Ar trebui să-mi rotesc câinele?

Wolves Alpha Rolling

Niciunul dintre câinii noștri de companie nu primește manuale de instruire despre cum să trăiești fericit cu oamenii.

Fiecare câine trebuie să fie învățat care sunt regulile în casă în care trăiesc și cum să interacționeze cu oamenii din public că nu știu.

Și Putem ajuta cainii noștri să învețe cum să fie cele mai bune animale de companie posibile prin instruirea acestora.

Dar, deoarece există o serie de moduri în care câinii pot învăța, există multe Școlile de gândire despre cele mai bune metode de formare a câinilor.

O paradigmă de antrenament utilizează ceva numit "Alpha Rolls" pentru a modifica un comportament al caninului. Rolurile alfa sunt un pic controversate, așa că vom săpăm în ele și să explic tot ce trebuie să știți despre tehnica "# 8212; inclusiv dacă ar trebui sau nu alfa să vă rostogolească propriul câine.

Keyway-uri cheie: ar trebui să-mi rotesc câinele meu?

  • Și # 8220; Alpha Rolling & # 8221; este o tehnică Unii formatori recomandă abordarea problemelor comportamentale la câini. Se folosește profund pentru a afișa dominația "# 8221; peste câinele tău.
  • În timp ce unii formatori continuă să recomande proprietarii folosesc Alpha Roll, cei mai mulți formatori de renume au abandonat conceptul, recunoscând că se bazează pe o înțelegere defectuoasă a dinamicii relațiilor canine.
  • Mai rău decât a fi pur și simplu ineficiente, alfa rularea câinelui tău poate provoca vătămări semnificative relației tale cu puii tăi. De asemenea, se poate agrava comportamente problematice și poate crește șansele unei mușcături care apar.
  • În loc de alfa care se rostogolește câinele, ar trebui să angajați metode pozitive, fără forță de formare pentru a corecta comportamentele problematice.

Ce sunt alfa rolls?

În anii 1940, a grup de oameni de știință au studiat dinamica socială a lupilor sălbatici. În cursul activității lor, au venit cu un cadru de structură socială numit "Teoria dominanței."

Wolf-Ancestry

Ei au afirmat că cel mai puternic individ dintr-un pachet de lupi au petrecut timp și energie manipularea fizică a celorlalți membri ai ambalajului pentru a rămâne la putere și pentru a înăbuși orice gânduri de disidență sau preluare. Una dintre interacțiunile fizice pe care le-au descris oamenii de știință a fost numită o rolă alfa.

O rolă alfa este descrisă ca fiind forțat să se rostogolească pe partea ei sau pe spate și să o fixeze acolo până când nu se mai luptă.

câine alfa roll joc

Motivul din spatele interacțiunii, conform studiilor de lup de Schenkel, a mers așa: Când lupul se simțea ofensat de ceva Wolf B a făcut, ea a luat-o pe Wolf B și o pinsă pentru a stabili dominația.

Apoi, în 1978, Călugări de noi Skete a lansat o carte numită "Arta de a ridica un catel" care a format modul în care antrenamentul câinilor a fost înțeles de către proprietarul mediu al câinelui. Cartea a încurajat proprietarii să utilizeze Rolls Alpha pentru a descuraja comportamentele nedorite și pentru a "aplica dominația."

Cu alte cuvinte, când pufosul greșit, ar trebui să-i spui pentru a restabili o ordine adecvată. Cel puțin, asta este asta Abordarea de formare a câinilor Alpha Avocat. 

Dar În timp ce formatorii au învățat mai multe despre câini și cogniție canină, atitudinile au început să se schimbe.

Rapid înainte spre 2002 și același grup de formatori care au scris că cartea de schimbare a jocului și-a recantat sfatul cu privire la rulourile alfa, explicând că a fost o tehnică inutilă și nesigură pentru ca proprietarul mediu al câinelui să utilizeze.

Cu toate acestea, unii formatori de câini care își concentrează formarea pe pedeapsă și coerciție continuă să încurajeze proprietarii de animale de companie să-și rostogolească câinii. Acest lucru este deosebit de obișnuit atunci când câinele face un comportament pe care acei formatori spun că "încearcă să fie dominanți."

Comportamentele nedorite lumpează în această categorie ar putea fi ceva de la Mârguind la un proprietar, Jumping pe un oaspete, și lătrat, la orice comportament pe care îngrijitorii îl consideră nepotrivit.

Notă editorului

După cum puteți presupune, probabil, de acest punct, K9 de a mea nu condamnă folosirea rolelor alfa.

Pe măsură ce Andrea va continua să explice mai detaliat mai jos, ele sunt contraproductive, traumatizante inutil și bazate pe vederi depășite ale comportamentului canin.

Dar, am simțit că este important să împărtășim un videoclip care să demonstreze tehnica cititorilor noștri.

Discreția este sfătuită, totuși. Acesta nu este un videoclip deosebit de ușor de vizionat.

Adresați-vă unui antrenor profesionist: Do Alpha Rolls Work?

Pe scurt, nu.

Alpha Rolls Do nu muncă.

Ce pretinde că Alpha Rolls pretinde că se fierbe până la afișarea dominanței, spunând câinelui să nu facă un anumit comportament.

Dar acest lucru nu este ceea ce este comunicat unui câine care este alfa laminat.

În timp ce Alpha Rolling un câine poate întrerupe comportamentul, nu informează un câine exact ceea ce a făcut ca persoana nu-i plăcea. De fapt, experiența este atât de terifiantă pentru câine că partea de învățare a minții sale se oprește ca lupta de supraviețuire / porțiunea de zbor / îngheț preia.

Deoarece un câine fiind alfa laminat nu poate lupta sau fuge, singura opțiune stânga este de a "îngheța."Propvenționanții Alpha Roll apelați această" trimitere calmă."

in orice caz, Când un câine este forțat să se supună în acest fel, cu siguranță nu este calmă. În schimb, câinele prezintă teroarea ei abjectă a situației și persoana care se află pe partea de sus a ei.

Pe măsură ce Rolls Alpha continuă să fie folosite, frica unui câine de situație sau de persoana crește și, la fel și sentimentele ei de nesiguranță. Adesea, câinii care sunt alfa rulați în cele din urmă prezintă comportamente agresive alimentate de această frică.

În consecinţă, Alpha Rolls tind să facă exact opusul Din ce proponenți spun că pot realiza. Oamenii care încearcă să-și schimbe comportamentul câinelui lor cu alfa Rolls creează un animal de companie înspăimântător, anxios, lipsit de încredere și este mai probabil să fie agresiv cu oameni familiari.

câinii fericiți învață cel mai bine

Ce spune știința? Cercetarea sprijină utilizarea rolelor alfa?

Pe o cercetare empirică, cercetarea empirică în utilizarea rolelor alfa confirmă ceea ce majoritatea formatorilor moderni știu deja și # 8212; ele sunt ineficiente și contraproductive.

De exemplu, un studiu din 2008 De la Școala de Medicină Veterinară de la Universitatea din Pennsylvania a constatat că mai mult de un sfert dintre câinii care au fost instruiți prin metode de confruntare (inclusiv Rolls Alpha) au răspuns agresiv.

Chiar mai îngrijorător, câini care au expus deja comportament agresiv Înainte de confruntarea, metodele de formare au fost mai susceptibile de a expune un comportament agresiv atunci când alfa laminat.

Asta înseamnă Alpha Rolling nu este doar nefolositor și contraproductiv, este, de asemenea, periculos.

Proprietenii rapizi de alfa-rulare ar recomanda utilizarea tehnicii oricând un câine a mârâit. Dar aceasta este o idee foarte proastă.

De ce pedepsirea unei mori este o idee rea

Mârindrea este un câine cu o singură cale de nesiguranță, și este adesea folosit ca un avertisment. Dacă mormântul nu are efectul dorit, poate fi o mușcătură.

Dacă un câine care se mârâie este apoi pedepsit cu o rolă alfa până când este tăcută, data viitoare când câinele este incomod pentru a lua în considerare mușcătura, ea poate suprima mârâul ei pentru a evita să fie pedepsită.

Dacă câinele nu are semnal de avertizare, ea poate mușca fără avertisment, și insecuritatea care a făcut-o să crească în primul rând nu a fost abordată.

Marele sunt instrumente de comunicare valoroase și sunt importante pentru a recunoaște! Cu siguranță nu vrem să încurajăm un câine să moară, dar luând un câine de îngrijire serios este o idee bună.

Problemele cu alfa rulouri

Alpha Rolls sunt ineficiente din o varietate de motive. Câteva dintre cele mai importante probleme cu acestea includ:

  • Ei provoacă câini să se teamă de oamenii din jurul lor
  • Ei nu învață câini ceea ce vrem să facă sau cum să evite să fiți pedepsiți
  • Ele măresc nesiguranța câinelui
  • Câinii laminați alfa sunt mai probabil să muște
  • În timp ce manipulează fizic un câine speriat, ea poate fi rănită în timp ce încearcă să scape
  • Această teorie a fost deja debunată de studii științifice reputate și chiar oamenii care l-au inventat 

Ceea ce are dominația cu ea? Nu doresc câinii să fie responsabili?

Înțelegerea noastră a importanței dominanței și a structurii ierarhice privind câinii de companie sa schimbat drastic în ultimii 80 de ani.

O parte din această schimbare a avut loc deoarece recunoaștem acum defectele cu metoda științifică folosită în trecut, dar se referă, de asemenea, la neînțelegerile generale ale comportamentului canin.

Vom vorbi despre fiecare dintre aceste două aspecte de mai jos.

lup

Probleme cu știința caninei în trecut

Când acele studii sociale de lupte au fost făcute în anii 1940, mulți oameni au crezut că informațiile obținute ne-ar ajuta să înțelegem mai bine câinii noștri, deoarece câinii și lupii sunt foarte asemănători genetic.

Cu toate acestea, studiul a avut multe defecte.

De exemplu, Pachetele de lupi sălbatice sunt de obicei formate din persoane afiliate care s-au cunoscut reciproc pentru cea mai mare parte a vieții lor.

Dar grupul de sălbatici lupi că studiul a colectat date de la "40 de ani au fost aleatoriu, indivizi independenți. Ei au fost, de asemenea, găzduiți într-o incintă captivă, care, acum știm, a fost mult prea mică pentru a găzdui că multe animale.

Oamenii de știință au văzut comportamente pe care le-au numit "Rolls Alpha", deoarece Lupii implicați în aceste interacțiuni au fost extrem de nesiguri cu privire la tovarășii lor și despre situația captivă s-au găsit în.

Unii behaviori moderni ai animalelor consideră că comportamentele canine similare care implică fixarea unui alt animal la pământ, chiar și în timpul jocului, ca nepoliticos, inadecvat și nesigur.

Singura dată când câinii noștri de companie ar efectua un comportament ca o rolă alfa unui alt câine ar precede o încercare de către câinele atacă să rănească sau să omoare câinele fiind fixat.

Ceea ce am învățat despre comportamentul real al lupilor sălbatice, deoarece studiul defectuos făcut în anii `40 este acela Unii lupi vor în mod voluntar Rulați și trimiteți-i la alții. Acest lucru se întâmplă de obicei atunci când un lup încearcă să se liniștească altul, iar acțiunea este destinată să calmeze lupul iritat.

Scopul este de a difuza tensiunea dintre lupi pentru a evita o altercație fizică. De cele mai multe ori, cei doi lupi implicați nu se vor atinge nici măcar.

În culturile umane, arătând deferență prin îngenunchii înainte de redevență sau să se înclece ca un salut ar fi un tip similar de comportament supus.

Câinii joacă lupta

Gândindu-se la dominația la câini

Dominanța teory afirmă că câinii noștri de companie încearcă întotdeauna să-și dea seama cum să depășească sau să ne facă. Dar cele mai recente descoperiri despre modul în care câinii comunică arată că acest lucru nu este cazul.

Câinii nu cred că oamenii din viața lor sunt alți câini, nici nu ne tratează în același mod în care ar fi alt câine.

Câinii comunică doar unul cu celălalt folosind un comportament dominant sau posturing atunci când nu sunt siguri care sunt în controlul unei resurse.

Frecvent, câinii care petrec oricând în jurul valorii de alții, figurează rapid, ceea ce dintre ele se simte cel mai puternic controlul anumitor resurse, cum ar fi mâncarea, jucăriile, locurile de dormit și atenția.

Această înțelegere permite fiecărei resurse să fie controlată pașnic de câinele care simte cel mai puternic despre acea resursă.

Poate însemna că câinii noștri nu "împărtășesc", precum și putem să le dorim, dar împărtășirea este un concept pe care ni le-a învățat cineva la o vârstă fragedă și # 8212; Nu ne-am născut intuitiv, știind importanța împărțirii.

De asemenea, Este important să înțelegeți că câinii noștri (Canis familiaris) nu sunt direct Descendenții lupilor cenușii moderni (Canis lupus).

În schimb, lupii moderni și câinii domestici au avut un strămoș comun 20.000 la 40.000 de ani în urmă. Dar câinii noștri de companie nu sunt descendenți direct de la orice specie modernă de lupi.

Lupii gri moderni și câinii domestici sunt verișoare evolutive & # 8212; nu părinții și copiii, ca să spunem așa.

Asta înseamnă, În timp ce comportamentele lupilor pot avea unele asemănări cu comportamentele câinilor noștri de companie, cele două diferențe importante de expoziție.

Metode de formare a câinilor fără forță

Punctele inhibă învățarea: Canies calm învață cel mai bine

Au fost făcute câteva studii științifice pentru a afla cum învață câinii și Acest studiu 2014 publicat în Jurnalul de Comparement Veterinar a constatat că metodele de formare care utilizează armarea pozitivă sunt mai puțin stresante pentru câini și mai bine pentru bunăstarea lor.

Altele & # 8212; ca Acest studiu publicat în 2004 de către Federația Universităților pentru bunăstarea animalelor & # 8212; au arătat că formarea cu armătură pozitivă are ca rezultat niveluri mai ridicate de ascultare, în timp ce câinii instruiți cu pedeapsă prezintă mai multe comportamente problematice.

Un alt studiu & # 8212; Acest moment publicat într-o ediție din 2008 a Journal of Veterinary Comportament & # 8212; a arătat că câinii instruiți folosind armarea pozitivă au fost mai puțin probabil să arate agresiune și frică.

Există studii suplimentare disponibile, dar obțineți punctul.

Includerea orice pedepsele în timpul antrenamentului încetinesc învățarea și dăunează relației excelente pe care R + Learning Foters între antrenor și cursant.

Deci, încă o dată pentru oamenii din spate, Alpha Rolls sunt o idee rea și contraproductivă pentru obiectivele dvs. de instruire.

R + câine de formare

Dacă rulourile alfa sunt o idee rea, ce fac în schimb?

De vreme ce Rolls Alpha sunt o tehnică de formare debuncată și depășită, cum ar trebui să vă raportați și să vă antrenați câinele?

Multe dintre cele mai moderne tehnici de formare extrem de reușite se bazează pe "armătură pozitivă", " (uneori scrise ca R +). Aceste tehnici sunt De asemenea, numit instruire bazată pe recompensă.

Acest Tipul abordării de formare este mult superior celor mai multe altele, și este ușor de văzut de ce.

Câinii sunt ca noi & # 8212; ei vor repeta acțiunile care par să ducă la lucruri pe care le plac. Deci, dacă un câine face ceva ce nu ne place, primul lucru pe care trebuie să-l dau seama este: Ce recompensă obține câinele când face acel comportament special?

Dacă puteți elimina sau împiedica recompensa, câinele dvs. primește, înlocuiți-i comportamentul cu ceva, mai degrabă, și dați-i întărirea că ea găsește motivația, se va bucura să facă nou comportamentul și să nu mai facă pe cel vechi.

De exemplu, să ne imaginăm asta Câinele dvs. a fost "Counter Surfing", sau sărind pe contoare pentru a apuca și a mânca alimente.

Cum să opriți câinele să săriți pe tejghea

Când era mai mică, nu putea ajunge la contoare. Dar acum că a descoperit lumea largă, gustoasă a blaturilor, nu sunt în siguranță produse alimentare.

Ea nu va face acest comportament în fața dvs., dar de îndată ce părăsiți camera sau întoarceți-vă spatele, gustul dvs. a dispărut ca și cum nu exista niciodată.

Să rupem acest comportament în jos.

  • Răsplata este: mâncarea ta.
  • Antecedentul este: mâncarea dvs. pe tejghea, plus neatenția dvs.
  • Comportamentul este: sărind, apucând mâncarea și consumă.

Pentru a rezolva această problemă, hai să începem cu eliminarea recompensei.

  • Primul pas: Păstrați un ochi pe câinele dvs. și nu lăsați alimentele nesupravegheate deloc pe contoare, nici măcar pentru o secundă. Dacă recompensa pentru un comportament problematic a dispărut, de obicei comportamentul se va stinge în timp.
  • Pasul doi: Învățați o comandă "așteptați" la intrarea în bucătărie. Acesta este un comportament incompatibil, deoarece câinele dvs. nu poate să sară pe contoarele de bucătărie dacă nu este în bucătărie. Ocazional, aruncându-i un tratament, deoarece ea așteaptă cu răbdare la pragul de bucătărie îi va aminti că ea încă mai face o treabă minunată, că nu trebuie să vină în bucătărie pentru a obține un tratament gustos și că ești sursa de bine lucruri.
  • Pasul trei: Îmbogățiți viața câinelui un pic mai mult! Oferindu-i o jucărie puzzle cu cina înăuntru este o modalitate excelentă de a-și ocupa atenția în timp ce vă faceți mâncarea și mâncați-o. Dacă ea este prea concentrată pe jucăria ei de a vă îngrijora de ceea ce vă faceți griji, mâncarea dvs. este în siguranță în burta voastră înainte ca câinele să știe că ați făcut-o.

În nici un moment în timpul acestui exemplu de antrenament este câinele tău speriat, supărat sau în durere. De fapt, învățându-i un și # 8220; incompatibil și # 8221; comportament (unul care nu-i permite să prezinte comportamentul problematic pe care încercați să îl opriți) vă oferă posibilitatea de a se lega cu ea mai mult.

În plus, ea va câștiga tratamente de la tine pentru că a fi bun! Câștigați-o!

Moralul acestei povestiri de antrenament este: supraveghează câinele dvs. și încercați să vă imaginați ce fel de recompense ar putea să-ți motiveze câinele să devină greșit.

Apoi, asigurați-vă că ați pus câinele pentru succes, oferindu-i un mediu în care cele mai bune lucruri din viața ei provin de la dvs!

Forța de formare pentru câini fără forță

Găsirea unui bun antrenor fără forță

Dacă sunteți pregătiți un câine și nu este învață cât mai repede sau eficient așa cum doriți, ar trebui să consultați un expert de formare sau comportament canin.

Există formatori profesioniști de câini în majoritatea domeniilor care utilizează o pregătire pozitivă de armare pentru a ajuta câinii și oamenii lor să-și atingă obiectivele de formare. Există, de asemenea formatori care oferă soluții de formare pe distanțe lungi Puteți consulta.

Formatorii de acest tip sunt, de asemenea, cunoscuți sub numele de formatori fără forță. Căutarea pentru armarea pozitivă sau formatorii fără forță în zona dvs. ar trebui să vă ofere câteva opțiuni bune de explorat.

Dar dacă întâmpinați dificultăți în a vă imagina ce fel de tehnici utilizează un antrenor pur și simplu întrebându-le ce fel de comportamente problematice necesită corecții sau pedeapsă ar trebui să vă aducă răspunsul dvs.

De exemplu, dacă solicitați un antrenor ce tip de echipament va trebui să vă antrenați câinele să meargă frumos pe o lesă și vă încurajează să achiziționați un vârf sau un guler de șoc, acest lucru indică faptul că antrenorul tinde să preferă pedeapsa asupra armăturii pozitive, Deoarece gulerele de șoc și pinch pot provoca o durere de câine.

Alternativ, dacă formatorul spune că puteți folosi orice echipament confortabil de mers pe jos dorit și vă încurajează obțineți o pungă de tratament și unele mici, Tratamente de formare gustoase Pentru a intra în ea, este un pariu bun că acest formator va folosi o armare pozitivă numai pentru a vă ajuta să vă antrenați câinele.

Găsirea unui antrenor fără forță

Iată câteva linkuri pentru a verifica dacă sunteți interesat să găsiți un antrenor fără forță care utilizează doar tehnici de armare pozitive pentru a vă ajuta să vă antrenați câinele.

Întrebări frecvente alfa

Alfa-rulare este un subiect care creează curiozitate și, din păcate, o mulțime de confuzie. Vom încerca să vă ajutăm să înțelegeți mai mult tehnica, răspunzând la unele dintre cele mai frecvente întrebări despre subiectul de mai jos.

Ar trebui să vă rotiți câinele?

Nu. Alpha Rolls sunt o tehnică de formare dezastrată și periculoasă, care nu îndeplinește obiective de instruire și s-au dovedit a crește comportamentele agresive ale unui câine.

Sunt alfa rulouri dăunătoare pentru câini?

da. Proprietarii care folosesc rulouri alfa își măresc nesiguranța câinelui și le-au erodat încrederea în tine. Ei devin înspăimântați de oamenii pe care ar trebui să aibă încredere cei mai mulți, iar câinii înfricoșători sunt mai probabil să muște.

Cum îmi arăt câinele că sunt alfa?

Câinii nu doresc să fie responsabili, așa că nu trebuie să-i dovedești nimic. Nici unul dintre comportamentele câinilor noștri nu este o încercare de a ne controla. Nu există niciun motiv pentru care ar trebui să faceți ceva neclintit la câinele dvs. ca parte a antrenamentului ei.

Împingeți câinele meu la sol să o ajute să o antreneze?

Singurul lucru care îi fixează câinele la pământ o va învăța că este să vă fie frică de tine și te face neatragă în ochii ei. În viitor, va fi mai probabil să îndeplinească un comportament agresiv atunci când este frică și # 8212; inclusiv unele pe care le poate avea în direcția dvs. 

***

Din fericire pentru câinii noștri, Acum știm că Rolls Alpha sunt o modalitate periculoasă și nedreaptă de a interacționa cu ei.

În plus, Alpha Rolling este, de asemenea, complet inutil! Există atât de multe alte modalități de a învăța câinii noștri, care sunt excelente pentru a le ajuta să învețe în timp ce ne permite să continuăm să creștem legătura iubitoare și de încredere, care este cea mai bună parte a câinilor în viața noastră!

Ați folosit o pregătire pozitivă de armare pentru a vă ajuta câinele să învețe? Care dintre comportamentele cele mai grave ale câinelui dvs. au fost modificate folosind armarea pozitivă? Ați lucrat cu un antrenor profesionist fără forță pentru a vă ajuta cu succes câinele să învețe ceva nou?

Distribuiți-vă experiențele (și orice întrebări pe care le aveți) în comentariile de mai jos!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ar trebui să-mi rotesc câinele?