Python reticulat: profilul speciilor

Python reticulat

Python reticulat epitomizează zicala "Du-te mare sau du-te acasă" pentru Reptile de proprietari. Anaconda poate obține credit pentru a fi cel mai mare șarpe al lumii, dar Pythonul reticulat este cel mai lung șarpe al lumii. Nativul din Asia, acest șarpe poate crește până la 30 de picioare sau mai mult și poate cântări aproximativ 350 de lire sterline. Cu toate acestea, cei mai mulți pitons reticulați în șederea captivității în intervalul de 10 până la 20 de picioare și cântăresc aproximativ 100 până la 200 de lire-femele cresc mai mari decât bărbații. Ei se bucură de o gamă de culori frumoase, inclusiv verde de măsline, aur și bronz, împreună cu modelul de diamant, de unde își dau numele. Poate că cei mai frumoși sunt pythonii reticulați albinoși, care pot fi albi, lavandă și purpuriu. Ca animale de companie, ele pot fi oarecum feisty și nu sunt recomandate pentru începători. În ceea ce privește îngrijirea, fiți pregătiți să petreceți câteva ore pe săptămână, menținând mediul șarpelui curat, menținând nivelurile de căldură și umiditate și alimentarea unei diete echilibrate.

Prezentare speciala

Denumirea comună: Python reticulat

Nume stiintific: Python reticulatus

Dimensiunea adulților: 10 până la 20 de picioare în medie - poate crește cu 30 de picioare sau mai mult

Speranța de viață: 15 până la 30 de ani

Comportamentul și temperamentul python reticulat

Pythonii reticulați sunt cunoscuți că au un temperament urât în ​​reticul sălbatic, dar captivat (așa cum sunt poreclați) pot face animale de companie excelente cu îngrijirea și manipularea corectă. Dar din cauza personalității lor spunky și mărimea pură, pitonii reticulați sunt recomandați numai pentru cei care au experiență cu șerpi, în special cei care au deținut mare Pet Snakes.

Un Python reticulat ar trebui să fie achiziționat în mod ideal de la un crescător de renume sau de o organizație de salvare și este foarte important să se ocupe de Python devreme și de multe ori pentru a construi încredere între șarpe și proprietar. O mușcă retic când este speriată, deci ar trebui să vă asigurați că șarpele este activă și alertă înainte de a vă manipula și nu risca să-l urăște treaz.

În plus, pythonii reticulați sunt cunoscuți pentru dragostea lor de a mânca, astfel încât spălați-vă mâinile înainte de a vă manipula pentru a evita reticularea reticului degetelor pentru mâncare. Ar trebui să arătați, de asemenea, șarpele de mână goale înainte de ao manipula și este o idee bună să-l animalele de șarpe înainte de a-l alege pentru a asigura o reptile mai calme.

Tinerii reticul au o tendință mai mare de a mușca, ceea ce ar trebui să reducă în timp ce câștigă încredere în proprietarul lor și devin aclimatizați să se manipuleze. Când țineți un șarpe tânăr, țineți-vă degetele închise și palmele plate pentru a le oferi mai puține ocazia de a mușca.

Locuind Python reticulat

După cum vă puteți imagina, cel mai lung șarpe din lume va avea nevoie de o cameră pentru a vă întinde. Dar este mai bine să vă păstrați Python-ul reticulat într-un rezervor de 10 până la 15 galon sau vivarium atunci când este tânăr, mutați-l într-o incintă mai mare odată ce ajunge la aproximativ 3 metri lungime.

Un Python reticulat complet crescut are nevoie de locuințe care să fie de cel puțin 3 metri lățime, 6 până la 8 metri lungime și la 2 metri înălțime. Dar amintiți-vă că un tânăr python poate deveni intimidat atunci când este dat prea mult spațiu. Unii proprietari aleg să aibă incinte de diferite dimensiuni pe care șarpele le poate crește. Echiparea incintei cu roci, plante și alte decore, de asemenea, o va face să pară mai mică și mai confortabilă pentru șarpe.

Toate locuințele trebuie să fie echipate cu cel puțin un loc de ascundere. Pentru un șarpe tânăr, aceasta poate fi o cutie mică cu o deschidere. Dar reticul mai mare ar putea avea nevoie de ceva mai puțin accidentat, cum ar fi un jurnal gol. Pythonul va avea nevoie, de asemenea, de un vas de apă curată pentru a bea și potențial înmuiere. Vasul ar trebui să fie suficient de solid încât pythonul nu poate să-l integreze sau să-l spargă.

Căldură

Carcasa trebuie menținută la aproximativ 80-85 grade Fahrenheit cu cel puțin un punct de basking care este de 88 până la 92 de grade Fahrenheit. Având pete cu temperaturi multiple în carcasă, va permite reticului să-și echilibreze propria temperatură. Există un număr de acceptabili Surse de căldură, inclusiv încălzitoare ceramice și becuri, plasate în afara cuștii.

Ușoară

Aceste șerpi nu necesită iluminare specială UV. Dar incinta lor ar trebui să aibă lumină ambientală care imită un model natural de noapte.

Umiditate

Pythonii reticulați preferă nivelurile de umiditate între 50% și 70%. Felul de apă din incintă va oferi o anumită umiditate și puteți să vă mișcați ușor zona dacă trebuie să ridicați nivelul de umiditate. Monitorizați în mod regulat umiditatea cu un higrometru de reptile.

Substrat

Partea inferioară a incintei trebuie să fie căptușită cu un corespunzător așternut, sau substrat. Substratul ajută la menținerea unei umiditate în incintă și poate imita aspectul și simțul mediului natural al șarpelui. Opțiunile includ ziar, prosoape de hârtie și covor plat în exterior în aer liber. Înlocuiți substratul murdar după cum este necesar și faceți o schimbare completă a substratului cel puțin la fiecare trei luni.

Avertizare

Modulul de pin și cedru trebuie evitate ca substraturi, deoarece sunt toxice pentru reptile.

Ce fel de lumini are nevoie de șarpe de animale de companie?

Alimente și apă

Un pyton tânăr reticulat ar putea să nu pasă de alimente înghețate sau moarte, așa că fii pregătit să-l hrănești pradă viu- șoareci și șobolani. De fapt, python-ul tău ar putea să ia niciodată să mănânce nimic care nu trăiește, dar majoritatea reticilor pot fi instruiți în cele din urmă să accepte Food congelate sau moarte.

Regula de bază a degetului mare pentru hrănire este de a da un animal de pradă cu un diametru care se potrivește aproximativ cu diametrul șarpelui o dată pe săptămână. Reticul poate merge două săptămâni între hrănire, dar este mai bine să păstrați întinderi fără alimente la maxim 10 zile. Este, de asemenea, important să nu hrăniți prea des Python. În timp ce supraeminarea poate ajuta să crească rapid, ar putea dezvolta probleme de sănătate din acest.

Alimentele vii pot fi abandonate direct în incintă, dar alimentele congelate ar trebui încălzite. Reticul dvs. nu se va bucura de un popsicle animal. Puteți dezgheța alimentele înghețate în apă caldă înainte de a-l preda la șarpele dvs. Evitați utilizarea unui cuptor cu microunde sau a unei surse de încălzire care ar putea găti alimentele pe plan intern.

Bacsis

Încercați aceste sfaturi pentru a vă tranzifica șarpeaua din alimente vii la alimente moarte sau congelate:

  • Creșterea timpului dintre hrănirea de la șapte la 10 zile pentru a asigura un apetit sănătos.
  • Încercați să vă hrăniți Python reticulat la amurg când este mai activ.
  • Aveți grijă să nu forțați alimentele cu hrană. Dacă șarpele nu va accepta mâncarea, reveniți la alimente vii pentru o săptămână sau două.
  • Utilizați clește pentru a livra mâncarea, imită un animal viu, mișcându-l ușor. Dar evitați să puneți mâncarea chiar în fața șarpelui tău.

Probleme comune de sănătate și comportament

Pythonii reticulați sunt predispuși la anumite probleme de sănătate și comportamentale, inclusiv:

  • Pneumonia și alte boli respiratorii: Problemele respiratorii reprezintă o boală comună între reptile, adesea cauzate de temperaturi incorecte în incintă. Ele pot provoca animalul la suflare la respirație. Ca o boală respiratorie avansuri, poate provoca șarpele să secrete o substanță brună.
  • Paraziți: Acarienii și alți paraziți pot provoca probleme cu nici un șarpe, așa că este mai bine să-și curăț locuința în mod regulat și să vă spălați întotdeauna mâinile atât înainte, cât și după manipulare.
  • Boala corpului incluziunii: IBD este un virus mortal care poate afecta Pythons și Boa constrictorii. Semnele bolii includ incapacitatea de a contracta și șarpele care nu este în imposibilitatea de a se întoarce la sine când sa întors.
  • Gura putregai: Aceasta este o infecție în gura șarpelui care rezultă adesea din acumularea de bacterii, plus un sistem imunitar slăbit. Simptomele includ pierderea apetitului și puroi sau drenaj din gură sau nas. Este important să aveți un medic veterinar care tratează putregaiul gurii prompt înainte ca infecția să se răspândească în alte părți ale corpului, cum ar fi esofagul și plămânii.
  • Împingând: Aceasta este o problemă comportamentală, dar poate duce la probleme de sănătate. Pythonii reticulați care împing în mod regulat capul lor împotriva incintei lor se pot răni. Poate provoca capul să se umfle, precum și alte probleme, cum ar fi putregaiul gurii. Dacă observați împingerea, curățați carcasa și asigurați-vă că temperatura este corectă. Reticul tind să împingă atunci când sunt incomod.

Alegerea pythonului dvs. reticulat

Scopul de a achiziționa un tânăr reticulat de la un crescător de reputație sau de salvare care vă poate spune despre istoricul său de sănătate. Este ușor să alegeți un animal bazat pe colorarea, dar în primul rând, doriți un animal de companie sănătos. Așteptați să plătiți aproximativ 200 de dolari la 500 de dolari pentru un tânăr Python.

Iată câteva semne pentru a căuta într-un șarpe:

  • Șarpele ar trebui să fie alertă cu imaginea limbii.
  • Ochii ar trebui să fie clară, deși ar putea fi lapte înainte de a vărsa.
  • Nu ar trebui să existe tăieturi vizibile sau vânătăi pe șarpe.
  • Nu ar trebui să fie răni pe sau în jurul gurii sau bulelor provenite din nas.
  • Șarpele ar trebui să fie chiar temperat. Reticul sunt notorii pentru a fi defensivi, în timp ce sunt tineri, dar având în vedere o selecție, calmelul Cals al Bunch ar putea fi cea mai bună alegere.
100 nume unice pentru șerpi de companie

Specii similare la pythonul reticulat

Dacă sunteți interesat de animale de companie similare, verificați:

În caz contrar, verificați Alte tipuri de reptile și amfibieni care poate fi noul dvs. animal de companie.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Bolile bacteriene ale reptilelor. Merck Manual veterinar

  2. Simbard, Jules și colab. Prevalența bolii corpului incluziunii și comorbiditatea asociată în colecțiile captive ale șerpilor Boid și Pythonid în BelgiaPLUS UNU, vol 15, nu. 3, 2020, P. E0229667. Biblioteca publică a științei (PLOS), DOI: 10.1371 / Jurnal.ponei.0229667

  3. Bolile bacteriene ale reptilelor. Merck Medicina Veterinară

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Python reticulat: profilul speciilor