Glider de zahăr: profilul speciilor

planor de zahăr

Glidantele de zahăr sunt populare Animale exotice (considerat a fi orice animal de companie care nu este o pisică, câine sau un animal de fermă). Sunt mici, drăguț și unice marsupiali mici care sunt originari din Australia și părți din Indonezia. Corpurile lor sunt similare cu o veveriță cu blană gri și marcaje negre. Ele au, de asemenea, o membrană glisantă - o structură subțire, asemănătoare pielii care se extinde de la membrele din față în spate pe fiecare parte aproape ca aripile - care îi ajută să călătorească printre copaci.

Glidanții de zahăr fac pentru animale de companie jucăușă, curioasă și socială. Dar ei necesită manipulare frecventă pentru a le menține îmbătrânirea, împreună cu un spațiu amplu pentru exerciții fizice. În plus, au o dietă foarte specială. Aceste animale nu sunt pentru proprietarii de animale de companie începători și ar trebui să depuneți eforturi considerabile pentru a vă educa despre specie înainte de a obține un glider de zahăr. Apoi, se așteaptă să-și petreacă mai multe ore pe zi tendința de animal.

Prezentare speciala

Denumirea comună: Planor de zahăr

Nume stiintific: Petaurus Breviceps

Dimensiunea adulților: 5 până la 6 inci lungime (coada adaugă încă 6 inci) - cântărește între 4 și 5 ani.5 uncii

Speranța de viață: 10 până la 15 ani în captivitate

Gliderul de zahăr și temperamentul

Mulți oameni găsesc Pet Gliders de zahăr să fie îndrăzneț și distractiv. Ei sunt rapizi, iubesc să urce și vor aluneca din loc în loc dacă spațiul lor îi permite. Plus, ca animale nocturne (adică sunt cele mai active pe timp de noapte), le place să se hrănească într-un cuib în timpul zilei de a dormi.

Deoarece sunt animale sociale, este de obicei ideal pentru a avea mai mult de un glider de zahăr, un bărbat și mai multe femei. Cu toate acestea, este de obicei cel mai bine să le țineți departe de animalele de companie ale altor specii din gospodărie, deoarece ei s-ar putea răni unii pe alții.

Interacțiunea umană regulată este foarte importantă dacă doriți ca gliderul să se blocheze cu dvs. Permițând un glider de zahăr să se plimbe în buzunarul cămășii sau într-o pungă care atârnă în jurul gâtului este o modalitate ușoară de a interacționa cu ea pe tot parcursul zilei. Dacă gliderul dvs. nu este folosit pentru a fi manipulat, poate dura ceva timp pentru a deveni cuddly cu tine. Glidantele de zahăr, în general, nu sunt animale agresive, dar vor mușca dacă se simt amenințate sau înspăimântate. Așa că este esențială pentru a fi răbdător și blând atunci când le manipulați.

Mai mult, glidenții de zahăr sunt animale de companie mai degrabă vocale și au diferite zgomote pentru a vă spune când sunt supărați, înspăimântați, foame și multe altele. Ele vor da de obicei un avertisment sonor când sunt supărați înainte de a încerca să muște. S-ar putea să auziți acest sunet dacă treziți un glider de dormit.

Glidanții de zahăr, în general, nu pot fi instruiți olitară, dar sunt altfel îngrijorări de animale de companie. Odată ce ați configurat incintei, este destul de ușor de întreținut. Cele mai mari nevoi de îngrijire sunt menținerea unei alimentații echilibrate și socializare.

1:02

Urmăriți acum: cum sunt planetele de zahăr ca animale de companie?

Locuind gliderul de zahăr

O incintă care este de 24 de centimetri lățime cu 24 de centimetri adâncime cu 36 de centimetri înălțime este o dimensiune minimă bună pentru o pereche de gliders de zahăr. Mai mare este întotdeauna mai bine, iar înălțimea este mai valoroasă decât spațiul de podea datorită activităților de alpinism și alunecare ale acestor marsupiali mici.

Schimbarea cablului de cușcă nu trebuie să fie mai mare de o lățime de jumătate de inch, iar barele ar trebui să fie orizontale pentru a facilita alpinismul. Interiorul cuștii trebuie să conțină o mulțime de jucării și o roată închisă (astfel încât coada gliderului nu este prinsă). Ramurile, frânghiile și scările vor oferi, de asemenea, oportunități de alpinism, de joc și exerciții fizice. Plasați o cutie de cuib lângă partea de sus a incintei ca loc în care gliderul dvs. poate merge să se simtă în siguranță și să dormi.

Zăvorul de pe ușa cuștii ar trebui să fie sigur, deoarece glidenții sunt inteligenți și au fost cunoscuți să învețe cum să deschidă blocuri simple. Line partea inferioară a cuștii cu ziar sau alt produs de hârtie reciclat, care este netoxic dacă este ingerat. Evitați rasurile de cedru, care au un miros puternic care poate provoca iritarea respirației la animalele mici. Înlocuiți rasurile și curățați suprafețele și jucăriile în cușcă cu săpun și apă cel puțin o dată pe săptămână. Majoritatea bolilor care afectează glidenții de zahăr se datorează condițiilor de viață nesanitare.

Păstrați cușca departe de lumina directă a soarelui și cu schițele și mențineți o temperatură de cameră între 70 și 90 de grade Fahrenheit.

Jason Meredith / Flickr / Cc cu 2.0"Data-Caption =" "Data-expand =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_1-0-27 "Container de date =" Adevărat "/">
Cum să configurați o casă pentru gliderul de zahăr

Alimente și apă

Glidantele de zahăr au destul de stricte Cerințe alimentare. În sălbăticie, o dietă de glider de zahăr include nectar și sap din copaci. Dar glidectoarele de zahăr sunt omnivore, adică să mănânce plante și animale. Deci, în plus față de nectar și sap, consumă și fructe, insecte și chiar păsări mici sau rozătoare.

Pentru glidectoarele de zahăr pentru animale de companie, variațiile casei de casă Dieta BOURBON MODIFICATOR (BML) sunt foarte populare. Miere, pulbere de calciu și cerealele pentru copii sunt adesea folosite în aceste rețete pentru a oferi o nutriție adecvată către Glider. Fructele proaspete și legumele ar trebui să fie oferite cu moderatie, mai puțin de 10% din dieta totală, deoarece multe lipsesc vitamine, minerale și proteine ​​esențiale și conțin în cea mai mare parte apă. Mulți proprietari au scos mese în boluri mici de mâncare dimineața și noaptea. Dar unele genuri de zahăr tind să apară, mai degrabă decât să mănânce o masă completă simultan. Deci, nu vă preocupați dacă vedeți ceva rămase de mâncare, dar aruncați resturile înainte de următoarea masă pentru a le împiedica să răstoarne.

Consultați-vă medicul veterinar cu cea mai bună cantitate pentru a vă alimenta glorul, deoarece acest lucru poate varia în funcție de vârstă, dimensiune și nivel de activitate. Și păstrați întotdeauna un vas de apă sau o sticlă în cușcă, care trebuie actualizată cel puțin zilnic.

Probleme comune de sănătate

Glidantele de zahăr sunt foarte susceptibile de stres dacă sunt trezite și scoase din cuștile lor în orele de zi. Ei chiar au fost cunoscuți de auto-mutilare (mușcătură și zgârieturi) în condiții stresante. Alănțuirii de zahăr din locuințe care nu se înțeleg sau oferă prea mici o incintă sunt două factori importanți pentru aceste creaturi mici și sensibile. Dacă observați semne de auto-mutilare, cum ar fi patch-urile lipsă de blană, consultați imediat medicul veterinar. Acestea pot ajuta la determinarea problemei și sugerați modificări ale stilului de viață.

Glidantele de zahăr sunt, de asemenea, predispuse la unele infecții bacteriene și parazitare.De exemplu, Giardia, un parazit protozoan, poate provoca deshidratare, letargie și pierdere în greutate. Cele mai multe infecții bacteriene și parazitare apar din cauza fructelor și legumelor subversate, astfel încât curățați atât de bine alimentele pe care le hrăniți cu gliderul de zahăr.

Mai mult, multe probleme apar în glidectoarele de zahăr din cauza malnutriției. Un glider malnutat ar putea fi subțire, letargic și au gume palide. Scăzut de calciu și sângele din sânge sunt în mod obișnuit vinovatorii. Acest lucru duce adesea la anemie și se poate transforma în probleme de sănătate mai grave, cum ar fi rinichiul, ficatul și boala osoasă metabolică (care poate provoca fracturi osoase).

În plus, boala dentară este comună în glidectoarele de zahăr din cauza dietei lor zaharoase. Dacă planul tău are probleme dinte, s-ar putea să observi că mănâncă mai puțin sau are un miros rău venind din gură. O curățare a dinților cu medicul veterinar va fi probabil în ordine, iar veterinarul dvs. vă poate sfătui pe sfaturi de igienă orală.

Înainte de a dobândi un glider de zahăr, este imperativ să se asigure că există un medic veterinar lângă dvs. care poate trata această specie. Se recomandă un examen anual de wellness.

Achiziționarea gliderului de zahăr

Glidantele de zahăr sunt ilegale în câteva state, inclusiv Alaska, Hawaii și California. Dar chiar dacă statul dvs. le permite, asigurați-vă că sunt legali la nivel local. În plus, în unele locații, acestea necesită permise de păstrare.

Căutați un crescător de reputație sau o organizație de salvare pentru a achiziționa un glider. Un crescător ar trebui să aibă un u.S. Departamentul de licență de agricultură. Evitați achiziționarea pe Internet în cazul în care nu puteți interacționa cu animalul înainte de a vă angaja. Și încercați să vorbiți cu alți oameni care au devenit, de asemenea, un animal din acel vânzător.

Vânzătorul ar trebui să poată furniza informații aprofundate privind originea animalelor, istoricul sănătății și temperamentul. Cereți să vizitați cu animalul înainte de a le lua acasă și căutați orice steaguri roșii, cum ar fi letargia, problemele care se mișcă în jur sau fecale anormale. Așteptați să plătiți între 100 și 500 de dolari pe medie - Glidanții tineri sunt mai scumpi.

Animale similare la Gliderul de zahăr

Dacă sunteți interesat de animale de companie similare, verificați:

În caz contrar, verificați alte animale exotice care poate fi noul dvs. animal de companie.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Glider de zahăr: profilul speciilor