Texas cichlid (rio grande perch) profilul speciilor de pește

Texas Cichlid (Herichthys Carpintus) subacvatic, vedere laterală

Pestele de pește de cichlid irizează pe perle poate crește la o dimensiune mare în acvariul dvs., deci veți avea nevoie de un mare Rezervor de apă dulce. Acest pește strălucit și frumos împletit, totuși, este cunoscut și pentru agresiunea sa. Specimenele cresc foarte mari, necesitând habitate mari și cisterne tolerante. Când acești pești depășesc acvariul, ei nu ar trebui eliberați în sălbăticie. Și totuși, populațiile non-indigene sunt acum pescuite ca o sursă de hrană și pentru sport.

Prezentare speciala

Nume comune: Pearl Cichlid, Rio Grande Cichlid, Rio Grande Perch, Texas Cichlid

Nume stiintific: Herichthys cyanoguttatus

Dimensiunea adulților: 12 inci

Speranța de viață: 10+ ani

Caracteristici

FamilieOrigineSocialNivelul rezervoruluiDimensiunea minimă a rezervoruluiDietăCreștereÎngrijirephDuritateTemperatura
Cichlidae
Texas și nord-estul Mexic
Agresiv și teritorial
Toate nivelurile
55 galon
Omnivore
Egglayer
Intermediar
6.5 la 7.5
Până la 12 DGH
68 la 75 F (20 până la 24 c)

Origine și distribuție

Texas Cichlids sunt originari din Lacurile și râurile din South Texas și din nordul Mexicului, făcându-le cele mai nordice specii de Cichlid din lume din lume. Este, de asemenea, singurul cichlid originar din Statele Unite. Fiind importate în Europa încă din 1912, a fost printre cele mai vechi cichlidele importate în Europa din America.

Popular în Hobby de acvariu, Texas Cichlids sunt stocate în mod obișnuit în majoritatea magazinelor, uneori sub numele de perla Cichlid sau Rio Grande Perch. Cel de-al doilea nume provine dintr-o zonă în care se găsește adesea, râul Rio Grande din Texas. Specimenele vândute în magazine sunt adesea crescute captive.

Această specie a fost introdusă și în zonele în care nu sunt indigene, uneori în scop, dar adesea de către proprietarii de acvarii disperați să se adauge de un pește pe care nu mai pot avea grijă de. Domeniile populațiilor non-indigene variază de la TEXAS de nord la Florida, unde a devenit un pește popular de joc cu o aromă similară cu cea a Tilapiei.

Culori și marcaje

Texas Cichlids sunt un pește mare și agresiv care pot ajunge până la un picior în lungime, deși cele mai vândute în comerțul cu acvariu atinge o dimensiune a adulților care este puțin mai mică decât asta. Corpul acestei specii este pearl-gri cu scale albastre la albastru, care dau aspectul de papete periferice irizante. Pălăria irizantă se extinde în aripioare. Un loc întunecat este clar vizibil la baza coada, și mai multe locuri sau baruri sunt în centrul corpului.

Masculii maturi dezvoltă cocoașă cocoșă nuchal pe cap de deasupra ochilor. Atunci când reproduceți, peștele își asumă o jumătate de colorare izbitoare și jumătate, iar partea frontală a corpului devine alb, iar partea din spate și subbelică fiind neagră sau negru și gri.

Tankmates

Texas Cichlids sunt agresivi, care trebuie ținute în minte atunci când selectează Tankmates. Alte cichiduri centrale sau sud-americane mari sunt potrivite pentru cisterții, la fel ca și Oscarurile, Dollars de argint și Barbs Tinfoil. Când este păstrat cu alte specii mari, rezervorul ar trebui să fie cât mai mare posibil pentru a permite fiecărui spațiu pentru a avea propriul teritoriu.

Temperament agresiv

Texas Cichlidele trebuie păstrate numai cu alte specii mari de pești care sunt capabili să se ferească pentru ei înșiși. La reproducerea, acestea nu ar trebui să fie păstrate cu alte pești, deoarece sunt destul de susceptibile de a ucide orice alt pește din rezervor. Acest lucru este valabil și cu propria lor specie, deoarece perechi de reproducere sunt foarte agresive.

Texas Cichlid Habitat și îngrijire

Când luați în considerare dimensiunea rezervorului, mai mare este întotdeauna mai bună pentru această specie. Dimensiunea minimă a rezervorului este de 55 de galoane pentru un singur specimen și 75 de galoane pentru scopuri de reproducere. Când păstrați Cichlidele Texas sunt păstrate cu alte pești mari, rezervorul ar trebui să fie de 125 de galoane sau mai mare. Filtrarea ar trebui să fie robustă, deoarece această specie este sensibilă la deșeurile organice. Efectuați modificări săptămânale parțiale de apă pentru a asigura că chimia apei rămâne optimă.

Oricine a păstrat acest pește este conștient de acest pește că încercarea de a furniza un rezervor frumos de aqua este o bătălie pierdută, deoarece acest pește este un ard ungger care va dezroduce plantele și va muta roci mici și alte obiecte de decor. Asta nu înseamnă că rezervorul ar trebui să fie lipsit de plante sau orice altceva, dar să fie conștient de faptul că va fi rearanjat în mod regulat la capriciul peștelui.

Pentru Aqua-Scaping, este mai bine să ne imită habitat natural. Începe cu A substrat de pietriș sau nisip fin, care emulează paturile de râu de nisip ale habitatului lor nativ. Includeți o mulțime de roci netede, Bogwood sau Driftwood. Driftwood este, de asemenea, benefică în păstrarea pH-ului de apă mai moale și mai acidă. Plantele robuste rotunjesc habitat. Plantați-le astfel încât rădăcinile sunt inaccesibile, pentru a le împiedica să fie dezrădăcinate. Plantele plutitoare sunt, de asemenea, o opțiune bună. Sunt necesare spații deschise, dar sunt astfel locuri de ascundere spațioase. Pietrele mari și vasele de lut pot fi utilizate în acest scop.

Texas cichlid dieta si hrana

Această specie este omnivore și nevoi alimente de carne echilibrate cu vegetație. Ei nu sunt mâncători agitați și vor mânca aproape orice, inclusiv alimente vii, congelate, fulgi și pelete. Furnizați alimente vii atunci când este posibil, cum ar fi viermi și insecte sau larve de insecte. Legumele proaspete pot fi hrănite, precum și fulgi de spirulină sau pelete pentru a-și menține culorile naturale luminoase și pentru a menține sănătatea.

Diferențele dintre sexe

Diferențele sexuale nu sunt întotdeauna evidente. Cu toate acestea, bărbații sunt, de obicei, mai strălucitoare în culoare și irizare, cresc la câțiva centimetri mai mari în dimensiune și, de obicei, cresc o cocoașă proeminentă pe capul lor. De asemenea, sa observat că aripioarele bărbaților sunt mai lungi și mai indicate. O modalitate de a alege exemplarele de sex feminin este de petele negre situate pe aripile lor dorsale care sunt absente în specimenele de sex masculin.

Creșterea texasului Cichlid

Texas Cichlides sunt prolifice, ouă de ouă, spadă deschisă, care sunt ușor de ras. Apa în rezervorul de reproducere trebuie să fie moale la nivel mediu-greu (5 până la 12 DGH), PH Neutral (7.0) și între 77 și 82 f (25-28 c). Decora cu roci mari sau vase de lut pentru a oferi o gamă de locații de reproducere.

Perechile de reproducere sunt obținute cel mai bine prin achiziționarea unui grup de o jumătate de duzină de pești tineri. Permiteți-le să crească până la scadență, astfel încât perechile să se formeze. Odată ce o pereche sa format, ele ar trebui să fie separate pentru a le împiedica să atace sau să omoare, alți pești. Condiționează crescătorii cu alimente vii, Dacă este posibil, sau alimente congelate de bună calitate. Când perechea este gata să se spună, colorarea lor se va schimba dramatic. Capul și partea frontală a peștelui vor fi albe, în timp ce burta, precum și partea din spate a peștelui, vor fi negre. O curte activă are loc, în care perechea va bloca buzele, cozile de palmă și se va sapa în substrat.

După curățarea locației de reproducere alese, femeia va pune 500 până la 1.000 de ouă adezive. Acest lucru are loc în mai multe loturi cu bărbatul după femeia pentru a fertiliza ouăle după depunerea. Părinții vor păzi ouăle, care trasează în două până la trei zile. FRY va deveni liber înot în ziua a patru sau cinci. Crediții fără experiență vor consuma uneori tinerii lor, dar nu vor face acest lucru în reproducerea ulterioară.

FRY va accepta creveți de saramură proaspăt, fie proaspătă, fie înghețată. În locul creveților de saramură, pot fi folosite alimente preparate din punct de vedere comercial. Pe măsură ce se creează FRY, pot fi oferite alimente fulgate fin, înainte ca peletele mici să poată fi oferite în cele din urmă.

Mai multe specii de pești de companie și cercetări suplimentare

Dacă Texas Cichlids face apel la dvs. și sunteți interesat de un pește compatibil pentru acvariul dvs., citiți:

Check out profile suplimentare de rasa de pește pentru mai multe informații despre alte informații apa dulce peşte.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Texas cichlid (rio grande perch) profilul speciilor de pește