Inhibarea mușcăturii de predare: gestionarea gurii tale

Predarea câinelui să nu muște din greu

"Are musca?"

Mi sa cerut această întrebare de multe ori de către persoanele care caută un nou animal de companie pentru a-și împărtăși viața. Nu contează dacă sunt interesați să dobândească un hamster, un șarpe sau un câine, # 8212; Întotdeauna răspund, "Au o gură, așa că, desigur, pot mușca. Cum ar trebui să mănânce altfel?"

Îi asigur apoi că animalul este curios nu este sângeros, dar sunt posibile accidente și există întotdeauna pași că îngrijitorii potențiali pot lua pentru a preveni mușcăturile.

Din fericire, spre deosebire de multe rozătoare și reptile, Câinii noștri de companie pot fi învățați cum să interacționeze în siguranță cu oamenii care folosesc gura lor & # 8212; Ceva numit "Inhibarea mușcăturii." Cu toate acestea, ei pot stăpâni numai această abilitate dacă o persoană este dispusă să-i ajute să învețe.

Vom încerca să vă ajutăm să înțelegeți cum să învățați aceste lecții câinelui dvs. de mai jos. De asemenea, vom explica importanța inhibării mușcăturii și a unora dintre DOS și DONS veți dori să îmbrățișați în timp ce practicați-vă cu poochia dvs.

Inhibarea mușcării la câini: Taieways cheie

  • Puppies își folosesc în mod natural gurile pentru a interacționa cu lumea lor. Putem să ne asigurăm că fac acest lucru atât de ușor prin învățarea lor pentru a modifica puterea mușcăturii lor "# 8212; ceva numit inhibiția mușcăturii.
  • Există mai multe tehnici de instruire pozitive și jocuri pe care le puteți folosi pentru a ajuta la învățarea unei inhibări bune a mușcăturii. În esență, vrei să-ți laude și să-ți recompensați pupa când este blând cu gura și să reacționezi sau să-ți elimine atenția când mușcă prea tare.
  • Tehnici aversive & # 8212; Inclusiv & # 8220; # 8221 bazat pe dominanță; metode de instruire cum ar fi alfa rolls și scruffing & # 8212; nu sunt de ajutor. De fapt, ei vă pot limita progresul și vă pot face greu ca câinele să învețe.

Ce este inhibarea mușcăturii?

Folosim termenul "inhibare a mușcăturii" descrie modul în care un câine a învățat să-și folosească gura pentru a interacționa cu lumea și să îndeplinească sarcinile.

Cel mai adesea, termenul se referă la puterea maxilarului utilizat de câine în timp ce moare sau mușcă diverse obiecte, alte animale și oameni.

Deoarece un câine își folosește gura mult ca și cum folosim mâinile, învățând câini să înțeleagă cât de multă presiune a maxilarului este adecvată în situații diferite este o lecție extrem de importantă.

Învățarea inhibării bune a mușcăturii vă poate ajuta câinele să facă și să vă păstrați prieteni și îl poate împiedica să facă greșeli dureroase și accidental vă răniți sau alții.

făcând ușor gura câinelui

Cum câinii învață în mod normal inhibarea mușcăturii?

Majoritatea câinilor încep să învețe inhibarea mușcăturii atunci când sunt pui. Lăcătușele lor și sfarcurile mamei lor sunt frecvent singurele lucruri vii care sfârșesc într-o gură de catelus în primele câteva luni de viață.

Din moment ce puii izbucnesc dinții în jurul vârstei de 3 până la 4 săptămâni, atunci când majoritatea câinilor încep să învețe cum și când să le folosească. Acest prim set de dinți este destul de ascuțit (ca orice proprietar de catelus poate atesta) și sunt singura caracteristică a apărării a oferit acestor bile drăguțe de puf.

Dacă puii tineri își folosesc dinții pe littermați în timpul jocului, sau sunt prea entuziasmați în timp ce îngrijirea, companionul înfundat va fi adesea plâns, Yelp sau va da alte indicații auditive de nemulțumire. Mama sau fratele bitten va înceta apoi să interacționeze cu ciocul de infracțiune.

Acest lucru înseamnă că bara de lapte se ridică și pleacă departe de catelul de mușcătură, sau playmul oprește jocul distractiv pe care îl jucau refuzând să interacționeze sau să eliberăm zona.

Ca creaturi sociale, câinii consideră adesea că sunt ignorați sau singuri neplăcuți.

Formatorii numesc situații ca acestea, în care un pooch își pierde accesul la ceva ce îi place ca urmare a comportamentului său, a "pedeapsă negativă."

Puii ridicați cu mama și frații lor au învățat de obicei începutul inhibării mușcăturii până când sunt relocate într-o nouă familie umană.

Dar Puii crescuți fără frați sau mamă nu au reușit să-și încerce fălcile și un set proaspăt de dinți pe tovarășii de canini cu piele groasă. Aceasta înseamnă că de obicei nu știu când și cum să-și folosească gura în mod corespunzător.

Puii care sunt luați acasă după ce au avut 8 săptămâni au avut multe șanse să-și practice inhibarea mușcăturii decât cei care merg la case noi la o vârstă mai mică.

De ce este o inhibare a mușcăturii unei abilități atât de importante?

Câinii care nu au învățat cum să inhibeze mușcăturile lor sunt mai puțin plăcute pentru a fi în jur, și pot fi potențial mai periculoase atunci când sunt stresate sau speriate.

Să înțeleagă că mușcătura și gunoi sunt comportamente normale pentru puii tineri și nu sunt nici un motiv de îngrijorare. De fapt, dacă am întâlnit un tânăr nu a făcut-o încearcă să-și folosească gura pentru a juca cu mine M-aș întreba dacă ceva nu a fost greșit.

Dar mușcăturile grele pot schimba cursul vieții unui câine sau chiar Sfârșit aceasta.

Formarea de inhibare a mușcăturii Won`t schimba capacitatea câinelui de a-și folosi gura pentru sarcini normale, dar voi Ajutați-l să dau seama cât de multă putere a maxilarului este acceptabilă atunci când interacționează cu oamenii.

Și acest lucru este important ca câinii să-și folosească în mod natural gurile pentru a interacționa cu lumea lor.

Unele exemple comune în timpul cărora inhibarea săracă a mușcăturii pot provoca probleme:

  • Când ne angajăm în timp cu câinele nostru
  • Când dăm câinelui tratați cu mâna
  • Când animalele noastre primesc îngrijire medicală

Inhibarea mușcăturii de predare: elementele de bază

Acum că înțelegeți importanța inhibării mușcăturii, sunteți gata să începeți să vă învățați câinele.

Din fericire pentru noi, Câinii sunt capabili să învețe inhibiția mușcăturii indiferent cât de vechi sunt sau ce experiențe le-au format.

Inițial, cel mai bine este să vă concentrați pe învățarea câinelui dvs. pentru a fi blând în timp ce vă duceți tu.

În acest fel, dacă câinele dvs. se află într-o situație când simte nevoia de a mușca, el va învăța deja cum să-și tempereze puterea mușcăturii și va fi mai puțin probabil să facă multă deteriorare a pielii umane.

Cel mai bun mod de a învăța câinele dvs. pentru a fi blând în apropierea degetelor tale este Practicați inhibarea mușcăturii în timpul interacțiunilor dvs. de zi cu zi.

Veți dori să începeți să faceți acest lucru de îndată ce vă aduceți casa de câine.

Puteți încuraja contactul cu gura care este încet, dar progresiv mai mare de:

  • Lăsându-i să știe când minte prea tare
  • Laudă-l când se îmbunătățește
  • Gestionarea gurii sale cu o mare varietate de Jucării de câine moale

Odată ce câinele dvs. a învățat cum să-și folosească gura ușor în timpul interacțiunilor cu dvs., continuați Jocul de recompensă care include contactul cu mai puțin gura.

Continuați să faceți acest lucru până când se întâmplă la fel de rar cum doriți, sau ați modelat mușcătorul într-un alt comportament, cum ar fi lins.

De asemenea, puteți mări controlul gurii cu alte obiecte prin predarea și practicarea exercițiilor folosind indicii (cum ar fi "lăsați-o", "luați-o" și "Dați-l") În sesiunile de formare zilnică.

Cum să învățați căppeies Inhibiția: Unde să începeți

Puii sunt frecvent grupa de vârstă pe care oamenii îl sunt cel mai preocupați de momentul în care se consideră formarea de inhibare a mușcăturii, deoarece au avut relativ puține practici de învățare pentru a-și inhiba mușcăturile cu oamenii.

De asemenea, dinții de catelus sunt ca niște rasori mici și doare mult Când ne vor plictisi!

Deoarece puii își petrec tot timpul, fie adorabil adorabil, fie acționând ca dervisul de energie al energiei, în timp ce se trezesc, aici este o serie bună de antrenament care urmează să vă ajute Reduceți suportul dureros al catelusului:

1. Păstrați jucăriile moi pretutindeni.

Catelul dvs. vrea să se joace tu, Și nu va călători până la hol pentru a selecta o jucărie din cutia de jucărie.

Asa de, Având o varietate de jucării moi disponibile în fiecare cameră este un loc minunat pentru a începe.

jucarie moale

Asigurați-vă că rotiți jucăriile prin camere diferite și aveți o cutie de jucărie inaccesibilă ca parte a rotației și # 8212; Când faceți din nou acele jucării disponibile, ei vor avea aceeași noutate interesantă ca fiind complet noi!

Când puștiul tău se zboară cu încântare, arătând ca toți dinții, prinde gura pe o jucărie. Dacă este nevoie de, Continuați să luați o altă jucărie pentru a oferi de fiecare dată când poochează-o pe o singură dată.

2. De îndată ce simțiți durerea, reacționați audibil.

Lăsați-vă că puii să știe că este puțin greu prin reacția sonoră odată ce mușcă prea tare. Unii oameni le place să iau sau să plângă, unii preferă să spună "Ouch!", Iar alții preferă" oooooh!"Într-un ton mai moale.

Dacă puiul dvs. a observat reacția dvs. auditivă și a încetat să facă ceva inconfortabil, să reluați jocul sau să comutați jucăriile.

Ajutându-l să se concentreze asupra deciziilor bune pe care le face în momentul în care prin recompensarea unei schimbări preferate a comportamentului imediat este un instrument puternic de instruire.

Din păcate, dacă puii dvs. este prea obosit sau supraîncărcat, el nu poate răspunde la această Cue auditive.

Reacția sonoră nu funcționează pentru toți câinii, deci dacă acest lucru nu vă întrerupe gunoiul câinelui (sau naiba - în unele cazuri - chiar și Boosts Câinii tăi mănâncă datorită emoției și credinței că ați devenit o jucărie umană) doar săriți la următorul pas.

TRAINER PRO TIP: Păstrați lucrurile consecvente

Asigurați-vă că alege unu marker auditiv și păstrați-o consistentă pentru dvs. și pentru întreaga dvs. gospodărie, precum și pentru vizitatori. Puiul dvs. abia înțeleg comunicarea câinilor, așa că cu siguranță nu va avea prea mult succes care interpretează o grămadă de sinonime.

3. Opriți jocul dacă puii dvs. nu primește ideea.

Dacă nu are efectul dorit de reducere a intensității gunoiului, Este posibil să aveți nevoie să vă dați puțină un pic de timp pentru a vă răci.

Începeți prin scăderea privirii și Îndepărtați toată atenția și afecțiunea timp de până la 30 de secunde. Dacă continuă să strige, calm și liniștit trece peste o poartă, sau umblați printr-o ușă și închideți-o în spatele dvs.

El a aflat acum că nipping înseamnă sfârșitul timpului de joc.

Câine mușcă mâna ușoară

Capcane și soluții: depășirea problemelor comune de inhibare a mușcăturii

Din păcate, formarea câinilor nu funcționează întotdeauna cât de repede ne-ar plăcea. Și din moment ce fiecare câine este un individ, fiecare poate necesita o formulă de formare unică.

Din fericire, formatorii au dezvoltat o serie de soluții utile pentru provocările și obstacolele comune.

Tweak markerul dvs. auditiv

De exemplu, dacă catelul dvs. arată o tendință de a trece peste trezirea și să intrați într-o frenezie în timpul jocului, Experimentați cu ajutorul unui marker de durere auditiv mai silențios.

Unii câini se încântă mai încântați de zgomote puternice sau înalte, care nu le vor ajuta să se calmeze suficient pentru a intra în mintea lor mentală și # 822; # 8221; Sau gândiți-vă cât de greu sunt încurcate.

În astfel de cazuri, Un marker auditiv consistent, relativ liniștit poate funcționa mult mai bine.

Utilizați instrumente pentru a preveni suportul

Lăsând o lesa de tracțiune scurtă atașată la gulerul puilor, poate fi de ajutor atunci când inhibarea mușcăturii. Prin păstrarea pooch-ului atașat la o lecție scurtă, veți putea să-l îndepărtați dacă devine prea nippy.

În mod similar, jucând într-o zonă închisă (ca un X-Pen) sau folosind a pripon În timpul sesiunilor de redare vă poate ajuta să vă deplasați din gama de șocperte ale puilor mai repede și să-i dați o perioadă mai eficientă de răcire.

Instruirea "Tehnici" care nu funcționează: greșeli și greșeli comune

S-ar putea să fiți auzit de alte metode "încercate și adevărate" care "lucrează minunat" pentru a vă împiedica să vă mușcați (sau să faceți acest lucru mai ușor).

in orice caz, Inhibarea mușcăturii de predare nu ar trebui să implice niciodată experiențe aversive nici o durată mai mică decât termenele scurte și eliminarea atenției dvs.

Aceasta înseamnă evitarea mereu a tehnicilor cum ar fi:

  • Alfa-rulare
  • Scruffing
  • Țineți gura închisă a câinelui
  • Apucând gingiile câinelui dvs. neconfortabil
  • Lovind pooch-ul tău
  • Micșind câinele în represalii
  • Pulverizând câinele cu apă
  • Certați sau strigați la câinele dvs

Aceste tipuri de acțiuni nu sunt recomandate în timpul sesiunilor de instruire, deoarece sunt "aventuri puternice" care sunt susceptibile de a provoca frică sau durere.

Cu siguranță nu vă înveți catelul dvs. cum să facă alegeri bune care vor duce la comportamente pe care le preferați.

Tehnici de instruire ca acestea descarcă încrederea pe care o are catelusul tău în tine.

Și acest lucru este important pentru că câinii înspăimântați nu pot învăța bine & # 8212; deși pot încerca să evite oamenii și situațiile care le reamintesc de frica lor.

Din moment ce catelul tău te-a întâlnit, formând o legătură de încredere, iubitoare cu el, ar trebui să fie scopul principal al tuturor interacțiunilor tale.

În contrast, Formarea pozitivă-armare vă va ajuta pe catelul să învețe mai repede, Așa cum nu va fi frică de tine sau să încerce să înțeleagă experiențele de formare înfricoșătoare înainte de a începe să aibă încredere în tine.

"Prinderea" comportamentelor bune ale câinelui: un alt truc util pentru inhibarea mușcăturii de predare

Cel mai bun mod de a lăsa catelul dvs. să știe că el face alegeri bune este să facă lucruri minunate (sau să continue să se întâmple) atunci când face ceea ce vrei să facă.

De exemplu, dacă câinele dvs. a început să vă gura cu ușurință, sau se joacă cu dvs. într-un mod care nu implică gura lui pe tine, ajuta-l să se concentreze asupra succeselor sale folosind un clicker și Tratamente de formare.

"Prinderea comportamentului bun, făcând clic pe clickerul dvs. atunci când comportamentul se întâmplă în mod natural (fără să vă dați câinelui sau o comandă) și să-i dați repede un tratat minunat și gustos, este un mod minunat de a lăsa cățelul tău să știe că a observat că faci Loc de muncă bun.

PRINCIPLINGUL DE UTILIZARE & # 8221; Comportamentul său în acest mod îi ajută să se concentreze asupra succeselor sale, astfel încât să poată repeta acele comportamente în viitor.

Prin "prinderea" comportamentului bun, antrenamentul de inhibare a mușcăturii dvs. va accelera și vă puteți îmbunătăți abilitățile de formare a clicker în același timp când aduceți recompense tangibile și gustoase în jocul dvs.

Doar amintiți-vă: dacă puiul tău face ceva dreapta, el nu face ceva gresit!

"Prinderea" funcționează minunat în timpul inhibării mușcăturii și va contribui, de asemenea, la îmbunătățirea oricărui alt comportament pe care doriți să îl schimbați. Continuați să implementați această tehnică când vedeți comportamente care vă plac și, în curând, nu vor fi rămase comportamente rele.

Câinii care senează când iau tratamente: Ce faci?

Mulți câini sunt încântați atunci când sunt oferite tratamente, ceea ce le poate determina "Miss & # 8221; și ne strânge mâna. Din fericire, există modalități de abordare a acestei probleme.

De exemplu, Oferind tratamente de la palma dvs. plat, mai degrabă decât ciupit între câteva degete pot ajuta. Dar, unii câini sunt încă prea încântați de consumarea gustării și continuați să vă grăbească ocazional oricum.

Nu doriți să vă întăriți acest suport imediat, dând imediat câinelui dvs. tratamentul, așa că Practicarea "prea rău / ia" este bună pentru puii și câini de orice vârstă.

Pentru a juca & # 8220; prea rău / ia-o & # 8221;, urmați pașii de mai jos:

  • Când vă dați câinii dvs. un trata, închideți tratamentul în interiorul pumnului și spuneți "prea rău" oricând simțiți dinții câinelui tău.
  • Dacă câinele dvs. continuă să muște, gura sau laba la pumnul tău, așteaptă cu răbdare și liniștit pentru el să se plictisească și să se oprească sau să privească de mâna ta.
  • Odată ce așteaptă cu răbdare, deschideți-vă pumnul așa cum spuneți "ia-o!"Asigurați-vă că tratamentul este pe un palmier plat sau aruncați tratamentul pe podea, astfel încât pooochul dvs. nu vă lipiți sau nu gura din nou mâna în timp ce ajunge la tratament.

Ce zici de puii deosebit de gura?

Unii pui par a fi deosebit de concentrați în gură și o modalitate de a le ajuta să zgârie această mâncărime dându-le Sigur, mestecați naturali adecvați vârstei, Puppy Teakething Jucării, sau Jucării înghețate În timp ce se bucură de timpul liniștit într-o cutie sau spațiu sigur.

Acțiunea de mestecat poate calma un catelus în jos, iar utilizarea acestor tipuri de mestecați va ajuta la construirea unor asociații pozitive cu a Crăciunul câinelui sau spațiu sigur. Încercând o varietate de mestecați și jucării pentru a afla ce îi place câinele dvs. și va mesteca o idee este o idee bună.

Jucării Kong, De exemplu, sunt tratarea jucăriilor care sunt în mod obișnuit considerate sigure pentru timpul solo-mestecat (deși ar trebui să vă supravegheați întotdeauna câinele atunci când vă bucurați de o nouă jucărie pentru primii de câteva ori pentru a vă asigura că nu o va distruge sau nu va consuma).

Mestecarea este un comportament natural de ameliorare a stresului pentru câini, astfel încât să exploreze o varietate de obiecte de mestecat pentru câinele dvs. până când găsește lucruri pe care le iubește merită efortul.

Inhibarea mușcăturii de predare: o activitate pentru întreaga familie

Câinele dvs. va învăța cel mai rapid dacă toți oamenii care interacționează cu el participă la procesul de instruire.

Dacă aveți Kiddos, începeți să le învățați ceva Kid-prietenos Tehnici de formare pentru câini pentru a le obține mai confortabil cu puii și de a învăța elementele de bază ale lui Limbajul corpului câinelui.

Înțelegeți doar că unii membri ai familiei dvs. pot să nu fie gata să gestioneze sau să-ți antreneze puștiul cu tine. Asta e bine & # 8212; Numai acei oameni care doresc să participe la procesul de formare ar trebui să poată intra în.

De asemenea, păstrați siguranța în minte: Puii care nu au învățat încă o inhibare a mușcăturii (și toți câinii, pe tot parcursul vieții lor) trebuie să fie supravegheați îndeaproape în timp ce interacționează cu copiii.

Copiii nu vor înțelege de ce mingea drăguță de puf ar dori să-i muște sau să-i rănească, iar experiențele înfricoșătoare, cum ar fi înfrângerea pot deteriora prietenia în creștere între pui și copilul tău.

Învățați-vă copiii să poarte întotdeauna o jucărie moale atunci când se joacă cu puiul și că ar trebui să stea ca un copac (fără a alerga sau țipând) dacă catelul se grăbește calea lor.

Acest lucru va oferi adesea unui timp suficient de adult pentru a ajunge pe scenă și pentru a gestiona situația în siguranță.

Reiterează importanța coerenței

Încă o dată, consistența în timp ce formarea Puppies și câini este esențială: dacă toți cei care interacționează cu puii îi ajută să-l antreneze urmând aceste reguli, pupa va învăța o mare afacere mai rapidă.

Nu merge singur și # 8212; Știți când să solicitați ajutor profesional

Să presupunem că utilizați tehnicile enumerate în acest articol, dar câinele dvs. este încă foarte supărat, sau poate că mușcătura este crescând în rezistență și durată, mai degrabă decât diminuarea.

În ce moment este o idee bună să căutați ajutor în afara?

Fiecare situație este diferită și trebuie să vă bazați pe propria judecată, dar Câinii care pot fi definiți de următoarele pot beneficia de ajutor profesional:

  • Mai mult de 5 luni
  • Mârâind cu limbajul corpului rigid și / sau o stare tare înainte de a încerca să muște
  • Mușcând din greu în situații cu variabile consecvente (lângă castronul alimentar al câinelui, pat, jucării sau mestecați; cu vizitatori; sau când câinele este atins)
  • Micșind greu atunci când primește îngrijirea sănătății (curățarea urechii, tăierea unghiilor sau periajul)
  • Să se aplece rapid și să nu se poată calma
  • Nu se îmbunătățește cât de repede preferați

Înscrierea ajutorului Un antrenor profesionist fără forță este o idee excelentă în oricare dintre aceste cazuri.

Formatorul dvs. va fi capabil să vă vorbească despre comportamentele referitoare la comportamentele pe care le expune câinele dvs. și vă ajută să vă ajustați mediul de trai pentru a vă gestiona mai bine câinele.

Formatorul poate crea, de asemenea, un plan de instruire care poate accelera învățarea câinelui dvs. și vă poate oferi activități mai specifice pentru a lucra în timpul sesiunilor dvs. de instruire.

Planul vă va ajuta, de asemenea, să vă prioritizați și să vă îndepliniți obiectivele de formare, îmbunătățind abilitățile dvs. de formator.

Câinele dvs. nu dorește să facă greșeli sau să fie în necazuri.& # 8221; Un antrenor bun va fi ușor și plăcut pentru dvs. și câinele dvs. să lucrați și să facilitați comunicarea și înțelegerea mai clară a consiliului.

Aceste abilități vă vor aduce pe dvs. și pe animalul dvs. de companie și vă vor permite să vă bucurați de mai multă siguranță și fericire în viața dvs. împreună.

***

Inhibarea mușcăturii pentru câinele sau catelul dvs. va fi una dintre cele mai utile și mai pline de comportamente pe care le lucrați împreună și una dintre cele mai regretabile pentru a sări peste.

Știind că puteți conta pe câinele dvs. pentru a evita în mod deliberat rănirea oamenilor este un principiu principal asupra cărora avem încredere în câinii noștri iubiți de animale de companie.

Câinele dvs. are o inhibare bună a mușcăturii? Ați angajat vreun joc sau tehnici pentru a ajuta la instituirea unor obiceiuri mai bune de gunoi în pooch? Ați lucrat cu un antrenor pentru a vă îmbunătăți inhibarea mușcăturii?

Distribuiți-vă experiențele (și orice întrebări pe care le aveți) în comentariile de mai jos!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Inhibarea mușcăturii de predare: gestionarea gurii tale