Donarea de sânge pentru câini: cum câinele dvs. Poate ajuta la salvarea vieții unui alt câine

Donarea de sânge pentru câini

S-ar putea să nu fie ceva despre care te-ai gândit înainte și, sperăm că nu va fi niciodată ceva ce ai nevoie în viața ta. Dar tu ai știut asta Canine Companion poate salva viața unui alt câine dând sânge? De fapt, fiecare unitate de sânge donați câinele dvs. poate economisi până la 4 câini. Un centru de companie dedicat în Marea Britanie a trimis peste 5.000 de donații anul trecut - sunt o mulțime de prieteni blană care au ajuns să rămână cu noi, datorită bunătății colegilor lor de pui. Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre procesul de donare de sânge câine, precum și cum vă puteți implica, citiți. Am creat acest articol pentru a răspunde la unele dintre cele mai frecvente întrebări și, sperăm că vă convinge să vă implicați!

Care este diferența dintre sângele uman și câine?

Toate sângele rulează sub aceeași operație pentru a transporta oxigenul prin sângele din plămâni, la organele vitale care necesită oxigen pentru a supraviețui. În acest sens, nu există nicio diferență între sângele uman și sângele canin. Cu toate acestea, celulele noastre din sânge sunt de fapt masiv complexe și - când un corp străin este prezent în sânge - corpul eliberează anticorpi, care atacă prezența necunoscută, distrugându-l și / sau făcând destinatarul lui Iller decât au fost anterior. Dacă un om ar avea o transfuzie de sânge animal, este foarte probabil ca organismul să răspundă prin a intra în șoc - și rezultatele ar fi mortal. Acesta este motivul pentru care este foarte important să se potrivească tipurile de sânge atât la om, cât și la animale, precum și de ce nu putem transmite transfuzii de sânge.

Collie donează sânge

Totul se apropie de ce proteine ​​alcătuiesc celulele sanguine ale fiecărui animal. De fapt, aceste proteine ​​pot chiar să difere de la persoană la alta, în același mod, că sângele câinelui poate fi diferit de canin la canin. Deci, nu numai că ai nevoie să ai un alt câine să doneze sânge, dar sângele în sine ar trebui să se potrivească exact la tipul de sânge al câinelui tău.

Poate câinele meu să fie un donator de sânge?

La fel ca noi oamenii, există multe reguli de donare de sânge pentru câini. Dacă vă întrebați care sunt criteriile pentru donarea de sânge pentru câini, vom compila un ghid la îndemână mai jos. Acest lucru nu este totul cuprinzător, dar ar trebui să vă ofere o idee bună dacă câinele dvs. este sau nu eligibil pentru donarea de sânge.

  • Vârstă

Donatorii Doggy trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 1 și 7 ani. Acest lucru este în principiu pentru a vă asigura că câinele dvs. este atât complet maturat, cât și prea vechi pentru a suferi de orice repercusiuni negative de a avea o parte din sângele lor luat.

  • Greutate

O greutate bună pentru majoritatea câinilor este de peste 40 de kilograme. Din nou, asigurându-vă că câinele dvs. este la o greutate sănătoasă înainte de donare înseamnă că nu există preocupări legate de problemele de sănătate care stau la baza, precum și verificarea dublă a câinelui dvs. nu va suferi de nici un dezavantaj, odată ce procesul este complet complet.

  • Sanatate si fitness

Prin aceasta, înțelegem că toți câinii care sunt interesați de donarea trebuie să aibă o rată bună de respirație, să mențină o ritm cardiac sănătos și să aibă o temperatură normală. Aceasta oprește orice posibilități de contaminare încrucișată (dacă câinele dvs. are o cantină, de exemplu) de la câinele dvs. la un pui care este deja foarte prost. De asemenea, înseamnă că câinele dvs. este sănătos și fericit să aibă la sângele lor luat.

  • Medicament

Firește, câinele dvs. nu va putea da sânge dacă sunt pe medicamente. Deoarece sângele va merge la un pui bolnav, medicamentele pot avea o reacție adversă la orice medicamente prescrise pe care destinatarul le poate fi deja. De asemenea, oprește orice riscuri de alergii apare sau orice pericol de a fi respins, ceea ce poate fi mort.

  • Voiaj

Deoarece există mulți viruși și bacterii în aer, este esențial ca câinele dvs. să nu călătorească niciodată din țară. Acesta este cazul dacă câinele dvs. a apărut sau nu sa îmbolnăvit sau nu. În timp ce ar putea părea puțin nedrept, este pentru că unele boli sau boli se pot lăsa latente în câinele dvs., dar alți câini nu pot fi atât de norocoși. Mai ales că câinele care primește sângele poate suferi adesea de multe probleme de sănătate imunitate, ceea ce înseamnă că pur și simplu nu vor avea puterea sau anticorpii pentru a lupta împotriva unei infecții.

  • Vaccinate

Ca mai sus, este extrem de important ca să nu existe niciun risc de contaminare încrucișată. Deci, dacă câinele dvs. nu a fost complet vaccinat, ei nu vor putea da sânge. Pentru destinatarii donării de sânge, este esențial ca să nu existe riscul de a deveni infectat din motivele menționate în secțiunea "Călătorii" a acestui post.

  • Temperament bun

Nici un veterinar bun va forța un câine să treacă prin donarea de sânge dacă devin anxioși sau agresivi înainte, în timpul sau după procedură. Nu numai acest lucru, dar câinele dvs. va trebui să fie așezat încă timp de până la 15 minute, astfel încât să nu existe nici un pericol al acului care iese în mijlocul procesului. În timp ce majoritatea câinilor sunt bucuroși să mănânce câteva tratamente în timpul acestui proces, există câini care sunt pur și simplu prea excitați să fie donatori de sânge, mi-e frică. Acest lucru nu înseamnă că sunt un câine rău - doar că este mai bine pentru toată lumea dacă câinele dvs. este confortabil și calm.

Uneori pot exista alte motive pentru care medicul veterinar sau de donație decide să nu accepte sângele câinelui dvs., care este în drepturile lor de specialiști de animale. Este, de asemenea, o idee bună să aveți a Chat cu veterinarul tău, Dacă câinele dvs. este refuzat pentru donarea de sânge, pentru a vedea dacă motivele sunt și ce se pot face pentru a vă asigura că câinele dvs. este la fel de sănătos și fericit, deoarece poate fi.

Este sigur ca câinele meu să doneze sânge?

Dacă câinele dvs. trece toate verificările enumerate mai sus și veterinarul dvs. nu are nici o preocupare cu privire la câinele dvs., oferind sânge, este absolut sigur ca puii dvs. să devină un donator de sânge. Câinele dvs. poate fi un pic letargic după ce a luat sângele lor, deși acest lucru este rar. Într-adevăr, câinele dvs. nu ar trebui să fie nici unul; cu mult mai rău pentru donarea lor de viață și ar trebui să fie drept ca ploaie în 24 de ore. Sângele lor este regenerat și se întoarce să fie "plin" în aproximativ două luni. Aceasta înseamnă că câinii pot să-și doneze sângele de până la 6 ori pe an! Vestea minunată pentru cei care pot avea probleme serioase de sănătate, care pot fi atenuate printr-o transfuzie de sânge.

Retriever Donarea de sânge

Donarea de sânge a câinelui va răni câinele meu?

În timp ce procesul de donare a sângelui este util, se poate simți puțin ciudat (vorbind din experiența personală!) Și câinele dvs. poate arăta acest disconfort dacă nu este nimic care să-l distragă atenția. Care a spus că, de obicei, preferă să se concentreze asupra câine tratează și agitația în acest timp, astfel încât orice semne vizibile ale acestui lucru nu au fost raportate încă.

Bineînțeles, se poate lovi puțin când acul sparge pielea sau când este scos afară, deși câinii sunt destul de greu de greu și feedbackul de la majoritatea proprietarilor de câini este că câinele lor nu a făcut o agitație sau pare a fi deranjată deloc.

Câte tipuri de sânge sunt acolo?

Ca și omologii lor umani, câinii pot avea într-adevăr diferite tipuri de sânge și acestea sunt denumite DEA. Cel mai popular tip de sânge este DEA 1. În acest sens, un câine poate fi pozitiv sau negativ, în același mod, că oamenii sunt. Acestea sunt clasificate sub DEA 1.1 și DEA 2.1. Există, de asemenea, alte câteva tipuri, deși acestea sunt cele mai rare care constau din DEA 3, DEA 4, DEA 5, DEA 7. Încă cu mine? Bine, pentru că dacă aceasta nu a fost supraîncărcarea informațiilor, este posibil să fiți interesați să știți că unii dalmați au antigenul lor - care a fost numit antigenul DAL.

Blue Blue Ridge Veterinar Bank (unul din 6 centre de donare Doggy din SUA) mi-a vorbit despre tipul de sânge cel mai comun test - DEA 1.1, care este considerat a fi cel mai important tip de sânge, precum și unul dintre cele mai populare (câini cu DEA 1.1 cont pentru aproximativ 30-45% din canini). Câini cu 1.1 tip de sânge sunt denumiți destinatari universali, prin faptul că pot primi orice tip de sânge de la orice câine. Desigur, un câine cu 1.1 sânge nu poate da tuturor câinilor, chiar dacă toți câinii cu acest lucru poate fi un destinatar. Dacă puiul slab are nevoie de un alt tip de sânge, atunci VET va trebui să găsească o donație de câine care se potrivește cu acest lucru.

Toate donațiile de sânge sunt testate pentru tipul lor înainte de a fi trimise la banca de sânge, deci nu vă faceți griji prea mult despre ce tip are câinele. Majoritatea veterinarilor sunt bucuroși să răspundă la întrebările dvs. cu privire la acest lucru, deci simțiți-vă liber să vă sapați dacă doriți să aflați mai multe.

Medicii care iau câine

Cum funcționează donarea de sânge?

Procesul de donații câine nu ar putea fi mai simplu. Procesul poate varia de la clinică la clinică, dar majoritatea aspectelor fundamentale rămân aceleași și veterinarul dvs. atribuit va fi, de obicei, mai mult decât fericit să vă împiedice mintea, dacă nu sunteți sigur de orice, în orice parte a donării.

  • Vă înregistrați interesul

Din moment ce donarea de sânge canin este încă considerată puțin neobișnuită, ar fi de până la tine să vă înregistrați câinii și interesul dvs. în procesul de procedură. Cele mai multe locuri vă vor da un apel și vor trece peste câteva detalii, precum și să răspundă la întrebările dvs. Aceasta este o modalitate excelentă de a cunoaște clinica, așa că nu vă fie frică să aveți un chat bun!

  • Sunt efectuate verificări și preparate preliminare

VET-ul dvs. și pooch-ul dvs. se vor prezenta în mod natural unul altuia și apoi clinicianul va trece peste câteva controale de bază pe care le-am menționat mai devreme. Următorul pas este de a obține blana rasă în zonă acul va merge mai departe - unii veterici le place să folosească un picior, în timp ce alții au mai multe șanse să aleagă gâtul, deoarece acestea sunt dovedite a fi vene mari pentru donarea de sânge. În Marea Britanie, dvs Câinele ar putea fi, de asemenea, microcipped În acest moment, dacă nu au fost deja.

  • Donare

Zona rasă este curățată și dezinfectată, pentru a vă asigura că puiul dvs. nu va primi efecte secundare urâte cauzate de standardele de igienă slabă. Apoi, în acul! În acest moment, poate fi fascinant pentru a viziona sacul umplut cu până la 450 ml de sânge de salvare a câinelui dvs., dar este, de asemenea, o idee bună să discutați cu VET și să vă puneți mintea la ușurință. Câinele dvs. va urma conducerea dvs. pe toate lucrurile, astfel încât să rămână calm și de chat pot avea un efect foarte relaxant asupra puilor dvs.

De asemenea, ajută ca majoritatea veterinarilor să încurajeze cuddlele și să trateze în acest moment, astfel încât câinele dvs. va fi furat și fericit. Dacă pooch-ul dvs. prezintă semne de prea multă anxietate sau există probleme, donarea va fi oprită. Nici un medic veterinar va răni în mod conștient un animal, așa că nu vă faceți griji dacă se dovedește că sunt nemulțumiți de ac sau similar.

  • Câine trăiește și o jucărie

Acul iese apoi și donarea este ambalată în siguranță, gata să meargă la banca de sânge. Între timp, soldatul tău curajos va primi o băutură bună și câțiva câini tratează pentru a-i mulțumi pentru timpul și energia - unele clinici le vor da chiar noi caine toy a se juca cu!

  • Acasă

Toți ați terminat. Este timpul să mergeți acasă și să vă relaxați timp de 24 de ore. Păstrați un ochi pe pooch și amintiți-vă să fiți mândri - atât tu cât și ei au făcut un lucru uimitor!

În timp ce donarea câinilor sună ca un proces imens, este foarte ușor și nu are nici un efect mic asupra prietenilor noștri de catelus. Dacă donarea de sânge pentru câini sună ca ceva ce ați fi interesat, apoi intrați în contact cu cel mai apropiat centru și înregistrați-vă interesul, astăzi!

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Donarea de sânge pentru câini: cum câinele dvs. Poate ajuta la salvarea vieții unui alt câine