Guineea de îngrijire și fapte: cum să ai grijă de un cobai

Dacă intenționați să vă dați copilului un animal de companie, nu este nimic mai bun decât un cobai. Aceste rozătoare mari, păroase sunt destul de ușor de îngrijit și pot oferi suficientă provocare pentru copilul dvs. pentru a afla responsabilitățile de a fi un părinte de companie. Cavii, deoarece porcii de guinee sunt altfel cunoscuți, sunt animale inteligente și fascinante. Și când aceste creaturi blană sunt tratate corect, ele pot fi cele mai frumoase și mai prietenoase animalele copilului tău. Trucul, prin urmare, învățați cum să le îngrijiți în mod corespunzător pentru ei.

Să cunoaștem porcul guineei

Porcul de guinee a fost în jur de milenii. De fapt, cea mai cunoscută cvistică domestică a fost documentată pentru a fi existat încă 5000 î.Hr. Din păcate, aceste creaturi au fost domesticite pentru prima oară ca animale de companie, ci mai degrabă ca o sursă de hrană pentru popoarele andelor în Bolivia, Columbia, Peru și Ecuador de astăzi. Peruvii antice cunoscuți sub numele de Moche VenanPed Guineea-Pig ca creaturi.

Porcul de guinee modern poate fi urmărit înapoi la rasele care au fost produsul de reproducere selectivă care a început să apară între 1200 d.Hr. și 1532 d.Hr., deși animalul a fost căutat în primul rând pentru carnea sa. În plus față de utilizarea ca sursă de hrană pentru populație, cobaiii au fost utilizați și într-o serie de tradiții folclorice, în special în ritualurile vindecătoare. Doctorii folclorici au frecat porcii de la Guineea pe corpurile bolnavilor pentru a ajuta la diagnosticarea typhus, reumatism, artrită și chiar icter.

Cu descoperirea Americii în cei 15a secolul și eventual aflux de europeni pe continent în secolul următor, mulți dintre porcii Guineei au fost adusi în Europa prin returnarea comercianților englezi, olandezi și spanioli. Acest lucru a deschis calea spre dezvoltarea animalului ca animal de companie exotic cu Regina Elisabeta pe care o recunosc ca fiind unul dintre cei mai populari proprietari de porci de la Pet Guinee.

Astăzi, cobaiul este unul dintre cele mai adorabile animale de companie pe care familiile le dețin. Există, de asemenea, asociații și cluburi de la Crezut, care sunt dedicate avansării practicilor de reproducere ale animalului de companie, oferind în același timp un loc mai formal pe care aceste animale de companie pot fi prezentate într-o manieră similară cu câinele și pisicile. În SUA, crescătorii de la Cabina au asociația americană de crescători de crescători. Există, de asemenea, asociații naționale de la Cavitate în Regatul Unit, Australia și Noua Zeelandă.

Guineea-Pig-Sitting-on-a-Bench

Fapte rapide despre porcul guineei

Iată alte fapte interesante Fiecare părinte de companie newbie de porci de la Guineea trebuie să știe.

  • Porcii Guineei vin în trei tipuri: american sau englez, abisinian și peruvian. Americanul este definit de stratul său neted, scurt. Abyssinianul are haina wiry care vine cu părul care se poate forma la rozete ca rozete. Porcii de guinee peruvian, pe de altă parte, au păr drept lung, matasos drept.
  • În ciuda numelui său, cobaiul a provenit din Andes din America de Sud și nu din regiunea din Africa de Vest cunoscută sub numele de Guinee.
  • De asemenea, nu este membru al familiei de porc (Suidae), ci mai degrabă un membru al familiei de cavidae. Nu e de mirare că sunt numiți "cavii".
  • Există 8 specii de cavii, dar numai 1 este considerat și păstrat ca un animal de companie.
  • Un porc de guinee de sex masculin este numit "mistreț", în timp ce o cvistică de sex feminin este numită "SOW". Cavii pentru copii sunt numite "pui".
  • Puii își pot deschide deja ochii, chiar dacă sunt încă în interiorul uterului mamei lor. Ei pot deja "vedea" încă din 14 zile înainte de a fi născuți.
  • Cavii sălbatice trăiesc în "efective", care sunt similare cu mândria unui leu, cu un singur mistreț care se ocupă de mai multe scroafe.
  • Cavii nu pot produce sau sintetiza vitamina C. Ca atare, acest lucru ar trebui completat în dieta Cavy.
  • Dinții cavii sunt în continuă creștere. Mestecarea este, astfel, o cerință fundamentală, astfel încât dinții lor să nu crească prea mult timp.
  • În medie, cobaiul de la Guineea au o durată de viață de 8 ani; Deși actualul titular de înregistrare a Guinness World este cel al unei cvități care a trăit timp de 14 ani și 10.5 luni.
  • Cavii au picioare specifice. Picioarele din față au 4 degete, în timp ce picioarele posterioare au doar 3 degete de la picioare.
  • Porcii Guineei sunt alergători foarte prolifici. O cvistică pentru copii de 3 ore poate fi deja rulată.
  • O cvistică va avea 5 tipuri diferite de blănuri; Cu excepția porcului slab, care, după cum sugerează și numele, nu are păr.
  • Cavii sunt, de asemenea, cunoscute ca Popcorns Furry. Când sunt încântați, ei fac puțină hamei care seamănă cu kernelurile de porumb care apar din fierbător.
  • Porcii de Guineea sunt diurnă, deși majoritatea dintre ei sunt crepusculară. Cavitățile diurne sunt în mare parte active în timpul zilei, în timp ce cavii crepusculare sunt în mare parte active în seara devreme și dimineața devreme.
  • O cvistică poate comunica cu o altă cvistică făcând o serie de purturi, chirpuri și / sau scânteieri.
  • O cvistică sănătoasă poate cântări între 1.5 și 2.5 lbs, adesea în funcție de rasă sau de tip.
  • Ele pot crește de la 8 inci la 10 centimetri lungime.

Comportamentul și temperamentul porcilor Guineei

Cavii sunt rozătoare inteligente. Ele pot stăpâni cu ușurință căi complexe prin pur și simplu urmând mirosul de alimente la capătul labirintului tunelului. Acești critterii au fost cunoscuți pentru a afișa memorie remarcabilă mai ales atunci când vine vorba de plasarea alimentelor. Ele pot candida cu ușurință prin labirint în cea mai scurtă și mai ușoară cale posibilă pentru a-și atinge scopul.

Guineea Pigs sunt jumperi excelenți, dar sunt foarte săraci când vine vorba de alpinism. Ele sunt ușor de bine surprinse. Când simt pericolul, cavii pot executa mișcări foarte rapide, darting pentru a-și evita prădătorul. În unele cazuri, totuși, pot îngheța complet liniștit. Dacă există un grup mare de cavii și simt un predator care vine, vor alerga în direcții diferite, nu într-o anumită. Acest lucru poate confunda predatorul.

Cavii sunt cunoscute pentru a fi animale sociale. Nu le place să trăiască singuri. Ca atare, primii proprietari de porci Guineea sunt întotdeauna sfătuiți să aducă acasă o pereche în loc de doar una. Când vine vorba de perechi, porcii de la Guineea fac bine cu același sex, de preferință ambele femei. Așa cum am arătat deja în "faptele rapide", trăiesc în turme în sălbăticie, prin care doar un singur mistreț ar trebui să fie într-o turmă de câteva scroafe. Din acest motiv, nu ar trebui să obțineți niciodată doi bărbați pentru animalele de companie, deoarece pot încerca să concureze unul împotriva celuilalt pentru dominare. Acest lucru poate fi minimizat, cu toate acestea, dacă sunt neterate. Doar la fel, este mai bine să obțineți două cavii de sex feminin în loc de o pereche de porci de guinee masculi.

Este încă posibil să aducă acasă o singură cvistică atâta timp cât poți promite că vei interacționa adesea cu ea. Nimeni nu-i place să fie înșed și să fie lăsat afară.

Guineea porci, atunci când sunt tratate corect ca pui, pot crește pentru a deveni animale de companie cu adevărat prietenoase. Ei rareori mușcă, zgâriați sau nipuri mai ales dacă au fost obișnuiți să fie luați, cuddled și purtați de proprietarii lor. În timp ce iubesc să fie cuddled, ar trebui să le gestionezi întotdeauna cu grijă. Ei pot încerca să scape de cuștile lor, dar dorința lor nu este la fel de intensă ca și hamsterii. Ei vor face perfect să trăiască în casa lor.

Când se socializează la începutul vieții lor, pot fi permise cavii să meargă liber în grădina dvs. sau chiar în interiorul casei voastre. Doar asigurați-vă că nu există alte animale de companie în casă care pot fi considerate ca pradă. Ele arată o curiozitate remarcabilă și nu vor ezita niciodată să exploreze lumea în afara cuștii. Atâta timp cât mediul este familiar sau este considerat sigur de ei, ei vor explora fericit.

Știați că cavii sunt ca și câinii? Cavii care au devenit îndrăgostiți de proprietarii lor învață să fluieră ori de câte ori își văd proprietarii.

În legătură cu o postare: Cum să curățați o cușcă de cobai

Îngrijirea unui porc de guinee

Acum, să ajungem la o parte mai serioasă: cum să vă îngrijiți în mod corespunzător pentru porcul dvs. Guineea.

  • Adăpost

Cel puțin, Porcii Guineei ar trebui să li se ofere spațiu suficient pentru a vă deplasa, a juca și a face afaceri. Amintiți-vă, acesta nu este un câine pe care îl puteți plimba în afara casei dvs. pentru a defeca sau urina sau ambele. Astfel încât o dimensiune mare de incintă este cea mai bună. La minim, cusca pentru un porc de guinee ar trebui să aibă o lățime de 30 de centimetri, de 36 de centimetri lungime și de 18 inci. Aceasta este cea mai mică dimensiune a unei cuști pe care le puteți pune o cvistică în. Distrugeți cuștile cu podele de plasă de sârmă, deoarece cavii le pot răni picioarele. Nu utilizați rezervoarele de pește fie deoarece acestea nu oferă o ventilație adecvată. Crăciunul din oțel inoxidabil și cutii de pisică ar trebui să facă bine.

Puneți întotdeauna fân de înaltă calitate în cușcă, deoarece acest lucru servește nu numai ca gustări ale căștilor, ci și pentru cuiburi. Țesăturile, chips-urile de cedru și rumegușul nu ar trebui să fie utilizate niciodată, deoarece acestea pot provoca o serie de probleme de sănătate în CAY. Pentru așternutul lor, pot fi utilizate hârtia de înaltă calitate fără cerneală sau rasurile din lemn de esență tare.

În legătură cu o postare: Cele mai bune cuști de cobai

Accesoriile cu sarcină ar trebui să fie întotdeauna luate în considerare. Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă să alegeți numai acelea din materiale netoxice. Cavii iubesc să mestece ca un mijloc de a-și păstra dinții să crească prea mult timp. Busteni de gnawing, platforme de alpinism, tuneluri, castron alimentar rezistent la GNA, si sticla de apa ar trebui să fie întotdeauna din materiale de siguranță.

Este, de asemenea, esențială pentru a menține temperatura camerei în zona în care vă veți plasa la fel. Ar trebui să fie de cel puțin 65 de grade, dar niciodată mai mult de 75 de grade Fahrenheit. Acest lucru este de a vă ajuta să vă asigurați că nu dezvoltă boli respiratorii.

Guineea porc lângă mere

  • Alimente și apă

Cavii sunt vegetarieni sau erbivore. Este esențial ca ei să li se administreze o cantitate proaspătă de legume și fructe cu frunze de înaltă calitate. Alimentele fibroase și verdele cu frunze sunt importante deoarece au nevoie de alimente "mai grele" pentru a ajuta la uzura dinților lui Ciov. Kale și varza sunt întotdeauna alegeri excelente pentru cavii. Nu uitați să vă tratați carcasa cu felii de pepene și mere nesealizate și decorate.

O considerație importantă în dieta lui Crezină este incapacitatea sa de a sintetiza vitamina C. Din acest motiv, cavii necesită suplimentarea cu vitamina C. Au nevoie de aproximativ 30-50 mg din această vitamină în fiecare zi. Acest lucru poate proveni din suplimente sau din legume sau fructe care sunt în mod natural ridicate în acest nutrient.

Toate creaturile au nevoie de apă. Folosirea sticlei de apă este mai bună decât un castron ca apa din primul nu este ușor contaminată. Nu se va scurge și.

  • Îngrijirea

Dacă aveți un porc peruvei sau chiar un cobai abisinian, ați vrea și să vă gândiți la menținerea hainei sale. Acest lucru este în special cazul peruvian din cauza părului său lung, matasos și drept fiind unul dintre cele mai frumoase lucruri despre acest animal de companie. Trebuie să periați stratul cel puțin o dată pe săptămână. Nu au nevoie de o baie, dar vor aprecia o curățare bună la fața locului cu șervețele de bebelușuri necunoscute. Dacă aveți un porc slab, trebuie să aplicați loțiune bazată pe Aloe pe pielea sa.

Cutia ta nu are nevoie de igienă dentară, deși trebuie să-i dai ceva greu, dar sigur să mestece astfel încât dinții săi să nu crească excesiv de lungă. Decuparea unghiilor sale poate fi, de asemenea, necesară, astfel încât este mai bine să inspectați această parte a corpului său din când în când.

  • Sănătate

Un porc sănătos de guinee este sociabil, activ și alertă. Adesea comunică prin scârțâire. Dacă devine letargic, a lucrat respirația, arată diareea sau pierderea neobișnuită a părului, atunci trebuie să existe o problemă.

Unele dintre problemele de sănătate mai frecvente dintre cavii includ diaree, malocluzie, acarieni și infestație de păduchi, infecții cu viermii, infecții ale tractului respirator și scorbut. Aceste condiții de sănătate ar trebui să fie evaluate cu atenție de către VET, astfel încât tratamentul adecvat să poată fi administrat.

Porcii de guinee sunt, de asemenea, sensibili la căldură. Temperaturile ambientale care sunt mai mari de 90 de grade Fahrenheit pot provoca hipertermie și moarte. Același lucru este valabil și în medii relativ uscate și excesive. Ei prosperă bine în zonele în care umiditatea este între 30 și 70%.

Îngrijirea unui porc de guinee poate fi una dintre experiențele cele mai pline de satisfacții pe care le puteți avea vreodată. Natura lor sociabilă, prietenoasă și inteligentă le face ca animalele de companie să înceapă.

Ați putea, de asemenea, să vă placă articolul nostru menționat: Hamster vs Guinea porc - Care animal de companie este alegerea potrivită pentru mine?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Guineea de îngrijire și fapte: cum să ai grijă de un cobai