Câine de munte entrabucher: profil de rasă

Un câine de munte entrabucher în aer liber

Deseori denumiți "câine de râs", câinele de munte de la Entlebucher aparține familiei Sennehund, un grup de patru rase de herding care grindină de la Alpii elvețieni. Din cele patru rase - care include, de asemenea, câinele de munte Bernese, apenzellerul, și câinele de munte mai mare elvețian - entrabucherul (sau intrarea) este cel mai mic.

În ciuda dimensiunilor lor mai mici, acești câini de vânătoare sunt extrem de dur, robusi și energici, făcându-i o alegere bună pentru familiile active cu copii mai mari. Deoarece iadurile au fost crescute ca câini de pădure, ei sunt foarte protejați de poporul lor. Deși sunt loiali și iubiți față de familiile lor, iadurile pot fi atente sau chiar agresive față de străini. Intrările pot fi, de asemenea, agresive față de ceilalți câini, deci este important să începeți să vă socializați intrarea cu străini și alte animale cât mai curând posibil.

Este important să rețineți că dupa ar putea să nu fie câinele ideal pentru toată lumea. Ei necesită câteva ore de exerciții în fiecare zi - pot fi încăpățânați, făcând formarea unei provocări - și sunt foarte inteligente, astfel încât acestea pot deveni plictisite - și rambunptioase. Deoarece au nevoie de o mulțime de exerciții fizice - și spațiu pentru a rula în jurul valorii de droguri nu sunt recomandate persoanelor care locuiesc în spații sau apartamente foarte mici.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Grupul de herding

Înălţime: 17 până la 21 de centimetri (bărbați) și 16 până la 20 de centimetri (femei)

Greutate: 50 la 65 de lire sterline (masculi) și 40 până la 55 de lire sterline (feminin)

Palton: Scurt, dens și grosier

Culoarea stratului: Vine în tri-culori (maro, negru și alb)

Speranța de viață: 11 până la 13 ani

Caracteristicile câinelui de munte entrabucher

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieModerat
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieModerat
Nevoi de exercițiiÎnalt
JucăușăÎnalt
Nivel de energieÎnalt
TrainitateModerat
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaÎnalt
Cantitatea de vărsareModerat

Istoria câinelui de munte entrabucher

După cum sa menționat anterior, câinele de munte de intrare aparține unui grup de câini de munte elvețian cunoscut în mod colectiv Sennehund, care se traduce la "Câinele lui Herdsman`s."Toți cei patru câini sunt descendenți ai unui câine mare, asemănător cu mastiff, care a fost crescut de romani cu peste 2000 de ani în urmă. În timp ce câinele de munte Bernese și câinele de munte elvețian mai mari au fost inițial folosiți pentru a proteja animalele, apenzellerul și câinele de munte de la Entlebucher au fost folosite pentru a conduce bovine. Dimensiunile lor mai mici, mai compacte și energia nesfârșită le-au permis să ruleze în spatele animalelor timp de ore întregi.

Prima descriere a unui câine din Valea Englebuch este datată 1889. Această descriere, totuși, combină entrabucherul și apenzeller într-o singură rasă - nu a fost până în 1913 că cele patru rase au fost date distincții.

Din păcate, încrucișarea cu păstori germani în anii 1900 și izbucnirea războiului mondial am șters aproape că rasa entrabucher. De fapt, un singur entrabucher nu a putut fi găsit în Europa în anii de la război. Datorită eforturilor mai multor crescători, au fost elaborate standarde de rasă și un club de entrabucher format în 1926. Acești crescători au reușit să găsească 17 entibuchers pentru a re-propaga rasa. A fost recunoscută oficial ca membru al Grupului de Herding de către Clubul American Kennel în 2009.

Îngrijirea câinilor de munte de munte

În ceea ce privește exercițiile și instruirea, entibuchers sunt câini de întreținere ridicată. Nu numai că au nevoie de câteva ore de exerciții în fiecare zi, dar au nevoie de activități sau de formare pentru a-și contesta mintea. În plus față de rularea, jocul, înotul sau drumeții, puteți elibera o parte din energia dvs. de intrare cu Cursuri de agilitate, Ascultarea provocărilor, sau puzzle-uri destinate câinilor. Datorită nivelurilor ridicate de energie, entibuchers nu pot prospera în apartamente sau case cu spațiu mic sau fără spațiu în aer liber. Și amintiți-vă: dacă vă jucați cu intrarea dvs. afară, asigurați-vă că este într-o zonă închisă. Unitatea lor de herding înnăscută poate să-i facă să-i urmărească (și să încerce să fie efectiv) alte animale sau chiar copii.

Antrenamentul de ascultare și socializarea timpurie sunt musturi pentru dare. Deoarece entipuchers sunt foarte inteligenți, ei pot fi încăpățânați - și au o minte proprie. Independența și încăpățânarea lor pot fi frustrant pentru proprietarii de câini de prima dată și poate fi deosebit de provocatoare atunci când încercați să vă antrenați câinele. După cum sa menționat anterior, iadurile pot fi agresive față de străini și alți câini, deci este important să socializa câinele dvs. cât mai curând posibil.

Câinii de munte Englebucher ar trebui să fie periat de două până la trei ori în fiecare săptămână, și mai frecvent în timpul sezoanelor de vărsare. Periajul săptămânal își va păstra stratul strălucitor, sănătos și fără murdărie și resturi. În funcție de cât de des vă periați intrarea, vă puteți aștepta să o oferiți o baie la fiecare patru săptămâni. În general, cu cât periați mai des câinele, cu atât mai puțin el sau ea va avea nevoie de o baie.

Asigurați-vă că examinați urechile dvs. Englebucher în fiecare săptămână, căutând resturi sau semne de infecție. Dacă există construcție de ceară sau resturi în urechile câinelui, ușor curat cu o cârpă moale, de bumbac. Evitați să utilizați tampoanele de la Cotons, deoarece acestea pot deteriora structurile delicate ale urechii interioare și pot împinge ceara sau resturile mai profunde în canalul urechii. Dacă urechile câinelui dvs. sunt foarte roșii, inflamate sau mirosuri amuzante, văd imediat medicul veterinar - acestea pot fi semne ale unei infecții ale urechii.

Ca toate rasele, entrabucherul poate fi susceptibil la boala parodontală dacă nu este menținută o igienă dentară adecvată. Periajul zilnic este ideal, dar perierea dinților dvs. de intrare cel puțin o dată pe săptămână poate oferi o protecție împotriva bolii dinților și a gingiilor.

Probleme comune de sănătate

Deși câinele de munte de la Entlebucher este, în general, sănătos, pot fi susceptibili la anumite condiții de sănătate. Nu există nicio garanție că câinele dvs. va dezvolta aceste sau alte probleme de sănătate, deci discutați cu veterinarul dvs. despre pașii simpli pe care îi puteți lua pentru a vă asigura o viață lungă, fericită și sănătoasă pentru câinele dvs.

Unele probleme de sănătate observate la câinii de munte de la Entlebucher includ:

  • Canin Hip displazia: Caracterizată prin slăbiciune a articulațiilor de șold, displazia de șold canin (sau CHD) este o tulburare genetică care poate afecta toate rasele. Căutați semne precum slăbiciunea, durerea sau lamele când câinele dvs. merge.
  • Atrofia retină progresivă: Un grup de boli degenerative care afectează retinii, atrofia retină progresivă poate duce la orbire. În general, apare la câini, pe măsură ce vârî.
  • Cataracta: Ca și oamenii, cataracta pot provoca nori în ochii câinelui tău și le afectează abilitatea de a vedea clar. Câini cu Diabet sunt la un risc mult mai mare de a dezvolta cataractă, deci este important să-și mențină greutatea sănătoasă.

Dacă sunteți preocupat de aceste condiții de sănătate - sau orice altceva referitor la sănătatea animalului dvs. de companie - faceți o întâlnire cu VET dvs. Ea va putea să recomande măsuri preventive pe care le puteți lua pentru a vă proteja sănătatea câinelui.

Dieta și nutriția

Dieta câinelui dvs. depinde în mare măsură de sexul, vârsta, nivelurile de activitate și metabolismul său. Deoarece câinii de munte de la Entlebucher sunt extrem de activi, este important să le hrăniți alimente de înaltă calitate, de înaltă proteină. Dacă nu sunteți sigur cât de mult sau cât de frecvent să vă alimentați câinele, discutați cu medicul veterinar despre dieta potrivită pentru el sau ea.

Supraestimarea - și prea multe tratamente - poate duce la o întreagă serie de probleme de sănătate, cum ar fi obezitatea caninei, boala cardiacă sau diabetul zaharat. Este important să urmați ghidul de hrănire oferit de brandul dvs. preferat de mâncare pentru câini sau să ascultați sfatul oferit de medicul veterinar.

PROS
  • Foarte iubitor și loial membrilor familiei

  • Extrem de active și iubește să ruleze sau să facă drumeții

  • Nevoi de îngrijire a îngrijirii între întreținere mai mici și vărsări minime

Contra
  • Poate fi agresiv cu străini sau cu alți câini

  • Foarte încăpățânat și independent, ceea ce poate face o provocare o provocare

  • Are o tendință ridicată de a coaja

Unde să adoptați sau să cumpărați un câine de munte Englebher

Poate fi dificil să găsești un câine de munte de la un loc de muncă în adăpostul local, dar site-uri precum petfinder.com vă poate ajuta să localizați o intrare adoptată în zona dvs.

Dacă alegeți să achiziționați un Entlebucher de la un crescător, este vital să vă faceți cercetările și să vă asigurați că este o operațiune etică, de reputație și morală. Dacă este posibil, vizitați site-ul de reproducere și cereți-i să întâlnească părinții gunoiului. Ai grijă la Semne de reproducere din spate, cum ar fi câinii nesănătoși, condițiile nesănătoase la locul de reproducere sau așternut foarte frecvente.

Mai multe rase și cercetări suplimentare

Câinele de munte de la Entlebucher este iubitor, loial și protecția în mod feroce a familiei sale. Îi place să se rupe, astfel încât iată că pot fi mai bine pentru familiile cu copii mai mari. Ele pot fi, de asemenea, agresive față de străini și alți câini, astfel încât socializarea timpurie este o necesitate absolută.

Dacă sunteți interesat să aflați despre rase similare cu câinele de munte Enplebucher, verificați:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câine de munte entrabucher: profil de rasă