6 Cainii de legume pot mânca conform științei

Ca oameni, știm valoarea de a consuma legume. Ele sunt ambalate cu nutriție, vitamine, minerale, fibre și bunătate generală pe care corpurile noastre le au nevoie. Știați că există și mulți Câinii de legume pot mânca, care au fost, de asemenea, dovedite în studiile pentru a îmbunătăți sănătatea generală a câinelui?

Câinii de 6 legume pot mânca conform științeiDoar mergeți pe culoarul de produse al magazinului dvs. local de bacanie și veți vedea toate manierele de legume, adesea salutați din toate colțurile lumii. Lucrul frumos este că majoritatea legumelor sunt la fel de bune pentru câinele dvs., deoarece acestea sunt pentru dvs., dar unele legume sunt mult mai bune pentru câini decât alții.

Dar nu sunt carnivore de câini?

In timp ce Câinele nu sunt carnivore Prin definiție, majoritatea dietă a câinelui ar trebui să provină din carne de animale. Cu toate acestea, ei au nevoie de substanțe nutritive care nu sunt ușor de găsit în carne și organe ale animalelor. Deși este adevărat că câinii pot supraviețui în mare parte din dieta pe bază de carne, câinii suplimentează acea dietă cu alimente pe bază de plante, cum ar fi legumele și fructele.

Am scris anterior despre câini Mergând vegan, care în teorie poate funcționa, dar nu este o opțiune bună. Unul dintre cele mai bune studii Dieta vegetariană câine vs dieta pe bază de carne au observat argumente pro și contra de fiecare (1). Cercetătorii de concluzii au venit este că amestecul ambelor lumi, alimente din carne și plante poate fi cel mai bun pentru sănătatea câinilor.

Pentru câini, aceasta nu este doar o formă oportunistă de hrănire, ci este născut din necesitate și prin domesticire în ultimii 10.000 de ani. Prin hrănirea câinilor dvs. anumite legume în mod moderat, vă afectați pozitiv sănătatea.

De asemenea, citiți: 6 caini de fructe pot mânca și probabil ar trebui (conform studiilor)

6 Cainii de legume pot mânca conform științei

Câinii de legume pot mânca

1. Morcovi

Scăzut în grăsimi saturate și colesterol, morcovii sunt surse excelente de tiamină, niacin, vitamine A, B6, C și K, folat, mangan, potasiu și fibre dietetice. În timp ce este ușor una dintre cele mai vechi legume consumate din dieta umană, morcovul este totuși ambalat cu substanțe nutritive pe care corpul îl vrea.

Atâta timp cât vă moderați suma pe care o hrăniți, câinele dvs. se poate bucura și de această superdă. Moderarea este necesară deoarece morcovii conțin a cantitatea semnificativă de zahăr, și dacă doriți să evitați creșterea excesivă a greutății și complicațiile metabolice, este cel mai bine să adere la un program adecvat de hrănire.

În timp ce acestea conțin destul de mult zahăr pentru dimensiunea lor, morcovii sunt încă considerați a tratarea scăzută a calorii. Câinele dvs. nu trebuie să închirieze un morcov întreg pentru a obține beneficiile nutriționale. Bastoanele de morcov oferă o modalitate convenabilă și porționată pentru a vă oferi animalului dvs. un tratament sănătos și delicios.

Vitamina A conținute în morcovi este unul dintre cele mai sănătoase atribute ale întregii legume pentru câinii să consume (2). Sa demonstrat că, lire-for-lire, morcovii pot oferi câini cu mai mult vitamina A (3) decât o combinație de carne și orez fiert.

Morcovii oferă atât de multă nutriție că câinii ar putea supraviețui pentru perioade prelungite dacă au fost doar date de morcovi. În timp ce aceasta nu este o practică recomandată, aceasta ilustrează valoarea nutritivă furnizată de acești legume câinii pot mânca.

Sa observat, de asemenea, că consumul de morcovi joacă un rol în îmbunătățirea Detoxificarea corpului (4). Acest lucru este atribuit ușurinței la care morcovii sunt digerați.

Cereți un veterinar: Hipoalergenic hrana de câine funcționează într-adevăr și de ce?

Câinii de legume pot mânca

2. Brocoli

Floretele verbale de broccoli sunt inconfundabile. Pentru oameni, broccoli servește adesea ca un fel de mâncare laterală cea mai binevenită sau a sufocat cu brânză și a servit ca un curs principal. Pentru câini, este cel mai bine servit ca un tratament natural și numai în porțiuni mici.

Această nevoie absolută de moderare se datorează izotiocianați, Un compus găsit în carne și florets de broccoli, care a fost cunoscut pentru a provoca iritații gastrice atunci când sunt consumate în cantități mari. Un cuvânt suplimentar de precauție trebuie să fie dat tulpinilor de broccoli, care poate fi un pericol de sufocare, în special atunci când nu a fost mestecat corect.

Cu toate acestea, broccoli este încă o sursă excelentă de substanțe nutritive diferite pentru câinele dvs. care includ vitaminele A, B6, C, E și K, împreună cu proteine, tiamină, riboflavină, acid pantotenic, calciu, fier, magneziu, fosfor, seleniu, fibră dietetică, folat, mangan și potasiu.

Câinii de legume pot mâncaÎn timp ce broccoli aduce mult la masă în termeni de nutriție, este vitamina E care strălucește cel mai mult. De asemenea, cunoscut sub numele de Tocoferol alfa, este adesea asociat cu păstrarea unui a haina sanatoasa pe caini; Cu toate acestea, se datorează efectelor sale asupra sistemului nervos central care îl face un astfel de atribut valoros al broccoli.

Alpha tocoferolul a fost prezentat în studii (5) să aibă un efect pozitiv asupra nervi periferici precum și țesut ne-nervos la câini. Acest lucru face ca Broccoli unul dintre câinii câini de legume să poată mânca pentru a influența direct a Sistemul nervos al lui Canine. Deci, se pare că efectele vitaminei E merg dincolo de piele adâncă, dar calitățile uimitoare ale tocoferolului alfa nu se opresc acolo.

Mai multe dovezi arată că câinii au fost administrați Concentrațiile de vitamina E (6) exercită a un grad mai ridicat de rezistență. Acest lucru face broccoli, iar vitamina E conține, un mijloc convenabil și rentabil de a furniza câini de lucru și câini de sanie, în special un mijloc de a-și spori rezistența și ieșirea lor și am discutat despre acest lucru în știința noastră Articolul de nutriție pentru atletele Canine în profunzime.

Dovezile limitate au fost, de asemenea, afișate în utilizarea tocoferolului alfa pentru a vindeca distrofia musculară a puiilor malnutriți. Deși trebuie menționat faptul că acest lucru sa dovedit a fi eficient înainte ca simptomele să devină severe. Studii cu șobolani (7) și câini (8) au constatat că broccoli poate influența pozitiv microbiota animalelor, similar cu cel în care se utilizează probiotice pentru câini.

În plus, culoarea verde închis de broccoli se datorează cantităților mari de clorofilă prinse în celulele sale, ceea ce a fost Se afișează afișarea (9) Proprietăți de protecție împotriva expunerii la factorii care provoacă cancer. Acest lucru este adevărat atât pentru oameni cât și pentru câini.

Acest lucru transformă în mod eficient broccoli într-o alimentație împotriva cancerului, deoarece clorofila și derivații săi sunt considerați antioxidanți, antimutagenici, capcane mutagen, modulatori ai metabolismului xenobiotic și inductori de apoptoză.

RECOMANDAT: 8 sfaturi despre super-alimente pentru câinii de la experți

Câinii de legume pot mânca

3. Castraveți

Nu mai este rezervat ca acompaniament pentru salată, beneficiile consumului de castraveți pentru câini sunt acum să fie afectate. Ca majoritatea fructelor și legumelor pot mânca, castraveții sunt cel mai bine consumați de animalul dvs. de companie în mod moderat.

Castraveții sunt o sursă uimitoare de vitamine A, C și K. Este foarte scăzută în carbohidrați și grăsimi, oferind simultan cantități mari de acid pantotenic, magneziu, fosfor, mangan și potasiu. Vitamina K sa dovedit a fi un factor cheie în menținerea coeziunii celulare și poate fi folosit ca un antidot la warfarină.

CITESTE MAI MULT: Beneficiile dovedite și efectele secundare ale castraveților pentru câini

Amintiți-vă să eliminați semințele de castravete înainte de a le oferi câinelui dvs., deoarece pot provoca probleme intestinale și gastrice la câini, cum ar fi diverticulita.

Câinii de legume pot mânca

4. Țelină

Ceea ce este mai bine să însoțească bastoanele de morcov decât bastoanele de țelină? Țelina, deși înaltă în sodiu, este un tratament excelent pentru câinele dvs. O bună sursă de riboflavină, vitamine A, B6, C și K, Țelina conține, de asemenea Calciu, magneziu, fosfor, folat, potasiu și magneziu.

Pe lângă faptul că locuiește o mulțime de substanțe nutritive, minerale și vitamine, țelina are o proprietate unică și cea mai apreciată de a vă împrăștia respirația câinelui.

Țelina a fost, de asemenea, recunoscută ca o alimentație esențială pentru menținerea unui sistem cardiovascular sănătos la câini. Este considerat un antihipertensiv (10) și poate Reduceți tensiunea arterială fără a afecta negativ funcția renală.

În cele din urmă, telina are o reputație ca un tratament eficient pentru reuma și alte boli conexe. Acest lucru se datorează probabil mai multor substanțe polare neidentificate din tulpina de țelină care afișează proprietăți antiinflamatorii.

Similar: 7 cele mai grave alimente umane pentru câini (pe baza studiilor)

Câinii de legume pot mânca5. Cartofi

Pentru majoritatea dintre noi, cartofii pot părea ca o lovitură plictisitoare, dar asta rădăcină de legume este ridicată în vitamina C, B6, potasiu și mangan. Dacă intenționați să vă dați câinii, acești câini de legume pot mânca, pe care ar trebui, există câteva lucruri pe care să le țineți minte. Întotdeauna serviți cartofi gătite de pooch, deoarece spudele brute sunt grele pe stomac.

Cartofii sunt atât de calorii și densăi din punct de vedere nutrițional, că atunci când sunt amestecate cu un amestec de aminoacizi, s-au dovedit a fi a înlocuirea meselor viabile (11) Pentru dietele convenționale de alimente comerciale.

Potențialul de utilizare a cartofilor în alimentele de câine este ridicat, deoarece Valoarea sa nutrițională deține chiar și după iradiere. Având în vedere acest lucru, atât preparatele comerciale, cât și la domiciliu ale alimentelor de câine pot include cartofi iradiați (microunde), cu puțină consecință.

CITESTE MAI MULT: Beneficiile dovedite și efectele secundare ale cartofilor pentru câini

Evitați să vă dați câinilor tăi cartofi ca untul, laptele, condimentele și usturoiul pot fi ușor digerate și le pot da un stomac deranjat. În cele din urmă, știi că sentimentul umflat pe care îl primești când mănânci cartofi? Câinii primesc și asta, așa că asigurați-vă că le-ați dat cartofi cu ușurință, dacă nu doriți ca Fido să obțină o greutate excesivă și să aibă dureri gastrice.

Câinii de legume pot mânca

6. Cartofi dulci

Vărul zaharos și mai portocaliu al scobiturii slabe, cartofii dulci au fost lăudați de oameni ca o alternativă delicioasă și nutritivă la cartofi. Jam ambalat cu beta-caroten și care conține suficientă vitamină A Faceți cunoștință cu 35% a unei cerințe zilnice a persoanelor (12), cartofii dulci sunt o alimentație dentritivă dens, care este prețuită în întreaga lume.

Beta-carotenul, combinat cu ambalajele cu antocianina, o singură lovitură de beneficii pentru sănătate care a ajutat la fabricarea cartofului dulce o alimentație discontinuă în multe țări din lume. În mod natural, aceste beneficii trec la câini, de asemenea.

Câteva cuvinte de precauție înainte de a începe să mâncați linguri de cartofi dulci în castronul câinelui tău, totuși. Amintiți-vă că aceasta este o mâncare dulce, ceea ce înseamnă că este ridicată în zahăr. Doar dacă doriți ca un câine supraponderal sau diabetic, este esențial să exersați moderarea.

La fel ca cartofii, trebuie să gătiți acești câini de legume pot mânca înainte de a le servi pe animalul dvs. de companie, pentru că cartofi dulci brut au potențialul de a supăra foarte mult stomacul și intestinele câinelui tău.

Citiți următorul: 11 cele mai bune superfood-uri pentru câini care își pot îmbunătăți sănătatea

Referințe

Faceți clic aici pentru a vedea citările și referințele studiului

Note de subsol, citări de studiu și lectură suplimentară:

  1. Cavalerul, A., & Leitsberger, M. (2016). Vegetarian versus Diete pe bază de carne pentru animalele de companie. Animale: un jurnal de acces deschis de la MDPI, 6 (9), 57. http: // Doi.Org / 10.3390 / ANI6090057
  2. Cline JL1, Czarnecki-Mulden GL, Losonsky JM, Sipe Cr, Easter RA. Efectul creșterii vitaminei unice dietetice asupra densității osoase la câinii adulți. J Anim Sci. 1997 noiembrie; 75 (11): 2980-5.
  3. Dorothy Bradfield, Margaret Cammack Smith. Capacitatea câinelui de a utiliza vitamina A din surse de plante și animale. American Journal of Fiziologie & # 8212; Conținut Legacy Sep 1938, 124 (1) 168-173;
  4. Zentek J1, Meyer H. [Morcovi granulați (Daus Carota) în hrana de câine]. Schweiz Arch Tiehelkd. 1993; 135 (1): 22-8.
  5. Pillai SR1, Traber Mg, Steiss Je, Kayden HJ, Cox Nr. Concentrațiile alfa-tocoferol ale sistemului nervos și țesuturile selectate de câini adulți au hrănit trei nivele de vitamina E. Lipids. 1993 decembrie; 28 (12): 1101-5.
  6. Piercy RJ1, Hinchcliff KW, Morley PS, Disilvero Ra, Reinhart GA, Nelson SL, Schmidt Ke, Morrie Craig a. Asocierea dintre vitamina E și performanța atletică sporită în câinii de sanie. Med SCI Sport Exper. 2001 mai, 33 (5): 826-33.
  7. Liu, X., Wang, Y., Hoeflinger, J. L., Neme, B. P., Jeffery, E. H., & Miller, m. J. (2017). Broccoli dietetic modifică microbiota cecală de șobolan pentru a îmbunătăți hidroliza glucoraphaninei la izotiocianații bioactivi. Nutrienți, 9 (3), 262. http: // Doi.Org / 10.3390 / NU9030262
  8. Cwik, M. J., Wu, H., Muzio, M., McCormick, D. L., & Kapetanovic, i. (2010). Cuantificarea directă a glucoraphaninei în plasmă de câine și șobolan prin LC-MS / MS. Jurnalul de analiză farmaceutică și biomedicală, 52 (4), 544-549. http: // Doi.Org / 10.1016 / J.JPBA.2010.01.020
  9. Mario G. Ferruzzi. Joshua Blakeslee. Digestia, absorbția și activitatea preventivă a cancerului a derivaților clorofilului dietetic. Volumul de cercetare nutriție 27, numărul 1, ianuarie 2007, paginile 1-12
  10. Baramee Julluk, Lohsiriwat Supatra. Efectul antihipertensiv al țelinei în câinii ocluzivi renovasculari. Siriraj Medical Journal, 1987 mai; 39 (5): 253-257.
  11. Kawarai S1, Ishihara J, Masuda K, Yasuda N, Ohmori K, Sakaguchi M, Asami Y, Tsujimoto H. Eficacitatea clinică a unei noi diete de eliminare compusă dintr-un amestec de aminoacizi și cartofi la câinii cu dermatită prurită non-sezonieră. J Vet Med Sci. 2010 noiembrie; 72 (11): 1413-21. EPUB 2010 Jun 25.
  12. Bovell-Benjamin AC1. Cartofi dulci: o revizuire a rolului trecut, prezent și viitor în nutriția umană. ADV alimente nutr res. 2007; 52: 1-59.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 6 Cainii de legume pot mânca conform științei