Boa constrictor: profilul speciilor

sarpele boa constrictor

Există mai multe soiuri de constricții BOA găsite în comerțul cu animale de companie, inclusiv boia de coadă roșie (BOA constrictor constrictor) și Boas de Nord (Boa Imperator Constrictor). Acești șerpi sunt nativi în părți din America de Nord, Central și de Sud. Îngrijirea lor este destul de similară și tind să facă bine în captivitate. În timp ce Boas sunt, în general, destul de docile în temperament, este important să respectăm puterea lor inerentă. Așa cum strâng în jurul ei pradă, se pot înfășura strâns - și dureros-în jurul tău. Cu toate acestea, cu manipularea regulată, majoritatea BOA învață să fie confortabil în jurul oamenilor. De fapt, ele pot deveni destul de îmbătrâni și calm. Și sunt șerpi destul de mici, care nu au nevoie de mult în ceea ce privește îngrijirea zilnică odată ce obțineți locuința și hrănirea de rutină în jos.

Prezentare speciala

Denumirea comună: sarpele boa constrictor

Numele științifice: BOA constrictor constrictor, Boa Imperator Constrictor

Dimensiunea adulților: 8 până la 10 picioare lungime

Speranța de viață: 20 până la 30 de ani în medie

BOA Comportament constrictor și temperament

Boale sunt de obicei active, șerpi de alertă. S-ar putea să știe sau să muste dacă se simt amenințați, dar manipularea consecventă îi va face, de obicei, să fie îmblânzită și nu atât de defensivă. Este important să știți cum să țineți un BO, așa că se simte sigur. O mână ar trebui să fie sub corpul său lângă cap, iar cealaltă parte ar trebui să fie sub jumătatea din spate a corpului său. BOA s-ar putea înfășura în jurul tău în jurul tău pentru sprijinul suplimentar, dar de obicei nu se va strânge decât dacă se simte alarmat sau ca și cum ar cădea.

Locuințele constrictorului BOA

În timp ce constrictorii BOA BOA poate fi găzduit în acvariile de sticlă, șerpii mai mari vor avea nevoie de o incintă personalizată, fie achiziționată comercial, fie construită la domiciliu. Boa constrictorii sunt foarte puternici și vor scăpa dacă este dată șansa, astfel încât incintele trebuie să fie sigure. O dimensiune bună a incintei pentru un adult Boa Constrictor este de aproximativ 6 până la 8 metri lungime, 2 până la 3 metri lățime și 2 până la 3 metri înălțime. Dimensiunea minimă este de aproximativ 10 metri pătrați de spațiu de podea pentru un singur șarpe.

Ascundeți cutiile sunt esențiale pentru a vă face șarpele să se simtă în siguranță. Un minim de două jumătăți ar trebui să fie furnizate în incintă, unul la fiecare capăt al Gradient de temperatură.Piesele pot fi jurnale, peșteri de reptilare comercială, recipiente de plastic cu sussidere cu o gaură tăiată în partea laterală sau chiar cutii de carton. Asigurați-vă că nu sunt mult mai mari decât șarpele, ca o potrivire apropiată, va ajuta șarpele să se simtă în siguranță. Acestea ar trebui să fie curățate sau înlocuite când devin murdare.

O ramură de copac curățată și sterilizată, care este suficient de greu pentru a susține greutatea șarpelui ar trebui, de asemenea, furnizată în incintă. Înmuiați-l într-o soluție de înălbire, clătiți-o foarte bine și uscați-o bine înainte de ao adăuga dacă ați reușit din afară. De asemenea, poate fi utilizat lemn de pluș.

Căldură

Constrictorii BOA provin din climă tropicală, temperaturile calde în incintele lor sunt esențiale. În timpul zilei, trebuie menținut un gradient de temperatură cuprins între 82 și 90 de grade Fahrenheit (28 până la 32 de grade Celsius). De asemenea, ar trebui să fie furnizată un loc de basking de 90 până la 95 de grade Fahrenheit (32 până la 35 de grade Celsius). Pe timp de noapte, temperaturile pot scădea la 78 până la 85 de grade Fahrenheit (26 până la 30 de grade Celsius).

Temperaturile din cușca de șarpe sunt critice, atât de precise termometre cu măsurători în mai multe locații ale incintei (capătul cald, capătul rece și la fața locului) sunt o necesitate. O combinație de Becuri incandescente, Elemente de încălzire ceramice, iar plăcuțele de încălzire pot fi utilizate pentru a menține temperaturile. Orice bec sau elemente de încălzire din incintă trebuie să fie protejate pentru a preveni arsurile, la care șerpii sunt destul de susceptibili. Rock-urile fierbinți nu ar trebui niciodată folosite.

Ușoară

BOAS, în general, nu au nevoie de iluminat UV special. Dieta lor ar trebui să le ofere vitamina D că vor produce din razele UV ale Soarelui în sălbăticie.

Umiditate

Menținerea unui nivel de umiditate în incinta a aproximativ 60% până la 70%. Păstrarea unui castron de apă în incintă poate ajuta la ridicarea nivelului de umiditate, împreună cu zona de a scoate zona. Șarpele va urca probabil în castronul de apă pentru băi, așa că asigurați-vă că este suficient de robust și suficient de mare. Ar trebui să fie curățată în mod regulat, deoarece șerpii vor apăra adesea în apă. Vărsând șerpi poate beneficia în special de o baie pentru a ajuta la procesul natural.

Substrat

O varietate de materiale, sau substraturi, pot fi folosite pentru a linia fundul incintelor constrictorului BOA. Substratul poate ajuta la imitarea mediului natural al șarpelui și va menține o anumită umiditate. Pentru șerpii tineri, căptușirea cușinei cu hîrtie sau prosoape de hârtie este adesea cea mai bună opțiune pentru curățarea ușoară. Pentru adulți, poate fi folosit și hârtie, precum și covor reptil. Beneficiul de covoare este piesele care pot fi tăiate pentru a se potrivi incintei și o piesă murdară poate fi înlocuită cu o rezervă în timp ce piesa murdară este curățată și dezinfectată. Unii proprietari folosesc, de asemenea, coaja de reptile, deși poate fi costisitoare. Rumegusurile de lemn sunt cele mai evitate din cauza preocupărilor de iritare și a potențialului de ingestie și impacție accidentală.

Killer construind șerpi: cum să le păstrați în siguranță ca animale de companie

Alimente și apă

Tinerii BOA ar trebui să fie hrăniți mai frecvent decât adulții. Sobele mici pot fi hrănite la fiecare cinci până la șapte zile, șerpi intermediari la fiecare 10 până la 14 zile, și șerpi complet crescuți la fiecare trei până la patru săptămâni. Reglați hrănirea pentru a menține o stare bună a corpului în șarpe. Și rețineți că mulți șerpi în captivitate sunt supraîncălziți, astfel încât obezitatea poate fi o problemă.

Hatchling Snakes pot fi hrăniți șoareci și iepurii (unul pe hrănire) pe măsură ce cresc mai mari. Un adult Boa Constrictor va mânca câteva șobolani pentru o masă sau un iepure în fiecare lună. Nu hrăniți niciodată un șarpe un articol de pradă mai mare decât partea cea mai largă a corpului.

În plus, evitați manipularea șarpelui timp de cel puțin 24 de ore după o masă sau regurgitarea ar putea apărea. Boale, în general, le place să se ascundă cu prada lor să o mănânce. Deci, nu fi surprins dacă șarpele dvs. dispare într-o cutie de ascundere cu masa și nu o vedeți pentru o vreme.

Timpul de hrănire este atunci când este necesară cea mai mare grijă pentru manipularea constrictorilor BOA (ca și în cazul oricărui alt șarpe). Nu vă alimentați cu mâna, deoarece acest lucru crește riscul de mușcături accidentale dacă greșesc degetele pentru alimente. Și spălați-vă bine mâinile după manipularea alimentelor, sau șarpele ar putea lovi la mâna ta. Un stick de manipulare poate ajuta la împingeți șarpele departe de ușa cuștii din timpul de hrănire pentru a preveni problemele.

Probleme comune de sănătate și comportament

Cea mai gravă boală care poate afecta constrictorii BOA este boala corpului de incluziune sau IBD. Acesta este un retrovirus fatal care este similar cu HIV la om. Un șarpe infectat poate părea sănătos, deoarece virusul poate să stabilească latente de mai mulți ani.

Simptomele IBD includ o respirație BOA cu gura deschisă, apetitul sărac și cantități excesive de saliva. În cazuri avansate, IBD poate provoca șerpi să-și piardă controlul asupra mișcărilor lor corporale. Locuințele dvs. Constrictor BOA în carcasele separate de la alte șerpi este o modalitate de a preveni răspândirea IBD - poate fi transmisă de la șarpe la șarpe prin acarieni, care transportă fluide corporale infectate.

BOA sunt, de asemenea, susceptibile la infecții respiratorii, în cea mai mare parte rezultatul din incinte insuficient încălzite. Semnele unei infecții respiratorii includ șuierătoare, descărcarea nazală și ținând capul în sus pentru perioade lungi de timp. Dacă vedeți o substanță spumoasă care vine dintr-o gură de boa, acest lucru ar putea fi un semn al pneumoniei, care necesită tratament imediat.

În cele din urmă, practicile de creștere slabă pot duce la putregaiul de putregai și boala blister în constrictorii BOA. Boala blister poate apărea ca arsurile pe pielea șarpelui și este de obicei cauzată de cuști supraîncălziți sau de lipsa de umiditate. Rotul de scară indică de obicei o defalcare a sistemului imunitar. Ambele condiții de piele necesită tratament de către un specialist.

Alegerea constrictorului dvs. Boa

Când sunteți gata să achiziționați PET BOA Constrictor, știți cum să identificați un șarpe sănătos. Unele dintre semne includ:

  • Vigilenţă
  • Corpul ferm și musculos
  • Nu există pliuri libere de piele
  • Limba flicată
  • Ochii clară
  • Nu există semne de vărsare reținută (verificați ochii și capătul coada)
  • Nu există paraziți externi vizibili
  • Curățați aerisire
  • Cântare sănătoase fără margini maro sau curbate
  • Nu răni pe piele
  • Reacționează la manipularea prin înfășurarea ferm (dar nu strâns) pe mâna / brațul și, în cele din urmă, relaxați un pic

Ca și în cazul altor reptile, este cel mai bine să alegeți un specimen de crescătorie, iar crescătorii BOA sunt destul de ușor de găsit, având în vedere popularitatea animalului. BOA-urile captive sunt, în general, mai sănătoase și mai docile decât omologii lor prinși sălbatici. Prețurile pot varia pe scară largă, în funcție de tip. Dar multe soiuri frecvent păstrate ca animale de companie costă în jur de 50 până la 200 de dolari.

Ce tipuri de șerpi fac cele mai populare animale de companie?

Specii similare la constrictorul BOA

Dacă sunteți interesat de animale de companie similare, verificați:

În caz contrar, verificați Alte tipuri de reptile și amfibieni care poate fi noul dvs. animal de companie.

Uita-te acum: șerpi de companie: nume și fapte distractive

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Coada roșieCascade Kennels

  2. Simbard, Jules și colab. Prevalența bolii corpului incluziunii și comorbiditatea asociată în colecțiile captive ale șerpilor Boid și Pythonid în BelgiaPLUS UNU, vol 15, nu. 3, 2020, P. E0229667. Biblioteca publică a științei (PLOS), DOI: 10.1371 / Jurnal.ponei.0229667

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Boa constrictor: profilul speciilor