De ce șerpi căscați?

De ce șerpi căscați

Dacă treceți prin acest articol fără căști, ați făcut mai bine decât mine! Căștiul sunt, la urma urmei, foarte contagioase, să nu mai vorbim de relaxare, dar ați știut că majoritatea vertebratelor au fost cunoscute pentru a afișa acest comportament din când în când? Acestea variază de la maimuțe și cai la pește și pisici. Șerpii, de exemplu, sunt adesea raportați de proprietarii lor să-și întindă fălcile ca niște căscușe. În timp ce este clar că șerpii fac căscarii, este mai puțin evident de ce o fac. Singurul lucru pe care suntem siguri este că nu înseamnă pur și simplu că sunt obosiți.

șarpele de șarpe

Ce este un căscat?

Înțelegerea de ce oamenii căscarii este de fapt o sursă de dezbatere controversată între oamenii de știință. Există legături potențiale cu oboseala, care au nevoie de oxigen și de boli. Cu toate acestea, teoria principală este că căscarea este legată de reglementarea temperaturii în creier.

Aceasta se numește ipoteza de răcire a creierului. Ideea este că căscând ambele crește fluxul sanguin în cap și aduce aer rece pentru a răci acest flux sanguin și fluidul spinal. Fluidele răcite se răcesc creierul. Acest lucru poate explica, de asemenea, de ce căscarea vă poate face să vă simțiți mai treji și de ce aveți mai multe șanse să vă căscați după orele de gândire, chiar dacă ați fost acel fizic activ.

Cercetarea pentru a sprijini această teorie a demonstrat că oamenii, budgiile și șobolanii toate căscați mai mult în vremea mai rece, când aerul rece poate fi mai bine să răcească sângele. Cu toate acestea, de ce căscarea este atât de contagioasă și de ce fenomenul căscarii contagioase este văzut numai la oameni și cimpanzeii este mai puțin clară. Teoriile recente sugerează că poate fi un semn al unei abilități mai avansate de a empatiza, dar acest lucru este puternic contestat.

Un căscat al șarpelui

În cele din urmă, când vine vorba de căscați la toate animalele, oamenii de știință nu par să decidă între explicațiile fiziologice și sociale. O altă problemă de confundare a problemelor este că există dovezi care sugerează că, în plus față de o explicație universală pentru căscări în toate speciile, unele specii au motive proprii, specifice pentru căsca.

Peștele, de exemplu, poate să pară să se deschidă când încearcă să-și elibereze galeria și o mare varietate de animale, de la babues la pește de luptă Siamese, căscați ca un semn de agresiune, pe care oamenii nu au tendința de a face. Când vine vorba de șerpi, există trei explicații convenite în general pentru căscarii lor: pregătindu-se să mănânce, să colecteze informații și un simptom de boală.

Timpul pentru cină

Chiar dacă nu aveți un șarpe de animale de companie, probabil știți că șerpii au fălci foarte mari care le permit să-și mănânce toată prada. Se crede adesea că fac acest lucru prin dezinfectarea maxilarilor, dar acest lucru nu este cazul. Un maxilar al șarpelor reușește să manevreze mesele aparent imposibil de mari, deoarece au două fălci inferioare separate pe fiecare parte care sunt conectate prin ligamente, mai degrabă decât osul.

Această gura se poate întâmpla înainte de a fi datorate pentru o masă, arătând că ei sunt foame și că se pregătesc să-și consume prada. Odată ce au consumat această pradă, mâncarea își mișcă corpul, câteodată puteți vedea în continuare prezența printr-o ușoară bulgăre în șarpe și apoi este digerată pe parcursul a câteva săptămâni.

Colectarea informațiilor

Al doilea motiv pentru care șarpeaua dvs. poate căsca este să înțeleagă mai bine mediul lor. Sa descoperit că există un organ pe acoperișul gurii, cunoscut sub numele de organul lui Jacobson sau organul vaomeronazal. Mulți șerpi de căscați se utilizează acest organ prin deschiderea gurii la fel de largi, cât pot pentru ao expune la mediul înconjurător.

Organul Vomeronasal lucrează împreună cu limba șarpelui într-un comportament pe care mulți proprietari de companie le vor recunoaște. Limba se mișcă și iese din maxilarul larg deschis, aproape degusind aerul și apoi aducând acest "gust" organului. Organul lui Jacobson procesează apoi această probă a substanțelor chimice din aer pentru a deduce ce potentială este în apropiere.

Probleme de sănătate

Vestea proastă este că căscarea în șerpi poate fi, de asemenea, un semn de boală sau boală. Mai precis, căscarea poate fi un simptom al unei infecții bacteriene sau fungice pe care le-au prins din pradă lor. Șoareci și șobolani și multe alte pradă pe care le puteți hrăni șarpele, pot fi gazdă la larvele paraziților potențiali. Dacă sunteți preocupat de faptul că șarpele dvs. are un parazit, căutați alte simptome, inclusiv:

  • Un apetit redus
  • Pierdere în greutate
  • Diaree
  • Scaune anormale
  • Vărsături

Merită să luați timp pentru a sursa pradă pentru șarpele dvs. de companie de la o sursă de reputație dacă doriți să evitați alimentele lor, oferindu-le o infecție. Dacă sunteți îngrijorat de faptul că căscarea șarpelui este un simptom al unei boli, este întotdeauna mai bine să fii în siguranță decât să-ți pare rău. Vă recomandăm să le aduceți la veterinarul dvs. pentru o consultare. Ei vor putea să vă testeze animalul de companie pentru boală și să furnizeze doza corectă a oricăror medicamente care ar putea fi necesare.

șarpele de șarpe

Înțelegerea șarpelui de căscat

Deși aceste explicații sunt cele mai bine înțelese motivele pentru șerpi, oamenii de știință încă nu sunt în acord cu motivul pentru care oamenii sunt căscați. Acest lucru poate însemna că există și alte motive care șerpi căscușe care sunt similare cu oamenii, cum ar fi ipoteza de răcire a creierului. Deși oamenii de știință sunt de acord că o căscare în șerpi nu este un simptom al oboselii, poate exista o mulțime de explicații încă nedescoperite.

În cele din urmă, știm încă foarte puțin despre căscați. Face toate vertebratele casterge din aceleași motive? Sau există diferențe între tipurile de vertebrate? Există o componentă socială sau este totul fiziologic? Poate într-o zi vom înțelege pe deplin, dar pentru moment, cel puțin puteți folosi cunoștințele pentru a face o educație ghici că șarpele dvs. este foame, curios sau bolnav și că ar trebui să le duci la veterinar.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce șerpi căscați?