Cum să aveți grijă de un pisoi: ghidul complet

Nimic nu este mai adorabil decât un pisoi pufos mic. Pisoi sunt drăguți, sigur, dar pot fi, de asemenea, destul de o mână. Dacă nu ați ridicat niciodată un pisoi înainte, vă puteți întreba unde să începeți.

Fiind un părinte PET înseamnă asigurarea nevoilor de bază ale animalului dvs. de companie în plus față de a fi un prieten și un companion.

Pentru pisici, aceasta înseamnă a oferi o dietă sănătoasă și de înaltă calitate, precum și o îngrijire veterinară de rutină. De asemenea, va trebui să vă pregătiți casa pentru noul dvs. pisoi și să vă bucurați de timp pentru a juca și a se lega cu ea.

Dacă intenționați să aduceți un nou pisoi în casa dvs., faceți cercetările dvs. pentru a afla cum să ridicați un pisoi. Continuați să citiți pentru a afla tot ce trebuie să știți despre nutriția, comportamentul și sănătatea pisicilor.

Înțelegerea nevoilor nutriționale ale pisoiului nou-născut

Pisici-uscate

Dacă doriți ca pisoiul să crească sănătos și puternic, trebuie să-l hrăniți o dietă de înaltă calitate. Dar ce anume sunt nevoile nutriționale ale pisoiului tău?

Iată un rezumat rapid:

  • Kittens ar trebui să înceapă să mănânce alimente solide în jur de 4 săptămâni și ar trebui să fie complet înțărcat de la laptele mamei lor și pe hrana de pisici cu 7 sau 8 săptămâni de varsta.
  • O dietă a pisoiului ar trebui să fie densă și destul de ridicată în calorii - pisoiul au nevoie de aproximativ 2 până la 3 ori mai mult decât multe substanțe nutritive și calorii ca pisici adulte.
  • Pisicii sunt obligați carnivore, ceea ce înseamnă că organismele lor absorb cele mai bune nutrienți din alimentele pe bază de animale - o dietă a pisoiului ar trebui să fie în primul rând pe bază de carne.
  • Un pisoi are nevoie de o mulțime de grăsimi sănătoase în dieta sa, în mod ideal din surse de animale cum ar fi grăsimea de pui și uleiul de somon - grăsimile oferă o sursă concentrată de energie, precum și suport pentru piele și strat.
  • Pisicile ar trebui să fie hrănite de mai multe ori pe zi pentru a oferi energia de care trebuie să crească și să se dezvolte în mod corespunzător fără a deveni supraponderali.

De asemenea, citițiGhidul complet de alimentare de la pisici la seniori

Acum, că știți câteva dintre elementele de bază ale nutriției lui Kitten, să vă aruncăm puțin mai adânc.

Primul lucru pe care trebuie să-l cunoașteți despre nevoile nutriționale ale pisoiului dvs. este că pisicile sunt obligate de carnivore.

Câinii, pe de altă parte, sunt carnivore care încalcă faptul că cea mai mare parte a dietei lor ar trebui să fie bazate pe carne, dar sunt capabile să digere alimente de plante atunci când alte alimente sunt rare.

Pisicile sunt totuși utilizate pentru a obține nutriție din surse de animale, în timp ce unii carbohidrați sunt în regulă, cea mai mare parte din dieta pisicilor dvs. ar trebui să vină din carne.

În ceea ce privește cerințele specifice nutriționale ale pisoiului dvs., are nevoie cel puțin 30% din nutriția sa de a proveni din proteine și cel puțin 20% din grăsime.

Din nou, aceste substanțe nutritive sunt cele mai bune din surse de animale, deoarece acestea sunt cele mai valoroase biologice pentru pisicile dvs. Faceți clic aici pentru a citi despre Cel mai bun produs de pisică Pe piață astăzi

Deci, ce fel de proteine ​​și grăsime este cel mai bun pentru pisoi?

CAT mănâncă carne

Iată câteva puncte cheie pentru a ține minte:

Proteina oferă blocurile de construcție pentru mușchii sănătoși și proteinele animale sunt cele mai bune pentru pisici, deoarece sunt proteine ​​complete.

O proteină completă este pur și simplu o proteină care conține toate aminoacizii esențiali care are nevoie de kitten.

Exemple bune de opțiuni de proteine ​​pentru pisici includ păsările de curte cum ar fi pui sau curcan, carne ca carnea de vită sau miel și pește ca somon. Puteți vedea, de asemenea, carne de joc și alte proteine ​​unice, cum ar fi rață, venison, iepure și multe altele.

Grăsimea oferă pisicilor dvs. cu o sursă concentrată de energie - fiecare gram de grăsime conține 9 calorii față de 4 calorii pe gram pentru proteine ​​și carbohidrați.

Grăsimi pe bază de animale, cum ar fi grăsimea de pui și ulei de somon sunt cele mai bune, deși pisoiul dvs. poate obține, de asemenea, grăsime din surse de proteine, cum ar fi carnea și peștele. Uleiurile de plante pot furniza acizii grași omega-6 pentru a echilibra aportul de omega-3 al pisicilor, dar amintiți-vă că grăsimile pe bază de animale sunt mai valoroase din punct de vedere biologic.

Majoritatea pisicilor comerciale și alimentele de pisică conțin carbohidrați. Deși există unele beneficii pentru acest lucru, proteinele și grăsimea ar trebui să fie întotdeauna focalizarea.

Carbohidrații pot furniza energie și fibre, precum și vitamine și minerale esențiale, Asigurați-vă că nu există prea mulți carbohidrați pe bază de plante în dieta pisicilor. Cele mai digerabile carbohidrați pentru pisici sunt legume amidonice și boabe gătite.

În plus față de proteine, grăsimi și carbohidrați, pisoiul dvs. are nevoie, de asemenea, de vitamine și minerale în dieta sa. Majoritatea alimentelor de pisoi comerciale conțin suplimente sintetice pentru a asigura o nutriție echilibrată.

Doar știu că anumite forme ale acestor suplimente sunt mai valoroase din punct de vedere biologic decât altele. Mineralele chelate sunt cele mai bune, deoarece au fost legate de molecule de proteine, care îmbunătățesc absorbția acestora.

Cel mai bun loc pentru a începe în alegerea unei diete de înaltă calitate pentru pisoiul dvs. este de a alege o rețetă formulată special pentru pisoii.

Acestea vor conține proteine ​​animale premium, grăsimi animale sănătoase și carbohidrați minime digerabili cu suplimente nutritive pentru echilibru.

Sfaturi de antrenament pentru incepatori

KITTEN-1031261_640

Pisicile sunt mici bile de energie și curiozitate. La fel de drăguț ca ei, au o modalitate de a intra în necazuri și uneori fac lucruri pe care nu le doriți să le facă.

Cea mai bună modalitate de a vă menține pisoiul de a distruge casa dvs. este să vă asigurați că primește o mulțime de exerciții fizice și înseamnă timp activ de joc!

Jocul cu pisicul tău ajută să lucreze o parte din excesul de energie și este o mare oportunitate pentru voi doi să vă obligați.

Încercați să lucrați mai multe sesiuni de redare scurte în rutina dvs. zilnică și înainte de a ști, tu și pisoiul tău vor fi cei mai buni prieteni.

Iată câteva idei simple pentru a juca cu Kistul dvs .:

  • Cumpărați o jucărie de pescuit sau faceți-vă propria dvs. jucărie mică la o bucată de șir și un baston - mutați jucăria în jurul și obțineți pisoiul să-l alunge.
  • Utilizați un indicator laser pentru a vă face pisica în jurul camerei - De asemenea, puteți cumpăra un indicator cu laser automat de ori când sunteți ocupat sau nu acasă.
  • Oferiți un sortiment de jucării mici, de pluș, pe care pisoiul tău îl poate lupta și le aruncați în joi pentru pisoi pentru a urmări.
  • Rulați o minge mică în jurul valorii de pisoiul dvs. pentru a urmări - Poate găsi mingea mai atrăgătoare dacă face zgomot, deci căutați unul cu un clopot înăuntru.

Jocul cu pisicul tău este distractiv până când vei prinde un dinte ascuțit de pisoi sau o gheare de puncte. Chiar dacă pisoiul tău nu înseamnă să te rănească, se poate întâmpla uneori. Deci ce faci?

În plus față de jocul cu pisoi pentru a lucra de la energie, ar trebui să luați și când să-l învățați cum să jucați frumos.

Primul si cel mai important, Nu lăsați pisicul să se joace cu mâinile sau picioarele, pentru că asta o va învăța doar că este bine să te muște sau să te zgârie.

În al doilea rând, asigurați-vă că pisoiul dvs. are O mulțime de jucării pentru a juca cu, astfel încât degetele dvs. sunt mai puțin tentante. Dacă pisoiul dvs. încearcă să muște sau să-ți zgârie mâna, apăsați o jucărie de pluș împotriva buricului său și lăsați-o să se lupte cu asta în schimb.

O altă modalitate de a descuraja comportamentul rău în pisoi este de a folosi o sticlă de pulverizare.

Dacă pisoiul tău face ceva ce vrei să descurajezi, dă-i un spritz rapid cu o sticlă de pulverizare.

Apa nu va răni pisoiul, dar îl va surprinde suficient pentru a opri comportamentul nedorit și îl poate descuraja să repete.

Sfaturi de sănătate pentru un nou pisoi

Veterinar de sex de sex feminin

Pentru a determina sexul pisicilor, ridicați coada și observați forma și poziția anusului și a genitalei.

În timp ce hrăniți pisoiul dvs. o dietă de înaltă calitate este cel mai important lucru pe care îl puteți face pentru a vă sprijini sănătatea, ar trebui să găsiți și un medic veterinar bun și să începeți să faceți vizite regulate.

Luați pisoiul la veterinar în termen de o săptămână sau două de a-l aduce acasă, astfel încât să puteți începe cu vaccinări și alte protocoale de sănătate de bază.

Când luați pisoiul la veterinar pentru prima dată, el va recomanda probabil dezworming. Acest lucru se datorează faptului că majoritatea pisicilor adoptați din adăposturi sunt născuți la mame rătăcite, ceea ce înseamnă Există un risc ridicat ca aceștia să contracteze paraziți intestinali de la mama lor sau de la adăpost. Din fericire, dezworming-ul este simplu, iar tratamentul este foarte eficient.

Pe lângă Deworming pisica ta, De asemenea, va trebui să îl vaccinați. Iată o imagine de ansamblu rapidă a primelor trei vizite VET pentru pisoi:

  • Prima vizită (6 până la 8 săptămâni) - examenul fecal pentru paraziți intestinali, test de sânge pentru leucemie felină, vaccinări pentru rinotraheită, calivirus, panleuokenia și chlamydia.
  • A doua vizită (12 săptămâni) - examinare pentru paraziți, primul vaccin pentru leucemie felină, a doua vaccinări pentru rinotraheită, calivirus și panleuokenia.
  • A treia vizită (recomandarea VET) - A doua vaccină de leucemie felină, primele vaccinuri rabie.

De asemenea, citiți: Programul de vaccinare CAT

Au pisoiul dvs. spayed sau sterilizat.

După ce pisoiul dvs. și-a obținut vaccinările, este posibil să nu mai fi necesar să vedeți veterinarul până când ajunge la vârsta de 6 luni. Aceasta este atunci când majoritatea medicilor veterinari recomandă să aibă un pisoi spayed (pentru femele) sau neatered (pentru bărbați).

Având pisicile dvs. spayed sau neutered furnizează următoarele beneficii:

  • Spaying o pisică de sex feminin înainte ca primul ciclu de căldură reduce foarte mult riscul de cancer de col uterin și elimină complet riscul de cancer ovarian.
  • Neuterizarea unui pisoi masculin ajută la reducerea comportamentului agresiv și teritorial la vârsta adultă.
  • Femeile neperformante care intră în căldură pot încerca să scape de casă în căutarea unui partener - spargând pisoiul va ajuta la păstrarea în siguranță.
  • Atât pisicile de sex masculin, cât și cele de sex feminin prezintă un comportament de pulverizare pentru a marca teritoriul lor - spargerea și neuterizarea pot reduce acest comportament.
  • Având o pisică de sex feminin spayed reduce foarte mult riscul de cancer de sân care este fatală în aproximativ 90% din pisicile care îl contravin.
  • Pisicile feminine spaying și pisoii de sex masculin reduc riscul de așchii nedorite, deoarece femelele nu vor intra în căldură și bărbații nu vor putea impregna o femeie.

Cele mai multe adăposturi vor spuma sau neuter un pisoi odată ce cântărește două kilograme sau mai mult, așa că nu simți că trebuie să așteptați până când pisoiul dvs. are 6 luni. De fapt, Unele pisoi de sex feminin intră mai devreme, Deci, discutați cu medicul veterinar despre cel mai bun moment pentru această procedură.

De asemenea, citiți: Pisicile sexuale: Cum să determinați sexul pisoiului dvs

Odată ce pisoiul îți completează vaccinările și a fost spayed sau sterilizat, va trebui doar să vedeți VET o dată sau de două ori pe an pentru o verificare regulată și pentru vaccinări de rapel. Dacă aveți în vedere achiziționarea unui plan de asigurare a pisicilor, ar trebui să citiți Acest ghid primul.

Acordați o atenție deosebită obiceiurilor de baie a pisoiului dvs.

Chiar și după ce ați obținut o factură curată de sănătate din veterinar, este important să monitorizați îndeaproape obiceiurile pisicilor în baie.

Pisicile tinere sunt deosebit de vulnerabile la paraziți, constipație și alte probleme legate de GI, astfel încât să doriți să vă asigurați că se potrivesc în mod normal.

Dar ce ar trebui să vă așteptați de la poopul pisicilor?

Până când un pisoi este de aproximativ o lună, ei vor putea să-și controleze propriile mișcări intestinale și pot începe să folosească o cutie de gunoi pe cont propriu. Pisicile vor merge, de obicei, o dată sau de două ori pe zi, deși mișcările intestinale mai frecvente sunt, de asemenea, normale.

Poopul Kittens ar trebui să fie relativ ferm, cu cel puțin grosimea pastă de dinți. Culoarea sa va varia de la maroniu-galben-comun printre pisici hrăniți lapte - la maro închis.

Următoarea diagramă a scaunului Kitten vă poate ajuta să decodificați culorile și consistențele din caseta de gunoi a pisicilor:

Diagrama Stool Kitten

Sfaturi simple și trucuri pentru ridicarea unui pisoi

În plus față de învățarea de bază despre nevoile, comportamentul și sănătatea lui Kitten, există și alte sfaturi și trucuri pe care le-ați putea găsi utile.

Iată sfaturile noastre de top pentru ridicarea unui pisoi:

  • Ia timpul la pisoi-dovada casei tale înainte de a aduce pisica acasă - acest lucru înseamnă a pune departe lucruri potențial dăunătoare, cum ar fi cablurile electrice, plantele otrăvitoare, medicamente și obiecte mici.
  • Creați un spațiu sigur pentru pisoi când o aduceți mai întâi acasă - Vei vrea Păstrați-l într-o cameră mică pentru o zi sau două până când se obișnuiește cu lucrurile apoi își extinde lent gama.
  • Evitați să vă lăsați pisoiul singur pentru prea mult - nu numai că pisoiul dvs. va deveni singuratic, dar este mai probabil să intri în necazuri dacă nu există nimeni în jur.
  • Asigurați-vă că utilizați a pisoi-sigură și cos de gunoi - Căutați ceva care este fara praf și făcut cu Materiale naturale care nu va irita labele sale sensibile ale pisoiului.
  • Oferiți o mulțime de jucării și suprafețe de zgâriere - Dacă vă furnizați pisicul cu tampoane și zgârierea posturilor, Va fi mai probabil să le zgâriați și nu de mobilierul dvs.
  • Începeți să vă îngrijorați pisoiul devreme, așa că se obișnuiește cu tratamentul - Petreceți câteva minute periați pisoiul de câteva ori pe săptămână și utilizați diferite tipuri de perii pentru ao folosi cu acele perii.

În plus față de următoarele sfaturi simple, poate doriți să vă gândiți și la instruirea pisicilor. Pisicile sunt animale inteligente și ei pot fi instruiți să răspundă la comenzi simple și să facă trucuri. Dacă începeți mai devreme și utilizați recompense alimentare, este posibil să fiți surprinși ce vă puteți învăța pisoiul.

Observații finale

Ridicarea unui pisoi este o experiență minunată și distractivă, deși cu siguranță vine cu provocările sale. Cu cât învățați mai mult despre ridicarea unui pisoi înainte de a aduce o casă, cu atât este mai bine atât pe tine cât și pe pisoiul tău. Deci, ia timp să citești sfatul nostru și apoi să-l folosească. Noroc!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să aveți grijă de un pisoi: ghidul complet