Capacele de ochi reținute pe șarpele de vărsare

Close-up de șarpe pe frunze

Șerpii nu au tocmai pleoapele. În schimb, ei au scale adaptate special peste ochii lor numiți capace de ochi (sau spectacole) care ajută la protecție. În timpul unui normal Ciclul de vărsare, Capacele de ochi au ieșit de obicei. Dar, uneori, ei rămân, rezultând o condiție a unuia sau mai multor capace de ochi reținute.

Ce sunt capacele de ochi reținute?

Capacele de ochi reținute sunt o afecțiune în timpul vărsării care apare în mod obișnuit în șerpi cu ochi bulgări (poate că capacele de ochi sunt închise) sau în condiții de umiditate scăzută. În timp ce există unele speculații cu privire la tratamentul adecvat al capacelor de ochi reținute (sau dacă ar trebui să le tratați deloc), condiția poate provoca probleme de vedere, duct și infecție pe drum, ar trebui să continue prin mai multe hale.

Simptome

Este întotdeauna cel mai bine să examinați pielea pe șarpele dvs. de șarpe. (Plus, este destul de rece pentru a vedea.) Capacele de ochi trebuie să fie intacte la inspecție, adică nu ar trebui să existe găuri în care sunt ochii. În schimb, pielea pare să aibă găuri în cazul în care capacele de ochi au fost odată, atunci sunt posibile că au căzut separat de restul pielii sau au fost reținute pe șarpe. Pentru a verifica pentru acesta din urmă, inspectați ochii lui Snake pentru a vedea dacă sunt clară sau tulburați. Ochii limpezi înseamnă, de obicei, capacele de ochi au vărsat, în timp ce un noros sau o înflorire în unul sau ambii ochi pot indica capacele de ochi reținute. Cu toate acestea, nu toți ochii anormali suferă de această condiție. Când aveți îndoieli, consultați un Exotice veterinar care este experimentat cu reptile.

Cauze

O cauză comună a capacelor de ochi reținute este o lipsă de umiditate în incinta șarpelui. Deshidratarea, datorită umidității scăzute sau a unei surse de apă sub par, poate afecta sănătatea reptilei în multe feluri și poate contribui la altele Probleme de vărsare de asemenea. Acarienii sau infecțiile bacteriene ar putea afecta unul sau ambii ochi. Acest lucru are nevoie de multe ori o atenție imediată pentru a restabili sănătatea animalului dvs. de companie și a menține o explozie adecvată. Șarpele dvs. ar fi putut suferi o traumă sau rănire la ochiul sau ochii afectați, făcându-l să rețină una sau ambele capace de ochi. Și malnutriție sau o dietă slabă, care este inadecvată nutrițională poate contribui și la eliminarea problemelor.

Tratament

Comunitatea reptile oferă opinii mixte cu privire la necesitatea eliminării capacelor de ochi reținute. Unii cred că ar trebui să-i lași în pace și să le permită să coboare cu următoarea vărsare. Este mai bine să vă consultați medicul veterinar de reptile înainte de a alege opțiunea care este potrivit pentru șarpele dvs. De cele mai multe ori, veterinarul dvs. va recomanda o vizită pentru a elimina capacele de ochi reținute, astfel încât acestea să nu afecteze viziunea șarpelui (potențial provocând nervozitate, agresiune și o reticență de a hrăni). Capacele de ochi reținute pot seta, de asemenea, stadiul infecției pentru a se deplasa, mai ales dacă au fost reținute prin mai multe hale.

Dacă observați această afecțiune pe șarpe, mai întâi înmuiați-o în apă caldă (nu prea fierbinte) de câteva ori pe zi. Asigurați-vă că apa este destul de adâncă pentru a acoperi corpul șarpelui și pentru a-l supraveghea pentru a preveni înecarea. După câteva zile, înmuierea pielii reținute vă poate ajuta șarpele să-și vărsească capacele. Cu toate acestea, dacă acest lucru nu este de succes, o excursie la veterinar pentru a îndepărta capacele de ochi poate fi în ordine.

Unii proprietari de șarpe încearcă să înlăture capacele ochiului în sine. Dacă vă simțiți confortabil efectuând acest proces, luați o bucată de bandă clară și ușor, dar apăsați ferm pe capacul șarpelui. Încet și se coace cu grijă de pe animalul dvs. de companie. Când ați terminat corect, capacul de ochi ar trebui să rămână la bandă când îl îndepărtați. Continuați cu prudență, deoarece această metodă poate dăuna șarpelui dvs. dacă banda se potrivește cu scalele sale sau dacă efectuați acest proces pe un ochi fără capace păstrate. Când aveți îndoieli, aduceți șarpele dvs. la Exoticul VET.

Cum de a preveni capacele de ochi reținute

Pentru a preveni vărsarea incompletă (sau dysecdysis) în șerpi, mențineți nivelurile adecvate de umiditate în incinta șarpelui. Majoritatea șerpilor se dezvoltă într-un mediu cu umiditate de 50 până la 70%. Scufundarea șarpelui tropical, ajută în mod regulat să păstreze umiditatea necesară pentru o explozie adecvată. Asigurați-vă că incinta dvs. este curată și fără obiecte blonte pentru a preveni infecția sau răul la zona ochiului dvs. de șarpe. A hrani șarpele dvs O dietă echilibrată, completă cu apă amplă pentru hidratare. În plus, puteți oferi o "cutie de vărsare" pentru șarpele dvs., plasând un prosop de hârtie umed într-o cutie bine ventilată. Microclimatul din interior creează un mediu optim pentru vărsare.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Capacele de ochi reținute pe șarpele de vărsare