Pierderea apetitului în șerpi

Pet de porumb PET

Ta șarpe de companie conduce o viață destul de ciudată și nu trebuie să evite prădătorii sau să vină pentru mâncarea sa, dar ar putea dezvolta în continuare anorexie sau să-și piardă apetitul. Chiar dacă puteți face o lucrare aproape perfectă de a vă menține mediul de companie în cazul în care ar trebui să fie în termeni de temperatură și umiditate, nu puteți întotdeauna Tempt să mănânce.

Desigur, un șarpe care nu va mânca pentru o perioadă prelungită ar putea dezvolta în cele din urmă infecții sau moartea la moarte. Deci, trebuie să vă dați seama de ce, dacă observați simptome în plus față de anorexie sau șarpele dvs. altfel sănătos refuză să mănânce mai mult de câteva săptămâni.

De ce șerpii își pierd apetitul

În unele cazuri, pierderea apetitului este o parte naturală a comportamentului unui șarpe, dar ar putea fi, de asemenea, rezultatul unei probleme că ați putea rezolva cu ajustări minore la mediul său sau dietă. o vizită la dvs Exotice veterinar.

Cauze naturale care nu necesită intervenție

Șarpele dvs. își va pierde apetitul din când în când ca o parte naturală a ciclului său de viață. Când se întâmplă acest lucru, nu va trebui să luați nicio acțiune deoarece șarpele dvs. este perfect sănătos. Este important să ne amintim că obiceiurile alimentare de reptilate sunt foarte diferite de cele ale mamiferelor. Desigur, este important să se monitorizeze comportamentul șarpelui pentru a fi sigur că ceea ce pare a fi o pierdere naturală a apetitului nu este un semn de boală.

Molting este cea mai frecventă cauză de pierdere a apetitului: șarpele dvs. poate înceta să mănânce când este vorba de a stola sau și-a scos pielea. În plus față de premoția anorexie, căutați pielea șarpelui pentru a deveni foarte palidă și plictisitoare și a lui ochi să arate albastru și lăptos. Este posibil ca acesta să nu mănânce timp de o săptămână înainte și după ce se mișcă.

Alte cauze naturale ale cauzei de apență care nu necesită intervenție includ:

  • Schimbările sezoniere: Șarpele dvs. poate răspunde la schimbarea sezilor cu schimbări în apetitul său.
  • Încercările de hibernare: Unii șerpi în mod natural hibernați, iar vremea mai rece poate reduce nivelurile de energie ale șarpelui și a apetitului.
  • Factori de vârstă: Șerpii mai tineri cresc și necesită mai multe alimente decât șarpele mai vechi - În timp ce șerpii mai tineri pot mânca o dată pe săptămână, șerpi adulți pot mânca mult mai puțin.

Cauze legate de mediu

Șerpii pot reacționa negativ la o varietate de probleme de mediu pe care le puteți schimba cu ușurință. Acestea includ:

  • Tipul de substrat. Șerpii necesită un substrat adecvat și este important să alegeți așternutul potrivit pentru animalul dvs. de companie. Unele tipuri de rasuri de pădure, cum ar fi cedru, pot duce la paraziți sau chiar putregai de piele.
  • Ciclul de întuneric de zi. Cele mai multe șerpi necesită un ciclu de întuneric specific de lumină pentru a prospera în captivitate și este de până la proprietar să cerceteze ciclul de lumină potrivită pentru animalele de companie. Odată ce știți ce va avea nevoie de animalul dvs. de companie, este ușor să o oferiți.
  • Fel de mancare. Toți șerpii sunt carnivore, dar diferite specii necesită diferite tipuri și cantități de alimente. Dacă nu sunteți sigur de dieta ideală pentru animalul dvs., verificați cu VET.
  • Nevoie de confidențialitate. Șerpii au nevoie de "șarpe" în care pot dispărea confortabil în timpul unei porțiuni din zi. Acestea pot fi orice din cutii de carton la structuri artistice proiectate. Fără intimitate, unii șerpi dezvoltă probleme de apetit.

Temperatura de monitorizare

Unul dintre cele mai importante lucruri de monitorizare cu șarpele dvs. este temperatura incintei sale. Șerpii au nevoie de medii calde pentru a rămâne active și a digera corect alimentele. Dacă un șarpe devine prea rece, va deveni letargic și, eventual, va dezvolta o varietate de boli, inclusiv o infecție respiratorie sau pneumonie.

Înainte de a vă apela medicul veterinar pentru o situație de urgență "Snake-ul meu nu mănâncă" vizită cu șarpele dvs. altfel sănătos, verificați temperaturile din cușcă. Care este temperatura zonei basking? Care este temperatura cea mai rece parte a cuștii? Și cât de rece se află noaptea? Dacă ați răspuns sub 70 de grade Fahrenheit la oricare dintre aceste întrebări, șansele sunt incinta dvs. este prea rece.

Verificați referințele pentru temperaturile corespunzătoare ale ușoarelor și temperaturile acceptabile pentru speciile de șarpe și asigurați-vă că dvs. sunt cât mai aproape de aceste intervale. Este posibil să aveți nevoie Adăugați o altă lumină de căldură sau să măriți puterea becurilor pe care le utilizați în prezent. Încălzitoarele Undertank sunt utile pentru căldură suplimentară, dar nu fac prea mult în calea temperaturii ambiante.

Bolile de șarpe care pot provoca pierderea apetitului

Există o gamă largă de boli de șarpe care pot scădea apetitul animalului. Unii pot fi tratați cu ușurință, în timp ce alții au potențialul de a fi morți. Monitorizați-vă animalul pentru a vă asigura că nu vă vedeți simptome ale acestor tulburări - dacă nu sunteți sigur, o vizită la veterinar este o idee bună.

Rotul gurii

Dacă ați avut vreodată o durere de dinți, răniți, sau ați mușcat limba când știți cum este să aveți unele dureri ale gurii. Gura putregaiul este un tip dureros de infecție a gurii - șarpele dvs. nu va dori să mănânce dacă are orice grad de putregai de gură. Dacă nu sunteți sigur dacă șarpele dvs. are o gură sănătoasă, duceți-l pentru o verificare cu Exoticul Vet.

Boala respiratorie

Șerpii nu doresc să mănânce dacă au infecții respiratorii de pneumonie. Dacă șarpele dvs. este strănut, are drenaj pentru ochi sau nas sau respiră prin gură, ar putea avea o formă de boală respiratorie și nu va mânca. Dă-ți exotică voastră un apel dacă suspectați acest lucru.

Paraziți intestinali

Mai bine cunoscut sub numele de "viermi", paraziți intestinali sunt microscopici și normali în reptile. Când devin suprapopulați în intestinele șarpelui dvs. de companie, totuși, poate înceta să mănânce. Nu veți vedea acești paraziți, astfel încât să aveți un frotiu direct și o flotare efectuată pe eșantionul scaunului de șarpe. Apelați Exoticul dvs. VET pentru a vă stabili o programare pentru o examinare fecală dacă nu ați făcut unul în ultimul an sau bănuiți că ar putea fi un motiv pentru a opri mâncarea.

Obstrucții și impacții

Uneori șerpii primesc accidental o gură plină de ceva ce nu pot digera și de a fi obstrucționați. În alte momente, ele nu primesc suficientă umiditate în mediul lor de a defeca în mod regulat și de a deveni afectate. Atât obstrucția, cât și impacția pot provoca șarpele dvs. să înceteze să mănânce. Apa caldă se înmoaie timp de 15 până la 20 de minute de două ori pe zi poate ajuta un șarpe afectat să-și treacă scaunul, dar o obstrucție poate necesita o intervenție chirurgicală. Sunați-vă Exoticul VET dacă nu ați văzut trecerea scaunului într-o zi sau la ultima masă a șarpelui sau dacă credeți că poate fi obstrucționat.

Tratament și prevenire

Nu puteți preveni complet pierderea apetitului, dar puteți:

  • Asigurați-vă că mediul dvs. de șarpe este adecvat pentru nevoile sale, oferind un substrat adecvat, un șarpe de șarpe și o iluminare corectă de zi / noapte
  • Furnizați șarpele dvs. cu cantitatea potrivită și tipul de alimente
  • Verificați dacă temperatura în incinta sa este adecvată
  • Monitorul pentru a fi sigur că șarpele dvs. nu suferă de boli respiratorii sau de răni dureroase

Dacă toate aceste elemente sunt în vigoare, șarpele dvs. nu se mută și sunteți sigur că vârsta sau sezonul nu este un factor, există multe alte motive pentru care șerpii nu mai mănâncă, inclusiv eșecul major al organului și bolile, infecțiile sistemice și Mai mult. Dacă nu sunteți sigur de ce șarpele dvs. a încetat să mănânce dați-vă exoticul VET un apel. Este posibil să nu fiți capabili să împiedicați complet pierderea apetitului, dar observarea atentă a animalului dvs. de companie, împreună cu o bună gestionare a mediului său, poate merge mult spre a-și ajuta să-și recâștige apetitul. Odată ce șarpele începe să mănânce din nou, fii atent să nu-l depășiți: supraeminarea poate duce la o problemă digestivă rebounding.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: șerpi de companie: nume și fapte distractive

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pierderea apetitului în șerpi