Există alternative la insulină pentru o pisică diabetică?

veterinar și o frumoasă pisică britanică

Dacă pisica dvs. este diagnosticată cu diabetul zaharat, Aceasta înseamnă că pancreasul său nu produce suficientă insulină pentru a reglementa cantitatea de zahăr din sângele său. În majoritatea cazurilor de diabet felin, insulina este tratamentul alegerii. Deși dând injecții la o pisică poate fi o perspectivă înfricoșătoare pentru mulți proprietari de pisici, majoritatea proprietarului găsesc injecțiile sunt mai ușor decât credeau ei. Dar cum rămâne cu situațiile în care injecțiile nu sunt posibile? În aceste situații, medicul veterinar poate discuta alternative la injecțiile de insulină pe care le vom discuta mai jos. Este important de înțeles, toate pisicile diabetice sunt diagnosticate și gestionate sub îndrumarea unui medic veterinar indiferent de tratamentul (nici măcar dieta) și este important să nu diagnosticați sau să încercați să gestionați diabetul de unul singur.

Hipoglicemie orală

Am discutat că pot exista și alte opțiuni de tratament care merită explorate într-o situație în care personalitatea pisicii dvs. nu conduce la primirea de injecții zilnice sau de două ori pe zi de insulină sau în cazul în care vă aflați fizic incapabil să dați injecțiile cu insulină. O astfel de opțiune este medicamentele hipoglicemice orale, cum ar fi glipizida și acarboza sunt o astfel de opțiune. Aceste medicamente acționează pentru a ajuta la scăderea nivelului de glucoză din sânge. Cu toate acestea, medicamentele hipoglicemice funcționează rar în controlul diabetului la pisici.

O dietă strict controlată ca alternativă posibilă

A Dieta strict controlată poate fi utilă în controlul nivelurilor de glucoză din sânge la pisici cu diabet zaharat. Hrănirea alimentelor speciale de pisică în sine sau nu poate fi complet eficientă și este cel mai probabil să lucreze pentru pisicile care nu au diabet zaharat sever.

Cea mai frecvent recomandată alimente pentru o pisică cu diabet zaharat este o dietă care conține niveluri ridicate de proteine ​​și niveluri scăzute de carbohidrați. Dacă vă hrăniți mâncarea comercială de pisică, sunt preferate alimente conservate pentru pisici (spre deosebire de alimentele kible sau uscate).

O proteină bogată, Dieta cu carbohidrați redusă pot fi combinate cu una dintre medicamentele hipoglicemice orale pentru a ajuta la reglarea în continuare a nivelurilor de glucoză din sângele pisicii. Este posibil ca acest lucru să fie mai eficient decât să utilizați numai dieta sau medicamentul.

Alte considerente în tratamentul pisicilor diabetice

Un alt aspect important în tratarea unei pisici cu diabet zaharat, mai ales dacă boala este prinsă devreme, este asta Remisia este posibilă Dacă reglarea nivelurilor de glucoză din sânge poate fi controlată eficient. Din acest motiv, tratamentul agresiv a început devreme este considerat cel mai bun curs.

În multe cazuri, injecțiile de insulină oferă un control glicemic mai bun (controlul nivelului de zahăr din sânge) decât alte medicamente. Injecțiile de insulină, combinate în special cu o dietă adecvată de alimente bogate în proteine, cu alimente cu carbohidrați redus, sunt eficiente în transformarea multor pisici într-o stare de remisiune. Aceasta înseamnă că injecțiile de insulină pot fi necesare numai pentru o perioadă scurtă de timp și apoi pisica dvs. nu mai au nevoie de ele.

În practică, multe pisici răspund mai bine la injecțiile de insulină decât la agenții hipoglicemici orali sau să vă hrănească pisica o dietă de alimente speciale. Din acest motiv, chiar dacă tratamentele alternative pot fi disponibile dacă situația îi garantează, insulina este probabil să rămână tratamentul de alegere.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. 2018 Ghidul de gestionare a diabetului zaharat AAHA pentru câini și pisici. American Animal Hospital Association, 2018

  2. Diabetul de felineColegiul Universitar din Cornell din Medicina Veterinară, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Există alternative la insulină pentru o pisică diabetică?