Câine de munte elvețian (swissys): profil de rasă de câine

Mai mare câine de munte elvețian

Câinele de munte elvețian mai mare este puternic și maiestuos, cu o dimensiune mare, care este impresionantă, dar nici o cauză pentru alarmă - acești giganți blânzi sunt animale de companie excelente de familie. Se crede că este cea mai veche rasă a Elveției, datând mai mult de 2000 de ani. Ele sunt adesea confundate cu câinele de munte din Bernese similare, dar câinii de munte mai mari sunt semnificativ mai mari, cu o haină mult mai scurtă.

Afectuos denumită Swissys, acești câini au fost inițial crescuți ca câini de lucru la bovine, trageți cărucioare și serviți ca vegheri. Ei iubesc fiind ocupați și au loc de muncă. Prietenia lor, trainabilitatea, andostanța au dus la succesul lor ca Terapie Animale de companie și câini de căutare și de salvare. Desigur, protecția celor pe care îi iubesc, ei fac minunat, loiali câini de gardă. Cu toate acestea, deși coaja lor este amenințătoare, mușcătura lor este relativ inexistentă. Cu Swissys, intimidarea este cheia.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Grupul de lucru (AKC)

Înălţime: 23 la 29 inci

Greutate: 85 la 140 de lire sterline

Coat și culori: Strat dublu în tri-color negru, roșu și alb

Speranța de viață: 8 până la 11 ani

Caracteristicile câinelui de munte mai mare elvețian

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieÎnalt
Nevoi de exercițiiMediu
JucăușăÎnalt
Nivel de energieÎnalt
TrainitateMediu
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaMediu
Cantitatea de vărsareMediu

Istoria câinelui de munte elvețian mai mare

Câinii mari de munte elvețian sunt una dintre cele mai vechi rase de câini din Elveția. Experții teoretizează că au coborât de la câini de tip mastiff foarte mare adus la Alpi, când romanii au invadat Elveția în 58 B.C. Deoarece industrializarea a crescut, iar fermierii au încetat să se bazeze pe Câini de lucru Pentru a ajuta la ferme, cea mai mare rasă de câine de munte elvețiană aproape a dispărut.

Cu toate acestea, în 1910, rasa a fost recunoscută de Clubul de kennel elvețian, Lansarea unui club de rasă și spinând un nou interes în câinele de munte elvețian. Populația lor a crescut încet și au rămas o rasă europeană rară. Cincizeci de ani mai târziu, câinele de munte mai mare a fost adus în Statele Unite. În 1995, a fost recunoscut de Clubul American Kennel și de Mai mare club de munte de munte din America a fost formată, promovând o reproducere atentă, selectivă pentru a crește puterea și popularitatea caninilor mari, frumoși pe care o cunoaștem și iubim astăzi.

Mai mare îngrijire a câinelui de munte elvețian

Câinii de munte elvețian mai mari pot fi înfricoșători, uitând de dimensiunea lor mare și de neglijare a manierelor. Pentru a evita acest lucru, începeți antrenamentul cu ascultarea când sunt pui.

Din fericire, această rasă mare este motivată excepțional de alimentarea, făcând formarea mai ușoară. Ei răspund bine la pozitiv, Pregătire bazată pe recompensă folosind o antrenament mic sau chiar bucăți de kible - nu sunt pretențioase.

Swissys sunt destul de inteligenți, care pot fi atât un lucru bun cât și rău atunci când vine vorba de instruire. În loc să asculte strict, pot începe să gândească independent. Astfel, sesiunile de formare scurte și repetitive tind să funcționeze bine.

După o scurtă sesiune de antrenament, aduceți-vă elisia în mare în aer liber pentru un Romp în pădure sau un joc de preluare. Deoarece acești câini au provenit din Alpii elvețieni, pădurea este habitat natural. În plus, cu dimensiunea lor mare, în aer liber pot fi singurul loc în care își pot întinde picioarele și pot alerga liber.

Deși sunt atletice și pline de energie, câinii de munte elvețian mai mari nu necesită o cantitate enormă de exerciții fizice. O plimbare zilnică sau un joc de preluare este suficient pentru a le satisface.

Câinii mai mari de munte elvețian se vor bucura chiar de un Romp în afara când temperaturile se înmoaie în timpul iernii. Au grosime Coaturi duble pentru a le păstra frumos și cald în timp ce se joacă.

În lunile mai calde, Swissys își scot subactul. Băile de periere regulate și bi-anuale de de-vărsare vor ajuta la menținerea cantităților masive de blană de pe mobila dvs. Când nu sunt vărsate, puteți să rămâneți la băi ocazionale și perii, după cum este necesar.

Probleme comune de sănătate

În timp ce nu au tulburări specifice de rasă, câinii de munte elvețian mai mari sunt predispuși la problemele de sănătate pe care le întâmpină multe câini de rasă mare. Datorită dimensiunilor și greutății lor mari, pot apărea probleme ortopedice cum ar fi artrita. De obicei, însă, Swissys are o sănătate osoasă mare.

Blotat este întotdeauna o problemă cu câini de mari dimensiuni, și mai ales cu câini de munte mai mari din cauza iubirii lor de alimente. Dacă mănâncă prea repede, ar putea fi fatală. Proprietarii ar trebui să cunoască Simptomele BLOAT și au un plan de acțiune în cazul în care se întâmplă.

Dacă vă obțineți Swissy de la un crescător, asigurați-vă că crescătorul acționează dovezile proiecțiilor de sănătate ale catelului, în special OFA-CANINA Centrul de Informare a Sănătății screening.

Dieta și nutriția

Acești câini iubesc mâncarea în orice formă brută, uscată sau umedă. Cu toate acestea, supraîncălzirea poate duce la probleme digestive și la obezitate (care poate duce la probleme ortopedice), deci este înțelept să evitați suprasolicitarea.

Hrănirea câinelui dvs. Kibble Kibble vă poate ajuta să curățați dinții ca lucrări de frecare pentru a elimina placa. Pe de altă parte, alimentele umede pot fi mai ușor de digerat. Mulți experți au, de asemenea, despre beneficiile pentru sănătate ale unei diete crude. În cele din urmă, depinde de dvs. și de puii dvs., în consultare cu medicul veterinar, pentru a găsi dieta care funcționează cel mai bine.

Indiferent de fel de mancare vă decideți, rămâneți la branduri care enumeră ingrediente întregi și sănătoase. Lean Meats High în proteine ​​suportă câini sănătoși mari, deci căutați mărci de alimente care enumeră cele ca prim ingredient. Stick la alimente cu aditivi limitați și legume întregi, boabe și fructe.

10 rase de câine gigant care fac animale de companie excelente
PROS
  • Nu scalați excesiv

  • Loial, iubitor de animale de companie

  • Prietenos cu copiii și alte animale

Contra
  • Nu pot tolera căldura

  • Mare și înfricoșător

  • Formarea potențial dificilă datorită gândirii lor independente

Unde să adoptați sau să cumpărați un câine de munte elvețian mai mare

Cel mai mare club de munte de munte din America (GSMDCA) Postați anunțuri de crescători clasificate pe tot parcursul U.S. și Canada. Clubul nu susține și nu aprobă sau să reglementeze practicile acestor crescători, ci mai degrabă furnizează serviciul anunț oricărui membru al clubului, care a fost în stare bună, pentru un minim de doi ani. GSMDCA recunoaște una Fundația de salvare, unde puteți solicita adoptarea.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Înainte de a vă decide cu un câine de munte elvețian, asigurați-vă că faceți o mulțime de cercetări. Discutați cu alți proprietari Swissy, crescători de renume și grupuri de salvare pentru a afla mai multe.

Dacă sunteți interesat de rase similare, uitați-vă la acestea pentru a compara argumentele pro și contra.

Există o mare varietate de rase de câini acolo. Cu puțină cercetare, puteți găsi cea potrivită pentru a aduce acasă.

Uita-te acum: 12 rase de câine gigant și ceea ce le face special

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câine de munte elvețian (swissys): profil de rasă de câine