Câine de câine a explicat: tot ce trebuie să știți

Câinii sunt explicați

Există această noțiune că câinii cu hackle-urile lor sunt pe deplin erect sunt cele mai periculoase rase, că sunt cel mai probabil să fie tipurile agresive. Cu toate acestea, o privire mai atentă la unii membri ai regnului animal, se pare că hackles nu sunt exclusiv pentru câini și că sunt într-adevăr găsite în unele păsări și alte mamifere. Deci, care este o privire cu hackles oricum? Sunt într-adevăr o indicație a unui a Tendințele agresive ale câinelui? Să aflăm mai mult.

Ce sunt hackles?

Hackles sunt fire de păr sau penaj care sunt cunoscute a fi atașate la un mecanism erectil de dedesubt. În păsări, în special că aceste pene erectile se găsesc pe partea și spatele gâtului și sunt deosebit de colorați. Printre câini, hackles sunt încuietori de blană care rulează de la baza gâtului până la baza coada câinelui. Se poate gândi la hackle-urile câinilor ca blănuri care sunt situate de-a lungul coloanei vertebrale câinelui, deși este cel mai pronunțat la câțiva centimetri de la baza gâtului până la nivelul dintre lamele umărului sau câțiva centimetri dincolo de ea. Aceste blănuri au, de asemenea, proprietăți erectile care nu sunt de obicei văzute în blană din alte părți ale corpului.

hackles în câine

Procesul piloerecției

Ați experimentat vreodată lovituri de gâscă? Unii oameni îl numesc de fapt carne de gâscă sau chiar cosuri de gâscă. Lucrul este că loviturile de gâscă sunt rezultatul final al unui proces numit piloerecție sau contracție a benzii mici de mușchi care este atașată la fiecare folicul de păr. Acest mușchi se numește arretor Pili. Când se contracte, trage foliculul de păr, determinând să se ridice sau să meargă erect. În plus, țesuturile care înconjoară contractul folicular de păr creând acea caracteristică "bulge" sau "bump" pe piele. De aceea, dacă aveți lovituri de gâscă, ați putea vedea cu ușurință mici "bumps" pe piele.

Același lucru este adevărat cu hackle-urile câinelui. Aceste blănuri care rulează de-a lungul coloanei vertebrale ale câinelui conțin, de asemenea, mușchii specializați ai arrectorului, care provoacă lovituri de gâscă la oameni. Acești mușchi sunt sub influența sistemului nervos simpatic, o ramură a sistemului nervos autonom care este definit ca involuntar. Ca atare, oamenii și animalele care au arretor pili în pielea lor nu vor putea să controleze atunci când acești mușchi vor contracta. Ca atare, într-adevăr nu există nici o modalitate de a vă controla loviturile de gâscă în același mod ca un câine nu va putea să-și controleze direct hackles-ul de la starea în picioare.

Piloirecțiune și răspunsul la luptă sau de zbor

Deoarece procesul piloerecției este sub influența sistemului nervos simpatic, este adesea asociat cu răspunsul de luptă sau de zbor. Din punct de vedere tehnic, acesta este răspunsul la stres. În cadrul teoriei de adaptare generală, răspunsul luptei sau zborul este luat ca răspuns al organismului la întâlnirea unui stresor. Se citește organismul fie să se confrunte cu capul de stres (lupta), fie să se îndepărteze de ea cât mai repede posibil (zbor). În această etapă a sindromului de adaptare generală în 3 etape, câinele eliberează epinefrină sau adrenalină și cortizol care poate ajuta câinele să răspundă la stresorul.

Când un câine este prezentat cu un stresor, sistemul nervos simpatic este stimulat să-l pregătească pentru luptă sau zbor. Acest lucru este probabil motivul pentru care oamenii echivalează că au crescut hackles ca semn de agresiune. Dar având în vedere faptul că este o reacție naturală la stimularea simpatică, ridicarea hackles poate însemna, de asemenea, că câinele se va retrage în fața stresorului.

Este important să înțelegeți că factorii de stres pot fi orice și că nu trebuie neapărat să fie negativă. Stresul este o reacție la un stresor și se caracterizează prin schimbare. De exemplu, vederea unui tratament preferat vă va face câinele încântat. Stresorul aici este tratamentul, deoarece este capabil să provoace un răspuns sau o schimbare deosebită. Excitație este destul de mult o manifestare a stimulării simpatice.

Eliberarea adrenalinei și a cortizolului ca urmare a stimulării simpatice determină o creștere bruscă a energiei, precum și o creștere a ritmului cardiac. Acest lucru duce, de asemenea, la contracția diferitelor mușchi, inclusiv mușchii arrectorului Pili. Simțurile organismului devin conștienți acut sau hiper-vigilenți. Ei se concentrează asupra anumitor lucruri. Ei nu se distrează ușor.

Acestea fiind spuse, orice lucru care poate stimula sistemul nervos simpatic poate, de asemenea, să stimuleze răspunsul la luptă sau de zbor. Orice stimulează răspunsul de luptă sau de zbor are capacitatea de a provoca piloerecție; prin urmare, ridicând hackles.

Hackles pe câine

În legătură cu o postare: Cel mai bun câine tratează

Interpretarea hackles ridicată la câini

Este clar că hackle-urile ridicate sunt o manifestare a răspunsului luptei sau zborului. Și din moment ce există o relație de cauzalitate directă între stres și piloirecție, este important să înțelegem unii dintre cei mai frecvenți factori de stres care ar putea afecta câinii. Din nou, trebuie să se înțeleagă că acestea sunt mai mult în termeni generali și că nu toți câinii pot prezenta răspunsul de luptă sau de zbor atunci când se confruntă cu astfel de circumstanțe. Iată câteva factori de stres care pot stimula răspunsul la luptă sau de zbor la câini.

  • Zgomotele puternice, inclusiv gospodăria zgomotoasă
  • Prezența câinilor nefamiliare
  • Prezența persoanelor nefamiliare
  • Excitare
  • Senzație de prins, cum ar fi atunci când sunt plasate în interiorul lățimilor câinilor sau pe lesa
  • Overstimularea mai ales atunci când se joacă
  • Frustrare

Există o instanță foarte specială atunci când se ridică cățelușele unui câine și atunci când întâlnim un câine ciudat sau nefamiliar. Deci, ce înseamnă asta?

În primul rând, poate însemna că câinele dvs. este gata să se "lupte", oferindu-i o poziție agresivă. Cu toate acestea, aceasta este doar propria noastră interpretare, deoarece hackle-urile ridicate pot indica, de asemenea, supraîncărcarea sau chiar curiozitatea cu privire la noul câine de pe bloc.

În al doilea rând, poate însemna, de asemenea, că câinele este înspăimântat sau se pregătește în stadiul "Flight". Câinii care sunt înspăimântați sau sunt nesiguri de ceva poate arăta cu siguranță hackle-uri ridicate. Îți amintești să ai niște lovituri de gâscă în timp ce vizionați un film de groază?

În al treilea rând, poate însemna că câinele dvs. este pur și simplu excitat la perspectiva întâlnirii unui nou câine.

Hackle-urile ridicate la câini indică doar că animalul dvs. de companie este într-o stare de excitare sporită. Sistemul său nervos simpatic este pe deplin la locul de muncă. Hacklele ridicate nu sunt altceva decât rezultatul stimulării acestei părți a sistemului nervos al câinelui. Cum interpretați că este în întregime până la tine.

În legătură cu o postare: Cele mai bune cutii de câine

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câine de câine a explicat: tot ce trebuie să știți