Ce pot da câinele meu pentru durere?

Ce pot da câine pentru durere
Vet-fapte-check-box

Puține lucruri sunt mai rele decât văzând prietenul tău cu patru picioare în durere.

Durerea nu numai doare (Sursa: Căpitane evident M.D.), provoacă și stres semnificativ. Și când majoritatea medicilor și veterinarilor vă vor spune, SCererea face durerea mai gravă, declanșând astfel un ciclu vicios care poate reduce foarte mult calitatea vieții câinelui.

Deci, majoritatea proprietarilor sunt dornici să-și amelioreze durerea câinelui ori de câte ori este posibil. Vom vorbi despre diferitele modalități de a face acest lucru mai jos, dar mai întâi, vom vorbi despre unele dintre cele mai bune modalități de a determina dacă câinele dvs. este rănit.

Tasualii cheie: Ce pot da câinele meu pentru durere?

  • Este important să știți cum să recunoaștem când câinele dvs. este în durere, astfel încât să puteți oferi animalului dvs. cu o ușurare. Câteva dintre cele mai frecvente semne că Doggo-ul dvs. este în durere includ agitația, neliniștea, anxietatea, respirația rapidă și reticența de a face activități zilnice.
  • Durerea minoră nu poate necesita întotdeauna tratament, dar durerea moderată până la severă necesită absolut atenție. Nu numai că acest lucru este pur și simplu lucrul uman de făcut, dar durerea poate provoca stres sever și poate reduce calitatea vieții câinelui.
  • Există o varietate de ucigașii de durere care pot ajuta animalele de companie, dar nu ar trebui să vă dați niciodată medicamente pentru durerea câinilor fără a obține mai întâi aprobarea veterinarului. Multe medicamente de reducere a durerii & # 8212; Chiar și lucruri precum Ibuprofen & # 8212; poate fi mortală pentru patru subsoluri.
  • În plus față de medicamente, există și alte strategii pe care le puteți utiliza pentru a reduce durerea animalului. Aceasta include lucruri precum terapia fizică, masajul și schimbările dietetice.

Simptomele durerii câinilor: Cum să spuneți dacă câinele dvs. este în durere

Câinele vostru nu vă poate spune când este în durere, așa că va trebui să faceți un pic de lucru detectiv în numele ei.

din fericire, Există câteva semne relativ fiabile care pot indica puiul dvs. suferă. Acestea includ:

  • Agitaţie
  • Hiperactivitatea generalizată
  • Nelinişte
  • Incapacitatea de a se soluționa sau de a se conforta
  • Anxietate
  • Tremurând sau tremurând
  • Vocalizări
  • Păstrarea comportamentelor (în mișcare într-un mod care ajută la protejarea zonei rănite)
  • Limite de sensibilitate localizată
  • Gâfâind sau respirație rapidă
  • Creșterea ratei cardiace
  • Reticența de a se angaja în activități comune (plimbându-se în jur, alpinism scările etc.)
  • Depresie (dormind mai des decât normal, entuziasm redus, etc.)
  • Limbă sau mergere modificată
  • Posturi ciudate ale corpului

Unele dintre aceste semne sunt admise subtile sau vagi, dar din fericire, mai multe apar adesea simultan, care vă va ușura să deduceți că câinele dvs. este în durere și identificați zona afectată.

De exemplu, puteți observa respirația câinelui dvs. foarte repede și acționând puțin anxios. Apoi, când o verificați, ea nu vă va lăsa să atingeți laba și să vă îndepărtați. Nu trebuie să consultați dr. Gregory House pentru a da seama că laba sau piciorul tău de pooch este rănit.

În schimb, există și ocazii în care poate fi dificil să se identifice zona dureroasă sau să fie sigur că câinele dvs. este în durere. De exemplu, un câine deprimat sau letargic poate avea doar o zi proastă sau poate suferi de orice număr de afecțiuni dureroase.

Veți dori să Contactați-vă medicul veterinar oricând vă simțiți că câinele dvs. se confruntă cu dureri moderate sau pe termen lung, mai ales dacă nu sunteți sigur care zonă a corpului provoacă probleme.

Este întotdeauna necesar să se trateze durerea?

Evident, durerea există de-a lungul unui spectru și Durerea minoră nu este întotdeauna o afacere mare. Probabil că nu aveți nevoie de o picurare de morfină pentru a trece printr-o gleznă răsturnată, nici câinele dvs. nu ar avea nevoie de ameliorare a durerii pentru rănile de run-of-the-moara, de zi cu zi.

Este puțin probabil ca câinele dvs. să sufere foarte mult dacă, de exemplu, ea merge pe un ghimpe. Se va aprinde, dar probabil că nu va cauza dureri grave, iar durerea va dispărea probabil în întregime odată ce faceți totul mouse-and-the-leu.

Aceste tipuri de leziuni minore, probabil, nu necesită deloc medicamente sau terapie de durere - mai ales dacă câinele dvs. nu demonstrează semne care indică faptul că este în durere.

Dar Alte tipuri de durere pot avea un impact destul de mare asupra bunăstării câinelui dvs. Acest lucru nu numai că include lucruri cum ar fi leziuni traumatice și cancer, dar durerea asociată cu afecțiuni cronice, cum ar fi artrita sau displazia de șold. În aceste cazuri, gestionarea durerii este cu siguranță potrivită și umană.

În cele din urmă, veți dori să vă consultați cu VET-ul dvs. despre durerea câinelui dvs. și cu cele mai bune strategii de tratament pentru implementare.

Managementul durerii pentru câini

Medicamentele comune utilizate pentru a trata durerea la câini

Există o varietate de medicamente diferite folosite pentru a trata durerea, iar cele diferite sunt mai potrivite pentru tratarea unor tipuri de durere mai mult decât altele. Vom discuta despre unele dintre cele mai eficiente și administrate medicamente de mai jos.

Nu oferiți niciodată niciunuia dintre aceste medicamente la câinele dvs. fără a vă consulta mai întâi medicul veterinar.

Stop. Întoarce-te. Citiți din nou asta.

Unele dintre aceste medicamente vă pot face ca câinele să fie foarte bolnav și nu ar trebui să le administrați fără a vorbi mai întâi cu VET dvs.

De fapt, multe dintre aceste medicamente nu sunt aprobate în mod specific pentru utilizare la câini. & # 8220; în afara etichetei & # 8221; Utilizarea este perfectă cu îndrumarea veterinului dvs., dar utilizarea necorespunzătoare a medicamentelor umane poate provoca probleme grave de sănătate sau moarte.

Vom începe prin discutarea veterinarilor de medicamente recomandăm cel mai frecvent și apoi vom trece la câteva medicamente dureroase de durere, care pot recomanda din când în când.

Notă: Cele mai multe doze de medicație utilizează kilograme, mai degrabă decât kilograme. Amintiți-vă că 1 kilogram = 2.2 kilograme, dacă trebuie să convertiți unitățile. În plus, informațiile furnizate sunt destinate numai scopurilor informaționale și # 8212; Întotdeauna se bazează pe recomandările medicului veterinar cu privire la dozajul adecvat.

Carprofen

Carprofen este un AINS care este Folosit pentru a trata durerea ușoară până la moderată asociată cu problemele musculo-scheletice, osteoartrita și recuperarea chirurgicală. În timp ce Carprofen a fost folosit pe scurt în medicina umană, este acum utilizate exclusiv în medicina veterinară.

Carprofen este de obicei prescris la o rată de 4.4 miligrame pe kilogram de greutate corporală. În timp ce majoritatea câinilor tolerează bine carprofen, efectele secundare apar la aproximativ aceeași rată (1 raport pe 500 de cazuri), așa cum o fac cu multe alte AINS.

Unii veterici preferă să administreze o formă injectabilă a medicamentului, Deși acest lucru va oferi doar aproximativ 24 de ore de relief.

Ketoprofen

Ketoprofenul este un medicament folosit pentru a trata durerea acută și este rar prescris pentru mai mult de cinci zile la un moment dat. Veterinările administrează de obicei ketoprofen ca doze de 1 miligram pe kilogram de greutate corporală, fie printr-o tabletă orală, fie printr-o injecție.

Ketoprofen de multe ori determină aceleași tipuri de efecte secundare pe care alte AINS le fac, inclusiv sângerări gastrointestinale și ulcere. Poate deasemenea reduce capacitatea sângelui de a coagula.

Etodcolar

Etodolic este un alt AINS care este FDA aprobat pentru utilizare la câini. Se administrează în mod obișnuit la o viteză de 10 până la 15 miligrame pe kilogram de greutate corporală și relativ câteva efecte secundare sunt observate la acest interval de dozare.

Etodolac este adesea utilizate în mod special pentru a trata durerea și imobilitatea cauzată de displazia șoldului.

Meloxicam

Un alt AINS Aprobat pentru utilizare la câini, Meloxicam (merge, de asemenea, de numele de marcă Metacam) vine în două forme lichide diferite, inclusiv o soluție orală și o formă injectabilă. Meloxicam nu provoacă de obicei probleme gastrointestinale De câte ori multe alte AINS.

Veterinarii administrează de obicei o "doză de încărcare relativ mare de 0.2 miligrame pe kilogram la debutul tratamentului, dar dozele ulterioare sunt reduse la 0.1 miligrame pe kilogram. Odată ce durerea este adusă sub control, doza este redusă, de obicei, până la cea mai mică doză eficientă posibilă este realizată.

Fenilbutazonă

Fenilbutazona era unul dintre primele AINS aprobate pentru utilizarea caninei de către FDA, Dar este, de asemenea, un medicament important folosit pentru a trata durerea la cai. Acesta este administrat, de obicei, în formă de tablete pentru câini, dar este disponibilă și ca un gel sau pastă.

În timp ce acest medicament este de obicei considerat destul de sigur, Majoritatea veterinarilor încearcă să o prescrie la cea mai mică doză posibilă limitarea efectelor secundare, care pot include sângerări gastrointestinale, ulcere și suprimarea măduvei osoase. Fenilbutazona este de obicei administrată la o viteză de 3 până la 7 miligrame pe kilogram de greutate corporală.

Firocoxib

Firocoxib este o altă vedeteri ucigașe de durere, uneori, prescrie pentru durere la câini și # 8212; în special cei care suferă de osteoartrită.

Vândute sub numele de marcă Previcox, Firocoxib este un inhibitor selectiv de COX-2, ceea ce înseamnă că împiedică una dintre enzimele primare responsabile pentru a provoca dureri. Aceasta înseamnă că nu declanșează adesea problemele gastrointestinale și efectele secundare Multe alte medicamente dureroase fac.

Firocoxibul este disponibil numai cu o rețetă din veterinarul dvs. și este administrat în mod obișnuit la o rată de 2.27 miligrame pe kilogram de greutate corporală.

Câine în durere

Următoarele medicamente sunt de obicei destinate utilizării umane, dar veterinarii le prescriu ocazional în circumstanțe speciale.

Acid acetilsalicilic

Aspirina (acidul acetilsalicilic) este un medicament AINS (medicament antiinflamator nesteroidian) care este de obicei utilizate pentru a trata durerea asociată cu problemele musculo-scheletice sau Osteoartrita. in orice caz, Aspirina poate provoca ulcere gastrice și reduce capacitatea sângelui de a coagula, astfel încât este rar recomandată pentru utilizarea pe termen lung.

Regimurile de dozare variază pe baza sănătății și istoriei animalului afectat, dar majoritatea veterinarilor consideră 10-40 miligrame pe kilogram pentru a fi doza adecvată de aspirină pentru câini.

Rețineți că aspirina este mortă la pisici, deci nu o administrați niciodată la prietenii tăi felini.

Acetaminofen

Acetaminofen (mai bine cunoscut sub numele de Tylenol) este Un alt medicament obișnuit de durere, care vede ocazional recomandă câinilor. Tylenol lucrează în mod relativ similar cu aspirina, dar ea nu provoacă ulcere gastrice sau probleme de coagulare de sânge Aspirina poate declanșa.

Veterinarii recomandă, de obicei, dozele variind de la 10 la 15 miligrame de acetaminofen pe kilogram de greutatea corporală a câinelui.

Opioides

Analgezice opioide - inclusiv morfina, fentanilul, buprenorfina și hidromorfonul, printre altele - sunt adesea utilizate pentru a trata durerea severă la câini. Opioidele sunt disponibile numai prin prescripție medicală și ei poate provoca efecte secundare grave (potențial letale), astfel încât acestea ar trebui utilizate numai atunci când este necesar și sub supraveghere veterinară apropiată.

Opioidele sunt de obicei rezervat pentru tratarea lucrurilor cum ar fi cancerul și osteoartrita severă. Opioidele sunt, de asemenea, unele dintre cele mai bune medicamente dureroase pentru câini după operație.

Diferite opioide sunt utilizate pentru a trata diferite tipuri de durere și sunt administrate în doze variind de la 0.005 până la 10 miligrame pe kilogram de greutate corporală, în funcție de medicamentul selectat și de sănătatea câinelui dvs.

Tramadol

Tramadolul este ocazional prescris pentru durere la câini, dar se încadrează rapid în favoarea veterinarilor.

Inițial sa gândit să funcționeze ca un pickiller opioid, cercetările recente sugerează că funcționează mai mult ca un antidepresiv triciclic. La om, tramadolul provoacă producția unui metabolit cheie care este eficient în tratarea durerii "# 8212; cunoscut sub numele de metabolitul M1. Dar la câini, medicamentul declanșează producția de mai mult de 30 de metaboliți diferiți, cu cantitatea de M1 produs variază între doggurile individuale.

Acest lucru rezultă ocazional la câinii care prezintă efecte cognitive negative din medicamente, fără a se bucura de multă ușurare a durerii.

Corticosteroizi

Corticosteroizi (atât forme naturale, cât și forme sintetice) opriți răspunsul inflamator al corpului, care poate ajuta la ameliorarea sau reducerea unor tipuri de durere - în special durerea asociată cu Alergii, artrită sau tulburări ale pielii. Mulți corticosteroizi sunt fabricați în formă injectabilă, dar există, de asemenea, formulări orale și sunt mai ușor pentru ca proprietarii să se administreze.

Cuticosteroizii Can provoacă o serie de probleme de sănătate atunci când sunt utilizate pe o perioadă lungă de timp, astfel încât veterinarii preferă să le folosească pentru o perioadă de timp cât mai scurtă posibil.

Gabapentin

Gabapentin este un medicament vechi, care a fost folosit în medicina umană pentru a trata totul de la convulsii la durere la sindromul picioarelor neliniștite. in orice caz, Mulți veterinari folosesc pentru a trata durerea și alte condiții la câini de asemenea.

Gabapentin este rareori luate pe cont propriu; În schimb, este administrat de obicei împreună cu un opioid sau AINS, așa cum pare să sporească eficacitatea acestor medicamente. Gabapentin a arătat rezultate foarte promițătoare în tratamentul durerii pe termen lung, ușor de moderat.

CBD

CBD este o abreviere pentru Cannabidiol & # 8212; unul dintre ingredientele active (denumite canabinoide) în marijuana. CBD a devenit un medicament destul de popular în rândul persoanelor care suferă de o varietate de afecțiuni, inclusiv dureri cronice și artrită. Și nu în mod surprinzător, unii proprietari au început chiar să o folosească pentru a trata condiții similare la câinii lor.

Nu există încă o mare parte a cercetării privind utilizarea CBD la câini, dar apare în mare măsură sigură și Câteva studii au generat constatări inițiale pozitive.

S-ar putea chiar să se dovedească că CBD este un antiinflamator natural fantastic pentru câini și # 8212; Nu știm încă.

Asigurați-vă că ați verificat-o Ghid pentru uleiurile CBD pentru câini Pentru a afla mai multe despre subiect, inclusiv problemele juridice implicate.

Rețineți că CBD nu provoacă efectele de modificare a minții pentru care cannabisul este faimos (THC este canabinoidul primar psihoactiv din plantă), deci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la faptul că faceți câinele cu pietre. THC poate de fapt face ca câinii să se simtă destul de putred, așa că nu-ți dai câinele regulat buruien.

Amantadine

Amantadina este un alt analgezic care este ocazional prescris la animale de companie (deși este, de asemenea, aprobat de FDA pentru tratarea bolii gripale A și Parkinson la om).

În general, este utilizat în cazurile în care opioidele nu abordează efectiv durerea unui animal de companie, dar este de asemenea folosit pentru a trata durerea cronică pe termen lung, într-un cadru de îngrijire a părinților. În consecință, este de obicei prescris timp de cel puțin trei săptămâni și unii câini vor sfârșesc să o luați pentru totdeauna.

Interesant, amantadina nu este extrem de eficientă pe cont propriu și # 8212; este de obicei prescrisă împreună cu AINS, opioide sau gabapentină. Când este folosit în acest fel, amantadina pare să sporească eficacitatea celorlalte medicamente, ajutând astfel să păstreze Fido confortabil.

Amantadina este administrată, de obicei, în formă de tablete, la o doză de 3 până la 5 miligrame pe kilogram de greutate corporală. Se administrează de obicei o dată la 24 de ore.

Ketamine

Ketamina este un alt medicament care este folosit ocazional în tratamentul durerii "# 8212; în special "vânt" sau durere viscerală (durere care afectează organele interne). De asemenea, este utilizat în timpul procedurilor chirurgicale pentru a împiedica pacienții să reacționeze inconștient la durere.

Un medicament injectabil, ketamina este administrat în mod obișnuit la câini la o viteză de 0.5 miligrame pe kilogram de greutate corporală. În consecință, și din cauza statutului de program III al medicamentului, VET-ul dvs. nu vă va trimite acasă cu IT & # 8212; el sau ea va administra într-un cadru de birou.

Durerea nemedicabilă și naturală pentru câini

Medicamentele nu sunt singura modalitate de a trata durerea - există mai multe tehnici diferite, veterinarul dvs. poate folosi pentru a vă ajuta să vă simțiți mai bine. Puteți chiar să implementați câteva dintre aceste strategii pe cont propriu, Fără ajutorul VET (dar trebuie să le păstrați întotdeauna în buclă).

Unele dintre cele mai eficiente opțiuni includ:

Interventie chirurgicala

Chirurgia este cea mai invazivă strategie non-medicală pentru tratarea durerii, dar este adesea cea mai eficientă. În multe cazuri, este singura soluție viabilă. Diferitele tipuri de dureri necesită soluții chirurgicale diferite, iar unele sunt mai elaborate decât altele.

De exemplu, câinii care suferă de displazie de șold necesită ocazional chirurgie totală de înlocuire a șoldului, care este la fel de invazivă cum sună. Problemele spinale, tumorile și pietrele tractului urinar pot necesita, de asemenea, intervenții relativ invazive.

Dimpotrivă, câinii care suferă de ligamente spulberate sau probleme gastrointestinale minore pot fi candidați buni pentru procedurile laparoscopice. Aceste intervenții chirurgicale sunt adesea efectuate prin intermediul camerelor și instrumentelor flexibile, care ameliorează astfel nevoia de a face incizii gigantice.

Fizioterapie

Terapia fizică variază pe baza tipului de afecțiune tratată, dar de obicei constă dintr-o varietate de întinderi și exerciții Pentru a rezolva problemele mecanice cu sistemul musculoscheletal. Nu va fi de multă utilizare atunci când tratați tumori sau probleme digestive, dar poate face minuni pentru a ajuta la reducerea durerii asociate cu leziunile musculo-scheletice.

Hidroterapie

Hidroterapia este în esență Terapia fizică care are loc într-o piscină caldă. Terapeutul va avea câinele dvs. intră în apă și treceți printr-o serie de întinderi, mișcări de creștere a mobilității și exerciții. Deoarece apa conferă mai multă rezistență și susținere decât aerul, poate fi foarte eficient pentru tratarea unei varietăți de dureri de mușchi, tendoane și articulare.

Hidroterapia permite, de asemenea, câinelui dvs. să obțină un pic Exercitarea fără a trebui să suporte impactul pe care exercițiul tradițional implică adesea. Ca bonus, apa caldă ajută la atenuarea durerii musculo-scheletice.

Masaj

Oamenii au folosit terapia de masaj pentru a ajuta la reducerea durerii de secole si Mulți practicanți au început să trateze și câinii - Unii chiar se specializează în masaj canin. Masajul vine într-o varietate de arome, de la cele bazate pe tehnici liniștitoare și blânde inspirată în suedeză, la abordări mai agresive de declanșare și de țesuturi adânci.

În consecinţă, Masajul poate fi util pentru tratarea unei varietăți de probleme diferite, cum ar fi mușchii răniți sau strânși. Masajul este adesea grupat în categoria "Medicină alternativă", dar spre deosebire de multe alte astfel de tratamente, este ceva date empirice pentru a-și susține practica (Cele mai multe dovezi se referă la oameni, dar probabil se aplică și câinilor).

Acupunctura

Acupunctura reprezintă o altă soluție potențială pentru durerea animalului dvs. de companie.

Se crede că au fost dezvoltate în China cu cel puțin 3000 de ani în urmă, acupunctura implică introducerea unor ace mici în porțiuni specifice ale corpului. Acest lucru ajută la schimbarea modului în care impulsurile nervoase călătoresc în măduva spinării, ajutând astfel la atenuarea o parte din durere. Procesul eliberează, de asemenea, endorfine în creier, care ajută în continuare să reducă durerea și să promoveze relaxarea.

Practica nu este întotdeauna eficientă și este mai bună pentru tratarea unor tipuri de dureri (în principal dureri musculo-scheletice) decât altele (cum ar fi durerea viscerală). Cu toate acestea, este considerat destul de sigur, rareori provoacă efecte secundare grave și mulți câini par să se bucure (sau cel puțin, să tolereze) sesiuni de acupunctură.

Doar observați că nu toți veterinari oferă servicii de acupunctură, astfel încât să trebuiască să vânați un pic pentru a accesa acest tip de îngrijire pentru Doggo dvs.

Meds de durere pentru câini

Dog Durerea de ameliorare: Remedii acasă

În timp ce strategiile enumerate mai jos nu vor oferi o ameliorare imediată a durerii, acestea pot contribui la reducerea multor tipuri de disconfort și pentru a îmbunătăți calitatea vieții câinelui.

Creșterea / micșorarea exercițiului

Unele tipuri de dureri se pot îmbunătăți cu exerciții sporite, în timp ce altele se pot îmbunătăți cu o odihnă crescută. Va trebui să discutați problema cu VET dvs., dar în ambele cazuri, aceasta este o soluție foarte ușoară. Doar asigurați-vă că evitați activitățile cu impact ridicat dacă câinele dvs. suferă de probleme comune.

Oferiți câinelui dvs. o saltea ortopedică

Indiferent de tipul de durere pe care o experimentează, Câinii care se bucură de un somn bun se vor simți probabil mai bine decât cei care nu dorm bine, Deci, este întotdeauna o idee bună să vă asigurați că câinele dvs. are o calitate superioară Saltea ortopedică. În plus, suportul și confortul aceste paturi oferă pot Reduceți durerea asociată cu displazia de șold, artrita și problemele spinale.

Dă-ți câine un covor încălzit sau un pat

Stabilirea pe o suprafață caldă ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin și reduce durerea musculo-scheletică ușoară până la moderată, cum ar fi apare la câinii care suferă de probleme de șold, picior sau coloane vertebrale. Asigurați-vă că orice pat încălzit sau mat alegeți Oferă o suprafață moale pe care se poate pune câinele dvs.

Umpleți-vă câinele Kibble sau treceți la alimentele umede

Fie datorită vârstei înaintate, decăderii sau traumelor, Mulți câini suferă de dureri orale. Acest lucru poate face foarte greu să mănânce, iar mulți pot începe să refuze alimentele în întregime. in orice caz, de umezirea câinelui dvs. Kibble sau trecerea la o mâncare conservată, puteți face mai ușor ca câinele să mănânce și să ajute la eliminarea durerii asociate cu problemele dentare.

Oferiți câinelui dvs. îmbrăcăminte caldă

Temperaturile la rece pot exacerba anumite tipuri de durere, astfel încât să doriți Luați în considerare costumul câinelui cu a pulover sau jachetă în timpul iernii. Câinii mari rămân de obicei mai cald decât câinii mici, astfel încât să doriți să puneți un pulover pe labradorul dvs. doar în timp ce mergeți pe plimbări în afara; Yorkie, pe de altă parte, poate fi nevoie să-l poarte 24-7.

Furnizați câinele dvs. cu papucii

Câinii care au suferit răni de picior se pot bucura de protecția și căldura booties Furnizare. Ele sunt deosebit de utile pentru plimbări care au loc în timpul temperaturilor reci sau vreme rea, dar pot, de asemenea, să vă protejeze picioarele de pui de la trotuarele fierbinți în timpul verii.

Booties poate ajuta, de asemenea, câinii care suferă de picior sau probleme comune se bucură de o tracțiune mai bună pe podele alunecoase.

Crește cantitatea de acizi grași omega-3 câinele dvs. primește

Acizii grași Omega-3 ajută la reducerea inflamației, care ar putea ajuta ameliorați o parte din durerea asociată cu artrita, displazia șoldului și afecțiuni similare. Unele alimente conțin ingrediente (cum ar fi somonul și semințele, printre altele) care sunt bogate în acizi grași omega-3, dar puteți cumpăra, de asemenea Suplimente de acid gras omega-3 autonome Dacă preferați.

Păstrați câinele în formă de vârf

Menținerea unei greutăți corporale adecvate nu va atenua direct durerea câinelui dvs., dar poate ajuta Reduceți tulpina pusă pe mușchii și articulațiile ei, care ar putea ajuta să se simtă mai bine. Discutați despre starea corpului câinelui dvs. cu veterinarul dvs. și Aflați o greutate țintă ideală pentru puii dvs.

Nu este întotdeauna ușor să ajuți câinii să piardă în greutate - în special dacă suferă deja de probleme de sănătate care își limitează mobilitatea. În astfel de cazuri, este posibil să aveți nevoie să treceți la a alimente cu conținut scăzut de calorii.

Aveți grijă de bunăstarea emoțională a câinelui dvs

Stresul, depresia și anxietatea pot face o durere mai rău, așa că faceți tot ce este mai bun pentru a vă menține spiritele câinelui în timp ce se luptă cu orice tip de condiție dureroasă. Printre altele, aceasta înseamnă că doriți să doriți asigurați-vă că este stimulată în mod adecvat oferindu-i o mulțime de jucării și permițându-i lui exercitarea la fel de mult ca este posibil cu boala ei.

De asemenea, poate fi înțelept Oferiți-o Citicul confortabil, Așa că are un loc întunecat și liniștit pentru a se ascunde când se simte copleșit.

Durerea de ușurare a câinelui

Ajutor! Câinele meu a mâncat ibuprofen (sau alte medicamente pentru durere) - ce fac?

Așa cum am menționat mai devreme, Ibuprofen, Tylenol și cele mai multe medicamente de durere supra-the-counter nu sunt sigure pentru câini, cu excepția cazului în care medicul veterinar vă sfătuiește în mod specific să le administrați. În consecință, dacă câinele dvs. sa ajutat la aspirină sau la un alt ucigaș de durere, vă așezați în jur, veți dori să contactați medicul veterinar sau Linia telefonică cu otravă PET o dată.

Încercați să determinați cât de mult din medicamente a mâncat câinele dvs. înainte de a apela și de a avea sticla la îndemână, astfel încât să puteți răspunde la orice întrebări pe care VET le poate avea. Dacă este posibil, aveți un alt adult în picioare pentru a vă ajuta să monitorizați și să aveți grijă de animalul dvs. de companie în timp ce vorbiți cu VET.

În unele cazuri, veterinarul dvs. poate recomanda pur și simplu să luați o abordare "așteptați și să vedeți", dar dacă câinele dvs. a consumat o cantitate semnificativă de medicamente, va fi probabil o excursie la spitalul veterinar.

Nevoie de ajutor veterinar rapid?

Nu aveți acces ușor la un veterinar? Poate doriți să luați în considerare Obținerea de ajutor de la JustAnswer & # 8212; un serviciu care oferă acces imediat virtual-chat la un veterinar certificat online.

Puteți discuta problema cu ei și chiar împărtășiți videoclipuri sau fotografii dacă aveți nevoie. VET online vă poate ajuta să determinați ce ar trebui să fie următorii pași.

În timp ce vorbește cu propriul dvs. VET & # 8212; care înțelege insulele și ieșirile din istoria câinelui dvs. "# 8212; este probabil ideal, Justanswer este o opțiune bună de rezervă.

Ce analgezice sunt sigure pentru câini: răspunsuri rapide

Am acoperit majoritatea acestor informații de mai sus, dar am vrut să oferim o secțiune de răspuns rapid pentru proprietari în grabă. Acest lucru ar trebui să vă ajute să înțelegeți ce analgezicele sunt sigure pentru câini și care dintre ele va trebui să evitați (Alertă spoiler: Nici unul nu este adecvat fără aprobarea VET).

Pot să-mi dau câinele aspirină?

În condiții normale, nu. Veterinarii rareori prescriu aspirină pentru canini, deoarece provoacă o serie de efecte secundare și prezintă mai multe riscuri importante pentru sănătate. Nu oferiți niciodată aspirina dvs. de companie fără permisiunea explicită a veterinarului.

Pot să-mi dau câinele ibuprofen?

Ca și în cea mai mare parte a celorlalți analgezice, nu ar trebui să vă dați câinele ibuprofen, cu excepția cazului în care VET vă recomandă să faceți acest lucru. Ibuprofenul, cum ar fi Aspirina și Tylenol, poate provoca probleme grave de sănătate la câini.

Pot da câinele meu paracetamol (tylenol)?

Tylenol poate fi periculos pentru câini, așa că nu ar trebui să-l dați animalului dvs. decât dacă medicul veterinar vă instruiește să faceți acest lucru. În plus, rețineți că Tylenol este extrem de periculos pentru pisici, iar un singur comprimat poate duce la moarte.

Pot să-mi dau tramadolul de câine?

Tramadolul este un opioid sintetic care este uneori prescris pentru oameni, precum și pentru câini. Cu toate acestea, nu ar trebui să administrați niciodată propriile medicamente pentru câinele dvs. - în special fără aprobarea VET. De fapt, deși tramadolul este considerat în mare măsură sigur de utilizat sub supraveghere veterinară, mulți veterinari se deplasează chiar de la Tramadol, deoarece mai multe cercetări arată că Este posibil să nu ofere o ușurare eficientă a durerii pentru canini.

Pot să-mi las câinele să se așeze pe un tampon de încălzire pentru a reduce durerea?

Cu excepția cazului în care câinele dvs. a suferit un prejudiciu sau se ocupă de inflamație, un tampon de încălzire este, de obicei, o modalitate sigură și eficientă de a ajuta la ușurarea durerii minore. Acest lucru este valabil mai ales pentru câinii mai în vârstă care adesea suferă de articulații rigide în timpul temperaturii reci. Doar asigurați-vă că ați setat tamponul de încălzire pe o setare scăzută și să vă supravegheați câinele astfel încât să nu înceapă mestecarea pe cordon.

Sunt orice remedii pentru dureri de câine eficace?

Există câteva remedii de ajutor pentru dureri de câine care par a fi eficiente, deși dovezile sunt amestecate (în cel mai bun caz) pentru alții.

Lucruri cum ar fi furnizarea câinelui cu un pat ortoped sau creșterea cantității de omega-3 sau alte suplimente de susținere articulară, cum ar fi chondroitina și glucozamina), pot oferi o anumită ușurare, în funcție de natura durerii pooch. Acest lucru nu este cu siguranță garantat, dar există un mic dezavantaj în încercarea.

În plus, schimbarea cantității de exercițiu pe care câinele dvs. obține și asigurându-vă că câinele dvs. este fericit și fără stres poate, de asemenea, ajuta.

Este întotdeauna dificil să-ți vezi puii în durere, dar cu asistență veterinară și un pic de efort, poți ajuta de obicei pooch-ul tău să se simtă mai bine.

Spuneți-ne despre experiențele dvs. care tratează durerea câinelui de mai jos - povestea dvs. poate ajuta pe alții să găsească o modalitate bună de a-și trata propriul câine.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce pot da câinele meu pentru durere?