Ghidul final pentru vânătoarea de formare câine

Aspectele inițiale ale formării unui câine de vânătoare poate părea descurajantă. Dar când desființezi procesul în obiectivele sale cheie și cronologia de bază, orice proprietar de câine poate deveni un profesionist de formare, la fel ca aproape orice catelus să crească într-un profesionist de vânătoare.

În timp ce mulți din comunitatea de vânătoare recomandă o rasă de sânge completă care provine dintr-un crescător de renume, care poate sau nu se poate specializa în reproducerea și ridicarea puiilor de vânătoare, adevărul este că orice proprietar motivat și cățeluș pot să crească în tovarășii ideali de vânătoare ideali. Sfaturile de antrenament de câine de vânătoare de mai jos vor lucra pentru aproape orice canină.

De asemenea, citiți: 30 cei mai buni câini de vânătoare pentru toate tipurile de joc

Elemente cheie ale formării câinilor de vânătoare

Măsurarea interesului lor

1. Măsurarea interesului lor

O modalitate excelentă de a testa abilitățile sau interesele viitoare ale puilor în vânătoarea de a-și măsura reacțiile la animale și păsări, în timp ce pe plimbări. Se îngheață și se uită cu o concentrare pasionată la veverițele din parc? Își lipi cozile drepte în aer și merg rigid cu alertă, urechi inteligente au fost percepute?

Poate că Puppper-ul tău ridică chiar una din labele din față, într-o poziție clasică "îndreptată". Toate acestea sunt semne bune că catelul dvs. poate avea blocurile fundamentale ale unui viitor câine de vânătoare.

2. Starea

Vrei ca câinele tău să fie interesat și să se bucure de vânătoare cu tine. Dar ceea ce este mai important este stabilitatea lor. Stabilitatea este un termen pe care îl puteți auzi în comun în comunitatea de vânătoare care ar putea fi ușor înlocuită cu "ascultare" sau "reținere".

Vrei ca tovarășul tău canin să înțeleagă sensul cuvintelor "nu" și "whoa" (adică să oprească imediat și să aștepte instrucțiuni ulterioare). Dacă câinele dvs. nu este ridicat în mod corespunzător pentru a vă respecta comenzile și a fi ascultat, atunci nu vor fi un câine de vânătoare constant. În schimb, zelul lor pentru locul de muncă va duce la menirea după pradă înainte de a le porni.

Învățați-vă catelul starea Construirea capacității lor de a efectua în jurul distragerilor: luați-le într-un parc și cereți-i să stea și să rămână în timp ce distragerile apar în jurul lor și să le trateze foarte mult pentru respectarea.

Schimba continuu mediile câinelui în timp ce practicați stabilitatea. În cariera dvs. de vânătoare, este posibil să explorați mai multe medii în aer liber și să le țineți pe degetele de la picioare și să vă transferați în timp ce în jurul unor noi locuri și mirosurile își vor întări capacitatea de a se supune și de a arăta o restrângere.

Asociația pozitivă pentru câinii de arme

3. Asociația pozitivă

Asocierea pozitivă este una dintre cele mai utile și mai eficiente modalități de condiționare a unui câine să se comporte în moduri în care dorim ca câinele să îndeplinească anumite sarcini. Cea mai importantă caracteristică pentru o bună vânătoare de vânătoare este o persoană care va asculta și va urma instrucțiunile; Vrei ca catelul tău să vină mereu când a sunat. Prin urmare, instrumentul de antrenament de vânătoare cunoscut sub numele de "asociere pozitivă" va fi unul dintre dispozitivele cele mai utilizate.

Câinii sunt motivați în moduri diferite. Unele jucării de dragoste; Shapehaker, cu atât mai bine vă rog! În timp ce altele sunt motivate extrem de alimente. Prin încercare și eroare, veți găsi ceea ce motivează cel mai mult pe suportul dvs. individual și când faceți, veți folosi acea sursă pentru a crea momente de asociere pozitive. Există mai multe momente cheie care vă vor ajuta să mutizați un mare câine de vânătoare care utilizează asociația pozitivă, inclusiv următoarele puncte pe care le menționez.

4. Instruire off-leash

Instruire off-leash este crucial. Luați câinele într-un mediu relativ liniștit și mai puțin în aer liber și lăsați-i să meargă alături de dvs., fără lesa. Când se rătăcesc, chiar și puțin, sună-i înapoi la tine folosind un fluier sau să-i numești numele sau să folosească comanda "Vino!"Când se întorc la tine, dați-le o mulțime de tratamente și atenție. Repetați acest proces.

În cele din urmă, când obțineți o amintire fiabilă, le puteți duce la trasee sau parcuri mai populate. Pentru a vă asigura o rechemare fiabilă, nu vă sunați niciodată câinele în timp ce sunt în căutarea unui lucru (sniffing la sol) sau se eliberează ei înșiși. Doriți să vă sunați doar câinele atunci când sunteți 100% sigur că vor răspunde după cum doriți. În caz contrar, le învățați doar să vă ignorați.

5. Instruirea canisei

Probabil că veți transporta câinele dvs. într-o Cutie de călătorie pentru excursiile dvs. de vânătoare și o asociere atât de pozitivă, pot fi utilizate pentru a le ajuta să-și iubească cutia. Păstrați o pătură moale în cutia de câine; Nu numai că acest lucru ajută la absorbția oricărei umidități sau noroi pe care o obțin în domeniu, oferă, de asemenea, confort.

În plus, puteți ascunde tratamentele puternice mirositoare în pliurile pământului, oferind câinelui un joc distractiv, ocupând timpul să așteptăm cu nerăbdare să. Introduceți-vă puiul pe canisa care nu le forțați în interiorul acestuia, ci prin permiterea acestora să o exploreze singuri.

De fiecare dată când se miște sau se îndreaptă spre canisa, laudă și le tratează. Apoi, puteți arunca un tratament sau două doar pe marginea pragului canisei, chiar dacă au pus doar o labă în interiorul canisei pentru a prelua timid tratamentul, le-a lăudat. Continuați această formare pozitivă de asociere până când le puteți obține pe tot drumul în interiorul canisei și cu o ușă închisă.

Formarea armei unui câine

6. Formarea armei

Mai multe despre asocierea lumii cu arma puțin mai târziu. Pentru acum, Asociația pozitivă cu arme ar trebui să înceapă să nu fie concediată, dar cu ea pur și simplu fiind vazut de către câine.

Pentru că nu este în siguranță să ai o armă care să se așeze în jurul casei, să folosească o armă de jucărie, ceva asemănător cu adevărat, dar este fabricat din plastic. Acum au arma de jucărie cu tine sau în jurul catelului ori de câte ori apare ceva distractiv. Acest lucru ar putea fi timpul de hrănire; Puteți alege să stați lângă puii tăi pe măsură ce mănâncă, pretinzând că curăță sau trage arma. Acest lucru ar putea fi plimbări, dar asigurați-vă că nu vă surprindeți vecinii. Oricum, vrei ca câinele tău să asocieze pozitiv vederea unei arme, precum și să înceapă să o vadă ca pe un alt membru al tău.

7. O legătură puternică

Rar trecute cu vederea, dar întotdeauna sub-hiput, a legatura puternica cu tovarășul dvs. canin va face pentru o pregătire de timp mai ușoară. De ce? Un câine care iubește și respectă că veți fi îngrijiți să vă acordați atenție și să vă faceți fericiți, ceea ce înseamnă că primiți nu numai afecțiunea și loialitatea nelimitată de la ei, ci și o rată mai mare de succes atunci când le învățați noi trucuri sau sarcini noi.

Facilitați o legătură puternică cu câinele dvs. la o vârstă fragedă, oferindu-vă o atenție umplută. Animale de companie, joacă și mergi la fel de des ca ziua ta permite. Îmbunătățiți-vă dorința de a vă căuta întotdeauna acordându-le atenție atunci când merg sau vă ducă până la dvs. Puteți face acest lucru sub formă de a le oferi tratamente, afirmație verbală și / sau o zgârietură bine meritată în spatele urechilor.

Libertăți controlate în antrenamentul câinilor de vânătoare

8. Libertăți controlate

Deoarece una dintre calitățile de bază ale unui bun câine de vânătoare este ascultarea, ar trebui să nu fie o surpriză faptul că ar trebui să le aliniați unele dintre libertățile și alte cățeluși. Pentru că vă veți baza pe tovarășul dvs. pentru a vă ajuta să urmăriți, indicați și / sau să vă preluați, este posibil să doriți să luați în considerare interzicerea anumitor jocuri de la gospodăria dvs.

Un cățeluș care învață cât de bine este de a juca remorcher-de-război sau să fie departe poate fi mai înclinat să facă același lucru cu păsările sau jocul pe care îl recuperează în viitor. Pentru mulți câini, este dificil să discernem unde se termină și începe jocul de joc, motiv pentru care un joc de remorcher-război este cel mai bun nu este încurajată.

Un alt mijloc de a controla hunter-in-antrenament este de a nu le permite să rătăcească. Va fi mai ușor să vă antrenați cu ascultarea în cazul în care asociații câinilor care se află în afara cu șederea loiară de partea dvs., dacă nu se spune altfel. Din acest motiv, parcurile de câine pot fi vizitate la discreția dvs.

În timp ce interacțiunea canină-canină este extrem de importantă pentru a nu numai fericirea și abilitățile sociale ale câinelui, dar joacă, de asemenea, un factor cheie în temperamentul lor, parcurile de câine poate oferi animalului dvs. o șansă de a ridica câteva obiceiuri proaste. Este mai bine să găsiți un prieten apropiat sau un membru de familie cu un câine bine comportat și să faciliteze Jocați datele În confortul și siguranța casei sau a curții dvs.

O altă normalitate pentru catelus ar trebui să fie cutia sau canisa lor. Formarea timpurie a cutiei este esențială în condiționarea unei fiabile și fericite caine de vanatoare. Cu mijloacele corecte de introducere, animalul dvs. de companie va veni să-și asocieze cutia cu experiențe pozitive și, prin urmare, așteptările pozitive.

A incepe Catedra de antrenament, Umpleți canisa cu pături moi, confortabile și jucăriile lor preferate și le tratați excesiv de fiecare dată când sunt în interiorul cutiei. În viitor, acest lucru vă va face mai ușor să transportați companionul canin în timpul excursiilor. În plus, nu permiteți-vă animalului să se rătăcească în jurul casei în timp ce nu sunteți acasă, le veți ține din necazuri, în siguranță și înțelegerea ierarhiei casei.

Introducerea corectă a sunetelor câinelui la arme

9. Introducerea corectă a sunetelor de arme

Utilizarea armelor este ultima parte a formării adecvate pentru câini de vânătoare, odată ce ați trecut prin tot. Deoarece o parte esențială a vânătorii va fi zgomotul puternic al unei arme sau a unor arme multiple care se desfășoară imediat, este important să introduceți în mod corespunzător viitorul partener de vânătoare la sunetele armei.

Pentru început, nu ar trebui să trageți niciodată o armă doar pentru a vedea cum reacționează catelul. Este mai probabil să creați daune ireparabile, nu numai la auzul lor, ci și la frica lor nouă de zgomote puternice, în plină expansiune. În schimb, începeți cu sunete simple, mai multe rutină.

Trebuie să vă desensibilizați pooch-ul la aceste sunete puternice, începând cu cele mai puțin intruzive. Puteți alege să vă bateți mâinile sau stomp. Ați putea purta niște ghivece în bucătărie sau chiar jucați doar muzică tare. Intenția ta este să nu sperii pupul, dar mai degrabă normalizează sunetele puternice.

Este important să creați aceste zgomote în timp ce câinele este ocupat și nu doar să vă priviți. Lăsați-i să se distreze și să fie preocupați în joc cu un alt animal de casă sau cu un membru de familie, în timp ce aruncă o minge în jurul camerei de zi sau în curtea din spate. În timpul jocului de joc, faceți aleatoriu un sunet puternic. Continuați acest lucru în toată catelul lor.

LEGATE DE: Vărsați antrenamentul câinilor de vânătoare - cum să vă antrenați pooch-ul pentru a găsi coarne

O cronologie de instruire utilă

O cronologie de formare utilă pentru formarea vânătorii de catelus

2-4 luni

Primele câteva luni de catelus sunt esențiale pentru rezultatul temperamentului animalului. Deși nu există prea multă pregătire - de felul mental sau fizic - care apare în această etapă timpurie a vieții lor, există încă o mulțime de învățare, deși subliminal. Pur și simplu puneți, vă întoarceți viața catelului și asigurați-vă că învățați cum să fiți câine. Socializați-vă animalul de companie și introduceți încet cățelușul dvs. oamenilor de toate dimensiunile, mirosurile, cursele și vârstele.

În același timp, faceți un punct pentru a promova experiențele pozitive cu subiecții care ar putea fi înspăimântătoare: întâlniți un câine mult mai mare (asigurați-vă că catelul dvs. este doar interacționând cu câinii buni pe care îi cunoști bine și încredere), mergând la veterinar Pentru prima dată, auzind sirene puternice sau focuri de artificii, văzând pe cineva cu un obiect ciudat, ca o bicicletă, umbrelă sau cârje. Încet, dar sigur, frică a catelului tău cu lumea va fi înlocuită cu încredere, făcându-i un animal de companie bine rotunjit, instruit și iubitor.

Pentru un viitor însoțitor de vânătoare, catelul dvs. va beneficia de joc și de mers pe jos în aer liber. Puteți cumpăra, de asemenea, jucării Proiectat special Cu rasele de vânătoare în minte: pelturi fazante, pasăre sau dummie de iepure și / sau jucării de cauciuc durabile care plutesc în apă.

În plus, puteți lua în considerare achiziționarea de mirosuri, care conțin esența oricărui lucru de la quail la iepuri la cerb. Aceste ruperea parfumurilor poate fi frecat pe jucăriile de antrenament ale animalului dvs. de companie, familiarizând cu ceea ce va deveni o zi cea mai mare obiectiv. Evitați jucăriile de pluș sau scârțâit care promovează mestecarea, deoarece ar putea duce la gnawing pe recuperări în viitor.

4-6 luni

Prin acest punct, puștiul dvs. ar trebui să poată merge în mod adecvat în timp ce pe o leșie și să fie confortabil purtând un guler și / sau un ham de câine. Acestea pot sau nu pot avea una sau două cunoștințe pentru datele de joc pentru catelus și au primit toate vaccinările necesare de la primele lor vizite de cuplu la veterinar.

4-6 luni de antrenament de vânătoare de catelusTimp pentru a începe Primii pași în antrenamentul câinilor de vânătoare și introducerea de atracții, sunete și miroase pe care o vor deveni într-o zi prea familiarizată cu timpul de vânătoare cu tine. Unul dintre cele mai importante dintre acestea este sunetul focului care poate fi deosebit de înspăimântător la animale.

După cum am explicat mai sus, aceasta ar trebui să fie o introducere lentă și constantă; La început, începând cu zgomotele obișnuite ale gospodăriei, care sunt puternice și bruște și lucrează la sunetul unui pistol tras.

6 luni până la 1 an

Încet ușurați-vă puștiul în cacofonia reală a focului de armă. Încercați să găsiți un parc sau o traseu care este o distanță sigură de la o gamă de fotografiere. Câinele va auzi sunetele, dar de la distanță și ca un sunet mult mai dezactivat. De fiecare dată când au auzit sunetul, le dau o mulțime de tratamente și freacă de burtă.

De asemenea, puteți alege, odată ce se apropie de un an, pentru a începe antrenamentul cu arma .22 de goluri și lucrați până la sunetul unei puști. Este, de asemenea, în această perioadă că catelul dvs. este probabil să experimenteze scena lor "adolescence", care vine cu izbucniri pronunțate de energie.

În timp ce este întotdeauna necesar pentru a da un câine o mulțime de puncte de vânzare, este deosebit de important aici, deoarece mușchii și personalitățile lor se dezvoltă încă. Onoarea de această perioadă de creștere cu plimbări lungi, drumeții provocatoare și / sau jocuri lungi de pompare a inimii de preluare.

1 până la 2 ani

În timp ce mulți entuziaști de vânătoare și profesioniști în formarea câinilor pretind toate abilitățile de bază, esențiale de vânătoare sunt învățate până la vârsta de două ani, este important să rețineți că fiecare câine este diferit și nu fiecare antrenor pe care îl caută pentru coaching este creat egal.

Ghidul final pentru vânătoarea de formare câineÎntr-adevăr, instruiți câinele pentru vânătoare sau altfel nu ar trebui să se încheie niciodată. Cu toate acestea, cu formare consecventă și intenționată, companionul dvs. canine ar trebui să aibă gistul a ceea ce vă așteptați de la ei în timp ce pe teren.

2 ani

Prin bucuria dvs. reciprocă a distracției, tu și puii dvs. ar trebui să învățați în mod continuu împreună. Câini, în special rasele de vânătoare, dragostea pentru a vă rog, ceea ce înseamnă că calitatea vieții lor este întotdeauna îmbunătățită atunci când învățați și răsplătiți pentru aplicarea exactă a ceea ce au fost învățați.

Citiți următorul: 12 tipuri de câini de vânătoare și care aveți nevoie

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ghidul final pentru vânătoarea de formare câine