Ce sunt pinfetale pe păsări?

Parakeets Preening

Termenul Pinfea descrie penele nou cultivate găsite pe o pasăre care trece printr-un molt. Un pinfether este scurt când apare pentru prima oară din pielea păsării tale. Ea iese prin pielea ei și este acoperit de același tip de keratină care alcătuiesc arborii de pene.

Cum arată pinfeathers?

Pinfeathers (sau pene de sânge) arata ca niște știfturi care se lovesc prin piele, probabil de ce sunt chemați la ceea ce sunt numiți. Acestea sunt pene vii, imature, cu o aprovizionare cu sânge care cresc pentru a înlocui o pene veche pe care pasărea a sărit. Această teacă de keratină care este în primul rând compusă din proteine ​​este foarte asemănătoare în compoziție la corn pe un animal, un copite sau un toenail. Acesta trebuie eliminat pentru ca noua pene să "desființeze" și să crească corect. Această teacă de keratină este de a proteja pene nou cultivate în timp ce se dezvoltă. Pe măsură ce peneul crește, teaca din jurul piesei de brand nou devine mai lungă. Pe măsură ce pasărea se ridică, ajută cipul de pe teacă. Această preiniere și chipping permit ca penei să se extindă și să se descopere în timp ce se dezvoltă. Există o alimentare activă de sânge care alimentează pene. Pe măsură ce pene continuă să crească, alimentarea cu sânge se stabilește înapoi în baza structurii de pene aproape de piele. Acești pinfetale noi sunt foarte delicate în timp ce apar astfel încât îngrijirea ar trebui luată atunci când vă manipulați pasărea.

Complexitatea penelor

Pene sunt de fapt destul de complexe și au părți diferite structurii lor generale. Există mai multe tipuri de pene care alcătuiesc un penaj al păsărilor. Și există nume diferite pentru diferitele părți ale penelor. Fiecare este proiectată de natură pentru a face un loc de muncă care este destul de specific pentru funcția de pene. Tipurile de locuri de muncă pe care diferite pene cad în aceste clasificări specifice: izolație, impermeabilizare, afișare, zbor și camuflaj.

Calamusul

calamus este baza penei care devine rachis, (pronunțată: Ray-Kiss) Pe măsură ce vă deplasați în sus, arborele central al penei. Rachisul este principalul arbore central al penei. În majoritatea penelor de pe o pasăre, Rachisul este rigid și suportă barburile cu pene care ies din arbore. Barburile sunt principalele ramuri mai mari ale penei.

Barbles

Barblele sunt ramurile secundare ale penei și sunt mai mici. Aceste barbe și barbule au cârlige mici care permit pasării să "zip" penele ei și să le preincă să-și facă penele să se așeze foarte ordonate și îngrijite pe corpul ei. Această îngrijire este necesară pentru ca penele să funcționeze în mod corespunzător în timp ce zboară, precum și prin captarea aerului între pene și corpul ei păstrându-i cald. Acest zipping cârlige pene folosind barblele ca elemente de fixare. Când o pasăre este îngrijită în mod corespunzător cu toate penele ei "zipped", ea formează protecție împotriva vântului și umidității.

Pantofi de contur

Pene de contur sunt majoritatea a ceea ce vedeți pe pasăre. Pene de contur urmăresc forma păsării, făcând destul de strâns pasărea destul de simplificată. Un bun exemplu al acestui lucru poate fi văzut pe pinguin în cazul în care penele sunt atât de apropiate împreună și strânse pe corpul că arată de fapt o piele mai degrabă decât pene care sunt de fapt prezente.

Aranjate într-un model suprapus foarte asemănător cu scalele pe un pește sau o reptilă, sfaturile penelor sunt expuse și pot fi văzute, în timp ce fundul pufos al penei în jos pe arborele penei la bază sunt pliate în apropiere corpul. Veți găsi asta Femelele sunt o culoare mai drabă sau cea simplă decât bărbatul aceleiași specii în multe cazuri. Acest lucru face mai ușor ca femeia să rămână camuflată în timp ce stă pe ouăle ei sau protejându-și copiii.

Pinfeathers în timpul preîncălzirii

În timp ce păsările îndepărtează majoritatea pinfeatherilor lor în timpul preîncălzirii, Există întotdeauna câteva (în special în partea superioară a capului) că nu pot ajunge destul. În sălbăticie, alți membri ai turmei ar ajuta cu pinii în timpul comportamentelor naturale de îngrijire - dar în captivitate, vă puteți ajuta cu această preiniere prin scoaterea arborilor de la pinfeathers. Puteți face acest lucru prin rotirea ușoară între un deget mare și arătător.

Dacă papagalul tău însoțitor se plutește cu noi pene venind, un duș ar putea ajuta să rămână mai confortabil. Un duș se simte bine la majoritatea păsărilor, pe măsură ce apa ar putea ajuta la mâncărime.

Editat de Patricia sund

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce sunt pinfetale pe păsări?