ca ultima soluție pentru Ivy otrăvit la câini și numai în cele mai extreme cazuri, se vor administra antibiotice, de obicei în cazul în care câinele a ingerat instalația și necesită un sprijin suplimentar pentru a rectifica orice deteriorare internă.


Gândurile finale

Pot câinii să obțină otrăvire de otrăvire? Da, ei pot absolut. Este iedera otrăvitoare pentru câini? Este, așa cum este otrăvit pentru oameni. Prevenirea este cel mai bun tratament, ca și cu orice altceva, deci dacă știți ce să evitați și să vă planificați călătoriile, șansele sunt scăzute.

Oricine a suferit efectele rele ale acestei plante poate atesta severitatea disconfortului pe care o provoacă asupra victimelor sale. La fel de mult ca și cum ar părea o idee bună să vă lăsați câinele să candideze prin pădure, este întotdeauna cel mai bine să vă uitați în jur mai întâi (sau mai bine, doar păstrați-vă pooch-ul pe lesa).

Citiți următorul: 15 moduri ieftine de a preveni cele mai frecvente probleme de sănătate la câini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pot câinii să obțină otrăvire de otrăvire?