Comportamentul gliderului de zahăr

Glider de zahăr Joey

Glidantele de zahăr sunt adorabili marsupiali mici care sunau Australia, Papua Noua Guinee si Indonezia lor. Dar ele sunt, de asemenea, animale de companie foarte populare în case din întreaga lume. Ei au cerințe dietetice unice și specifice, dar pot fi o mulțime de distracție de îngrijire - dacă le puteți înțelege comportamentul lor.

Glidanții de zahăr în sălbăticie

Glidanții sălbatici trăiesc în grupuri de până la șapte adulți (plus orice bebeluși care s-au născut recent) și sunt foarte sociali. Ei trăiesc în copaci, practică îngrijirea socială (ceea ce face mai mult decât să se țină reciproc curat) și să-și protejeze teritoriul care poate include peste două acri de pământ și copaci. Bărbatul dominant marchează restul grupului său cu saliva sa și prin folosirea lui Glandele de miros (pe piept și pe frunte) și poate recunoaște membrii coloniei sale cu mirosul unic.

Înțelegerea planurilor de zahăr captiv

Odată ce înțelegeți ce face un glider normal, sălbatic de zahăr (și de ce o face), puteți aprecia mai bine ceea ce face planul dvs. de zahăr pentru animale de companie în captivitate. Dacă aveți un glider singuratic ca un animal de companie, este posibil să aveți nevoie să înțelegeți că gliderul dumneavoastră dorește compania și dacă nu sunteți în stare să fiți partenerul său social și să-i angajați în ce mai mare parte a zilei dvs., atunci el poate fi stresat. Dacă aveți un bărbat intact, puteți experimenta mai mult comportament teritorial dacă nu este sâni, deoarece instinctele lui îi spun dacă lucrurile nu miroase ca el sunt o amenințare la adresa teritoriului sau a coloniei sale. În general, glidectoarele captive nu sunt de obicei păstrate ca glidee sălbatice, astfel încât să ne adaptăm îngrijirea noastră pentru a crea un mediu mai natural pentru ei, fie cel puțin, înțeleg că unele dintre comportamentele lor sunt normale pentru specie (e.G., Fiind nocturnă, marcajul mirosului, Cârbing când este speriat, etc.).

Comportamentul normal al gliderului de zahăr

Glidantele de zahăr sunt foarte sociale și pot fi extrem de prietenoase cu oamenii, dacă sunt tratate în mod regulat (mai ales ca un tânăr Joey). Comportamentul normal al gliderului de zahăr este că glidectorii se vor lega cu dvs. dacă sunt păstrați singuri și creați suficient timp pentru a petrece cu gliderul zilnic sau vor lega cu zahărul lor Glider Mate dacă le permiteți să aibă un prieten (sau prieteni).

Crabbing-ul este un glider de sunet normal, atunci când sunt speriat, supărați sau amenințați. Se aude adesea când treziți un glider de dormit, dacă îl întrerupeți, încercați să ridicați un glider speriat sau când vă luați gliderul de zahăr pentru a vedea Veterinarul său Dacă nu este obișnuit cu aceste împrejurimi.

Marcajul de miros este normal pentru ca bărbații să facă obiecte și grupului lor social sau partenerului lor. Gliderul tău vă poate marca prin frecare pe tine sau chiar dribbling urină pe tine. Acest miros și comportament pot fi limitate prin faptul că a fost șters de sex masculin.

Glidantele de zahăr sunt nocturne, astfel încât acestea nu vor fi active în timpul zilei. Acest lucru nu înseamnă că nu vă puteți lega cu gliderul în timp ce sunteți treaz și el dormește, dar înseamnă că el poate obține un mic crabby dacă încercați să-l treziți să se joace cu el. Majoritatea proprietarilor de câini au o cârpă sau o pungă de fleece pe care o poartă în jurul gâtului și sub cămașa lor în timpul zilei. Acest lucru își păstrează glidenții apropiați de ei, astfel încât mirosul dvs. va rămâne familiarizat cu planul dvs. de zahăr pentru animalele de companie. Acest lucru este deosebit de important de a face cu bucuriile și noii glinzi care nu sunt familiarizați cu dvs. și nu s-au legat încă cu dvs.

Glidanții de zahăr se bucură de obicei de mâncarea lor seara, deoarece de obicei dorm în timpul zilei. Acest lucru poate însemna că nu vă puteți împărtăși mesele cu animalul dvs. de companie și trebuie să vă asigurați că mesele lor sunt proaspete atunci când vă culcați, nu când mâncați micul dejun.

Glidantele de zahăr sunt arboreale, așa că le place să urce și să sară de la un loc la altul. Ei nu vor să alerge pe pământ. Se simt în siguranță, pentru ca ei să-ți piardă imediat brațul, să se ascundă la gâtul gâtului sau de la vârful capului (sperăm că nu decid să te marcheze aici). Asigurați-vă că încurajați acest comportament normal atât pentru sănătatea lor fizică, cât și pentru cea mintală, nu permiteți-o doar în medii sigure.

Oferind o dietă naturală, sigură, de mediu, o dietă adecvată și îmbogățirea regulată, atenția și stimularea mentală, gliderul dvs. de zahăr poate fi o mare adăugare a familiei dvs. - trebuie doar să luați timp pentru a vă înțelege reciproc.

Urmăriți acum: cum sunt planetele de zahăr ca animale de companie?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Comportamentul gliderului de zahăr