De ce puii de paști sunt de fapt un cadou teribil

Fata care deține o pui de Paști

Puii și rațele pufoase sunt cadouri de Paști populare: sunt adorabile, moi și irezistibile, dar nu sunt întotdeauna o alegere potrivită. În timp ce cărțile de primăvară și de Paști, cărțile copiilor și jucăriile cuddly spun o poveste dulce de pui pufos, ei nu reușesc să spună întreaga poveste a acestor păsări reale și de ce nu ar trebui să fie date ca daruri de noutate.

Pui și rață ca animale de companie

Pui și rațe nu sunt jucării, ele sunt păsări locale, domestice care necesită îngrijire și dedicare specială pentru a păstra ca animale de companie. Dacă nu ești cu experiență în păstrarea animalelor sau planificați să ridicați păsările pentru alimente, este posibil să nu vă dați seama că necesită atât adăposturi interioare, cât și zone de exerciții în aer liber. Ducklings necesită, de asemenea, o locație sigură pentru înot. Ambele păsări au cerințe speciale pentru hrănirea faptului că un magazin tipic de animale de companie nu se poate întâlni și vor avea nevoie, de asemenea, de îngrijire adecvată de la un medic veterinar agricol cu ​​experiență cu păsări de fermă.

Dacă sunteți pregătit să îndepliniți nevoile păsărilor pentru ao păstra ca un animal de companie, verificați mai întâi reglementările locale de zonare. Multe orașe consideră că puii și rațele trebuie să fie mai degrabă de animale decât animalele de companie și nu pot fi permise în zonele rezidențiale. Apoi, investighați diferite rase de pui și rațe pentru a fi sigur că alegeți unul pe care îl puteți îngriji în mod corespunzător de-a lungul vieții sale. Aceste păsări depășesc rapid stadiul drăguț, "Paște" și va trăi de ani de zile. Dacă nu sunteți dispus să faceți angajamentul pentru durata de viață a păsărilor, este mai bine să evitați să vă implicați în pui și rațe.

Salmonella

Atunci când puii peeping sunt oferite spre vânzare în fiecare primăvară, mulți cumpărători ar putea să nu-și dau seama de pericolele că puii de Paști și rațe pot prezenta, în special copiilor mici, aceștia pot fi administrați ca daruri. Aceste păsări mici au Talonii ascuțite și facturile, și pot să se zgârie și să muște ușor. Amenințarea mai periculoasă, cu toate acestea, este contaminarea Salmonella.

Salmonella (salmoneloza) este o boală bacteriană care poate fi răspândită prin fecalele de pui și rațe, precum și prin apă contaminată și paturi umede. Când aceste păsări găti, Bacteriile pot fi răspândite peste toate penele lor, și pur și simplu deținerea sau mângâierea păsării poate transfera bacteriile la oameni. Boala provoacă o serie de simptome, inclusiv diaree, febră, dureri, greață și crampe abdominale care durează 5-7 zile. În timp ce spitalizarea infecțiilor cu Salmonella este rară, vârstnicii și cei foarte tineri sunt în mod special în pericol din alte complicații, așa cum este cineva cu imunitate compromisă sau suprimată.

Evitarea oricărui contact cu puii și rațele este cel mai simplu mod de a minimiza răspândirea Salmonella. Dacă vă ocupați de aceste păsări, chiar și scurt, spălarea mâinilor cu un săpun anti-bacterian imediat după aceea este necesar.

Un capăt nefericit

Prea multe pui de Paști și Ducklings sunt vândute ca daruri pentru cei care suferă de cutia păsărilor, dar nu au dorința sau intenția de a avea grijă de pui și rațe pentru adulți. După câteva zile, copiii își pierd interesul, iar puii își pierd atracția ca oaspeți de case și sunt adesea abandonați în parcurile sau câmpurile locale pentru a se îngriji de ei înșiși. Din păcate, aceste păsări domestice nu au cunoștințe sau experiență la Fraging sau evitarea prădătorilor, iar moartea este inevitabilă. Cei care pot supraviețui devin parte din coloniile sălbatice de păsări interne și hibride care provoacă probleme pentru curățenia parcului și faunei sălbatice native. Multe orașe s-au confruntat cu Cullurile obligatorii ale păsărilor Când populațiile cresc prea mari sau nesigure.

Puii de Paști s-au predat adăposturilor de animale nu se confruntă cu șanse mai bune de supraviețuire. În primăvară, multe adăposturi și societăți umane sunt supraîncărcate cu fostele daruri care au devenit păsări adulte nedorite și găsirea unor case potrivite pentru ei poate fi o provocare. Multe dintre păsări vor fi eutanizate pentru că nu sunt adoptate.

O notă despre coloranți

Una dintre cele mai bizari practici din jurul puiilor de Paști și Ducklings ducând păsările cu culori strălucitoare pentru a le face mai atrăgătoare. În timp ce multe zone depășesc această practică, este încă posibil să cumpărați puii vopsite în primăvară. Păsările pot fi vopsite în ou când colorarea este injectată în timpul incubării. Păsările nu par a fi rănite de această practică, dar nu au existat studii ample despre efectele colorantului pe puii care nu sunt pe deplin dezvoltate. Când păsările se murdăresc, Pene colorate sunt vărsate și culorile lor naturale se întorc. Hatchling-urile recente pot fi, de asemenea, pulverizate cu culori strălucitoare sau pastelate, care vor fi în cele din urmă, dar ar putea fi ingerate ca păsări preen. Procesul de pulverizare poate provoca, de asemenea, o mare stres la păsări.

Deteriorarea mai mare cauzată de vopsirea păsărilor este că culorile luminoase transformă aceste păsări într-un element de noutate. Acest lucru subliniază păsările ca un cadou, mai degrabă decât un animal de companie viu și încurajează mulți oameni să facă o achiziție neinformată de o pasăre pe care nu o vor dori să aibă grijă atunci când nu mai este roz, violet, albastru sau verde.

Alternative la puii de Paști și Ducklings

În loc să ofere o pasăre vie care ar putea fi periculoasă și necesită un angajament de îngrijire pe viață, există multe cadouri alternative mai responsabile de a alege, inclusiv:

  • Pui de jucărie și rațe, inclusiv jucării de pluș sau cadă
  • Ciocolată și păsări de bomboane și ouă
  • O vizită la o grădină zoologică de reputație, educațională sau o fermă locală
  • Cărți de colorat de primăvară sau de la Paște, povestiri sau jocuri
  • A Kit Birdhouse sau alimentator de păsări pentru a atrage pui sălbatici
  • Chick sau figurine de rață sau decor tematice de Paști
  • Semințe să crească în primăvară pentru a hrăni alte păsări

Prin înțelegerea nevoilor de pui și rață, puteți decide dacă aceste păsări sunt cu adevărat o alegere bună a cadourilor. Acest lucru vă permite să luați o decizie mai bună în ceea ce privește sărbătorirea primăverii și a Paștei fără a afecta păsările sau a riscului consecințele potențial neplăcute ale deținerii animalelor de companie nedorite.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce puii de paști sunt de fapt un cadou teribil