Teoria atașamentului între copiii cu vârsta elementară și animalele de companie

Fată și câine

Este întotdeauna interesant și atât de drăguț pentru a vedea atașamentul elementar pentru copii în vârstă la anumite tipuri de animale ca un animal de companie, de obicei câini. Acest tip de prietenie este foarte frumos și este foarte adevărat. Nu numai că aduce bucurie copilului dvs., ci și educă și le face socială. Animalele de companie devin cele mai bune prieteni și să-i învețe pe copii cum să aibă grijă de un prieten, cum să fie responsabil și cum să fii răbdător. Aceasta este o "conexiune psihologică durabilă", conform primului teoretician de atașament John Bowlby.

Datorită teoriei atașamentului, există 4 elemente principale de atașare:

  • Paradis sigur. Un copil care se simte speriat se poate întoarce la iubitul său animal de companie să se simtă mângâiat și relaxat.
  • Baza securizată. Îngrijitorul oferă o bază sigură și fiabilă de la care copilul poate explora lumea.
  • Întreținerea proximității. Copilul iubește să rămână aproape de animalul său de companie, ceea ce îl face să se simtă în siguranță pentru că are încredere în animalul său atât de mult.
  • Distresiune de separare. Copilul devine încurcat atunci când este separat de animalul său de companie.

Aici putem adăuga alt punct care este atunci când animalul iubit al copilului se confruntă cu unele probleme de sănătate - infecții ale urechii câinilor de exemplu. Aducem acest exemplu, deoarece acesta este un fel de problemă care repetă din nou și din nou și are nevoie de un tratament adecvat. Acest tip de probleme continue sunt surse de stresuri mici Pentru copiii noștri.

Se dovedește de cercetătorii Universității din Florida, că animalele de companie ajută copiii să treacă peste stres. Și, bineînțeles, deoarece animalele de companie devin cele mai bune prieteni ale copiilor, se întâmplă opusul.

Dedicarea

Noi toți ca adulți se sprijină pe adevărații noștri prieteni și frații care ne vor sprijini în orice situație. Acești oameni sunt esențiali în viața noastră, deoarece ne simțim mai siguri și încrezători.. Ca autor de studiu Sigal Zilcha-Mano și colegii săi respectivi cred, animalele de companie fac aceeași funcție pentru copii. Animalele de companie devin adevărate prieteni și copii foarte des, se sprijină pe ei. Animalele de companie sprijină copiii și îi ajută să-și vindece problemele psihologice. Ei nu ar trebui să fie neapărat capabili să vorbească pentru a ajuta - ei ajută doar de a fi acolo pentru copii ori de câte ori vor să vorbească cu cineva sau să spună despre problemele lor. Copiii foarte des nu le spun părintelui lor despre comportamentul lor rău, dar le spun câinilor lor.

Într-adevăr, acest lucru poate părea contraintuitiv în ceea ce privește animalele de companie în imposibilitatea de a înțelege pe deplin sau de a ajuta copiii, să vorbească sau să dea sfaturi, precum și din mai multe alte motive. Cu toate acestea, în conformitate cu acești cercetători, se bazează frecvent o relație a copilului cu câinele său (PET) dragoste, căldură, loialitate, și stabilitate. Toți aceștia, duc, de obicei, la sentimente în copil (sau orice om) de a fi iubiți foarte mult și necondiționat. Această atitudine de acceptare completă face proprietarii de animale de companie și, de obicei, copiii se uită la câinele lor pentru reasigurare și confort în timpul greu - ca atunci când se confruntă probleme de sanatate.

Fată îmbrățișând câine

Atașamentul

Nu este un secret că o mulțime de cercetări se concentrează asupra atașamentului copiilor la ei părinţi Dar pentru că atât de mulți copii au relații mari cu ei animale de companie, De asemenea, devine important pentru a cerceta atașamentul copiilor față de animalele lor. Numărul de copii care au animale de companie este mare Și din cauza acestui simplu motiv, mulți profesioniști din întreaga lume fac cercetări, teste și sondaje pentru a înțelege modul în care animalele de companie reflectă asupra oamenilor și pentru a afla mai multe despre relația Pet-proprietar.

De exemplu, în Scoția, peste 1200 de copii de vârstă elementară din 24 de școli diferite au completat chestionarul într-o clasă în care era clar că 67% dintre copii au avut un animal de companie, iar 54% au avut un animal de companie propriu. Desigur, câinii (35%) și pisicile (22%) au fost Cele mai renumite tipuri de animale de companie, Cu toate acestea, lista a inclus și pește, mamifere mici, păsări și reptile.

Este important să menționăm că copiii au avut atașamente mai puternice pentru câini și pisici decât la alte tipuri de animale de companie, care pare logic. Acest lucru se datorează faptului că relația cu animalele de companie diferite sunt diferite în principal din cauza Responsabilitate la emoțiile copilului, precum și cel mai probabil la faptul că sunt niște animale de companie ca câinii capabil să meargă în locuri cu copilul. În orice caz, nu putem avea o scară de măsurare a atașamentului PET 100%, deoarece include unele puncte care nu se aplică tuturor animalelor de companie (e.G. comportamentul nu se poate aplica pe pește) ceea ce face greu să compare rezultatele.

Cu toate acestea, atașamentul se aplică simțului nostru de a forma legături emoționale cu noi îngrijitori. În această situație, animalele de companie sunt unul dintre îngrijitorii pentru copii, indiferent cât de ciudat poate suna. În același timp, trebuie să identificăm că atașamentul solid dintre un copil și animalul său de companie este bun pentru creșterea copiilor și a lor mental sănătate. Are într-adevăr un efect de protecție împotriva unor probleme diferite anxietate tulburări sau delincvență juvenilă.

Fată îmbrățișată câine de un lac

Cum se simt copiii despre animalele de companie?

Copiii au foarte Atitudini pozitive câinii lor, care nu sunt surprinzătoare. Câinii sunt loiali, sunt inteligenți și devin cei mai buni prieteni.

Printre copiii cu vârste elementare am vorbit înainte, 83% au declarat că câinele lor îi ajută să se simtă fericit, 80% au spus ei dragoste câinele lor, iar 76% au declarat că câinele lor era al lor cel mai bun prieten. Toți acei copii au avut scoruri foarte mari pentru dragoste și devotament față de animalele lor de companie lăsate să fie un câine, pisică, o pasăre sau orice alt animal. Acest lucru indică faptul că este important să investigheze atașamentul copiilor la animalele chiar mai departe.

Cercetătorii stau:

"Aceste teste și chestionare arată în mod clar că copiii cu câini (sau care aveau vreun fel de animale de companie în trecut) marcat mai sus pe toate elementele de atașament decât cei care nu au sau niciodată aveau animale de companie. Constatările arată că copiii care cresc cu câini (sau orice fel de animale de companie) au o ocazie timpurie de a forma atașamente de companie, sunt conectate emoțional la câinii lor prin linia directă și de a iubi să-și petreacă timpul de calitate cu câinii lor "

Aceste rezultate dovedesc încă o dată Animalele de companie sunt importante pentru copiii cu vârste elementare și că pot forma atașamente puternice proprietarilor lor. Noi, deoarece părinții ar trebui să se gândească la faptul că au un animal de companie pentru copiii noștri, dacă se simt ca și cum ar vrea să aibă una, dar cu siguranță acest lucru nu înseamnă că fiecare părinte de acolo ar trebui să primească un animal de companie pentru copilul lor chiar acum - având un animal de companie este un mare Responsabilitate care are nevoie de planificare. Planificați cu atenție și gândiți-vă de două ori înainte de a obține un nou animal de companie.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Teoria atașamentului între copiii cu vârsta elementară și animalele de companie