Întrebați un veterinar: cum să puneți un câine supraponderal pe o dietă?

Cum să puneți un câine supraponderal pe o dietă

În ultimii ani, câini - la fel ca omologii lor umani - au devenit din ce în ce mai supraponderali (1). De fapt, studiile arată că obezitatea caninei a devenit o epidemie, cu greutatea medie a pisicilor și a câinilor în mod consecvent în creștere. Un câine obez este mai predispus la o varietate de probleme de sănătate, inclusiv o moarte timpurie (2), dar poate fi pus un câine supraponderal pe o dietă?

Da, câinii pot fi pus pe A & # 8220; Dieta & # 8221; de felul de a le ajuta să-și piardă greutatea, dar mai sunt mai mulți proprietari de animale de companie trebuie să știe despre ajutorul unui câine de grăsime pierdeți kilogramele extra. Săpăm mai adânc.

Care sunt pericolele pentru câinii supraponderali?

Obezitatea caninei prezintă o mulțime de riscuri pentru sănătate pentru câini. Pound-uri suplimentare nu afectează doar sănătatea câinelui, ci mișcarea și calitatea generală a vieții (3).

Câinii supraponderali experimentează tulpina pe spate, picioare și labe. Fiind obez, de asemenea, pune accentul inutil asupra articulațiilor câinelui, rezultând semne anterioare ale artritei canine (4).

Studiile au constatat, de asemenea, că obezitatea are ca rezultat boli de inimă la câini (5, 6) și cancer, hipertensiune, probleme respiratorii, toleranță la căldură slabă și complicații chirurgicale (7, 8).

Când sunt câinii considerați supraponderali sau obezi?

Veterinații de vedete confirmă că câinii sunt considerați supraponderali când greutatea este mai mare decât 15% deasupra idealului. O canină este considerată obeză atunci când greutatea sa este mai mare decât 30% din ideal.

Pentru a stabili o greutate ideală a câinelui, de obicei a Scorul de stare a corpului (BCS) Graficul este folosit și în mod ideal, va trebui să aveți o conversație cu medicul veterinar.

Pot fi puse câinii supraponderali pe o dietă

Dacă medicul veterinar vă spune că câinele dvs. este supraponderal în funcție de graficul BCS, este timpul să vă ajutați câinele să cadă câteva kilograme, dar faceți-o într-un mod sigur și reglementat.

Câinii pot fi puși pe o dietă și există multe modalități de a face acest lucru. Este mai bine să lucrați cu un specialist în nutriție canin, fie că este vorba de veterinarul dvs. sau un nutriționist de canin licențiat, la Creați un plan de dietă Pentru un câine supraponderal care va satisface toate nevoile nutriționale ale caninei, fără a-l lipsi de orice cerințe dietetice pe care corpul le trebuie să le funcționeze.

În plus față de dieta câinelui dvs., o rutină de exerciții bine structurate pentru câine este esențială, de asemenea. Studiile au descoperit modul în care regimul de exerciții fizice poate ajuta câinii să se formeze (9). În acest articol, voi acoperi toate proprietarii de animale de companie de câini supraponderali trebuie să știe, așa că citiți.

Citiți și: Cea mai bună pierdere în greutate Hrană pentru câini de grăsime

Pot fi puse câinii supraponderali pe o dietă?
Ce proprietari de câini obezi trebuie să știe

Pot fi puse câinii supraponderali pe o dietă

În cazul în care câinele meu de grăsime ajunge pe o dietă?

Se estimează că mai mult de 50% din populația canină în SUA este supraponderal sau obez. Cu toate acestea, majoritatea proprietarilor nu își dau seama că câinii lor sunt supraponderali deoarece nu sunt în măsură să-și judece greutatea și dimensiunea corpului cu precizie, potrivit studiilor (10, 11).

Greutatea corporală "ideală" pentru fiecare rasă și fiecare individ pare să fi fost uitată de proprietarii de animale de companie. Prin urmare, este important să rețineți că există Orientări specifice care se aplică câinilor tuturor raselor și dimensiunilor pe care le-au urmărit proprietarii de animale de companie.

Diagrama de scor de stare a corpului menționat mai sus oferă o măsurătoare corectă pentru evaluarea corpului câinelui, atâta timp cât proprietarii de animale de companie înțeleg cum să o urmeze (12, 13).

Vorbiți medicului veterinar cu privire la greutatea animalului dvs. și cereți-vă asistența dacă aveți probleme în a urmări liniile directoare din diagrama de scor de stare a corpului.

Există două sisteme de notare: o scară de 1-9 și o scară de 1-5. Asociația Veterinară Veterinară Mondială Mondială recomandă utilizarea scara 1-9 (PDF). Este important să subliniem că trebuie să urmați graficul, mai degrabă decât să judecați pe câine, deoarece majoritatea proprietarilor de câini nu sunt în măsură să evalueze cu exactitate ce greutate sănătoasă și dimensiunea corpului este pentru câinii lor (10, 11).

Veterinarii văd tot timpul:

În practica clinică, când am arătat exemple de proprietari de greutăți corporale "ideale" pentru anumite rase, ele cred că "idealul" este "prea subțire."

Medicul veterinar poate determina dacă o afecțiune medicală provoacă ca câinele să fie supraponderal de la testele de screening de rutină și de la o examinare fizică.

De exemplu, nivelurile scăzute de hormon tiroidian, cunoscute sub numele de hipotiroidism și boala lui Cushing, cunoscuți sub numele de hyperadrenocorticism, pot provoca câini să devină supraponderali. Există mulți alți factori care vin aici, dar prea mulți vor menționa în articol.

INTERVIU: Riscurile obezității caninei și cum să vă păstrați câinele

Cum îmi pun câinele supraponderal pe o dietă?

Cea mai dificilă parte a proprietarilor este de a refuza alimentele pentru animalele de companie. Este ușor de înțeles, dar doar amintiți-vă că faceți acest lucru pentru propria lor sănătate și viață.

Dacă câinele dvs. este supraponderal clinic sau obez, nutriționistul dvs. medicul veterinar sau canin va face o recomandare specifică pentru dieta sa de pierdere în greutate. Prescripție de hrană pentru câini nu este necesar pentru pierderea în greutate și chiar bine concepute Rețete de alimente pentru câini de casă pot lucra.

Ocazional, un medic veterinar poate recomanda o dietă alimentară pentru câini cu prescripție medicală pentru câinii supraponderali dacă există o tulburare metabolică sau endocrină, pe care o obezitate este cunoscută pentru a provoca (14); Cu toate acestea, vă recomandăm să obțineți oa doua opinie cu privire la acest lucru și să faceți mai mult due diligence.

Există câteva mărci comerciale de mâncare regulate de câine disponibile supra-the-contor pentru a vă ajuta câinele să piardă în greutate, care va fi mai mic în calorii, dar conțin toate substanțele nutritive necesare.

Unele dintre cele mai populare alimente pentru câini pentru pierderea în greutate includ:

1. Hill`s Science Dieta Metabolic

Hill`s Science Dieta MetabolicAceastă dietă este formulată cu nivele de fibre ridicate din fructe și legume, precum și cu antioxidanți. Cu alimentație adecvată, compania susține că 88% dintre câini își pierd greutatea în primele 2 luni la domiciliu. Multe "alimente diete" uscate "sunt mai puțin gustoase, dar acest lucru nu pare a fi o problemă cu această anumită produse alimentare în recenzii ale clienților.

Dacă câinele dvs. preferă conservarea alimentelor, este disponibilă o tocană umedă de legume-carne de vită. Câinii supraponderali și obezi cu probleme comune, cum ar fi artrita, pot beneficia de formula metabolică + mobilitate, care conține glucozamină și sulfat de condroitină.

Când câinele dvs. este pe dieta metabolică a dealului, el nu trebuie să "meargă fără", deoarece tratamentele de câini cu prescripție sunt disponibile prea. Tratamentele se fac cu boabe întregi și legume ca morcovii, dar asigurați-vă că câinele dvs într-adevăr are nevoie de aceasta; altfel, evitați.

2. Dieta de știință a lui Hill R / D

Dieta de știință a lui Hill R / DDieta de știință R / D a fost pe piață de zeci de ani și este încă o bună fibră de mare fibră, cu câine cu conținut scăzut de grăsimi pentru animalele de companie supraponderale și obezi. Formulele uscate și conservate sunt disponibile. Știința Hill R / D este adesea mai puțin costisitoare decât dieta metabolică.

Compania susține că această formulă este dovedită pentru a reduce grăsimea cu până la 20% în doar 3 luni; Cu toate acestea, nu am văzut încă nici o dovadă a acestui fapt sub forma unui studiu de bine-design. Cu toate acestea, conținutul natural de fibră ridicată ajută la menținerea sentimentului dvs. de companie satisfăcut, chiar dacă acesta mănâncă mai puțin calorii.

3. Royal Canin Saiety Suport Managementul greutății

Royal Canin Saiety Suport Managementul greutățiiDieta de prescripție medicală a lui Royal Canin conține un amestec special de fibră pentru a vă menține mai multă perioadă mai lungă de timp. Este, de asemenea, mai mare în proteine ​​și mai mici în grăsimi, ajutând la păstrarea masei musculare slabe, evitând în același timp o creștere a caloriilor.

Dacă câinele dvs. preferă mâncarea conservată, o formulare umedă este disponibilă de la același marcă Royal Canin. Câinii cu probleme ușoare până la moderate ale artritei canine pot beneficia de acest hrană pentru câini, deoarece conțin compușii de susținere a articulațiilor glucozamină și sulfat de condroitină, dar în cantități extrem de mici.

LEGATE DE: Cum să motivezi un câine supraponderal

Este nevoie de hrana pentru câini prietenos cu pierderea în greutate?

Nu, nu este cu adevărat necesar. Singurul motiv pentru a hrăni unul dintre dietele de hrană pentru pierderea în greutate de mai sus este dacă sunteți îngrijorat de faptul că puteți calcula greșit alimentația și caloriile pentru câine.

Comercial regulat bine evaluat Branduri alimentare pentru câini sunt la fel de bune, atâta timp cât vă asigurați că animalul dvs. de companie primește toată nutriția de care are nevoie în timp ce păstrează caloriile la Bay, conform recomandărilor și orientărilor și liniilor directoarelor veterinarului sau Caninei.

Câteva calități superioare Peste masa Opțiunile alimentelor de câine includ:

  • Hill`s Science Dieta Light
  • Dieta de știință a lui Hill Perfect Greutate
  • Gestionarea greutății NUTRO ULTRA
  • Purina proplan Focus Gestionarea greutății
  • Royal Canin îngrijire în greutate

Există câteva mărci de mâncare câine pe care veterinurile le recomandă și, de obicei, le plac mai bine pentru setul specific de nutrienți. Dar nici un brand de hrană pentru câini nu este perfect pentru toți câinii, trebuie să evaluați nevoile dvs. de câine, greutatea curentă și greutatea obiectivului și să mergeți de acolo.

Clasat: Top 15 cele mai bune branduri de hrană pentru câini cu conținut scăzut de grăsimi

Este dieta de hrană pentru câini de casă bine?

Da, vă puteți hrăni câinii dvs. supraponderali o dietă de casă pentru al ajuta să piardă în greutate. Cu toate acestea, principalul dezavantaj al hrănirii hranei de casă de câine este un a semnificativ Mai greu calculează cu precizie calorii și substanțe nutritive.

De fapt, deoarece câinii sunt mult mai mici decât oamenii, iar precizia în numărarea calorii este esențială, aș spune că acuratețea aici este aproape imposibilă, dacă nu vă dedicați cu adevărat această modificare a acestei alimente și stilul de viață.

Studii a aratat că dietele de casă lipsesc întotdeauna în substanțe nutritive pentru câini, rezultând că sunt multe probleme diferite de sănătate. Există un număr de Alte pericole asociate cu dieta la domiciliu. Adăugați la acel număr de calorii și ați făcut un loc de muncă.

Controlul porțiunilor pentru câinii supraponderali

Controlul porțiunilor pentru câinii supraponderaliToți proprietarii de câini își iubesc animalele de companie și adesea le place să-și arate dragostea prin hrănirea lor de servire suplimentară. Din păcate, arătând dragostea noastră în acest fel duce la depășirea și obezitatea. Acest lucru cauzează o sănătate slabă, energie scăzută și predispune animale de companie la tone de boli legate de obezitate.

Controlul porției slabe la hrănirea câinilor, precum și hrănirea alimentelor umane de la masă și prea multe gustări, toate contribuie la această problemă.

Dacă doriți ca câinele să piardă în greutate, începeți prin înțelegere Etichete de hrană pentru câini și nutriția și să vă angajați să faceți aceste trei lucruri:

  1. Hrăniți câinele în conformitate cu recomandările etichetei.

Mâncarea de câine va avea o îndrumare pe partea sacului, recomandând un anumit număr de cupe sau grame pentru a fi hrănite pe zi pentru o anumită greutate corporală. Fiecare marcă de mâncare câine este diferită, astfel încât această recomandare se va schimba pe baza mărcii și a tipului de alimente pentru câini.

Este cel mai bine să vorbiți cu expertul dvs. de nutriție al VET sau canin pentru a elabora un plan de pierdere în greutate pentru canina dvs. și apoi utilizați câteva mărci de mâncare câine ca exemple de hrănire.

  1. Măsurați totul corect. 

Utilizați o ceașcă standard de măsurare uscată de 1 cană pentru a măsura alimentele. Dacă aveți un câine mic, utilizați o măsură de ½ ceașcă sau o măsură pentru o mai mare măsură pentru o precizie mai mare. Pentru cea mai bună precizie, treceți la metrice și cântăriți mâncarea câinelui în grame pe o scară de bucătărie.

  1. Eliminați gustările "Junk" și mâncarea umană.

Nu mai sunt bucăți de brânză, câini fierbinți sau alte mari grasimi, high-calorie alimente umane. Treceți de la "Puppy Pepperoni" la ceva mai puțin mai sănătos. Câinele dvs. vă va bucura să obțină o gustare chiar dacă nu este ceva sărat, gras sau carne.

Hrană pentru câini de casă pentru câinii supraponderaliUnele alegeri mai sănătoase ale alimentelor umane pentru câini includ:

Majoritatea câinilor iubesc criza fructelor sau legumelor crude. Acestea sunt toate fibrele ridicate, tratează calorii scăzute, care nu se vor împacheta pe lire sterline și vor fi o mulțime de nutriție pentru câinele dvs.

Sunt cateva Opțiunile de tratare a câinilor sănătoase de asemenea. Ele sunt de obicei mai mari în fibre, mai mici în calorii și conțin mai mulți nutrienți. Dar este cel mai bine să evitați tratamentele câinilor cu totul.

Indiferent de modul în care se tratează mâncarea umană sănătoasă, amintiți-vă întotdeauna să vă hrăniți câinele porțiunea corectă de gustări deoarece acestea conțin încă calorii pe care trebuie să le numărați.

De exemplu, o bucată de morcov de unghii de unghii de 2-3 ori pe zi este suficientă pentru a lăsa câinele dvs. să știe că este un băiat bun fără zahăr sau supraîncărcare cu calorii. Este foarte probabil ca câinele dvs. să nu aibă grijă cât costă a unei gustări pe care le primește - el va fi încântat să devină unul.

Citiți următorul: Sfaturile lui Vet despre cum să consilieze cu privire la cea mai bună dietă de câine

Referințe

Faceți clic aici pentru a vedea citările și referințele studiului

Note de subsol, citări de studiu și lectură suplimentară:

  1. Germană AJ1. Problema crescândă a obezității la câini și pisici. J Nutr. 2006 Jul; 136 (7 furnizor): anii 1940-1946.
  2. Laflamme DP1. Înțelegerea și gestionarea obezității la câini și pisici. VET CLIN CLIN AM MICAL MICAL. 2006 Nov; 36 (6): 1283-95, VII.
  3. Yam PS1, Butowski CF2, Chitty JL2, Naughton G2, Wiseman-ORR ML3, Parkin T2, Reid J2. Impactul supraponderală și obezității caninei asupra calității vieții legate de sănătate. Prev vet med. 2016 mai 1; 127: 64-9. DOI: 10.1016 / J.prevemed.2016.03.013. EPUB 2016 Mar 28.
  4. Marshall, W. G., Hazewinkel, H. A. W., Mullen, D., De meyer, g., Baert, K., & Carmichael, S. (2010). Efectul pierderii în greutate la lamele la câinii obezi cu osteoartrită. Comunicații de cercetare veterinară, 34 (3), 241-253. http: // Doi.Org / 10.1007 / s11259-010-9348-7
  5. Thengchaisri, N., TheErapun, W., Kaewmokul, S., & Sastravaha, a. (2014). Obezitatea abdominală este asociată cu boli de inimă la câini. Cercetare veterinară BMC, 10, 131. http: // Doi.Org / 10.1186 / 1746-6148-10-131
  6. Weeth Lp1, Fascetti AJ, KASS PH, SOTER SE, Santos Am, Delaney SJ. Prevalența câinilor obezi într-o populație de câini cu cancer. Am j vet res. 2007 aprilie; 68 (4): 389-98.
  7. Zoran DL1. Obezitatea la câini și pisici: o tulburare metabolică și endocrină. VET CLIN CLIN AM MICAL MICAL. 2010 Mar; 40 (2): 221-39. DOI: 10.1016 / J.CVSM.2009.10.009.
  8. Wynn, S. G., Witzel, A. L., Bartges, J. W., Moyers, T. S., & Kirk, c. A. (2016). Prevalența infecțiilor tractului urinar asimptomatic în câinii obezi morbid. Peerj, 4, E1711. http: // Doi.Org / 10.7717 / Peerj.1711
  9. Markwell PJ1, Butterwick RF, Wills JM, Raiha M. Studii clinice în gestionarea obezității la câini și pisici. INT J OBES RELATE METAB DISSORD. 1994 iunie 18 furnizor 1: S39-43.
  10. Bland IM1, Guthrie-Jones A, Taylor Rd, Hill J. Obezitatea câinilor: Atitudinile și comportamentul proprietarului. Prev vet med. 2009 decembrie 1; 92 (4): 333-40. DOI: 10.1016 / J.prevemed.2009.08.016. EPUB 2009 Sep 18.
  11. Eastland-Jones, R. C., Germană, A. J., Holden, S. L., Biourge, V., & Plakavance, l. C. (2014). Proprietarul Mispecepția de corp a corpului canin persistă în ciuda utilizării unei diagrame de scor de stare a corpului. Jurnalul de Științe Nutriționale, 3, E45. http: // Doi.Org / 10.1017 / JNS.2014.25
  12. Sapowicz, S. A., Linder, D. E., & Freeman, l. M. (2016). Starea corpului Scorurile și evaluarea obiceiurilor de hrănire ale câinilor și pisicilor la o clinică veterinară cu costuri reduse și o practică generală. Jurnalul științific mondial, 2016, 1901679. http: // Doi.Org / 10.1155/2016/1901679
  13. Dorssten cm1, cooper dm. Utilizarea stării corpului Scorul pentru a gestiona greutatea corporală la câini. Contex Top Lab Anim Sci. 2004 mai; 43 (3): 34-7.
  14. Clark M1, Hoenig M2. Efectele metabolice ale obezității și interacțiunea acestuia cu bolile endocrine. VET CLIN CLIN AM MICAL MICAL. 2016 Sep; 46 (5): 797-815. DOI: 10.1016 / J.CVSM.2016.04.004. EPUB 2016 Jun 11.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Întrebați un veterinar: cum să puneți un câine supraponderal pe o dietă?