Cum să faci câine cpr

câine cpr
Vet-fapte-check-box

Vorbim multe despre problemele de sănătate și alte tipuri de urgențe de companie, dar Canina arestului cardiac este cu ușurință unul dintre cele mai înfricoșătoare lucruri care s-ar putea întâmpla cu animalul dvs. de companie.

Nu există statistici excelente pentru câinii disponibili, dar persoanele care suferă de arestarea cardiacă sunt de aproape trei ori mai susceptibile de a supraviețui dacă primesc CPR.

Este puțin probabil ca CPR să fie la fel de eficace pentru câini ca și pentru oameni, dar ar trebui să îmbunătățească în continuare șansele PET de recuperare completă.

prin urmare, CPR CPR este ceva pe care toți proprietarii de câini ar trebui să știe. Și din fericire, nu este foarte greu de învățat. La urma urmei, chiar pare că Câinii pot învăța să efectueze CPR (Pentru a fi clar, asta este o glumă, oameni).

Vom discuta despre elementele de bază ale CPR CANINE de mai jos, astfel încât să puteți fi pregătiți să vă ajutați pooch-ul dacă se întâmplă de neconceput.

Vom explica Când să efectuați CPR pe un câine, cum să efectuați CPR PET pe animalul dvs. de companie și vom oferi câteva sfaturi suplimentare care ar trebui să vă ajute să vă oferiți animalelor de companie cele mai bune șanse de un rezultat fericit.

Și în timp ce suntem la ea, Vom explica cum să efectuați și Manevra de câine Heimlich.

Este cunoștințele comune ale câinilor CPR?

Formarea CPR umană a devenit mult mai frecventă în ultimele decenii.

De fapt, instruirea CPR este o parte normală a procesului de instruire pentru multe locuri de muncă în aceste zile. Majoritatea angajaților din domeniul sănătății care lucrează cu pacienții trebuie să obțină formarea CPR, la fel ca majoritatea oamenilor care îngrijesc copiii, cum ar fi profesorii, antrenorii și personalul de îngrijire de zi.

CPR Dummy

Dar, din păcate, în ciuda acestor tendințe moderne, indivizii instruiți CPR rămân destul de rare.

Aproximativ jumătate dintre oameni intervievate de Clinica Cleveland a raportat că au știut CPR. Dar, din păcate, majoritatea dintre acestea se bazau pe informații învechite.

Doar un mic procent din populație (aproximativ 11% dintre americani) știe cum să efectueze CPR într-o manieră compatibilă cu cele mai actuale date.

Și în timp ce nu există statistici disponibile, suntem dispuși să pariem că procentul de oameni care știu cum să facă CPR pe animalele de companie este mult, mult mai mic.

Aducem toate acestea pentru a face un punct foarte important: Chiar dacă animalul dvs. se duce în arest cardiac într-un loc public, Este puțin probabil ca oricine din zona imediată să poată ajuta.

După toate probabilităţile,tu va fi singura speranță a câinelui tău.

Ceea ce este CPR câine?

Câine CPR - la fel ca CPR uman - este o metodă care vă poate ajuta să vă păstrați animalul în viață dacă inima și / sau respirația se oprește.

Termenul CPR reprezintă resuscitarea cardiopulmonară (cardio = inima, pulmonară = plămânii).

Pe scurt, Tehnica vă cere să comprimați în mod repetat pieptul câinelui, ceea ce face ca mușchiul inimii să pompeze. Inima nu pompează la fel de eficient ca în mod normal, prin această metodă, dar este mai bună decât nimic, și adesea suficientă pentru a menține creierul să devină oxigen lipsită de oxigen.

În plus, veți arunca în mod periodic nasul câinelui tău. Acest lucru va ajuta la obținerea oxigenului în plămânii animalului dvs., care - combinate cu comprimările toracice - vă va ajuta să vă asigurați că oxigenul își atinge încă creierul și alte țesuturi ale corpului (da, expirați în primul rând azotul și dioxidul de carbon, dar și dumneavoastră suflă oxigenul).

Când este necesar CPR câinelui?

În cele din urmă, Trebuie să începeți să efectuați câini CPR oricând, inima animalului dvs. nu se oprește.

Dacă câinele dvs. nu respiră, dar are un impuls detectabil, veți dori să oferiți respirația de salvare în schimb. Cu toate acestea, este important să rețineți că dacă câinele dvs. nu mai respiră, inima lui este probabil să oprească pomparea în curând.

Deci, asigurați-vă că ați verificat frecvent pulsul în timp ce dați respirații de salvare și fiți gata să treceți imediat la CPR.

oferind câinelui CPR

Desigur, acest lucru înseamnă că va trebui să știți cum să verificați pulsul și respirația animalului. Nu vă faceți griji - ambele abilități sunt destul de ușor de învățat.

Cum să verificați pulsul câinelui

Puteți verifica pulsul animalului dvs. în aceeași modalitate de bază pe care ați verifica pulsul unei persoane. Pur și simplu aplicați o presiune ușoară la moderată cu degetele într-una din câteva locații cheie.

Pentru oameni, cele mai bune locuri de verificare sunt încheietura mâinii, cotul interior, partea gâtului sau pe partea de sus a piciorului.

Pentru câini, Puteți începe prin încercarea de a Simțiți-vă inima direct (vedeți următoarea secțiune pentru a afla cum să localizați inima) prin piept.

Dacă nu simți că inima câinelui tău bate prin piept, încercați să simțiți pulsul arterei sale femurale. Pentru a simți acest impuls, apăsați pe suprafața interioară a coapsei, lângă joncțiunea cu abdomenul.

Cum să verificați respirația câinelui

Există câteva modalități diferite de a verifica respirația animalului de companie.

Cea mai simplă metodă este să vă așezați mâna pe pieptul câinelui dvs. și să vedeți dacă se mișcă în sus și în jos. De asemenea, puteți plasa un țesut în fața nasului câinelui. Dacă câinele dvs. respiră, ar trebui să facă mișcarea țesutului.

Câine nas

De asemenea, puteți să vă așezați capul lângă gură și să ascultați sunetele de respirație. (Acest lucru presupune cainele tau este cu adevarat raspuns - nu vrei sa-ti plasezi capul in apropierea gurii leului, ca sa vorbesti ca trauma poate face ca animalele de companie să acționeze în moduri imprevizibile.)

Dacă nu puteți verifica dacă câinele dvs. respiră în decurs de 10 secunde, verificați pentru a vă asigura că căile respiratorii sunt clare.

Pentru a face acest lucru, trageți ușor limba înainte și îndepărtați orice obiecte pe care le puteți vedea cu degetele. Doar fiți atenți pentru a evita împingerea obiectelor mai îndepărtate în gâtul câinelui.

Cum efectuați câinele CPR?

Câine cpr este foarte asemănător cu CPR uman. Există doar câteva diferențe, care se referă în primul rând la diferențele de anatomie între oameni și câini.

Pentru câinii care cântăresc mai puțin de 25 de lire sterline:

  • Rotiți câinele pe partea dreaptă (daca este necesar).
  • Stai pe genunchi în spatele lui.
  • Plasați ambele mâini (una peste cealaltă) pe cea mai mare parte a ripcagei sale.
  • Blocați coatele.
  • Începeți să oferiți comprimări. Încercați să faceți compresiile la un tempo constant și cu aproximativ aceeași cantitate de forță de fiecare dată. Ar trebui să încercați să faceți colapsul pieptului cu aproximativ 1/2 la 1/3 din lățimea pieptului cu fiecare compresie. Asigurați-vă că eliberați presiunea complet după fiecare comprimare și lăsați pieptul câinelui să fie complet "Recoil."Trageți pentru un ritm de 100 până la 120 de comprimări pe minut.
  • După ce a oferit 30 de comprimări, pauze pentru a da două respirații de salvare și pentru a verifica un impuls.
  • Dacă aveți un partener care să vă ajute, el sau ea ar trebui să dea o respirație de salvare la fiecare 6 până la 8 secunde și ar trebui să continuați să faceți comprimări întregii timp. Pentru a da o respirație de salvare, țineți gura câinelui închis, puneți-vă gura peste nas și sufla.
  • Încercați să schimbați rolurile la fiecare 2 minute, și să verificați un impuls în timpul tranziției.
  • Dacă detectați un impuls în orice moment, opriți să dați comprimări și să vă îndreptați direct la spitalul veterinar. Dacă nu detectați un impuls atunci când verificați, reluați imediat comprimările.
  • Continuați să efectuați CPR timp de cel puțin 10 până la 20 de minute sau până când puteți detecta un impuls.

Pentru câinii care cântăresc mai mult de 25 de lire sterline:

  • Rotiți câinele pe partea dreaptă (daca este necesar).
  • Stai pe genunchi în spatele lui.
  • Plasați ambele mâini (una peste cealaltă) direct deasupra inimii câinelui tău. Puteți găsi inima prin îndoirea ușoară și lovirea piciorului frontal al câinelui cât mai aproape de corpul său posibil. Cotutul său ar trebui să fie acum peste inima lui (mai mult sau mai puțin).
  • Blocați coatele.
  • Începeți să oferiți comprimări. Încercați să faceți compresiile la un tempo constant și cu aproximativ aceeași cantitate de forță de fiecare dată. Ar trebui să încercați să faceți colapsul pieptului cu aproximativ 1/1/3 din lățimea pieptului cu fiecare compresie. Asigurați-vă că eliberați presiunea complet după fiecare comprimare și lăsați pieptul câinelui să fie complet "Recoil."Trageți pentru un ritm de 100 până la 120 de comprimări pe minut.
  • După ce a oferit 30 de comprimări, pauze pentru a da două respirații de salvare și pentru a verifica un impuls.
  • Dacă aveți un partener care să vă ajute, el sau ea ar trebui să dea o respirație de salvare la fiecare 6 până la 8 secunde și ar trebui să continuați să faceți comprimări întregii timp. Pentru a da o respirație de salvare, țineți gura câinelui închis, puneți-vă gura peste nas și sufla.
  • Încercați să schimbați rolurile la fiecare 2 minute, și să verificați un impuls în timpul tranziției.
  • Dacă detectați un impuls în orice moment, opriți să dați comprimări și să vă îndreptați direct la spitalul veterinar. Dacă nu detectați un impuls atunci când verificați, reluați imediat comprimările.
  • Continuați să efectuați CPR timp de cel puțin 10 până la 20 de minute sau până când puteți detecta un impuls.

NOTĂ: Pentru câinii foarte mici, poate fi mai ușor să strângeți cu o singură mână cu o mână, mai degrabă decât să furnizați comprimări cu greutatea corporală. Doar puneți degetele în același loc în care în mod normal, veți fi pentru câinii mici (peste inimă) și puneți-vă degetul mare pe cealaltă parte a corpului său.

Vârsta câinelui dvs. nu contează când efectuați CPR. Veți efectua CPR pe un cățeluș în același mod în care ați avea un câine pentru adulți.

Cum să dați un videoclip CPR câine Demonstrație

Verificați videoclipul CPR câine de mai jos pentru a vedea pașii de mai sus în acțiune.

Cum efectuați respirația de salvare pentru un câine?

Dacă câinele dvs. are un impuls, dar nu respira, va trebui să furnizați respirația de salvare.

Amintiți-vă că stoparea cardiacă apare adesea rapid când animalele de companie nu mai respiră, deci asigurați-vă că verificați în mod repetat un impuls.

Dacă încetați să fiți capabili să detectați un impuls, să treceți imediat la CPR.

Pentru a efectua respirația de salvare pe un câine, urmați pașii enumerați mai jos:

  • Asigurați-vă că căile respiratorii ale câinelui dvs. este clar trăgând ușor limba înainte și în afara gurii.
  • Uită-te în gura câinelui tău și gâtul pentru a vă asigura că nu există obiecte. Dacă vedeți ceva blocând gâtul câinelui, scoateți-l cu atenție cu degetele. Doar fiți atenți pentru a evita împingerea elementului mai departe în josul gâtului câinelui.
  • Odată ce sunteți sigur că căile respiratorii sunt clare, închideți ușor gura câinelui.
  • Țineți gura câinelui închis cu mâinile, puneți-vă gura în jurul nasului câinelui dvs. și loviți-vă până când vă vedeți pieptul câinelui.
  • Lăsați câinele să expiră aerul pe care tocmai l-ați suflat în plămâni.
  • Continuați să furnizați respirația de salvare la o rată de respirație la fiecare cinci secunde.
  • Dacă animalul dvs. de companie nu își recapătă conștiința în câteva minute, se îndreaptă spre cea mai apropiată cameră de urgență veterinară. Dacă este posibil, aveți un mod de unitate, astfel încât să puteți efectua respirația de salvare (asigurați-vă că ați purtat centura de siguranță).

Poți să faci manevra Heimlich pe câini?

Unul dintre motivele pentru care este posibil ca câinele dvs. să nu respire sau să aibă un impuls este că ceva este blocat în gât. Acest lucru poate să-și blocheze vântul, făcând imposibilă (sau dificilă) să respire.

Dacă bănuiți că câinele dvs. se sufocă, începeți să vă asigurați că căile respiratorii sunt clare.

  1. Deschide gura cu mâinile și trageți limba înainte și din gură
  2. Să-și inspecteze vizual gura și gâtul
  3. Dacă puteți vedea un obiect blocat în gură, încercați să îl eliminați cu degetele. Dacă nu îl puteți prinde cu degetele, puteți încerca să utilizați mânerul unei linguri pentru a fi liberă.
Dog Heimlich Maneuver

Doar aveți grijă să nu împingeți din greșeală obiectul în jos în gâtul câinelui.

Dacă acest lucru este ineficient, puteți încerca să efectuați o versiune a manevrei Heimlich pentru câini. Există două moduri diferite de a face acest lucru, în funcție de dimensiunea câinelui dvs.

Efectuarea manevră a câinelui Heimlich pe câini mici

Dacă câinele dvs. este suficient de mic pentru a ridica cu ușurință, începeți să-l răsturnați ușor pe spate. Atunci Aplicați presiunea ascendentă la abdomenul său chiar sub cușca. Cu noroc, acest lucru vă va ajuta câinele să topească articolul obstructiv.

Efectuarea manevrei de câine Heimlich pe câini mari

Dacă câinele dvs. este prea mare pentru a vă ridica cu ușurință, puteți efectua procedura într-una din cele două căi.

Opțiunea 1: Pentru câinii în picioare

  1. Dacă câinele dvs. este în picioare (sau simțiți că aceasta este cea mai potrivită poziție pentru circumstanță), stați sau îngenuncheați în spatele lui.
  2. Înfășurați-vă mâinile în jurul abdomenului său. Faceți un pumn cu o mână și acoperiți-l cu celălalt.
  3. Așezați-vă mâinile alăturate chiar sub cușca cu coastele și strângeți-vă abdomenul lui trăgând mâinile în sus și în corpul său.

Opțiunea 2: Pentru câinii care se află în jos

  1. Dacă câinele tău se află pe partea lui, plasați o mână pe abdomenul său chiar sub cușca.
  2. Puneți cealaltă mână pe coloana vertebrală a puilor la aproximativ același nivel ca și cealaltă mână.
  3. Apăsați spre interior și în sus cu mâna pe burtă.

Odată ce eforturile dvs. par să fi lucrat, asigurați-vă că vă puneți câinele pe partea lui și asigurați-vă că nu există nimic în gură.

De unde știi cât de repede să dai câine cpr?

Poate fi dificil pentru ca oamenii să știe cât de repede trebuie să împingă pentru a atinge Ghidul de 100 până la 120 de compresie-per-minut.

Una dintre cele mai bune modalități de a face acest lucru este realizând compresiile la bataia unui cântec familiar.

Vechiul standby este lovitura de disco 1977 supravituiesc de geansul albinelor. Ceasuri în 103 bătăi pe minut (BPM), deci este la capătul mai lent al spectrului.

Regina lui Altul mușcă praful are un ritm de 110 bpm, așa că și ea funcționează, dar unii oameni consideră că aceasta este o alegere de cântece dezastruoasă, având în vedere circumstanțele în care va fi folosit.

Este câine CPR periculos?

Câinele CPR nu este fără riscurile sale. Poate provoca nervuri sparte, plămâni prăbuși și alte răniri.

Evident, coastele rupte sunt preferabile cu moartea. Asa de, Nu ezitați să inițiați CPR (sau respirația de salvare) dacă considerați că este necesar.

Cu toate acestea, există un flipside la această monedă: Nu trebuie să efectuați niciodată CPR pe câinele dvs. pentru practică sau oricând nu este necesar. Care ar putea duce la leziuni potențial grave și inutile.

Dar, dacă doriți să vă practicați abilitățile, puteți să luați un dummy de câine CPR.

Puteți apela 911 pentru un câine?

Mulți oameni ar fi probabil înclinați să numească 911 într-o situație de urgență legată de animale de companie, dar acest lucru Probabil nu este o idee minunată.

Poți să suni 911 pentru câine?

De fapt, nu este clar dacă apelarea 911 pentru animalul dvs. de companie ar fi considerată utilizarea necorespunzătoare a sistemului de urgență, dupa cum Programul național 911 nu detaliază toate utilizările admise și nepemisibile ale sistemului.

Macar O femeie a fost amendată cu 100 de dolari După ce a sunat la 911 pentru asistență când marele ei Dane sa prăbușit. Cu toate acestea, nu este cu totul clar dacă amenda a fost percepută pentru că a chemat în numele câinelui ei sau pentru că a existat o neînțelegere. Se pare că apelantul sa referit la animalul ei ca "fiica ei"."

Deci, pentru că răspunsul nu este clar, nu vă vom sfătui într-un fel sau altul. Vom încuraja să faceți ceea ce credeți că este cel mai bun pentru animalul dvs. de companie.

Doar asigurați-vă că luați în considerare rezultatul probabil al apelului 911 înainte de a vă alege.

În cele mai multe cazuri, primii respondenți nu vor fi dispuși sau capabili să vă ajute pe animalul de companie - Sunt instruiți pentru a ajuta oamenii, nu canini. Asa de, probabil că va fi mai eficient să călătorești direct la cel mai apropiat spital veterinar sau de urgență, Dacă simțiți că câinele dvs. este în pericol.

Pe de altă parte, dacă urgența animalului dvs. de companie provoacă cumva un pericol pentru oameni (cum ar fi blocarea traficului sau crearea unui alt risc potențial), probabil că este înțelept să sunați la 911.

Puteți câștiga o certificare CPR câine?

Există câteva locuri care vor oferi certificări CPR pentru câini, Deci, puteți dori să luați în considerare înscrierea într-un program din zona dvs. Una dintre cele mai importante companii de certificare CPR este Pettech. Verificați doar site-ul lor și găsiți un curs viitor în zona dvs.

Dacă intenționați să obțineți o certificare pentru cariera dvs., este posibil să doriți să vorbiți mai întâi cu angajatorul dvs. Acestea pot solicita să faceți un curs special care este specializat în CPR pentru tehnicienii veterinari.

Există o cameră de urgență pentru câini?

Camerele de urgență a animalelor de urgență există, dar nu sunt la fel de omniprezente ca camerele de urgență umane. Care a spus, Dacă locuiți într-o zonă metropolitană majoră, există probabil o clinică veterinară de urgență în cadrul distanței de mers pe jos.

Cameră de urgență pentru câini

Poate fi dificil să găsiți unul când ați putea avea nevoie de ea cel mai mult. Nu doriți să derulați prin Google pe telefonul dvs., în timp ce viața puilor este în echilibru.

Deci, este important să veniți cu un plan de urgență bun înainte de a avea nevoie de ea.

Începeți prin a vorbi despre această problemă cu VET dvs. Unii veterici sunt chiar dispuși să-și trateze pacienții în situații de urgență. Alții pot fi dispuși să facă acest lucru, dar nu au tipul de echipament și personalul necesar pentru a oferi îngrijiri emergente. Încă alții nu pot fi nici dispuși, nici capabili să ofere tratament după ore.

În orice caz, veterinarul dvs. ar trebui să vă poată ajuta să vă dați seama de un plan de urgență. Odată ce faceți acest lucru, mergeți mai departe și programați informațiile importante de pe telefonul dvs, așa că o vei avea la gata.

***

Ați fost vreodată într-o situație de urgență care necesită CPR pentru animalul dvs. de companie? Ne-ar plăcea să auzim despre asta (mai ales dacă există un sfârșit fericit). Spuneți-ne totul despre experiența dvs. în comentariile de mai jos!

Din fericire, nu am avut niciodată să-mi ofer CPR puilor mei. Dar am făcut odată să dau CPR unui șarpe (nu, nu este o glumă).

A fost acum aproximativ 20 de ani când mi-am făcut viața ca un crescător de șarpe. M-am înmuia un șarpe pentru a îndepărta un pic de piele care a rămas blocată la corpul micului Python "(este o practică obișnuită pe care am făcut-o de un milion de ori). Dar, din anumite motive, acest șarpe proastă înecat.

Îngrozit, l-am îndepărtat de apă și l-am pus pe masă. Am luat un paie de băut și am ținut-o aproape de glottis (vânt) și i-am dat respirații și făcuse mici comprimări mici pe piept.

Povestea lungă scurtă, am reușit să-l aduc pe micul tip înapoi. & # 128578;

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să faci câine cpr