Constrictând șerpi ca animale de companie

piton birmanez

Constrictând șerpi, denumiți în mod obișnuit "Boides" (membri ai familiei taxonomice Boiade), sunt un grup divers de șerpi. Mai multe soiuri sunt Popular ca Animale de companie și în timp ce unii pot fi bine pentru proprietarii de șarpe începător, mai multe nu sunt.

Acești șerpi împărtășesc o trăsătură comună de a ucide prada lor de sufocare, dar există diferențe semnificative în habitate, istorie naturală și cerințe de îngrijire. În timp ce termenii Boa și Python aduc adesea la minte șarpele mari ucigași, aceasta nu este întreaga imagine.

  • Nume: Ball Python (Python Regius) Python cu coadă roșie sau constrictor BOA (BOA Constrictor Imperator sau constrictor constrictor BOA)- Piton birmanez (Python Bivittatus) Python reticulat (Python reticulatus) si altii
  • Mărimea: Între 15 și 20 de metri lungime (sau mai mult) și cântărind aproximativ 200 de kilograme
  • Durată de viață: În funcție de rasă, poate trăi până la 50 de ani

Comportamentul și temperamentul de șerpi constricți

Există șerpi mari și potențial periculoși în acest grup, dar membrii mai mici, membrii familiei pot face animale de companie angajate. Unele sunt destul de curioase, active și ușor de îmblânzit.

Din păcate, au existat mai multe cazuri în care pitonii mari au provocat vătămări grave și chiar moartea oamenilor - atât copii cât și adulți. În timp ce acest lucru sa întâmplat cu șerpi foarte mari constrictivi, ele sunt cu siguranță evenimente izolate. Cu toate acestea, există riscurile, iar educația și precauțiile adecvate sunt necesare pentru a preveni incidentele tragice.

Nu cumpărați un șarpe nesănătoasă și dacă aveți deja șerpi acasă, carantină o nouă sosire timp de cel puțin trei până la șase luni (și asigurați-vă întotdeauna să spălați mâinile între șerpi de manipulare).

Locuințe constrictând șerpi

O lungime de opt picioare este adesea recunoscută ca un prag de siguranță - orice șarpe care atinge o lungime a adulților de mai mult de opt picioare necesită o incintă și experți foarte sigură au recomandat adesea ca doi oameni să fie prezenți să se ocupe de astfel de șerpi mari. Este o idee bună să aveți un manipulator pentru fiecare patru picioare al șarpelui, de exemplu, trei oameni să se ocupe de un șarpe de 12 picioare și patru persoane pentru un șarpe de 16 picioare.

Hrănirea este un timp vulnerabil pentru proprietarii de șerpi mari și se recomandă ca cel puțin să fie o altă persoană prezentă atunci când hrănește să asiste dacă este necesar. (Cele mai constricnte șerpi mănâncă numai o dată la 10 până la 14 zile).

Alte considerente importante, altele decât dimensiunile, includ sursa, nevoile animalelor și locuințele în funcție de specie. Există o variație semnificativă a aranjamentelor de îngrijire și locuințe între diferitele specii.

Alimente și apă

Regula generală despre hrănirea oricărei rase de șarpe este de a evita să ofere articole de pradă mai mare decât partea cea mai largă a corpului șarpelui. În timp ce nu ar trebui să hrăniți niciodată Boas sau Python, de asemenea, ar trebui să evitați manipularea acestuia timp de cel puțin o zi după ce a mâncat. Există o șansă puternică de regurgitare dacă șarpele nu i se dă suficient timp pentru a-și digera prada.

Cele mai multe boabe și pitonii preferă să se ascundă în timp ce mănâncă prada lor. Încărcările lor ar trebui să ascundă cutiile în acest scop - vă puteți aștepta ca constrictorul dvs. de companie să dispară într-o zonă ascunsă în timpul mesei și pentru o zi sau două după aceea.

Dacă aveți spațiul și resursele, mulți experți recomandă hrănirea șerpilor mari într-o carcasă diferită de cea a casei de acasă. În acest fel, au tendința de a asocia hrănirea numai cu cușca de hrănire și sunt mai puțin probabil să se apropie de o persoană care intră în cuști de acasă.

Alegerea șarpelui dvs. constrictiv

Pythonii Birmane sunt, în general, blând, dar sunt șerpi extrem de mari și puternici. Acestea sunt printre cele mai populare rase păstrate ca animale de companie, dar este important să rețineți că chiar și Birmanese au fost implicate în incidente fatale.

BOA-urile roșii (cunoscute în mod obișnuit ca constrictorii BOA) nu sunt la fel de mari, ci sunt încă puternice și nu sunt recomandate pentru începători.

Pythonii reticulați cresc foarte mari și au o reputație pentru temperament nasty - sunt potriviți doar pentru manipulatori foarte experimentați dacă sunt păstrați deloc. Pythonii reticulați sunt cei mai lungi șerpi din lume și sunt înotători buni.

Șerpii captivi de crescători sunt preferați pentru a fi prinși sălbatici, deoarece șerpii captivi de crescătorie sunt de obicei mai tâmpeniți, mai puțin nervoși, mai puțin stresați și au mai puține boli. Poate fi mai ușor să le hrăniți, mai ales cu pradă ucisă.

Tree Pythons și Boas tind să aibă nevoi mai stricte pentru locuințe și umiditate / control de mediu - pot fi mai mult o provocare decât specia terestră.

Cel mai bun șarpe constrictor pentru începători este mingea Python, deși acestea sunt oarecum notorice pentru refuzul de a alimenta în captivitate: Asigurați-vă că șarpele dvs. este captivat și, dacă este posibil, cereți vânzătorului să demonstreze modul în care se hrănește. De asemenea, luați în considerare longevitatea șarpelui: un Python sănătos, de exemplu, poate fi de așteptat să trăiască 30 până la 40 de ani.

Toți acești șerpi sunt carnivore, iar majoritatea experților recomandă să hrănești pradă ucisă. Nu numai că este mai ușor de proprietar, dar nu există riscul ca șarpele să fie mușcat sau altfel rănit de pradă - un șoarece sau șobolan poate provoca vătămări semnificative asupra unui șarpe dacă este dată șansa.

Probleme comune de sănătate

Boala corpului de incluziune este o considerație importantă cu Boides. Acest virus este fatal în Pythons și Boas care prezintă simptome. Este imposibil să se spună sigur dacă un șarpe a fost expus (și unii șerpi sunt purtători asimptomatici) și poate dura luni pentru ca semnele să apară.

Dacă un șarpe prezintă simptome de IBD, pot avea dificultăți în vărsare, anorexie, constipație, tremoruri și pierderea controlului motor. Mulți șerpi cu această boală de foame de moarte pentru moarte pentru că nu pot digera orice mâncare.

Constrictorii, ca multe alte reptile, sunt, de asemenea, susceptibile la infecții respiratorii și putregaiul gurii sau stomatitei. Rotul gurii va arăta ca o decolorare roșiatică în jurul și în gura animalului. Un șarpe cu o infecție respiratorie va respira cu gura deschisă sau furtună.

Toate aceste condiții ar trebui să fie tratate de un medic veterinar care are expertiză în reptile, în mod ideal cu o experiență cu constricții.

Rase de șerpi constrictor

Dacă sunteți hotărât să aveți un constrictor ca un animal de companie, există câteva rase pe care doriți să le considerați că sunt mai potrivite pentru captivitate.

Pentru o imagine de ansamblu a Pythons, Boas și alți șerpi, verificați profilurile noastre alte rase de șarpe.

Uita-te acum: șerpi de companie: nume și fapte distractive

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Constrictând șerpi ca animale de companie