Un studiu arată cum câinii pot îmbunătăți sănătatea copiilor mici

Cele mai recente cercetări arată că având un câine în primii ani poate modifica bacteriile într-un intestin al omului în moduri care sporesc sistemul imunitar.

Când părinții noi au un copil, ei au ales de multe ori să nu primească un câine sau chiar să scape de câinele pe care îl au. Ei fac acest lucru din diferite motive, dar un mare factor în această decizie este ideea că este cea mai bună decizie pentru siguranța și sănătatea bebelușului.

Dar asta ar putea fi o presupunere greșită, potrivit oamenilor de știință.

Se pare că având câini în jurul atât în ​​timpul sarcinii și Post-nașterea poate îmbunătăți în mod semnificativ sănătatea copiilor prin consolidarea sistemului lor imunitar. Acest lucru se datorează modul în care bacteriile transferate de la câini afectează flora infantilă a copilului.

Acest nou studiu demonstrează legăturile dintre expunerea la animalele de companie din etapele de dezvoltare timpurie a infantilor și Ratele mai mici ale astmului, alergii și obezitate.

Ce spune exact știința?

Studiu privind beneficiile câinilor pentru sănătatea copiilorUn nou studiu de la Universitatea din Alberta publicată în Microbiome și Natură Jurnalele au arătat că bebelușii crescuți în familii cu animale de companie au arătat niveluri mai ridicate de microbi care sunt responsabili pentru reducerea riscului de a dezvolta alergii și obezitate la om.

În acest studiu, aproximativ 70% din animalele de companie erau câini.

Trucul pare să fie în calendarul. Conform U al unui epidemiolog pediatric Prof. Anita Kozyrskyj, Dr . Există o fereastră critică de timp pentru microbii și imunitatea intestinului pentru a putea dezvolta. Când se produc perturbări în acest proces, acesta poate duce la modificări ale imunității generale a intestinului.

Kozyrskyj este unul dintre cei mai buni cercetători din lume Microbii Guts. Acestea sunt microorganisme sau bacterii care trăiesc în tractele noastre digestive, adesea menționate colectiv ca floră intestinală.

Aceste cele mai recente constatări sunt construite pe cercetarea pe care Kozyrskyj și echipa ei au efectuat ani de zile. În ultimele două decenii, au colectat eșantioane fecale de la sugari înregistrați în Dezvoltarea longitudinală a copiilor sănătoși canadieni (Copil).

Constatările lor indică faptul că copiii care cresc cu câini au, de asemenea, rate mai mici de astm.

Teoria din spatele motivului pentru care acest lucru poate fi restituită în expunerea copiilor în creștere la câini. Când copiii sunt expuși la murdărie și bacterii în primii lor ani - de exemplu, ceea ce se găsește într-o blană de câine sau pe labe - corpul are șansa de a crea imunitate timpurie.

Expunerea sugarilor la graficul câinilor
Un grafic care prezintă expunerea la câini (la prenatală și postnatală) care influențează microbiota a sugarilor. Credit: Microbiome
Cum ajută expunerea să construiască imunitatea?

Corpul lui Sistemul de apărare "își amintește" agenții patogeni. Prin urmare, este mai ușor să le luptați după expunere, deoarece organismul a repetat deja și a stăpânit abilitățile de luptă necesare pentru a lupta împotriva infecției sau a bolii.

Echipa a luat o înțelegere științifică a conexiunii cu un pas mai departe.

Ei au identificat cu succes că expunerea la animalele de companie în timpul uterului și până la 3 luni după naștere are ca rezultat o creștere a prezenței a două bacterii-cheie cunoscute sub numele de ruminococcus și oscilospira. Aceste două bacterii au fost legate de Reducerea dezvoltării alergiilor și obezității din copilărie, respectiv.

Nici creșterea nu a fost neglijabilă. Abundența acestor două bacterii a fost dublată când era un animal de companie în casă.

Bacterii benefice pentru copiii în creștere

Un fapt semnificativ este că expunerea la animalele de companie se dovedește a afecta microbiomul intestinal indirect - ceea ce înseamnă că schimbul nu trebuie să apară între câine și copilul. Poate să apară de la câine la mamă la copil.

Aceasta înseamnă că, chiar dacă câinele este renunțat la adopție chiar înainte ca mama să dea naștere, Schimbul sănătos de microbiome are încă loc.

Cu toate acestea, aceste constatări indică, de asemenea, că nu este înțelept să-ți dai câinele pentru adopție doar pentru că dai naștere. Contrar presupunerii care devine oameni la decizia aceea, știința spune că este mai sănătoasă pentru dezvoltarea copilului dvs. dacă aveți un câine în jur.

Fascinant, acest schimb sănătos apare chiar și atunci când nașterea apare în scenarii care sunt cunoscute pentru reducerea imunității: C-secțiuni, antibiotice în timpul livrării și lipsa de alăptare.

Acestea sunt unele bacterii determinate.

Cercetătorii Hein Min Tun și Anita Kozyrskyj - Câini Bacteriile Babies Research
Cercetătorii Hein Min Tun (stânga) și Anita Kozyrskyj (dreapta). Credit: Ualberta.cca

Avantaje suplimentare pentru oameni

Beneficiile bacteriene nu se opresc acolo.

Studiul Kozyrskyj sugerează, de asemenea, că având animalele de companie în casă poate reduce probabilitatea transmiterii grupului B Strep de la mamă la copil în timpul nașterii. Grupa B Strep poate provoca pneumonie la nou-născuți și este împiedicată prin administrarea de antibiotice în timpul livrării.

Aceste bacterii benefice pot opri dezvoltarea grupului B Strep, astm, alergii și a obezității la copii. Și nici măcar nu trebuie să încercați să le transmiteți.

Este presupus că industria farmaceutică va încerca să imite aceste microbiome în formă de pilule, la fel ca și ceea ce fac cu probioticele.

Mii de câini sunt renunțați la adopție în fiecare an, deoarece oamenii cred că nu pot avea un câine și un copil în aceeași gospodărie. Din păcate, mulți dintre acei câini nu găsesc niciodată o casă după aceea; ele sunt eutanasiate pentru că există prea mulți câini în adăposturi și nu sunt suficiente case pentru ei.

Deci, dacă sunteți însărcinată sau gândiți-vă să aveți un copil și vă întrebați unde se potrivește câinele în ecuație - ar trebui să păstrați câinele. Știința arată că poate fi de fapt în detrimentul sănătății bebelușului dvs. dacă nu.

Referinţă:

  1. Hein M. Tun, Theodore Konya, Tim K. Takaro, Jeffrey R. Brook, Radha Charici, Catherine J. Câmp, David S. Guttman, Allan B. Becker, piush j. Mandhane, Stuart E. Turvey, Padmaja Subbarao, Malcolm R. Sears, James a. Scott, Anita L. Kozyrskyj. Expunerea la animalele de companie de blană de uz casnic influențează microbiota intestinală a copilului la 3-4 luni după diferite scenarii de naștere. Microbiome, 2017; 5 (1) DOI: 10.1186 / s40168-017-0254-X

Următorul studiu: Câinii emoționali sunt mai aproape de oameni decât cimpanzele sunt

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Un studiu arată cum câinii pot îmbunătăți sănătatea copiilor mici