Câinii au perioade? Tot ce trebuie să știți

Câinii au perioade

Atunci când familiile și indivizii se uită la cumpărarea unui nou câine, ele sunt adesea întrebate dacă vor crește câinele lor și dacă preferă un bărbat sau femeie. Și totuși, în timp ce perioadele fac parte din toată viața noastră, că încă mai putem suprima faptul că câinii se simt într-adevăr menstruat. Ea devine mai răspândită în mintea noastră odată ce observăm câinele nostru acționând ciudat.

Desigur, câinii și omul sunt foarte diferiți în modul în care proiectează aceste schimbări hormonale. Aici, ne uităm mai detaliat la modul în care o cățea în căldură se poate comporta, semnele unui câine de sex feminin în căldură și cele mai bune modalități de a gestiona un câine în căldură.

Deci, câinii au perioade?

Când ne gândim la perioade și menstruații, mintea noastră se gândește la forma clasică a perioadelor umane. O mulțime de sânge, o mulțime de schimbări de dispoziție și nu prea distractiv. Desigur, câinii sunt fizic foarte diferiți de noi și asta înseamnă că ciclul lor este foarte diferit de al nostru, de asemenea. Deci, pentru a spune că un câine are o perioadă nu ar fi în întregime exactă.

câine în căldură

Pentru a pune lucrurile în context puțin, este mai bine să înțelegeți că câinii urmăresc unele dintre aceleași procese ca și oamenii. În cazul în care un ou va fi eliberat și, dacă se fertilizează apoi se va așeza în uter și va deveni descendenți ai femeii (pentru ao pune în termeni mai degrabă). Cu toate acestea, pașii care duc la acest punct și după sunt foarte diferite.

La om, o perioadă va însemna sfârșitul ciclului - că un ou a fost eliberat, nefertilizat și uterul aruncă căptușeala inutilă pentru a începe din nou începutul unui nou ciclu de menstruație. La câini, perioada înseamnă de fapt început a ciclului. Acest lucru se datorează faptului că câinii au de fapt ceea ce se numește ciclu estros. Acest lucru poate dura până la 180 de zile - doar a mic mai mult decât media de 28 de zile de comparație umană! În acest ciclu sunt cinci faze diferite, pe care le vom vorbi mai jos.

Cât durează un câine în sângerarea căldurii?

Cu o mulțime de câini, este posibil să nu observați deloc sângerarea. De fapt, ar putea fi comportamentul câinelui de sex feminin în căldură care își semnifică schimbările lor, spre deosebire de orice loc de sânge. Cu toate acestea, câinii care intră în ciclul estros vor începe sângerarea în timpul fazei de proestrus. Aceasta este prima fază a ciclului și este când majoritatea oamenilor s-ar referi la câinele fiind "în căldură".

Această fază poate dura mai puțin ca una și la douăzeci și șapte de zile. În acest moment, nivelurile de estrogen sunt la vârful lor și probabil veți găsi că o mulțime de câini de sex masculin au brusc un interes sporit în cățea ta!

Apoi, câinele dvs. va intra pe ceea ce este cunoscut ca faza ESTRUS. Din nou, aceasta poate fi o perioadă foarte scurtă de aproximativ 4 zile, chiar până la o întindere mai lungă de douăzeci și patru de zile. Totul depinde de câinele dvs., de mediul și de ciclul natural al câinelui dvs., deși lungimea medie a fazei Estrus este de aproximativ nouă zile. În acest timp, puteți observa în continuare sângerare, dar frecvența și suma vor fi considerabil mai puțin.

În celelalte două faze, nu ar trebui să existe sângerări, deși câinele dvs. poate continua să acționeze puțin ciudat. Pentru mai multe descrieri detaliate ale câinelui dvs. de sex feminin în comportamentul căldurii, continuați să citiți.

Unele simptome de menstruație câine

Din nou, pentru a clarifica pe deplin ceea ce se întâmplă cu câinele dvs. în timpul ciclului lor vamal, este mai bine să înțelegeți ce schimbări hormonale se desfășoară în spatele scenelor în timpul fiecărei faze. După cum sa discutat mai sus, există patru faze, inclusiv cele două pe care le-am menționat deja. Fiecare dintre aceste faze joacă gazdă la un nou set de caracteristici care sunt specifice fiecărei părți a ciclului câinelui dvs.

Simptomele care apar în mod obișnuit în timpul ciclului de proestrug sunt direct legate de nivelurile ridicate ale estrogenului care au atins punctul cel mai înalt în această fază. În acest moment câinele dvs. este considerat ca fiind în căldură și, fizic, câinele dvs. va fi supus unor schimbări naturale. Aceasta include umflarea vulvei și devenind mai vizibilă. Între timp, câinele dvs. va începe să sângereze din cauza sângelui eliberat din vagin și puteți observa că vor urina mult mai frecvent. Acest lucru ajută la răspândirea mirosului de feromoni din jurul zonei. În esență, este un semn mare, grăsime la toți câinii din zona pe care câinele dvs. devine gata să se împerecheze. Ca atare, veți vedea că câinii de sex masculin devin interesați în mod deosebit de câinele dvs. de sex feminin în căldură. De obicei, acest lucru nu este reciproc în această etapă!

Doi câini se înghesuie

A doua fază a ciclului estros se numește faza Estrus. Vulva rămâne mărită și câinii de sex masculin vor continua să arate o fascinație cu câinele dvs. în căldură. Nivelele de progesteron încep să crească în acest moment, așa că este probabil ca tovarășul dvs. canin să înceapă să reciproc această intenție de la un bărbat dispus! Cățea dvs. va fi, de asemenea, probabil sângerătoare - deși acest lucru este mai ușor în această fază. În cele din urmă, vă puteți observa câine de dormit mai mult, sau au o fascinație cu încercarea de a construi un "cuib", în anticiparea sarcinii. Desigur, dacă nu aveți niciun interes să vă reproduceți câinele de sex feminin, acum este momentul să-l păstrați pe bărbați distanță!

Când se oprește descărcarea sângeroasă, câinele dvs. va intra în faza Diestrus - acest lucru se va întâmpla, indiferent dacă oul câinelui dvs. a fost fertilizat în timpul fazei ESTRUS. Această parte durează în jur de două luni, iar nivelurile de progesteron ajung la marcajul de o lună. Dacă oul lor nu a fost fertilizat, atunci nutrienții care altfel ar fi utilizați pentru a îngriji fătul sunt reabsorbed în corpul lor, iar cea de-a patra și fază finală începe.

În timpul celei de-a patra faze, câinele dvs. de sex feminin nu va fi cel mai probabil activ sexual, iar hormonii se vor întoarce la "latentul" lor, în sensul că nu vor avea niciun efect asupra sexualității câinelui tău. Această fază durează aproximativ trei până la patru luni și, odată ce acest lucru se termină, ciclul începe din nou.

Ce ar trebui să fac în ceea ce privește perioada câinelui meu?

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți nu este să vă panică dacă observați un sânge. În mod evident, poate fi un pic de alarmant pentru a crede că câinele tău ar fi putut fi rănit sau în durere, dar această parte naturală a câinilor de sex feminin care nu sunt spionați / sterilați. Bineînțeles, în ceea ce privește sângele în sine, cel mai simplu mod de a vă asigura că câinele dvs. nu părăsește pete de sânge este să investească în scutece de timp de câine. Acest lucru poate suna un pic ciudat, dar doar gândiți-vă la un scutec cu o gaură pentru coadă!

În legătură cu o postare: Cele mai bune scutece de câine

Cum să calmezi un câine în căldură

Este complet ușor de înțeles că tu și câinele tău poate fi puțin deranjat atunci când câinele tău de sex feminin este în căldură. Cheia, ca întotdeauna, este de a rămâne calm. Câinii sunt foarte sensibili la emoțiile și stresorii noștri și vor ridica anxietatea dvs. (dacă aveți vreunul!). Există câteva metode care pot sau nu pot funcționa în funcție de câinele dvs. Unii pot prefera plimbări mai lungi pentru a arde orice energie suplimentară pe care o pot avea, în timp ce altele necesită mai puțin exerciții fizice și pur și simplu doresc să dormi mai mult. De asemenea, puteți găsi că dvs câine ar dori o atenție deosebită- sau că câinele dvs. de obicei, decide să se bucure de o companie proprie pentru o vreme.

De asemenea, puteți încerca câteva trucuri "New Age". Care este soluțiile non-medicale - inclusiv utilizarea uleiurilor esențiale pentru a ajuta la asigurarea unui sentiment de calm în casă, un ajutor calmant de câine care este comercializat pentru hiperactiv sau câini anxioși, sau chiar o haină ponderată. Acestea din urmă sunt folosite destul de comune în întreaga lume pentru a ajuta la asigurarea unei presiuni blânde la anumite puncte, în același mod, oamenii americani folosesc masaje acupressure pentru a vă relaxa.

Când puii încep să intre în căldură?

Ca întotdeauna, sincronizarea exactă atunci când catelul dvs. va veni mai întâi în căldură nu este scrisă în piatră. În funcție de dimensiunea, rasa și mediul de câine de sex feminin. Pentru unele pui, primul ciclu poate fi încă de șase luni, în timp ce alții își pot găsi câinii lor intră în căldură în jurul marcajului de doi ani. Este extrem de important să nu vă spălați câinele în timpul primului ciclu. Acest lucru se datorează faptului că sunt foarte probabil să fie complet maturați și gata să dea naștere descendenților lor.

De asemenea, mulți veterinari recomandă să permită cățea dvs. să treacă primul ciclu estros înainte de a avea câinele dvs. de sex feminin spayed. Acest lucru este discutat mai detaliat, de mai jos.

Puii în căldură

Când este în căldură, este câinele meu în durere?

Din păcate, nu suntem încă capabili să citim mințile companionilor noștri canini. Acestea fiind spuse, este, în general, convenit asupra faptului că, cel puțin câini, durerea simțită de câinii noștri de sex feminin când este în căldură nu este diferită de durerea pe care o simt oamenii americani. În esență, cramperea și suferința generală cauzată de mușchii noștri care se confruntă și, în general, trimisă o mică buclă de hormoni, pot fi prezenți și la câinii noștri. În timp ce nu putem fi siguri de acest lucru, putem fi siguri că o mică dragoste și înțelegere pot merge mult timp în a face ca câinele dvs. în căldură să se simtă puțin mai bine despre ea însăși.

Care este probabilitatea ca un câine să devină însărcinată, în căldură

Ca și în cazul tuturor, există un număr de factori care trebuie luați în considerare aici, așa că nu vă putem da un răspuns direct! Acestea fiind spuse, dacă atât Sire, cât și cățea sunt fericiți, câini sănătoși, disponibili la momentul potrivit și dispus să coopereze - probabilitatea concepției se bazează la aproximativ cincizeci la sută.

Spaying sau neuterând animalul dvs. de companie

Așa cum am menționat mai devreme, o mulțime de veterinari recomandă să aștepte cel puțin un ciclu înainte de a vă spulda câinele de sex feminin. Acest lucru permite ca hormonii câinelui dvs. de sex feminin să își desfășoare cursul natural și astfel să asigure cel mai sănătos rezultatul posibil al spayingului câinelui. Desigur, în ceea ce privește faptul că aveți Câinii spayed sau sterilați Mai târziu sau mai devreme decât aceasta, există argumente pro și contra la fiecare argument. Perioada generală recomandată dată de majoritatea veterinarilor este de a avea câinele spayed sau sterilizat în jurul zonei de șase luni.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii au perioade? Tot ce trebuie să știți